Alle domeinen

2024 - Juni

AUTOBELASTINGEN - 28.06.2024

Toch minder wegenbelasting voor bestelauto met extra stoel

Er bestaat onder voorwaarden een tegemoetkoming in de wegenbelasting (mrb) voor gehandicapten. Er mag dan echter geen extra zitplaats in de laadruimte aanwezig zijn. Hierop is onlangs een uitzondering gemaakt. Wat betekent dit?

BETALINGSVERKEER - 28.06.2024

iDEAL vernieuwd, oude iDEAL houdt per 1 juli 2024 op te bestaan

iDEAL is/wordt vernieuwd en is bovendien overgenomen door EPI. Wat moet u als webshop/online platform hierover weten? Wat verandert er voor u als u zelf een online bestelling plaatst?

PERSONEEL - 28.06.2024

Is door werkgever betaalde lijfrente werknemer aftrekbaar?

Als u premies voor een lijfrente betaalt, zijn deze onder voorwaarden aftrekbaar. Maar geldt dat ook als u als werkgever de premies voor het personeel betaalt en zo ja, onder welke voorwaarden? Wat is hierover onlangs bekendgemaakt?

HYPOTHEEK - 28.06.2024

Heeft private lease invloed op een hypotheek?

Wie geen geld heeft om een nieuwe auto te kopen, kan deze ook leasen. Maar heeft een leasecontract ook gevolgen als u een hypotheek wilt afsluiten en zo ja, welke? Wat zijn eventueel de alternatieven?

WET- EN REGELGEVING - 28.06.2024

Hoe staat het met de nieuwe Handelsregisterwet?


INKOMSTENBELASTING - 28.06.2024

Box 3-thriller beëindigd door Hoge Raad?

Het box 3-verhaal blijft lastige materie voor ondernemers en hun adviseurs. De Hoge Raad was nu aan zet voor verheldering, maar wordt u er nu wijzer van?

ONDERNEMERSCHAP - 28.06.2024

U bent langer starter dan u denkt, dus ook langer genieten van de fiscale startersfaciliteiten?

Na een of twee jaar ondernemerschap voelt men zich niet per se meer starter. Dat gevoel kan fiscaal nadelig zijn. Waarom is dat?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 28.06.2024

Geen fiscale eenheid voor de btw als dga werkruimte verhuurt aan zijn BV: rechter overrulet Belastingdienst ...

De rechter was het eens met de dga en niet met de Belastingdienst. Deze laatste vond dat er geen sprake kon zijn van een fiscale eenheid voor de btw bij verhuur van werkruimte aan de eigen BV. De rechter dacht daar anders over, lees verder!

CORONAMAATREGELEN - 28.06.2024

TVL berekenen bij gebroken boekjaar

Tijdens de coronacrisis kon u een tegemoetkoming (TVL) krijgen voor vaste lasten. Deze moest berekend worden op basis van uw btw-aangiften. Maar wat nu als u werkt met een gebroken boekjaar? Wat besliste de rechter hier recentelijk over?

WET- EN REGELGEVING - 28.06.2024

Zorg dat verleiden geen misleiden wordt als u consumenten werft om uw omzet te verhogen

Met de beïnvloedingsprincipes van psycholoog professor Robert Cialdini kunt u klanten verleiden om (meer) bij u te kopen. Maar pas op dat dit verleiden geen misleiden wordt. Wat moet u weten bij consumentenverkoop, ook wettelijk?

NOTARIS - 28.06.2024

Onduidelijk testament is bedoelingen erflater achterhalen

Ook uit een testament kan soms onduidelijkheid blijken wat de erflater bedoeld heeft. Dan moet worden achterhaald wat de bedoeling was van de erflater toen hij het testament maakte. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat zei de rechter?

WONINGHUUR - 27.06.2024

Wet betaalbare huur op 1 juli 2024 van kracht

Nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet betaalbare huur, treedt deze wet op 1 juli 2024 in werking.

WONINGHUUR - 25.06.2024

Nieuwe regels voor tijdelijke verhuur van woonruimte vanaf 1 juli 2024

Vanaf 1 juli 2024 treedt de Wet vaste huurcontracten in werking. Deze wet beperkt het gebruik van tijdelijke huurcontracten voor woonruimte, met enkele specifieke uitzonderingen. Onlangs is bekend geworden wat deze uitzonderingen zijn.

PACHT - 18.06.2024

Nieuwe pachtnormen per 1 juli 2024

De nieuwe pachtnormen die vanaf 1 juli 2024 gelden voor akkerbouw- en grasland, tuinland, agrarische gebouwen en agrarische woningen zijn onlangs bekendgemaakt.

PERSONEEL - 14.06.2024

Subsidieregeling praktijkleren

De Subsidieregeling praktijkleren voor het studiejaar 2023/2024 is 3 juni tot en met 17 september 2024 weer geopend voor aanvragen. Wat moet u weten?

OVERLIJDEN - 14.06.2024

As van overleden ouder moet ongesplitst worden uitgestrooid

Ook de asbestemming geschiedt doorgaans op wens van de overledene. Wat als de nabestaanden daar verschillend over denken? Hoe kan de vermoedelijke wens van de overledene worden achterhaald?

TESTAMENT - 14.06.2024

Andere testamentsvormen dan het notarieel testament

Naast het notarieel testament zijn er nog enkele andere testamentsvormen, te weten: het depottestament, het codicil en buitengewone testamentsvormen, ook wel noodtestamenten genoemd. Wat moet u weten?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 14.06.2024

Versterkte zorgplicht van notaris bij bijzondere omstandigheden, zoals bij vertegenwoordiging van een BV

Als een akte wordt gepasseerd waarbij een BV als partij optreedt, moet de notaris controleren wie er bevoegd is om namens de BV te tekenen. Hoever gaat zijn zorgplicht? Wat zegt de rechter?

BELASTINGDIENST - 14.06.2024

Werknemer kiest duurder mobieltje dan u vergoedt: kan dat fiscaal onbelast?

Stel, uw werknemer wil een duurder model mobieltje dan u vergoedt. Kan de meerprijs dan onbelast?

LOOHEFFINGEN - 14.06.2024

Hoofdlijnenakkoord nieuwe kabinet: fiscale maatregelen in de loon- en inkomstenbelasting

Onlangs presenteerde het nieuwe kabinet het Hoofdlijnenakkoord Hoop, lef en trots. Dat akkoord bevat ook fiscale maatregelen. Wat moet u weten? Hoe concreet zijn al deze plannen?

VERLOF - 14.06.2024

Ouderschapsverlof mag alleen geweigerd worden op grond van zwaarwegende belangen. Wat weegt er zwaar genoeg?

Uw werknemer wil ouderschapsverlof opnemen, maar u ziet dat niet zitten vanwege de grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. De werknemer accepteert uw afwijzing echter niet en stapt naar de rechter. Wat verstaat de rechter onder ‘zwaarwegend’?

PERSONEELSBELEID - 14.06.2024

Een slechtnieuwsgesprek voeren zonder omweg

Het gaat een leidinggevende niet in de koude kleren zitten om een werknemer slecht nieuws te brengen. Maar hoe brengt u dit?

VEILIGHEID - 14.06.2024

Hoe veilig is bellen en vergaderen onderweg in de auto?

Steeds meer bedrijven verbieden telefonisch vergaderen in de auto, aldus de media onlangs. Wat speelt er zoal en wat zijn de regels? Wist u dat er ook steeds meer gegamed, gefotografeerd en gefilmd wordt onderweg?

ONBELASTE VERSTREKKINGEN - 14.06.2024

Hoge Raad: gezonde lunch niet extra belast, maar tot 2022

Op vrijdag 24 mei jl. heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen over de vraag of gezonde lunches die een werkgever verstrekt onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen vallen. Kunt u daar anno 2024 nog iets mee?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 14.06.2024

Onbevoegde leidinggevende doet mondelinge toezegging contractverlenging: heeft de werknemer recht op contract?

Een bevoegde leidinggevende draaide een toegezegde contractverlenging door een onbevoegde leidinggevende terug. Daarop stapte de werknemer naar de rechter. Wat kunt u van de uitspraak opsteken?

PERSONEELSBELEID - 14.06.2024

De ploegendienst valt weg voor de 60-plusser. Mag dat?

Een groep 60-plussers mag niet meer in ploegendiensten werken vanwege hun leeftijd. Zo missen zij extra inkomsten nu de ploegentoeslag wegvalt. De rechters geven de werknemers gelijk. Waar moet u op letten?

ONTSLAG - 14.06.2024

Ziek en aan het werk bij concurrent, ontslag op staande voet!

Louis werkte als verhuizer bij verhuisbedrijf Vlotjes toen hij zich ziek meldde. Na ruim een jaar kwam Vlotjes erachter dat Louis werkzaamheden deed voor een concurrent. Hij ontsloeg Louis op staande voet. Hoe ziet de rechter dat?

WERVING & SELECTIE - 14.06.2024

Hoe maakt u een optimaal functieprofiel?

Wilt u voor een nieuwe functie een functieprofiel opstellen? Of misschien wilt u gewoon beginnen met profielen voor alle functies binnen uw onderneming? Hoe pakt u dat dan aan en hoe kan AI u daar een handje bij helpen?

onroerende zaken - 14.06.2024

Zorgen over funderingsproblemen?

Heeft u cliënten/klanten die zich zorgen maken over funderingsproblemen aan hun woning? Hoe kunt u hen dan verder helpen? Waar kunt u hen op wijzen?

APPARTEMENTSRECHTEN - 14.06.2024

Wat als de VvE een eigenaar wil helpen om een illegale situatie in stand te laten?

Bij een nieuwbouwcomplex hebben de eigenaren inspraak gehad over de inhoud van de splitsingsakte. Zo was er in dit geval besproken en besloten dat er geen rolluiken geplaatst mochten worden. Wat als een eigenaar dit dan toch doet?

UW RAADSMAN - 14.06.2024

Hoe om te gaan met familiebezit van beleggingspanden?

Als een beleggingspand eigendom van meerdere eigenaren is, lopen zij samen risico en profiteren zij samen van de huuropbrengsten. Maar wat nu als de neuzen niet dezelfde kant op staan?

VERGUNNINGEN - 14.06.2024

Vergunningvrij bouwen onder de nieuwe Omgevingswet

Een kandidaat-koper heeft interesse in een te koop staande woning, maar hij heeft ideeën over een aantal aanpassingen om het naar zijn zin te maken. De vraag is of deze aanpassingen vergunningvrij uitgevoerd kunnen worden.

BURENRECHT - 14.06.2024

Alleen afwatering op natuurlijke wijze moet worden toegestaan

De eigenaar van het lagergelegen perceel moet toestaan dat het regenwater van het hogergelegen naburig perceel via zijn terrein afwatert. Zo staat dat in de wet. Maar welke voorwaarden gelden daarvoor? Wat zegt de rechter?

AAN- EN VERKOOP - 14.06.2024

Kopers die de Nederlandse taal niet machtig zijn

Omdat de kopers van een woning de Nederlandse taal niet (geheel) machtig waren, had de verkoopmakelaar ook een Engelstalige koopovereenkomst opgesteld. De kopers kwamen echter hun verplichtingen niet na. Wat besloot de rechter?

PROJECTONTWIKKELING - 14.06.2024

Meer regie door de overheid op woningbouw

Het rijk wil de bouw van betaalbare woningen versnellen en hier beter op kunnen sturen. Daarom is het wetsvoorstel ‘Wet versterking regie volkshuisvesting’ in voorbereiding. Wat zijn de belangrijkste doelen van deze wet?

EIGENDOMSRECHTEN - 14.06.2024

Geen goede trouw, dus ook geen verkrijging door verjaring

Door verkrijgende of door bevrijdende verjaring kan men eigenaar worden van grond. Daarvoor gelden verschillende termijnen. Wat staat daarover in de wet? Wat wordt er bedoeld met te goeder trouw? Wat zegt de rechter?

GEMEENTE - 14.06.2024

Kan de gemeente optreden tegen lawaaierige airco’s?

De zomer komt er weer aan en warme dagen staan weer voor de deur. Steeds meer mensen schaffen daarom een airco aan. Moet de gemeente optreden als een bewoner stelt geluidsoverlast te ondervinden van de airco van de buurman?

AAN- EN VERKOOP - 14.06.2024

Grens tussen aanbieden en oneerlijke handelspraktijken

Ook bij (veelal speculatieve) transacties met grond waarop mogelijk woningbouw toegestaan wordt, kan er sprake zijn van oneerlijke handelspraktijken. Zeker als een particuliere koper op het verkeerde been of onder tijdsdruk wordt gezet.

NIEUWBOUW - 14.06.2024

Koop penthouse wegens verhuur door de rechter ontbonden

Wat als een groot deel van de koopappartementen in een complex wordt verkocht aan een investeerder die de appartementen gaat verhuren? Moet de koper van een appartement die daar zelf wil gaan wonen, daar rekening mee houden?

ERFBELASTING - 10.06.2024

Erfenis aanvaarden, wat zijn de fiscale gevolgen?

Zijn de bezittingen bij het erven groter dan de schulden, dan komt de erfbelasting om de hoek kijken. Wat moet u daarom weten als u een erfenis aanvaardt?

BEDRIJFSOPVOLGING - 10.06.2024

Verplichte belastingaangifte bij einde bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)?

Als u de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) gebruikt, kunt u flink belasting besparen. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Dit betekent ook dat u aangifte moet doen als u hieraan niet meer voldoet. Wat speelt er dan?

AUTO - 10.06.2024

Hoe te handelen bij een kapotte parkeermeter?

Stel, u wilt betaald parkeren, maar de parkeermeter is defect. Hoe dient u dan te handelen om een parkeerbon te voorkomen? Wat vond de rechter hiervan?

SCHENKBELASTING - 10.06.2024

Wanneer is er sprake van een schenking voor de schenkbelasting?

Het is van belang om te weten of een rechtshandeling kwalificeert als schenking. In dat geval is er immers schenkbelasting verschuldigd. Hoe zit dat?

LOONHEFFINGEN - 10.06.2024

Barbecue met personeel op het werk kost u minder geld

Stel, u wilt voor uw werknemers een barbecue organiseren. Wat zijn dan de gevolgen voor de loonheffingen? Voor de loonheffingen maakt het namelijk verschil of u de barbecue op de werkplek of op een externe locatie houdt. Hoe nu verder?

LOONADMINISTRATIE - 10.06.2024

Bijverdiensten studenten onbeperkt

De tijd van het bijverdienen door studenten breekt weer aan. Wat moet u weten over de bijverdiensten als u studenten tewerkstelt?

BELEGGEN - 10.06.2024

Wijziging open fonds voor gemene rekening per 2025

Vermogende particulieren konden tot nu toe de toenemende belastingdruk in box 3 vermijden via een open fonds voor gemene rekening. Dat gaat vanaf 2025 veranderen. Hoe kunt u hier het beste op inspelen?

PERSONEEL - 10.06.2024

Overlijdensuitkering werknemer belast als inkomen?

Tal van werkgevers betalen een overlijdensuitkering uit aan de nabestaanden van een werknemer bij diens overlijden. Maar is een dergelijke uitkering belast of niet, en zo ja, met loon- of erfbelasting? Wat is hierover onlangs beslist?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 10.06.2024

Wat moet u weten over het Schuldenknooppunt?

Om particulieren en ondernemers met problematische schulden sneller in beeld te krijgen, sluiten de Belastingdienst en de Dienst Toeslagen zich aan bij het Schuldenknooppunt. Wat kan dit voor u als ondernemer betekenen?

BESTELAUTO VAN DE ZAAK - 10.06.2024

Gevolg inruil zakelijk gebruikte bestelauto


PERSONEEL - 10.06.2024

Spullen niet terug, dan minder loon

Voor veel functies is het noodzakelijk dat u als werkgever allerlei zaken aan een werknemer verstrekt. Wat als deze bij het einde van het dienstverband niet retour komen?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 10.06.2024

Accountant maakt fout, BV toch geen verzuimboete

Ook als u voor uw administratie en aangiften een accountant inschakelt, blijft u zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid. Onlangs oordeelde de rechter wat milder en vernietigde een verzuimboete van een BV. Waarom?

PERSONEEL - 10.06.2024

Leasecontract vorige werkgever overnemen?

Dat het moeilijk is om goede medewerkers aan te trekken, is niets nieuws. Als een kandidaat u vraagt of u het leasecontract voor zijn auto wilt overnemen, kunt u dit waarschijnlijk maar moeilijk weigeren. Waar moet u dan rekening mee houden?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 10.06.2024

Zakelijke afspraken maken bij lenen van of aan de BV

Menig dga heeft een rekening-courantverhouding met zijn BV, waarbij er kleine bedragen over en weer gaan. Bij grotere bedragen zal er meestal sprake zijn van een lening. Dat kan van belang zijn als het mis gaat met de BV. Hoe zit dat?

BTW NIEUWE REGELGEVING - 10.06.2024

Nieuw wapen tegen btw-fraude

De Europese Unie heeft steeds meer mogelijkheden om belastingfraude te bestrijden. Sinds 1 januari 2024 is het Central Electronic System of Payment information (CESOP) in werking.

FISCOTIP - 10.06.2024

Hypotheek eigen woning naar box 3?

Soms is het veel voordeliger om uw hypotheek voor uw eigen woning onder te brengen in box 3, met name als u over veel vermogen beschikt. Maar wanneer kunt u uw hypotheek in box 3 onderbrengen en wat is uw voordeel?

BTW - 10.06.2024

Geen bezwaar mogelijk tegen een ambtshalve btw-teruggaaf

Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft onlangs uitspraak gedaan in een zaak betreffende een ambtshalve btw-teruggaaf. Volgens de rechter kan hiertegen geen bezwaar gemaakt worden, omdat dit geen teruggaafbeschikking is. Hoe zit dat?

EIGEN WONING - 10.06.2024

Opletten bij verhuur van (een deel van) uw eigen woning

Het lijkt vaak zo voordelig: de verhuur van een kamer in uw eigen woning. Maar let op: dit kan een vervelend financieel staartje krijgen.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 10.06.2024

Welk tarief bij omzetten box 2-verlies in belastingkorting?

Uw aanmerkelijkbelangverlies (box 2) kunt u op verzoek omzetten in een belastingkorting. Door dit verzoek op het juiste moment in te dienen, kan uw belastingkorting mogelijk toenemen. In de praktijk wordt dit regelmatig over het hoofd gezien.

TESTAMENT - 10.06.2024

(On)mogelijkheden van het uitkeren van een legaat

Als in een testament is bepaald dat u een legaat krijgt, dan heeft de erflater u een bepaald goed of geldbedrag nagelaten. Dit betekent echter niet dat u dit legaat altijd volledig ontvangt. Hoe zit dit en waar moet u rekening mee houden?

SUCCESSIEPLANNING - 10.06.2024

Rente over de kindsdelen, wat is goed om te weten?

Over de vorderingen van de kinderen op hun langstlevende ouder mag rente worden berekend. De hoogte van deze rente wordt bepaald door de wet of door het testament. De rente mag ook worden gewijzigd. Waar moet u dan op letten?

SUBSIDIES - 10.06.2024

Investeren met WBSO-steun


BELASTINGEN - 07.06.2024

Belangrijke uitspraak Hoge Raad over box 3

De Hoge Raad heeft op 6 juni 2024 uitspraak gedaan in vijf zaken die gaan over de Wet rechtsherstel box 3. Wat speelt er?

SUBSIDIES - 06.06.2024

Aanvraagperiode Subsidie behoud graslandareaal uitgesteld tot 15 juli 2024

Als u gebruikmaakt van derogatie, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidie behoud graslandareaal. Onder voorwaarden geldt dit ook als u geen derogatie meer kunt aanvragen. De aanvraagperiode voor deze subsidie is nu uitgesteld.

PERSONEEL - 05.06.2024

Gezonde maaltijd niet gericht vrijgesteld

Een arrest van de Hoge raad leek onlangs goed nieuws voor de gezonde maaltijd. Maar waarom is deze dan toch niet vrijgesteld anno 2024?

ERFENIS - 05.06.2024

Rente over kindsdeel regelen via machtiging rechter of via testament?

Over vorderingen op de langstlevenden door de kinderen mag rente worden berekend. Kent u de nadelen ervan? Hoe regelt u dat goed?

HANDELSPRAKTIJK - 05.06.2024

U brengt een offerte uit, blijft deze dan altijd geldig?

U brengt met regelmaat offertes uit. Heeft u er ooit bij stilgestaan hoelang deze dan geldig zijn? Wat doet u als de offerte na vijf jaar nog wordt geaccepteerd of als uw inkoopprijzen sterk fluctueren?

TESTAMENT - 05.06.2024

Voorkom twijfel aan wilsbekwaamheid van de testateur

Wat als er wordt getwijfeld aan de wilsbekwaamheid van de testateur? Wist u dat daar een stappenplan voor bestaat?

BOER EN BEDRIJF - 05.06.2024

Stikstofnorm groenbemester als hoofdteelt en na de hoofdteelt

Teelt u een groenbemester als hoofdteelt, dan heeft u op deze teelt een stikstoftotaalnorm. Eerder is al aangekondigd dat u in de meeste situaties geen stikstofruimte krijgt bij een groenbemester die u na de hoofdteelt teelt. Hoe zit dat?

BOER EN BEDRIJF - 05.06.2024

Subsidie behoud graslandareaal: bedrag van € 20 naar € 50

Heeft u derogatie, dan kunt u ook in 2024 de Subsidie behoud graslandareaal aanvragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de verlaging van de derogatienorm op uw percelen. Het bedrag per hectare is onlangs ruim verdubbeld.

GEBOUW EN GROND - 05.06.2024

Cultuurgrond te duur gekocht, bedrog of speculatie?

Een particuliere koper koopt een perceel cultuurgrond, waarvan hij denkt dat hij daarop een woning mag bouwen. Dit blijkt niet, of in elk geval voorlopig niet, het geval te zijn. Moet hij een boete betalen bij ontbinding van de koop? Hoe zit dat?

SEIZOENSARBEID - 05.06.2024

Seizoensarbeid in de agrarische sector: uitzonderingen op de ketenregeling toegestaan?

Seizoensarbeid in de agrarische sector kent allerlei specifieke juridische valkuilen, waarvoor u als werkgever op uw hoede moet zijn. Geldt bijv. de ketenregeling voor contracten voor bepaalde tijd onverkort of zijn er uitzonderingen mogelijk?

PRIVÉ - 05.06.2024

Waardebepaling boerderij en grasland voor legitieme portie

Een kind dat is onterfd, kan een beroep doen op zijn legitieme portie. Dat is de helft van het wettelijk erfdeel. Om de hoogte daarvan te kunnen bepalen, moet de waarde van de nalatenschap worden vastgesteld. Wat als er hierover onenigheid is?

aangifte ib - 03.06.2024

Spaarders in bezwaar tegen IB-heffing

Het forfaitaire percentage voor spaartegoeden 2023 is laat, daarom toch bezwaar maken.

vennootschapsbelasting - 03.06.2024

Einde Vpb-plicht open CV en OFGR: actie vereist!

De vennootschapsbelastingplicht voor open CV’s en OFGR’s vervalt per 1 januari 2025. Belastingplichtigen kunnen alleen nog in 2024 de structuur zo inrichten dat het verval van de vennootschapsbelastingplicht niet tot directe afrekening leidt.

excessief lenen - 03.06.2024

Wet excessief lenen: rechtens dan wel in feite, direct of indirect

In een kennisgroepstandpunt heeft de Belastingdienst zijn visie gegeven op de term ‘rechtens dan wel in feite direct of indirect’ voor toepassing van de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap.

30%-regeling - 03.06.2024

30%-regeling en de partiële buitenlandse belastingplicht

Op basis van de huidige wetgeving wordt de partiële buitenlandse belastingplicht binnen afzienbare tijd afgeschaft.

ubo-register - 03.06.2024

Ontwikkelingen UBO-register

Minister Van Weyenberg heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de recente ontwikkelingen van het UBO-register.

platformen - 03.06.2024

Big brother is watching you

DAC7 en CESOP zijn twee nieuwe Europese regelingen die zijn ingevoerd om btw-fraude en belastingontduiking tegen te gaan in de digitale economie.

emigratie - 03.06.2024

De fiscale ‘vluchteling’

Door de nieuwe belastingregels en gewijzigde tarieven (excessief lenen, progressief box 2-tarief, enz.) wordt een emigratie steeds aantrekkelijker.

bedrijfsopvolging - 03.06.2024

BOR: internetconsultatie

Het kabinet wil in het Belastingplan 2025 met een drietal maatregelen komen die de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling voor ab-aandelen (DSR) eenvoudiger en robuuster moeten maken.

schenkbelasting - 03.06.2024

Hoge Raad: onzakelijke lening is geen schenking!

De Hoge Raad heeft antwoord gegeven op de vraag of er bij een onzakelijke lening tussen de vennootschappen van vader en zijn zoon sprake is van een schenking.

afhaaltransacties - 03.06.2024

Per 1 april 2024 strengere btw-regelgeving voor afhaaltransacties

De btw-regels voor afhaaltransacties zijn per 1 april 2024 aangescherpt.

Cookiebeleid