Alle domeinen

2010 - December

UITSMIJTER - WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.12.2010

Krantenknipsel op kantoor Ontvanger


BTW - 24.12.2010

Verbouwing minder snel nieuwe onroerende zaak

Een ingrijpende verbouwing van een bestaande onroerende zaak kan voor de btw soms leiden tot een nieuw vervaardigde onroerende zaak. Dit kan onder andere voor de van btw-vrijgestelde ondernemer vervelende gevolgen hebben.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 24.12.2010

Aansprakelijk? Dan eerst ingebrekestelling!

Als bestuurder van een BV kunt u onder voorwaarden in privé worden aangesproken voor belastingschulden van de BV, dan wel van een derde. Daarvoor moet de Belastingdienst echter wel de juiste weg bewandelen.

BELEGGEN - 24.12.2010

Goud en fiscale tips

Geld is papier, maar goud wordt in deze economisch onzekere tijden pas echt geapprecieerd. De goudprijs heeft dus een nieuw record bereikt. Maar hoe zit het met de Belastingdienst? Wil die ook zijn deel van uw goud?

LOONHEFFING - 24.12.2010

De werkkostenregeling, vaste vergoedingen

Er is omtrent de werkkostenregeling veel discussie geweest over de vraag welke kosten nu wel of geen onderdeel mogen zijn van de onbelaste vaste vergoedingen. Een recent Besluit geeft meer duidelijkheid. Wat speelt er?

FISCOTIP - 24.12.2010

Laat de fiscus meebetalen aan uw kosten

In deze fiscotip laten wij u zien hoe u als directeur-grootaandeelhouder de fiscus kunt laten meebetalen aan uw geldboete, aan representatiekosten en aan de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen.

CONTROLE - 24.12.2010

Europese jacht op zwart geld, wat nu?

Een van de speerpunten van het beleid van minister De Jager is de jacht op zwart geld. Het lijkt erop dat hij in deze kruistocht weer een klein succesje heeft geboekt. Wat is nu de uitkomst van het overleg met de EU-ministers?

WOZ - 24.12.2010

Een WOZ-aanslag voor uw partner?

Binnenkort valt de WOZ-beschikking 2011 in de bus. Als peildatum geldt 1 januari 2010. Er zijn diverse redenen om kritisch naar deze aanslag te kijken.

KOSTENAFTREK - 23.12.2010

Lunchkilometers zakelijk?


BELEGGINGSFONDSEN - 23.12.2010

Core-satellite beleggen

Onder beleggers woedt een hevige discussie over de vraag of zogenaamd ‘actief beheerde beleggingsfondsen’ aantrekkelijk zijn. Verhoog uw kans op een bovengemiddeld rendement door passief en actief beleggen te combineren!

PERSONEEL - 23.12.2010

Eenmaal gegeven blijft gegeven, of toch niet?

Een collega van u gaf in een gulle bui zijn assistente een autootje van de zaak. Achteraf bezien vond uw collega dat toch wat te duur. Hij wilde dat terugdraaien, maar de rechter moest eraan te pas komen. Waar zat de crux van dit gedoe?

BELASTINGEN - 23.12.2010

De rente van de Belastingdienst

De rente die de Belastingdienst berekent, blijft het eerste kwartaal van 2011 2,5%. Wanneer moet u betalen en wanneer krijgt u rente vergoed? Kunt u er invloed op uitoefenen?

KOSTENAFTREK - 23.12.2010

Advocaat bij echtscheiding, kosten aftrekbaar?

Als uw huwelijk op de klippen loopt, komt er meestal een advocaat aan te pas om een en ander te regelen. Deze kosten zijn niet aftrekbaar, tenzij u samen met uw echtgenoot ook een praktijk drijft. Waar moet u dan op letten?

NOTARIS - 23.12.2010

Een testament voor tijdens uw leven?

Wat er na uw overlijden moet gebeuren met uw nalatenschap, heeft u waarschijnlijk al vastgelegd in een testament. Maar wat nu als u tijdens uw leven op een bepaald moment niet langer in staat bent uw wil te bepalen?

SAMENWERKING - 23.12.2010

Bedrijfsarts legt rapporten van anderen terzijde

Een werknemer meldt zich ziek na een conflict met zijn werkgever. Ondanks andersluidende rapporten van een psycholoog en een verzekeringsarts, blijft de bedrijfsarts aansturen op werkhervatting, met een aangepast takenpakket.

TUCHTRECHTSPRAAK - 23.12.2010

Fatale fout: per dag i.p.v. per week

Een patiënte kreeg per dag 2 tabletten methotrexaat pch 2,5 mg. Het voorschrift was 2 tabletten per week. De gevolgen waren fataal.

ONTSLAGVERGOEDING - 21.12.2010

Hoe wil je die vergoeding afrekenen?

Uw werknemer moet helaas vertrekken en u betaalt hem een ontslagvergoeding. Hij vraagt u waar hij nu het beste voor kan kiezen: uit laten betalen of iets anders? Wat kunt u hem vertellen en waarom is dat ook voor u belangrijk?

WERVING & SELECTIE - 21.12.2010

Is hij wel écht zo goed?

Als u een nieuwe medewerker aanneemt, wilt u in één keer de juiste keus maken. U selecteert dus zorgvuldig. Maar ja, u heeft alleen de kandidaat zélf gesproken. Hoe kunnen referenties u helpen en hoe pakt u dat handig aan?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 21.12.2010

Wél de zaak, niet de medewerkers ....

De kranten staan er bol van ... Albron moet de medewerkers die zij van Heineken overnam, het Heineken-salaris blijven betalen. Hoe zit dat als u het bedrijf van uw collega/concurrent met drie medewerkers overneemt?

PERSONEELSDOSSIER - 21.12.2010

Ik wil dat uit mijn dossier ...

Als werkgever houdt u zo veel mogelijk alle stukken van een werknemer bij elkaar in zijn dossier. Wat moet u zéker bewaren en wat niet? En als een werknemer wil dat u stukken uit het dossier verwijdert? Wat zei de rechter daar laatst over?

WERKKOSTEN - 21.12.2010

Als uw werknemers ook in 2011 korting krijgen

Stel, uw werknemers mogen tegen korting producten uit uw bedrijf kopen. U wilt dat ook in 2011 handhaven. Waar moet u vanuit fiscaal oogpunt rekening mee houden?

FIETS VAN DE ZAAK - 21.12.2010

Fiets van de baas met kleine omweg?

Stel, u heeft een regeling voor een fiets van de zaak. Uit de berekening van de werkkostenregeling blijkt nu dat u 80% eindheffing moet betalen over ‘overige vergoedingen en verstrekkingen’, waaronder ook de fiets van de zaak. Wat nu?

KOSTENVERGOEDINGEN - 21.12.2010

Nieuws over vaste kostenvergoedingen


CONCURRENTIEBEDING - 21.12.2010

Je bent in overtreding, dus dokken!

Uw ex-vertegenwoordiger blijkt uw klanten te benaderen. En dat terwijl er een relatiebeding met een boete in zijn arbeidscontract stond. Hoe schrikt u hem af?

AANSPRAKELIJKHEID - 20.12.2010

Leuk, bestuurslid van kook-, wijnclub of horecagilde?

U wordt gevraagd voor het bestuur van een gildevereniging. U draagt die mensen een warm hart toe en het is ook nog goed voor uw bekendheid of uw cv. Dus u zegt geen nee. Maar, hoe zit het met uw aansprakelijkheid?

PERSONEEL - 20.12.2010

Fiscaal swingend 2011 in met livemuziek

Stel, u huurt nieuwjaarsnacht artiesten in, bijvoorbeeld muzikanten of dj’s. U draagt loonheffing voor hen af. Hoe zit dat straks onder de werkkostenregeling? Heeft de fiscus nu weer nieuwe noten op zijn zang of blijft alles bij het oude?

WET- EN REGELGEVING - 20.12.2010

Een betrouwbaar incassobureau?

U wordt door een incassobureau bestookt met aanmaningen, betalingsherinneringen, etc., terwijl u niets afweet van een bestelling drukwerk of de kerstadvertentie die u zou hebben geplaatst. Blijft u stilzitten of komt u in actie?

AFTREKPOST - 20.12.2010

Fiscus op vingers getikt over aftrek aanloopkosten

Bij de start van een horecabedrijf is het vaak een punt van discussie in welk jaar de gemaakte opstartkosten aftrekbaar zijn. Die aanloopkosten zijn er vaak al zonder dat er al winst of omzet gemaakt wordt. Wat zei de rechter hierover?

PERSONEEL - 20.12.2010

De maat is vol!

Stel, u heeft een probleem met uw kelner, Sander. U wilt hem nu echt ontslaan. Hoe kunt u nu het beste afscheid van hem nemen zónder meteen uw portemonnee leeg te moeten schudden? Wat is wijsheid?

HORECAKOSTEN - 20.12.2010

Einde Kamer van Koophandel?

Onlangs was groot in het nieuws dat de Kamer van Koophandel fors moet inkrimpen. De KvK moet zich voortaan maar beperken tot haar wettelijke taak. Wat is die precies? En wat moet u als horecaondernemer daarvoor betalen?

BTW - 20.12.2010

Nog snel btw aftrekken vóór 2011

U weet, u mag de btw in uw kosten aftrekken van de verschuldigde omzetbelasting. Hoe meer aftrek, hoe minder er te betalen is. Hoe betaalt u nóg minder?

BTW - 20.12.2010

Wanneer nu 6% btw voor renovatie/herstel woningen?

De regeling voor het verlaagde btw-tarief (6% i.p.v. 19%) voor werkzaamheden aan woningen blijkt in de praktijk veel vragen op te roepen. Hoe heeft de fiscus geprobeerd e.e.a. te verduidelijken? Wat speelt er nu en wat kunt ú hiermee?

BTW - 20.12.2010

Wat nu met oplevering tegen 6% btw?

De uitleg die de Belastingdienst geeft aan de toepassing van het verlaagde btw-tarief op verbouwingen (6% i.p.v. 19%), kan er in bepaalde gevallen toe leiden dat er toch geen recht bestaat op dat verlaagde btw-tarief. Wat speelt er nu?

BEDRIJFSPAND - 20.12.2010

Schadevergoeding toegekend vanwege asbest!

Als in een gehuurd bedrijfspand de aanwezigheid van asbest wordt vastgesteld, kan de eigenaar van het pand dan aansprakelijk worden gesteld voor de saneringskosten en de gevolgschade? Wat heeft de rechter nu hierover beslist?

OFFERTE - 20.12.2010

Hoe regelt u overmacht nu goed in uw offerte?

Wat is ‘overmacht’? Hoe weet de klant wat onder ‘overmacht’ wordt verstaan en hoe heeft u dat geregeld? Hoe voorkomt u aansprakelijkheid als gevolg van overmacht? Hoe kunt u een overeenkomst ontbinden bij een overmachtssituatie?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 20.12.2010

Wanneer mag huuropzegging vanwege verbouwing?

Als u een verhuurd pand wilt verbouwen en renoveren, is het mogelijk om in bepaalde gevallen de huurovereenkomst op te zeggen. Wanneer is dat mogelijk? Wat heeft de rechter gezegd? Wat is uw winst?

BELASTINGEN - 20.12.2010

Tante Pos staakt, hoe uw brieven op tijd naar de fiscus?

De postbode bezorgt niet altijd tijdig meer nu hij vaak aan het staken is. Vaak heeft u Tante Pos nodig als u overhoop ligt met de fiscus over uw bezwaarbrief. Wat nu? En wat speelde onlangs bij de rechter over een (zoekgeraakte?) brief?

BELASTINGCONTROLE - 20.12.2010

De KOR op de korrel

Één van de onderwerpen die de Belastingdienst bij het MKB extra aandacht gaat geven, is een speciale btw-regeling: de KOR. Wat gaat er vaak fout?

BEDRIJFSPAND - 17.12.2010

Scheiden en huren

Peeters huurt een bedrijfspand, waarin hij samen met zijn echtgenote een kledingwinkel drijft. Als Peeters en Smits gaan scheiden, gaat Smits door met de zaak. Verhuurder Boersma is het hier echter niet mee eens. Hoe zit dit nu?

PERSONEEL - 17.12.2010

Kan ik volgend jaar verder met de fiets van de zaak?

U heeft in uw bedrijf een regeling voor een fiets van de zaak. U heeft toch maar een paar mensen in dienst. Deze regeling heeft u speciaal ingevoerd: fiscaalvriendelijk, gezond en milieubewust. Is dat vanaf 2011 ook nog zo dan?

BEDRIJFSKOSTENAFTREK - 17.12.2010

Werkkamer huurwoning, bijna € 7.000,- kostenaftrek!

Ondernemers die hun bedrijf vanuit hun gehuurde woning uitoefenen, kunnen de kosten van de gebruikte werkruimte van de winst aftrekken. Door de regels slim toe te passen, kan die aftrek in bepaalde gevallen flink oplopen. Hoe?

BEDRIJFSKREDIET - 17.12.2010

Kunt u weer makkelijker een bankkrediet krijgen?

De bereidheid van de banken om krediet te verlenen aan het MKB is het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds 2006 weer iets toegenomen. Zo gaan we positief het nieuwe jaar in, toch? Wat betekent dat voor u?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 17.12.2010

Vangnet voor de ondernemer

Als zelfstandig ondernemer loopt u het risico dat u ziek wordt en dat zo uw inkomen stopt. Verzekeringen zijn duur en als uw ziekteverleden niet loepzuiver is, vaak bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er alternatieven. Wat is daar nu nieuw?

INNOVATIE - 17.12.2010

Subsidie voor innovatie blijft ook in 2011

Ondanks de forse bezuinigingen van het kabinet Rutte is er gelukkig nog wel ruimte voor een aantal succesvolle subsidies. Welk kerstgeschenk heeft minister Verhagen van Economische Zaken voor u in petto?

HYPOTHEEK - 16.12.2010

Strengere regels voor hypotheken


LOKALE HEFFINGEN - 16.12.2010

Geen OZB voor oppassers kantoorpand


BEDRIJFSHUUR - 16.12.2010

Let op contract bij verhuur door dochter

Wat besliste de rechter onlangs over de aansprakelijkheid van de eigenaar van een gebouw dat werd verhuurd aan een dochtermaatschappij en door deze dochter doorverhuurd aan een derde? Waar moet u rekening mee houden?

BTW - 16.12.2010

Het is maar wat je nieuw noemt …

In de praktijk kan het voor de btw (omzetbelasting) van groot belang zijn of er een nieuw pand is ontstaan door een (ingrijpende) verbouwing. Wanneer is hiervan nu sprake en welke gevolgen heeft dat? Waar moet u op letten?

IN DE KIJKER - 16.12.2010

Vereniging van Eigenaars, wakker worden!

Een slapende Vereniging van Eigenaars (VvE) brengt risico’s met zich mee voor de afzonderlijke appartementseigenaren. Wat zijn de gevaren en hoe kan een slapende VvE wakker gemaakt worden?

PROJECTONTWIKKELING - 16.12.2010

Flora & fauna en de omgevingsvergunning

Per 1 oktober jl. zijn 26 vergunningen, ontheffingen en toestemmingen opgegaan in de omgevingsvergunning. Echter, sommige ontheffingen bestaan nog apart, zoals de ontheffing op basis van de Flora- en faunawet. Hoe zit dat?

UW RAADSMAN - 16.12.2010

Verkoopwinst belast?

De winst die u als particulier behaalt bij de verkoop van een onroerende zaak die geen eigen woning is, is in principe niet belast. Dit kan anders zijn als er sprake is van ‘meer dan normaal vermogensbeheer’. Wat houdt dat precies in?

WONINGHUUR - 16.12.2010

Uw huurder trouwt … moet u daar iets mee?

U verhuurt een woonruimte aan Jansen, die na enige tijd trouwt met Borger. Dan komt het moment dat u de woonruimte zelf dringend nodig heeft en u stuurt een opzeggingsbrief naar Jansen. Waar moet u dan rekening mee houden?

WOZ - 16.12.2010

WOZ-waarde 2011 in the picture

Over enkele weken valt de WOZ-beschikking 2011 weer in de bus. Als peildatum geldt 1 januari 2010. Het is zaak om kritisch naar deze aanslag te kijken.

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 16.12.2010

Eenvoudig bestanden delen


ONTSPANNING - REIZEN - 16.12.2010

Toon uw reis op een online tijdlijn


BEVEILIGING - PRIVACY - 16.12.2010

Surfen naar een beveiligde site

U weet wel dat u het best een beveiligde website gebruikt om te thuisbankieren of om online te winkelen. Is er ook een risico voor webmail of sociale netwerken? Kunt u daar dan ook een beveiligd adres voor gebruiken?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 16.12.2010

Laat uw bezoekers niet verdwalen

Uw (potentiële) klanten moeten op uw website snel hun weg vinden. Een goede navigatie en duidelijke menu’s zijn dan ook essentieel. Hoe zorgt u daarvoor en aan welke regels moet u zich houden?

ONTSPANNING - MUZIEK - 16.12.2010

Nu graag alleen rustige muziek

U wilt muziek afspelen in uw wachtruimte, winkelruimte of huiskamer. Uw ­digitale muziekbibliotheek bestaat echter uit allerlei genres. Hoe zorgt u ervoor dat er bv. alleen rustige muziek afgespeeld wordt?

WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 16.12.2010

Uw agenda voor het nieuwe jaar

Een nieuw jaar, een nieuwe kalender... Welke tools kunnen u helpen om alles goed te plannen in een agenda? Wij gingen voor u op zoek naar enkele aan­raders...

SOFTWARE - OFFICE - 16.12.2010

Nieuws van het OpenOffice-front

U kent OpenOffice als een gratis alternatief voor Microsoft Office. Sun, de eigenaar van deze kantoorsuite, werd onlangs overgenomen door Oracle. Daardoor is er het één en ander veranderd. Een update!

BEVEILIGING - FIREWALL - 16.12.2010

Beschermt de Windows 7-firewall voldoende?

Al sinds Windows XP heeft Windows een ingebouwde firewall, maar pas in ­Windows 7 biedt die echt een volwaardige bescherming. Hoe gebruikt u die het best en is deze firewall nu voldoende als bescherming?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 16.12.2010

Uw papierwerk digitaliseren

U krijgt veel papieren binnen: facturen, brieven, documenten, ... Houdt u die bij in een map of in een doos, dan is een document terugvinden niet eenvoudig. Hoe scant u alles in en maakt u uw papierwerk doorzoekbaar?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 16.12.2010

Postbox 2: beter dan Thunderbird?

Het e-mailpakket PostBox profileert zich al een tijd als een gestroomlijnde uitgave van Thunderbird. Kan versie 2 van PostBox die claim nog steeds hard maken tegenover Thunderbird 3?

WEBDIENSTEN - VARIA - 16.12.2010

Google Contacts voor al uw contactpersonen

Staan de gegevens van uw contactpersonen verspreid over uw e-mailpakket, een webmaildienst, een sociaal netwerk, enz.? Waarom ze niet online ‘centra­liseren’ bij Google Contacts? Hoe werkt dit precies?

ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 16.12.2010

Uw foto’s netjes georganiseerd

Heeft u ook al duizenden of tienduizenden foto’s van jaren terug? Heeft u ze amper bekeken of zelfs niet eens goed gerangschikt? Dan is het tijd om alles netjes te ordenen, zodat u gemakkelijk de juiste foto’s vindt en kunt bekijken!

GEZONDHEID - VOEDING - 16.12.2010

Uw gezonde voornemens voor 2011?

Het nieuwe jaar staat voor de deur: voor veel mensen weer de tijd om na te denken over goede voornemens voor een gezonder leven. Internet kan u helpen!

INKOMSTENBELASTING - 13.12.2010

Toch heffingskortingen durfkapitaal, etc.


BELEGGEN - 13.12.2010

Hoog dividend aandelenfondsen, stabiele inkomensbron

Een belegging kan aanvullend inkomen opleveren. Bijvoorbeeld in de vorm van rente, spaargeld of obligaties. Maar momenteel is de rente erg laag. Heeft u wel eens gedacht aan aandelen die (een flink) dividend uitkeren?

PERSONEEL - 13.12.2010

Gevraagd: jonge medewerkster!

Het is u bekend dat sollicitanten niet uitgesloten mogen worden vanwege leeftijd. Aan welke regels dient u zich te houden als u toch een leeftijdsvoorkeur heeft? Loopt u dan een risico? En wat mag u doen?

PRAKTIJKPAND EN BTW - 13.12.2010

Renovatie leidt tot nieuwbouw, of niet?

Stel, u gaat een praktijkpand kopen dat net gerenoveerd is, moet u dan btw betalen of toch niet? En wat als u zelf laat verbouwen? Waarom moet u dan aan de btw denken, met name wanneer u niet btw-plichtig bent?

NOTARIS - 13.12.2010

Bij iedere schenking een ‘privéclausule’?

Als ouders schenkingen doen aan hun kind, moet dan iedere keer opnieuw worden vastgelegd dat die schenking voor hem privé is en niet voor zijn echtgenote? Wat heeft de rechter daar nu over beslist? Wat is nu goed om te weten?

KOSTENAFTREK - 13.12.2010

Masterclass tandarts aftrekbaar van winst, toch?

Uw praktijk groeit, dus besluit u zich op het gebied van communicatie en management eens flink te laten bijspijkeren. Is dat aftrekbaar? Zo ja, van de winst of als studiekosten? En waar hangt dit van af?

SAMENWERKING - 13.12.2010

Mededingingswet, verboden afspraken

Gaat u een samenwerkingsverband aan met andere zorgverleners, dan is het een must om te checken of er (geen) sprake is van verboden kartelvorming. We lichten dit toe aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

INKOMSTENBELASTING - 13.12.2010

Bespaar 1,8% belasting in box 3

De regels voor het belasten van spaargeld en beleggingen veranderen. Wat kunt u nu nog doen om belastingheffing over uw privévermogen te beperken?

VAR - 10.12.2010

Overeenkomst van opdracht, dus VAR-row

Een zzp’er vraagt een Verklaring arbeidsrelatie aan omdat zijn opdrachtgever die wil hebben. Volgens de zzp’er heeft hij recht op een VAR-row omdat er een ‘overeenkomst van opdracht’ is. Wat is het verschil met een dienstbetrekking?

BTW - 10.12.2010

Beter laat dan nooit? Of toch niet?

Veel ondernemers denken dat het niet uitmaakt wanneer er btw teruggevraagd wordt. De terug te vragen btw verwerkt u bijvoorbeeld pas in de laatste btw-aangifte van het jaar. Ai, dat is makkelijk ‘scoren’ voor de belastingcontroleur!

FISCALE WINST - 10.12.2010

Energie- en milieu-investeringen vanaf 2011

Investeringen waarmee u energie of het milieu spaart, worden vanaf volgend jaar iets minder lucratief. Het geld dat het kabinet hiermee uitspaart, wordt deels gebruikt om de tante Agaath-lening te ontzien. Wat verandert er?

AUTOBELASTINGEN - 10.12.2010

Geen bpm voor uw bestelauto?

In de kostprijs van een auto zit een flink bedrag aan bpm. Voor ondernemers geldt er echter een vrijstelling voor bestelauto’s. Hoe zit dat ook alweer? En hoe komt u voor deze vrijstelling in aanmerking?

UITSMIJTER - 10.12.2010

Ook fiscaal in de prijzen


SCHENKEN - 10.12.2010

Wat kunt u nu jaarlijks belastingvrij schenken?

Als u schenkingen doet, is daar in principe schenkbelasting over verschuldigd, maar er zijn vrijstellingen die u kunt benutten. Wat zijn nu de bedragen die u belastingvrij kunt schenken?

FISCALE WINST - 10.12.2010

Grondverwerving vereist goede regie

Waar moet u op letten als u in een vroeg stadium grond koopt van bijvoorbeeld een boer of tuinder, waarop u wilt gaan bouwen? Hoe is te vroege belastingheffing bij de grondverkoper te voorkomen?

INKOMSTENBELASTING - 10.12.2010

Advieskosten lijfrente aftrekbaar

Enige tijd terug ontstond er grote beroering over de provisie van tussenpersonen bij het afsluiten van verzekeringen. De meeste tussenpersonen adviseren hun cliënten tegenwoordig op uurbasis. Hoe zit dit fiscaal?

FISCOTIP - 10.12.2010

Deel uw auto met uw partner!

Wie een auto van de zaak moet delen, krijgt ook maar een deel van de bijtelling voor zijn kiezen. Dat biedt mogelijkheden als u de auto met uw echtgenoot of partner kunt delen. Er zijn dan wel enkele punten waar u op moet letten!

SCHENKEN - 10.12.2010

Benut box 3-vrijstelling optimaal binnen de familie

Zoals bekend, geldt er in box 3 een vrijstelling van ruim € 20.000,- per persoon. Als er bijvoorbeeld binnen uw familie personen zijn die minder vermogen hebben, blijft een deel van deze vrijstelling onbenut. Kan dit worden opgelost?

LOONHEFFING - 10.12.2010

Werkkostenregeling nu al toepassen?

In 2011 treedt de werkkostenregeling in werking. U mag deze meteen gaan toepassen, maar u mag ook nog drie jaar wachten. Wat is wijsheid?

BELASTINGEN - 09.12.2010

Wat dit jaar vrijgesteld schenken?


PRIVÉ - 09.12.2010

Inpakken en wegwezen?

Heeft u plannen om na de verkoop van uw bedrijf in het buitenland te rentenieren, dan moet u daarvoor wel geld hebben. Hoe kunt u werken met een lijfrente? Lees hoe de fiscus u kan helpen.

EUROPESE LANDBOUWREGELS - 09.12.2010

Het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2013

Onlangs heeft de Europese Commissie (EC) haar eerste voorstel voor de toekomst van het Europese landbouwbeleid gepubliceerd. De hoofdlijnen lijken wel redelijk vast te staan. Wat is er op komst? Waar rekening mee te houden?

SUBSIDIE - 09.12.2010

Subsidie voor verbeteren dierenwelzijn

Heeft u varkens en/of vleeskuikens en wilt u het welzijn van uw dieren verbeteren? Welke subsidie kunt u nu hiervoor aanvragen? Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

GEBOUW EN GROND - 09.12.2010

Is de overdracht van een voorkeursrecht toegestaan?

Als er een voorkeursrecht is gevestigd, kan de rechthebbende dan zomaar dat recht overdragen aan een derde? Wat staat daarover in de wet? Wat is goed om te weten, want wat heeft de rechter hier nu over beslist?

Cookiebeleid