2013 -
December
PERSONEEL - 18.12.2013
Rechter verwacht niet dat werkgever paspoortexpert is
Als u een nieuwe werknemer aanneemt, moet u onder meer zijn identiteit en een aantal gegevens vaststellen en controleren. Hoe moet dit? Hoe ver gaat deze plicht en wat als het fout gaat? Wat vond de rechter onlangs nog redelijk?
PRIVÉ - 18.12.2013
Verlenging 6%-tarief renovatie en herstel woningen
Zoals bekend, geldt voor renovatie en herstel van woningen sinds 1 maart 2013 het verlaagde btw-tarief van 6%. In eerste instantie zou het gaan om een tijdelijke maatregel tot 1 maart 2014, maar deze termijn is verlengd tot eind 2014.
LOKALE HEFFINGEN - 18.12.2013
Leegstaand pand, heffing bedrijveninvesteringszones?
Iedere ondernemer behorend tot de BIZ (bedrijveninvesteringszone) wordt geacht een financiële bijdrage te leveren om mooie resultaten in het betreffende gebied te realiseren. Moet u ook een heffing betalen als het pand leegstaat?
BTW - 18.12.2013
Suppletie btw, doen!
Bij het opstellen van de jaarstukken blijkt vaak een verschil tussen de daadwerkelijk verschuldigde btw en de afgedragen btw. De fiscus controleert hier extra op.
FISCOTIP - 18.12.2013
Parttimer minder aantrekkelijk
Wellicht is er in uw bedrijf plaats voor een nieuwe werknemer. Dan kunt u in plaats van één fulltimer, ook enkele parttimers aantrekken. Dit is echter sinds vorig jaar minder aantrekkelijk geworden. Hoe komt dat en wat is het verschil?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 18.12.2013
DGA, borgstelling met toestemming van echtgenoot?
Stel, u wilt zich als directeur-grootaandeelhouder (DGA) in privé borg stellen om bijvoorbeeld een bedrijfsovername door uw BV mogelijk te maken. Wat schrijft de wet dan voor? Hoe werkt dat in de BV-praktijk? Wat is goed om te weten?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.12.2013
Depotstelsel komt er nu echt!
Sinds kort is bekend dat met ingang van 1 juli 2014 het zogenaamde ‘depotstelsel’ wordt ingevoerd. Dit stelsel vervangt de huidige g-rekeningen. Wat betekent dit voor uw onderneming?
RECHT - 18.12.2013
Bestuurders en toezichthouders sneller aansprakelijk
De aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders in de zorg zal aangescherpt worden in het wetsvoorstel ‘Goed bestuur in de zorg’. Waar moet u als bestuurder of toezichthouder rekening mee houden?
OUDEDAGSVOORZIENING - 18.12.2013
Tweede woning voor uw oude dag?
Nu de waarde van vastgoed fors is gedaald, kan dat interessant zijn voor uw oudedagsvoorziening. Als u via een BV werkt, koopt uw BV dan de woning?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.12.2013
Veiliger betalingsverkeer met fiscus
Vanaf 1 december 2013 mag u voor het betalingsverkeer met de fiscus nog maar één rekeningnummer gebruiken. Hoe werkt dat dan bij samenwerkingsverbanden, zoals een vennootschap onder firma of een maatschap?
MAATSCHAP - 18.12.2013
Als u er samen niet meer uitkomt …
Iedereen begint met de beste bedoelingen aan een maatschap, maar samen in goede harmonie de eindstreep halen, is weer een heel ander verhaal. Hoe zorgt u ervoor dat u niet in een patstelling terechtkomt?
HYPOTHEEK - 18.12.2013
Aflossingsvrije hypotheek straks nog een goed idee?
Tot begin 2013 was het gemeengoed om een aflossingsvrije hypotheek af te slui-ten. Zo kon u maximaal profiteren van het fiscale voordeel van de hypotheekrenteaftrek. Straks zit u dan wel nog met die schuld. Wat kunt u doen?
VERZEKERINGEN - 18.12.2013
Besparen op uw autoverzekering?
De verzekeraar die u vorig jaar een scherpe premie aanbood, kan inmiddels door de concurrentie zijn ingehaald. Voor de verzekering van uw (bedrijfs)auto’s betaalt u een premie die afhankelijk is van een aantal factoren. Wat speelt er?
BELASTINGEN - 18.12.2013
Uw WOZ-waarde is uniek
Bij de bepaling van de WOZ-waarde van een pand houdt de gemeente zelden rekening met alle factoren die voor het pand van belang zijn. Toch moet dit volgens de wet wel, aldus de rechter. Wat betekent dit binnenkort voor u?
LANDBOUWMAATSCHAP - 18.12.2013
Maatschaps- of Vof-contract aanpassen?
Sinds 1 oktober worden arbiters niet meer benoemd door de Kamer van Koophandel. Wat betekent dit voor de geschillenregeling in een nieuw contract tussen contractpartijen? En hoe lost u dat op in bestaande overeenkomsten?
LOONKOSTEN - 18.12.2013
Nieuw minimumloon
Het minimumloon wordt twee keer per jaar vastgesteld. Op 7 november jl. was het weer zover voor de minimumlonen per 2014. Hoezo is dat belangrijk?
RECHT van de werkplek - 18.12.2013
Ziek en wel thuis klussen en een marathon lopen?
Een zieke medewerker van een bedrijf blijkt in zijn vrije tijd wel marathons te kunnen lopen en te kunnen verbouwen! Kan het verzwijgen van dit soort activiteiten reden zijn voor ontslag? Wat bleek er laatst bij de rechter?
PACHT - 18.12.2013
Hoe nu pachtrecht geldig overdragen?
Stel, u wilt als verpachter de verpachte grond overdragen. Wat moet u nu weten; welke wettelijke regels gelden hiervoor? En hoe zit dat als u als pachter uw pachtrecht wilt overdragen? Hoe werkt dat in de praktijk?
BELASTINGEN - 18.12.2013
Studerende kinderen in dienst van bedrijf nemen?
Studerende kinderen zijn duur. Zeker als zij geen studiefinanciering krijgen, kunnen de maandelijkse kosten ter ondersteuning flink oplopen. Denk hierbij aan collegegeld, boeken en kamerhuur. Is daar fiscaal nu niet iets op te bedenken?
BOER EN BEDRIJF - 18.12.2013
Nationale keuzes nieuw Europees landbouwbeleid (GLB)
Op 6 december jl. heeft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer een aantal nationale keuzes met betrekking tot de nieuwe bedrijfstoeslagregeling bekendgemaakt. Wat is handig om alvast te weten?
LANDBOUWGROND - 18.12.2013
Landbouwgrond onder water gezet, schadevergoeding?
Als een perceel (landbouw)grond is aangewezen als bergingsgebied, kan het Waterschap dan zonder meer dat gebied onder water zetten? Staat daar dan geen vergoeding tegenover? Wat heeft de rechter beslist?
Incasso - 18.12.2013
Onterechte incasso wordt dure grap
Als een toegekende incasso - bijvoorbeeld voor vast onderhoudswerk - later onterecht blijkt, gaat dat in 2014 veel ‘boetegeld’ kosten! Hoe doet u het goed?
BELASTINGEN - 18.12.2013
Een ondernemingsverlies is fiscaal interessant
Stel, u maakt als bouwondernemer in de beginjaren van uw bedrijf nog geen winst. Wat kunt u met een eventueel verlies, als u bijvoorbeeld drie jaar geleden nog in loondienst was? Of als u nog steeds een parttime baan heeft?
PRIVÉ - 18.12.2013
Recht op gebruik van voetpad zomaar weg?
Voor een wijziging van het recht van voetpad en van het recht van mede-eigendom, is de toestemming nodig van de andere eigenaren. Wat als daarvan niets zwart-op-wit staat? Wat zei de rechter en wat is goed om te weten?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 18.12.2013
Boom valt op bouwmaterialen, onverhaalbare schade?
Een collega was zijn leverancier ter wille om twee maanden vóór de startdatum van een grote verbouwing kozijnen, e.d. te laten leveren. Het kwam hem duur te staan. Wat ging er allemaal mis? Hoe had hij schade kunnen voorkomen?
BEDRIJFSPAND - 18.12.2013
Verontreinigingsrisico’s bij (ver)koop bedrijfspand?
Als de verkoper wordt gevrijwaard voor schade door verontreiniging, kan hij dan nooit meer worden aangesproken? Wat heeft de rechter beslist over de koop/verkoop van een bedrijfspand? Wat zet u in de verkoopakte om sterk te staan?
AFTREKPOST - 18.12.2013
Aftrek kosten voor zakelijk gebruik garage?
Veel bouwondernemers gebruiken de garage of schuur nogal eens als opslagplaats. Wanneer kunt u de kosten hiervan aftrekken? Is het een losse garage of is het een deel van de woning? Bent u eigenaar of huurder?
WOZ - WONING - 18.12.2013
De WOZ-waarde van uw woning is uniek
Bij de bepaling van de WOZ-waarde van een woning houdt de gemeente zelden rekening met alle factoren die voor het pand van belang zijn. Toch moet dit volgens de wet wel, aldus de rechter. Wat betekent dit binnenkort voor u?
HORECAPRAKTIJK - 18.12.2013
Een bevestiging per e-mail?
Een klant vraagt bijvoorbeeld telefonisch naar de menu- of arrangementsprijs. U komt tot overeenstemming en u stuurt een e-mail dat u akkoord gaat. Alles oké zo?
PERSONEEL - 18.12.2013
Chef, ik wil graag minder uren werken!
Uw serveerster wil minder uren gaan werken in verband met haar kinderen. Zij vraagt aan u de arbeidsduur te verminderen. Aan welke voorwaarden bent u beiden nu nog gebonden bij zo’n verzoek, want er gaat toch iets veranderen?
KOSTENAFTREK - 18.12.2013
Zakelijke kosten zakelijk genoeg?
Zakelijke kosten kunt u onbelast aan uw werknemers vergoeden. Maar hoe bepaalt u of er sprake is van zakelijke kosten? En hoe zit dat als uw werknemer hiervan ook in privé voordeel heeft? Wat besliste de rechter hier onlangs over?
RECHT - FACTUUR - 18.12.2013
Geen correcte factuur, geen betaling
Als u inkoopt voor uw horecazaak heeft u recht op een correcte factuur. Sterker nog: krijgt u geen correcte factuur van uw leverancier, kunt u dan wachten met betalen? Of moet u áltijd betalen, ook al schort er iets aan de factuur?
BTW-AFTREK - 18.12.2013
Ook btw-aftrek op kosten van nevenactiviteiten
Als horecaondernemer mag u de door u betaalde btw verrekenen met de af te dragen btw. Dat geldt ook voor zaken die u voor andere dan uw horeca-activiteiten aanschaft, zolang de aankoop maar zakelijk is. Wat is daarbij van belang?
INKOPEN - BTW - 18.12.2013
Btw over uw ‘omzetbonus’ van de leverancier?
Vaak krijgt u achteraf korting van uw leverancier of brouwer. Deze heeft meestal een directe relatie met de hoeveelheid goederen die u heeft ingekocht. Hoe zit het nu met de btw over deze ‘omzetbonus’?
APPARTEMENTSRECHTEN - 18.12.2013
Privé of gemeenschappelijk, hoe wordt dat bepaald?
Bij een appartementencomplex is er sprake van privégedeelten en van gemeenschappelijke gedeelten. Maar wat als niet duidelijk uit de stukken blijkt of iets privé of gemeenschappelijk is? Wat zei de Hoge Raad daar onlangs over?
RECHT - 18.12.2013
Bewijskracht onderhandse akte
Nadat de koopovereenkomst is getekend, wil de koper nog wat aanvullingen op papier zetten. Kan dat dan in nog een onderhandse akte of moet u naar de notaris?
GEMEENTE - 18.12.2013
Vergunning aanvragen hele klus
Het indienen van een goede aanvraag voor een omgevingsvergunning om te bouwen kost soms flink wat moeite. Toch zijn er wat trucjes waardoor problemen met de aanvraag voorkomen kunnen worden.
IN DE KIJKER - 18.12.2013
Makelaar aansprakelijk voor fout op funda?
Als makelaar heeft u een zorgplicht als het gaat om de informatie die u over een te koop staande woning verstrekt, u moet die informatie op juistheid controleren. Dan bent u dus aansprakelijk bij het verstrekken van foute informatie? Of toch niet?
UW RAADSMAN - 18.12.2013
Ze kijken de koffie nog uit mijn kopje!
Uw cliënt woonde tot voor kort heerlijk rustig met veel (visuele) privacy. Maar door een verbouwing van het naastgelegen pand is het gedaan met zijn rust. Kan uw cliënt hier nog iets aan doen en hoe moet hij dit dan aanpakken?
VERKOOP - 18.12.2013
Snel een e-mailtje: “Sorry, bank gaat niet akkoord”?
Het komt regelmatig voor dat er problemen ontstaan bij een beroep op een financieringsvoorbehoud. Dat de bepalingen in de koopovereenkomst over ontbinding van groot belang zijn, blijkt weer eens uit een recente rechtszaak.
BEDRIJFSHUUR - 18.12.2013
Huurder failliet, derde aansprakelijk voor leegstand?
Stel, uw huurder gaat failliet. Staat u als verhuurder dan met lege handen of zijn er toch nog mogelijkheden om bijvoorbeeld uw leegstandschade vergoed te krijgen? Wat zei de rechter daarover?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 17.12.2013
Veiliger betalingsverkeer fiscus, één rekeningnummer!
Sinds 1 december 2013 mag u voor het betalingsverkeer met de fiscus nog maar één bankrekeningnummer gebruiken. Welke gevolgen heeft dit zoal voor u? En kiest u voor een privé- of een zakelijk rekeningnummer?
ALGEMENE VOORWAARDEN - 17.12.2013
Ik wijzig de algemene voorwaarden!
Een lezer vroeg ons: “Een van mijn leveranciers wil zijn algemene voorwaarden wijzigen. Ik ben daar niet mee akkoord gegaan, maar nu wil hij de leveringen stoppen. Kan dit nu zomaar? Of kan ik nog iets ondernemen?”
RECHT - 17.12.2013
Aangetekende brief naar het juiste adres?
Stel, u wilt een aanmaning sturen. Om juridisch effect te sorteren, zegt de wet dat een verklaring de geadresseerde moet hebben bereikt. Wanneer is daarvan sprake? Welk adres mag u gebruiken? Wat heeft de rechter nu beslist?
INTERNET EN RECHT - 17.12.2013
Een nieuwe domeinnaam
Als een domeinnaam nog niet bestaat, mag u deze registreren. Maar wat nu als u een domeinnaam registreert die sterk lijkt op die van uw concurrent of er is een domeinnaam geregistreerd die lijkt op uw domeinnaam?
LOONHEFFING - 16.12.2013
Nieuw minimumloon zonder boete ...
Het wettelijke minimumloon wordt twee keer per jaar vastgesteld. Op 7 november jl. was het weer zover. Waarom is dat eigenlijk ook fiscaal zo belangrijk?
VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 16.12.2013
Let op met de winstverdeling binnen de Vof
Stel, u werkt met uw partner samen binnen een vennootschap onder firma. In het verleden heeft u een winstverdeling afgesproken, maar deze is (fiscaal) niet meer zo gunstig. Kunt u deze dan zomaar wijzigen? Hoe zit dat?
ADVISEUR - 16.12.2013
Hoever reikt de macht van uw fiscaal adviseur?
Als u een fiscaal adviseur of boekhouder in de arm neemt, zult u veelal een schriftelijke machtiging aan hem moeten verstrekken. Om praktische redenen wordt zo’n machtiging vaak heel ruim geformuleerd. Maar is dat wel wat u wilt?
AUTO - BIJTELLING PRIVÉ - 16.12.2013
Bestelbus geen rittenregistratie en toch niet bijtellen?
‘Bestelbus, rittenregistratie en wel of niet bijtellen’ zijn zaken die ondernemers en rechters blijkbaar blijven bezighouden. Recentelijk besliste een rechter dat het bijhouden van een rittenregistratie niet nodig was. Wat kunt ú hiermee?
PERSONEEL - 16.12.2013
Fiscaal prettige feestdagen!
Het oude jaar zit er bijna op. Tijd om weer eens wat leuks te gaan doen. Zonder gelijk de fiscus te spekken natuurlijk! Wat zijn de mogelijkheden nog en waar moet u speciaal op letten?
SCHENKEN - 16.12.2013
‘Papieren schenking’ kan nu met minder kosten!
Tot nog toe stelde de fiscus zich op het standpunt dat er ieder jaar een gang naar de notaris is vereist voor een schenking op papier (geen vermogensoverdracht, maar schuldig erkende schenkingen). Wat is nu goed om te weten?
FISCALE AFTREK - 16.12.2013
Indirecte uren, waarop te letten?
Als u per jaar minstens 1.225 uur in uw bedrijf werkt, heeft u recht op diverse fiscale aftrekfaciliteiten. Deze uren hoeven niet allemaal productief te zijn, want ook indirecte uren tellen mee. Waar moet u in dat verband goed op letten?
WERVING & SELECTIE - 16.12.2013
De opbouw van het selectiegesprek
Volgens professionals is het belangrijk bij een selectiegesprek de juiste vragen te stellen, te luisteren en ervaringsgericht te interviewen. Dit verhoogt de voorspellende waarde van het selectiegesprek. Hoe voert u zo’n gesprek?
PERSONEELSBELEID - 16.12.2013
Glaasje op ... Niet op de werkvloer!
Een medewerker onder invloed van alcohol of drugs is niet alleen vaker ziek, maar is ook vaker betrokken bij bedrijfsongevallen en heeft een lagere productiviteit. Hoe herkent u signalen en hoe kunt u er binnen uw organisatie mee omgaan?
VAKANTIE - 16.12.2013
Die lastige vakantieadministratie
Sinds 2012 is de registratie van vakantiedagen voor werkgevers behoorlijk lastig geworden. Hoe zit dat ook alweer én hoe kan onze rekentool u helpen?
ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 16.12.2013
Zo werkt u veilig met gevaarlijke stoffen
In veel bedrijven wordt er gewerkt met gevaarlijke stoffen. Dat is op zich geen probleem als het maar veilig en gezond gebeurt. Kan ‘Het 4 stappen toezicht stoffen’ van de Inspectie SZW u daarbij helpen?
FLEXIBELE ARBEID - 16.12.2013
Uitzendcontracten en tijdelijke contracten afwisselen?
Als werkgever wilt u optimaal gebruik kunnen maken van flexibele arbeids-contracten. Veel werkgevers zoeken daarbij de randen van de wetgeving op, maar rechters fluiten hen steeds vaker terug. Wat speelde er onlangs in de praktijk?
EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 16.12.2013
Niet tevreden over uw werknemer … wat nu?
Als u een slecht functionerende werknemer heeft of een werknemer met een slechte werkhouding, dan komt er een moment dat u er genoeg van heeft. Wanneer kunt u deze werknemer ontslaan en hoe pakt u dat aan?
AUTO van de zaak - 16.12.2013
Tankpas of creditcard voor uw werknemer?
Het komt in de praktijk nog wel eens voor dat een werkgever zijn werknemer een tankpas of zelfs een creditcard ter beschikking stelt en dus meegeeft voor te maken kosten onderweg. Wat moet u in zo’n geval nog regelen?
TUCHTRECHT - 13.12.2013
Een patiënt altijd helpen ...
Een verloskundige vond dat een vrouw zélf mag bepalen hoe zij wil bevallen. Zij stond vrouwen bij die om medische redenen niet thuis mochten bevallen en overtrad daarmee de professionele standaard. Wat zei het tuchtcollege?
CONTROLE - 13.12.2013
Zelfstandig of schijnzelfstandig?
De fiscus gaat méér controleren op de schijnzelfstandigheid van zzp’ers. Waar moet u als ondernemer in de (para)medische sector extra op letten?
ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 13.12.2013
De Ziektewet wijzigt … opgelet!
De ‘Wet modernisering ziektewet’ heeft gevolgen voor werkgevers met tijdelijke arbeidskrachten. Zij moeten vanaf januari 2014 een zieke werknemer ook na afloop van het contract re-integreren. Wat speelt er en hoe beperkt u uw risico’s?
BEDRIJFSKOSTENAFTREK - 13.12.2013
Autorit zakelijk of privé?
Als u een autorit maakt uit zowel zakelijke als privéoverwegingen, is het maar de vraag hoe deze moet worden aangemerkt. Het antwoord is echter van groot belang voor de bijtelling. Wat besliste de rechter hier onlangs over?
recht - 13.12.2013
Een zorgovereenkomst is toch geen arbeidscontract?
Louise heeft een pgb en wordt verzorgd door Mariët. Als Mariët ziek wordt, moet Louise dan ook met spoed worden opgenomen in een zorginstelling. Kan Louise nu per direct het loon van Mariët stopzetten of loopt de overeenkomst door?
VAKANTIE & VERLOF - 13.12.2013
Hoe zat het ook alweer met vakantiedagen?
Sinds 2012 is de registratie van vakantiedagen er niet makkelijker op geworden. Hoe zit het bijv. met wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen en hoeveel uur bouwt uw zieke werknemer eigenlijk op? Wij zetten alles voor u op een rij.
BELASTINGAFTREKPOST - 13.12.2013
Nog even investeren en afschrijven in 2013?
Hoe zit het als u dit jaar (zelfs in december nog) investeringen voor uw land- of tuinbouwbedrijf doet? Welke belastingaftrek kunt u dan krijgen? Wat zit er fiscaal nog extra in het belastingaftrekvat? Hoe werkt dat? Leest u verder!
BOER EN BEDRIJF - 13.12.2013
Zorg voor geldige grondmonsters
Wilt u in 2014 derogatie op uw bedrijf toepassen? Dan bent u verplicht al uw grond te bemonsteren. Wilt u fosfaatdifferentiatie toepassen? Dan kunt u per perceel de keuze maken om wel of niet te bemonsteren. Wat speelt er nu?
BOER EN BEDRIJF - 13.12.2013
Bemonsteren BEX 2014 voor 1 januari
Overweegt u om in 2014 voor het eerst de bedrijfsspecifieke excretie (BEX) op uw melkveebedrijf toe te passen? Wat speelt er nu heel actueel?
CONTROLE - 13.12.2013
Controle op adviseur; wat met de klanten?
Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) hebben de Duitse autoriteiten een belastingadviseur uit Arnhem aangehouden. Hij wordt onder meer van belastingfraude verdacht. Wat speelt er? Wat nu met zijn klanten?
PACHT - 13.12.2013
Pachtcontract automatisch verlengd?
Voor het opzeggen van een pachtcontract gelden strikte regels. Zowel de pachter als de verpachter zullen daar rekening mee moeten houden. Maar wat als dat niet gebeurt? Wat heeft de rechter gezegd en wat is goed om te weten?
BELASTINGEN - 13.12.2013
Water en belasting voor uw bedrijf?
Straks weer droog weer? Vaste prik: beregenen! Dat wordt voor landbouwers echter een dure grap. Leest u verder wat de nieuwe maatregelen voor uw bedrijf betekenen. Wat nu met de leidingwaterbelastingkosten?
GEBOUW EN GROND - 13.12.2013
Dempen van sloot voor bouwplan geen probleem?
Als u voor het realiseren van een bouwplan een sloot moet dempen, moet u daarvoor een vergunning aanvragen. Bij welke instantie moet u daarvoor zijn? Onder welke voorwaarden kan die vergunning worden verleend?
CONSUMENT - FINANCIEEL - 13.12.2013
Slim besparen op zorg
De laatste weken van het jaar zijn het moment om kritisch te kijken naar uw zorgverzekering. Besparen kan, maar let op de valkuilen.
E-MAIL - WEBMAIL - 13.12.2013
Webmail speciaal
Gmail, Hotmail (of Outlook.com) en Yahoo Mail kent iedereen. Maar sommige webmaildiensten profileren zich met een eigen, speciale insteek. Waarmee springen Fastmail, Hushmail, SquadMail en Zoho Mail uit de band?
WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 13.12.2013
Bestanden delen kan ook zo
In kleinere bedrijven worden bestanden nog vaak uitgewisseld via e-mail. Nochtans bestaan er een heleboel webdiensten waarmee u ze gemakkelijk kunt delen met anderen. Wij testten er enkele voor u uit.
SOFTWARE - WINDOWS - 13.12.2013
Vernieuwde apps in Windows 8.1
In Windows 8 leverde Microsoft al een aantal apps mee (te vergelijken met apps op uw smartphone of tablet). In Windows 8.1 zijn er een aantal vernieuwd. Wat hebben deze ingebouwde Microsoft-apps te bieden?
INTERNETCONNECTIE - ROUTER - 13.12.2013
Een router voor op (zaken)reis
Thuis of op het werk heeft u wellicht een router voor internettoegang. Het kan ook handig zijn om een reisroutertje mee te nemen op (zaken)reis. Waarom en welke router kunt u het beste kiezen?
EIGEN WEBSITE - FOTO’S & AFBEELDINGEN - 13.12.2013
Host zelf uw foto’s op internet
Foto’s kunt u eenvoudig uploaden bij onlinediensten zoals Picasa, Flickr of Facebook. Wilt u echter zelf foto’s hosten op uw eigen webruimte, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Hoe gaat u aan de slag?
WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 13.12.2013
Maak een webshop op Facebook
Wist u dat u een echte webwinkel kunt integreren op de Facebook-pagina van uw zaak? De cloudtool Beetailer helpt u daarbij en kan hier zelfs uw bestaande webshop integreren.
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 13.12.2013
De tijd gratis bijhouden
Tijd is geld en het registreren van de gespendeerde tijd aan een opdracht of een klant is dan ook essentieel bij het zakendoen. Met de webdienst Nutcache kan dat zelfs gratis. Een nuttig instrument?
BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 13.12.2013
Wat als uw sociaalnetwerkaccount gekaapt wordt?
U heeft het misschien al meegemaakt: u krijgt ineens hele rare berichten van een twitteraar die u volgt of erger nog, uw eigen Twitter-account begint raar te doen. Wat kunt u doen als een van uw sociaalnetwerkaccounts gekaapt wordt?