2013 -
Juni
BTW - 27.06.2013
Blijvende aandacht voor suppletie
Ondernemers die voor 1 juni jl. een suppletieaangifte hebben ingediend voor oude btw-schulden, worden door de fiscus soepel behandeld. Wat na die datum?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 27.06.2013
Weinig uren voor BV werken en gebruikelijk loon DGA
Vanwege de gebruikelijkloonregeling moet een DGA die voor zijn BV werkt, minstens een salaris van € 43.000,- opnemen. Minder mag, maar dan moet u wel bewijzen dat daarvoor goede redenen zijn. Wat bij minder uren werken?
FISCOTIP - 27.06.2013
Auto in 2013 van de zaak of privé?
Is een auto van de zaak nou voordeliger of niet? Welke ontwikkelingen tellen daarbij mee en welke wijzigingen zijn in 2013 van belang? Kortom: welke wijzigingen hebben dit jaar invloed op uw autokosten?
ADMINISTRATIE - 27.06.2013
Gaat uw accountantsnota omhoog?
De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met aanpassing van de regels voor accountants. Zij moeten zich aan meer regels houden. Heeft dit ook gevolgen voor uw nota? Wat kunt u zelf doen om de nota zo laag mogelijk te houden?
ERF- EN SCHENKBELASTING - 27.06.2013
Bedrijfsopvolging en soort huwelijk
Zoals bekend, kan er bij toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in de erf- en schenkbelasting veel geld bespaard worden. Dit geldt ook als iemand een onderneming erft van zijn overleden echtgenoot. Hoe zit dat?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 27.06.2013
Rente bij onzakelijke lening
De Hoge Raad heeft onlangs wederom een belangrijke uitspraak gedaan over de problematiek van de onzakelijke lening, bijvoorbeeld tussen de directeur-grootaandeelhouder en zijn eigen BV of tussen BV’s onderling. Wat speelt er?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 27.06.2013
Wat heeft de rechter nu beslist over zwartspaarders?
De Rechtbank Gelderland heeft de fiscus nu gelijk gegeven in een zaak over tipgevers aan de fiscus bij zwartsparen. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad denkt echter heel anders over wat de gevolgen moeten zijn van geheime tipgevers ...
PERSONEEL - 24.06.2013
Pensioenregelingen aan te passen vóór 2014!
De fiscale grenzen van pensioenopbouw gaan vanaf 1 januari 2014 omlaag door de aanpassing van de pensioenleeftijd naar 67 jaar en de verlaging van de opbouwpercentages. Wat houdt dit nu precies in voor u als kleine werkgever?
INKOMENSPLANNING - 24.06.2013
Als het even (of iets langer) tegenzit …
Als het tij voor u als ondernemer (even) tegenzit, lopen uw kosten gewoon door en lopen uw (belasting)schulden steeds verder op. Wat veel ondernemers niet weten, is dat u in het uiterste geval ook bij de gemeente kunt aankloppen.
BTW - SUBSIDIE - 24.06.2013
Subsidie niet laten afsnoepen door btw
Het komt in de praktijk geregeld voor dat een ondernemer een subsidie krijgt om het verrichten van bepaalde handelingen te stimuleren, denk bijvoorbeeld aan een prijssubsidie of een exploitatiesubsidie. Hoe zit het dan met de btw?
FISCALE BOETE - 24.06.2013
Houd uw fiscale verplichtingen in de gaten!
Als u uw fiscale verplichtingen uitbesteedt aan een adviseur, kunt u in geval van een fout geen boete krijgen. De rechter heeft dit onlangs genuanceerd, wat betekent dat u wel zélf een vinger aan de pols moet houden. Wat betekent dit?
BELASTINGDIENST - 24.06.2013
Kwijtschelding van belasting, hoe gaat dat?
U bent in de huidige tijd echt niet de enige ondernemer die moeite kan hebben met het betalen van een belastingaanslag. Als dat echt niet gaat, kunt u zelfs kwijtschelding vragen. Hoe gaat dat en waar moet u op letten?
RECLAMEBELASTING - 24.06.2013
Hoe een aanslag reclamebelasting bestrijden?
Steeds meer gemeenten maken daadwerkelijk gebruik van hun wettelijke mogelijkheid om reclamebelasting te heffen. Extra geld in de gemeentekas, maar wel dus ook extra lasten voor u als ondernemer. Wat kunt u hier nu tegen doen?
BTW - FACTUUR - 24.06.2013
Apart verzoek voor btw-teruggaaf
Als een afnemer zijn factuur niet betaalt, kunt u de btw op deze factuur terugvragen bij de Belastingdienst. U moet zich daarbij wel aan de spelregels houden.
PLUIMVEEHOUDERIJ - 24.06.2013
Begrotingsnormen lange termijn pluimveehouderij 2013
Voor uw pluimveebedrijf heeft u, voor uw begroting op de lange termijn, goede en betrouwbare begrotingsnormen nodig. Hiervoor zijn nu de begrotingsnormen voor de lange termijn voor de pluimveehouderij vastgesteld. Hoe werkt dat nu?
VARKENSHOUDERIJ - 24.06.2013
Nieuwe begrotingsnormen varkenshouderij
Onlangs zijn de nieuwe begrotingsnormen voor de lange termijn voor de varkenshouderij vastgesteld. Hoe kunt u deze normen nu gebruiken voor het opstellen van uw begroting?
GEBOUW EN GROND - 24.06.2013
Bouwgrond is meer waard dan landbouwgrond
Het is een waarheid als een koe: bouwgrond is meer waard dan landbouwgrond. Maar hoe ermee om te gaan als er alleen nog maar een kans(je) is dat landbouwgrond het voorvoegsel ‘land’ verliest? Wat is hier nu over beslist door de rechters?
GEBOUW EN GROND - 24.06.2013
Toch belastingvrije privéverkoop grond
Wat u vanuit uw onderneming met winst verkoopt, is belast. Maar wat u vanuit uw privévermogen met winst verkoopt, blijft belastingvrij. Interessant dus, als verkochte grond privévermogen is. Wat speelde hierover bij een collega?
GEBOUW EN GROND - 24.06.2013
Golfbaan op landbouwgrond aangelegd
Een ondernemende collega-boer laat op zijn landerijen een 9-holes golfbaan aanleggen. Op zijn landbouwgronden uiteraard. Liep hij daarmee onvermijdelijk in het mes van de belastingheffing? Wat heeft het Hof Amsterdam nu beslist?
RECHT - 24.06.2013
BV verkocht én failliet. Uw vordering?
Een zwembadbouwer (BV) maakte er een potje van. De klant had recht op schadevergoeding, maar de BV ging failliet. Hoe pakte dat uit voor de klant?
ERFRECHT - 24.06.2013
Wat kunt u nu met een codicil vererven?
Een speciale vorm van een testament is een codicil. Een codicil is een handgeschreven testament. Wat kunt u via een codicil zelf regelen? Hoe werkt zo’n codicil nu goed?
UW RAADSMAN - 19.06.2013
Btw bij tijdelijke verhuur nieuwbouw
De laatste jaren worden er veel minder nieuwbouwwoningen en andere onroerende zaken verkocht. Om toch inkomsten binnen te krijgen, wordt er steeds vaker overgegaan tot tijdelijke verhuur. Dit kan echter nadelige btw-gevolgen hebben.
VERKOOP - 19.06.2013
Erfenis woning, meevaller of loden last?
De erfenis van de ouderlijke woning is voor kinderen tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend een financiële meevaller. Immers, verkopen en het incasseren van een mogelijke overwaarde zijn niet eenvoudig. Wat is dan wijsheid?
APPARTEMENTSRECHTEN - 19.06.2013
Mag ik mijn appartement tijdelijk verhuren?
Uw cliënt gaat binnenkort een paar weken op vakantie en hij wil zijn appartement dan aan een familielid verhuren. Maar mag dat eigenlijk wel? Moet hij daarvoor toestemming aan de Vereniging van Eigenaars vragen?
HYPOTHEEK - 19.06.2013
Sorry, maar die uren mogen we niet meetellen ...
Uw cliënt verdient volgens de bank niet voldoende om zijn droomhuis te financieren. Maar de bank kijkt alleen maar naar het loon uit zijn vaste baan, terwijl hij daarnaast nog leuke bijverdiensten heeft. Kunt u hem helpen?
HYPOTHEEK - 19.06.2013
Overgangsrecht versoepeld
Zoals bekend, zijn de regels voor spaar- en levenhypotheken vanaf 2013 aangepast. Voor reeds bestaande situaties is de overgangsregeling nu versoepeld.
BURENRECHT - 19.06.2013
Wat moet u weten over mandeligheid?
Steeds meer woningen hebben een gezamenlijk parkeerterrein, parkje of vijver.Meestal is daarbij sprake van mandeligheid. Als makelaar komt u dat dus steeds vaker tegen. Wat moet u daarvan weten én waar moet u op letten?
IN DE KIJKER - 19.06.2013
Scheiden! Wat gebeurt er met de restschuld?
Uw cliënt is gescheiden en is met zijn nieuwe partner op zoek naar een nieuwe woning. Helaas heeft hij nog wel een restschuld op de oude woning. Waar moet uw cliënt dan bij de financiering op letten? Hoe zit het met de renteaftrek?
BELASTINGEN - 19.06.2013
Wat met de eigen woning na opname in tehuis?
Als u, uw familieleden of uw patiënten in een tehuis moeten gaan wonen, gelden er specifieke regels voor de eigen woning. Het is zaak dit in de gaten te houden, anders kost de woning u meer dan u lief is. Waar moet u op letten?
BEROEPSGEHEIM - 19.06.2013
Vader wist écht niet wat hij deed ...
Het komt regelmatig voor dat een oudere een derde, zoals bijv. een hulpvaardige buurvrouw, opneemt in zijn testament. Als de kinderen het daar niet mee eens zijn, wordt er al snel geroepen dat pa ‘dement’ was. Wat kan uw rol als arts zijn?
BELASTINGCONTROLE - 19.06.2013
Flits! En weer is iemand het haasje!
Heeft u ze ook gezien? Bij sportevenementen, pretparken, aan de grens, bij bouwmarkten, ... auto’s van de Belastingdienst/de douane. Wat doen die daar?
AANSPRAKELIJKHEID - 19.06.2013
Fout gegaan, maar ook fout gedaan?
In iedere praktijk gaat wel eens iets mis, het blijft tenslotte mensenwerk. Voor u als behandelaar is het vaak lastig om hierop te reageren. Mag u een fout toegeven of krijgt u dan problemen met uw aansprakelijkheidsverzekering?
BELASTINGEN - 19.06.2013
Ga ook weer niet te vroeg in bezwaar!
Als u bezwaar of beroep wilt aantekenen tegen een belastingaanslag, gelden hiervoor strikte termijnen. Zorg dus dat u niet te laat bent. Te vroeg is echter ook niet goed, want ook dan loopt u een groot risico. Wat is daarbij van belang?
AUTO VAN DE ZAAK - 18.06.2013
Verhuur auto kan bijtelling voorkomen
Stel, u heeft een auto niet meer zoveel nodig omdat uw leveranciers alles bezorgen. U kunt dan de privébijtelling voorkomen door de auto tijdelijk te verhuren. Doe dat dan vooral wel goed, anders bent u alsnog de klos. Hoe dan?
PERSONEEL - 18.06.2013
Petje af voor zonnige zorgzaamheid
Het zonnetje laat de terrasjes vollopen. U wilt uw terrasbediening een petje, zonneklep of blouse geven. Hoe voorkomt u een fiscale zonnesteek?
BANKZAKEN - 18.06.2013
Zelf aan de slag om tijdig SEPA-proof te zijn
Op de radio of in de krant, SEPA is helemaal hot. Althans als het om IBAN gaat, u weet wel, dat nieuwe lange bankrekeningnummer met cijfers en letters. Wat kunt u zelf doen om goed voorbereid te zijn zodat u tijdig SEPA-proof bent?
AFTREKPOST - 18.06.2013
Ziektekosten in het buitenland
Ziek worden in het buitenland tijdens uw vakantie is nog vervelender dan thuis. En hoe zit het financieel? Moet u (altijd) een reisverzekering afsluiten? Kunt u de rekening van uw buitenlandse ziektekosten bij de fiscus neerleggen?
AFTREKPOST - 18.06.2013
Zijn cursuskosten zakelijke kosten?
Als u scholingskosten maakt, zijn deze fiscaal aftrekbaar. U moet dan wel aannemelijk maken dat u met de opleiding inkomen wilde verwerven. Waar moet u dan op letten om ervoor te zorgen dat u de fiscale boot niet mist?
FINANCIERING - 18.06.2013
Fiscaal gunstig lenen bij familie?
De banken staan niet te springen om geld te lenen aan kleine horecaondernemingen. Stel dat een van uw familieleden wel wil bijspringen en u een lening voor uw zaak wil verstrekken, hoe pakt u dat, ook fiscaal gezien, aan?
AUTO VAN DE ZAAK - 18.06.2013
Auto op benzine, diesel of lpg?
Als u als horecaondernemer een auto aanschaft, kunt u kiezen voor verschillende soorten brandstof. Uw keuze heeft ook fiscale consequenties die verdergaan dan de prijs aan de pomp. Waar moet u vooral óók rekening mee houden?
VAR - 17.06.2013
Geen opdrachten, want geen VAR?
Zonder een VAR-wuo is het lastig opdrachtgevers te vinden. En zonder verschillende opdrachtgevers krijgt u geen VAR-wuo! Gelukkig begrijpt de rechter dit.
BEDRIJFSPAND - BTW - 17.06.2013
Btw-voordeel privégebruik pand!
Als u een pand zowel zakelijk als privé gebruikt, mag u als ondernemer de btw in eerste instantie in zijn geheel aftrekken. De btw over het privédeel betaalt u in 10 jaar terug. De Hoge Raad heeft deze regel versoepeld. Wat betekent dit nu?
BRONBELASTING - 17.06.2013
Buitenlandse bronbelasting terugvragen
Veel mensen hebben spaartegoeden of aandelen in het buitenland. De vraag is hoe u de bronbelasting die in het buitenland wordt ingehouden op rente of dividend, kunt terugvragen. Velen laten dat geld namelijk liggen, wist u dat?
BELASTINGDIENST - 17.06.2013
Inspecteur kan niet zomaar standpunt wijzigen
Iedere aangifte staat op zich, maar als de inspecteur in uw aangifte iets bewust goedkeurt, kan hij daar in een later jaar niet zomaar aan voorbijgaan. Wat betekent dit en hoe kunt u hiermee uw voordeel doen?
BELASTINGCONTROLE - 17.06.2013
‘Super’ controleactie van de fiscus, wat nu?
Een groot fraudeonderzoek bij de franchisenemers van een supermarktketen heeft de fiscus nu al € 6,5 miljoen aan naheffingen en boetes opgeleverd. Men verwacht nog € 3,5 miljoen extra. Hoe kwam de fiscus hierachter? Wat nu?
BTW - 17.06.2013
Profiteren van de KOR
Als u door omstandigheden in een jaar eens wat minder omzet heeft, komt u voor de btw mogelijk in aanmerking voor de kleineondernemersregeling (KOR). Lezers hadden hier vragen over. Hoe werkt de KOR precies? Lees verder!
ADMINISTRATIE - 17.06.2013
Factuur in orde betekent ook fiscaal op orde …
Als ondernemer moet u al op zoveel dingen letten. Binnen uw administratieve organisatie staat uw factuur centraal. De Europese rechters hebben zich nog eens over het belang van die factuur uitgesproken.
BELASTINGCONTROLE - 17.06.2013
Controle via een ander?
Iedere ondernemer krijgt ooit een belastingcontroleur over de vloer. De fiscus heeft voor controles verregaande mogelijkheden; hij kan bijvoorbeeld informatie opvragen bij een derde partij. Kan dat zomaar? Wat is wijsheid?
PERSONEEL - 17.06.2013
Hoe als werkgever grip op internetgebruik personeel?
Internet biedt anno 2013 tal van interessante mogelijkheden. Het verleidt werknemers echter ook tot privégebruik op de werkvloer. Socialemediasites en nieuwe privé-e-mails worden vaak dagelijks bekeken. Hoe houdt u hier grip op?
AFTREKPOST PRIVÉ - 17.06.2013
Lijfrentepremies vergeten af te trekken? Wat nu?
Wanneer u niet alle premies heeft afgetrokken voor een lijfrenteverzekering, kunt u de lijfrente-uitkering deels onbelast ontvangen. Dit heet de ‘saldomethode’. Wat heeft de rechter in Den Haag hier nu gunstig over beslist?
BTW-TARIEF - 17.06.2013
Eén geheel of twee afzonderlijke transacties?
Heeft u met verschillende btw-tarieven van doen? Dat kan lastig zijn. Parkeren apart (21%) of hoort het bij de hotelovernachting (6%)? En wat met de extra’s die de opticien aanbiedt als hij btw-vrij de oogmeting doet?
HANDELSPRAKTIJK - 17.06.2013
Wat nu met de nieuwe aanbestedingsregels?
Per 1 april is de nieuwe Aanbestedingswet van kracht geworden. Wat is het doel van de wet en wat is er nu veranderd? Wat is nu goed om te weten voor u en uw bedrijf op aanbestedingsgebied?
FISCALE WINST - 17.06.2013
Geen crisisafschrijving meer na 2011? Écht wel!
Onlangs zette het kabinet de ‘crisisafschrijving 2013’ in de ijskast. Betekent dit dat u in 2012 en 2013 niet versneld kunt afschrijven? Dat hangt ervan af. Wat kunt u nog met nog niet afgeschreven investeringen over 2009 t/m 2011?
RECHT VAN DE BOUW - 17.06.2013
Hoe nu succesvol contract met klant beëindigen?
Stel dat de werkomstandigheden de voortgang van het werk in de weg staan. Bijv. als het niet meer klikt met uw klant? Wat doet u dan? Kunt u de opdracht beëindigen? Hoe dan en hoe rekent u af? Hoe voorkomt u financieel risico?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 17.06.2013
Van bouw-BV naar bouw-NV?
Sinds 1 oktober 2012 is er de flex-BV. Daarmee is er nu meer vrijheid én meer verantwoordelijkheid! Zit u niet op die grotere verantwoordelijkheid (lees: ‘aansprakelijkheid’!) voor uw bouw-BV te wachten? Is er een alternatief?
CONTROLE - 17.06.2013
Controleaandacht fiscus bij grote bouw-BV-opnames
Wie grote bedragen opneemt bij zijn BV loopt het risico dat de fiscus stelt dat er sprake is van (verkapt) dividend. Wat speelde hierover bij een collega met een bouw-BV? Valt zo’n dividend terug te draaien, bijv. door terug te betalen?
AANBESTEDING - 17.06.2013
Doorstarter ‘gewoon’ accepteren bij een aanbesteding?
Een aannemingsbedrijf ging tijdens een lopende aanbestedingsprocedure failliet. Mocht het bedrijf, nadat het een doorstart had gemaakt, toch gewoon als inschrijver blijven meedoen? Wat heeft de rechter hier nu over beslist?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 17.06.2013
Vanwege privéomstandigheden het werk stoppen?
Door onverwachte familiegebeurtenissen kunt u tijdelijk niet in staat zijn om werk uit te voeren. Hoe zorgt u ervoor dat uw klanten geïnformeerd worden? Hoe regelt u het vervolgtraject? Hoe voorkomt u het juridische risico van claims?
ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 13.06.2013
Terugbetalen ziekengeld
Als een werknemer niet eerlijk is over wat hij mankeert, belemmert hij zijn re-integratie. Soms kunt u zijn loon dan terugvorderen. Wat speelde er laatst?
LOONHEFFING - 13.06.2013
Kleren van de baas?
Uw werknemer moet voor u vaak op pad naar klanten of relaties. Dat doet hij altijd op-en-top verzorgd. Dat kost natuurlijk nogal wat, vandaar dat hij u vraagt of u hem niet tegemoet kunt komen in de kosten hiervan. Wat is interessant voor u?
ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 13.06.2013
Een boete? Maar de arbodienst regelt toch alles?!
Soms kan een zieke werknemer niet meer binnen uw bedrijf re-integreren. U moet dan zo snel mogelijk ‘spoor 2’ inzetten. Veel werkgevers hebben dit uitbesteed aan hun arbodienst. Wie is er dan uiteindelijk verantwoordelijk?
LOON - 13.06.2013
Niet per maand, maar per stuk betalen
Meestal betaalt u het loon per maand of per vier weken. Maar soms is op dat moment nog niet bekend hoeveel dat dan is, bijvoorbeeld als het gaat om stukloon of provisie. Wanneer moet u in dat geval betalen en wat zijn dan de regels?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 13.06.2013
Onrechtmatige concurrentie
Niet iedere werknemer heeft een concurrentiebeding in zijn arbeidscontract staan. Mag hij dan zomaar zijn gang gaan? En wat als hij al druk bezig is om zijn eigen, concurrende bedrijf op te zetten terwijl hij nog bij u in dienst is?
ARBEIDSVOORWAARDEN - 13.06.2013
Dat maak ik toch echt zelf uit!
Stel dat u uw bedrijfsvoering ingrijpend wilt wijzigen en dat uw werknemers dan anders moeten gaan werken. Mag u dan van uw werknemers verwachten dat zij met u en uw onderneming mee veranderen? Wat zei de rechter daarover?
PERSONEELSBELEID - 13.06.2013
Een goede coach is lui
Vaak wordt er gezegd dat managen ‘de dingen goed doen’ is en leidinggeven ‘de goede dingen doen’. Maar wat is dan coachen? En waar komt het gezegde vandaan dat een goede coach lui is?
PERSONEEL - 12.06.2013
Dan maar steeds 3 uur oproepen
Uw assistente Carla komt u wel eens een uurtje uit de brand helpen. Wat heeft de Hoge Raad nu over dit soort korte oproepen gezegd?
ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 12.06.2013
Ga het gesprek over verzuim aan!
Een zieke werknemer kost gemiddeld tussen de € 200,- en € 250,- per dag. Dat kan dus flink in de papieren lopen, zeker als een medewerker langere tijd uit de running is. Hoe zorgt u dat het verzuim niet uit de hand loopt?
FINANCIËLE PLANNING - 12.06.2013
Een appartementje voor uw studerende kind?
Als uw studerende kind er al in slaagt om een kamer te vinden, zal de huur er niet om liegen. Bedragen van meer dan € 500,- zijn beslist geen uitzondering. Overwoog u wel eens om uw spaargeld te beleggen in een koopappartement?
SAMENWERKING - 12.06.2013
En de maat, hij betaalde voort …
Thomas treedt uit de maatschap waarin hij samenwerkte met Jos en Paul. Hij wil dat zij hem decharge verlenen. Hoe pakt dat uit met doorlopende contracten die de maatschap met derden (zoals de verhuurder) heeft gesloten?
GEZONDHEIDSRECHT - 12.06.2013
Dat kunt u me toch zó wel even vertellen ...
Onlangs deed TROS Radar uit de doeken hoe een secretaresse van een verzekeringsmaatschappij zich uitgaf als medisch adviseur en per telefoon medische informatie loskreeg van behandelaars. Hoe gaat ú om met dit soort verzoeken?
OMZETBELASTING - 12.06.2013
Nieuw Besluit over de btw-vrijstelling (para)medici
Vanwege uitspraken van het Hof van Justitie en van de Hoge Raad heeft de staatssecretaris de btw-vrijstelling voor (para)medici aangepast. In één moeite door heeft hij ook het overgangsrecht aangepast. Wat is er nieuw?
PATIËNTENRECHT - 12.06.2013
Wie vertegenwoordigt de patiënt die het niet meer weet?
Bewusteloosheid, vergevorderde dementie, een patiënt die een verwarde indruk maakt ... soms is het moeilijk vast te stellen of een meerderjarige patiënt wilsbekwaam is ten aanzien van zijn behandeling. Wat dan?
BELASTINGEN - 12.06.2013
Fiscaal voordeel met een samenlevingsovereenkomst?
De samenlevingsovereenkomst waarin een wederzijdse zorgverplichting staat, zorgt in geval van overlijden van een van de partners nog voor een bijkomend fiscaal voordeel. Hoe werkt dat? Wat is belangrijk om te weten?
GEBOUW EN GROND - 12.06.2013
Vordering verjaard? Aannemer niet meer aansprakelijk!
Als u als opdrachtgever pas vijf jaar na uw klachten uw aannemer voor een gebrek aansprakelijk stelt, heeft u dan nog recht van spreken? Wat heeft de rechter hier nu over beslist in een zaak over een verbouwing?
BOER EN BEDRIJF - 12.06.2013
Wat met de bedrijfstoeslag 2014?
Eurocommissaris Ciolos onderhandelt nu met het Europees Parlement (EP) en de Landbouwraad over de definitieve veranderingen van de bedrijfstoeslag voor de komende jaren. Wat zijn nu de gevolgen voor uw bedrijfstoeslag.
SUBSIDIE - 12.06.2013
Subsidie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ in juli open?
Wilt u uw asbestdak saneren en hiervoor in de plaats zonnepanelen plaatsen? Hoe kunt u voor uw investering, door middel van de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’, een extra vergoeding krijgen?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 12.06.2013
Eigenbeheerpensioen via landbouw-BV, wat te doen?
Veel landbouwers met een BV bouwen als directeur-grootaandeelhouder (DGA) hun pensioen in eigen beheer op in de eigen BV. Maar dat lijkt steeds moeilijker en daarom minder aantrekkelijk te worden. Wat speelt nu en wat nu te doen?