2013 -
Oktober
COMPUTER - HARDWARE - 31.10.2013
Is mijn computer of smartphone klaar om te verkopen?
U bent toe aan een nieuwe pc, smartphone of tablet. Hoe zorgt u ervoor dat uw oude toestel klaarstaat – zonder uw persoonlijke gegevens en in de oorspronkelijke toestand – om doorverkocht te worden?
WEBDIENSTEN - ONLINE BOOKMARKS - 31.10.2013
Uw favorieten gesynchroniseerd
Interessante websites bewaart u in de bookmarks of bladwijzers van uw browser. De nieuwe webtool FavSync wil die voor u nóg beter organiseren.
E-MAIL - VARIA - 31.10.2013
De do’s en don’ts van een e-mailing
Er zijn bepaalde factoren die uw commerciële e-mailings en nieuwsbrieven doen slagen, maar er zijn ook enkele valkuilen. Een overzicht van wat moet en wat niet mag.
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 31.10.2013
Onlinereserveringen maken het u gemakkelijker
Wordt u vaak gestoord door bellende of mailende klanten die een afspraak willen maken? Waarom overweegt u dan geen webmodule waarmee ze zelf via internet een reservering kunnen maken?
SOFTWARE - UPDATES - 31.10.2013
Uw Windows-programma’s altijd up-to-date
Wellicht wilt u altijd met de recentste versie van een programma werken. Zelf bijhouden of een programma een nieuwere versie heeft, is echter niet gemakkelijk. Enkele tools kunnen u daarbij helpen.
E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 31.10.2013
Zet uw vips in de kijker
U wilt mail van belangrijke personen zeker niet uit het oog verliezen. Hoe zorgt u ervoor dat uw mailpakket deze berichten niet laat verdrinken in een hoop andere mail in uw inbox?
ZAKELIJK - FINANCIEEL - 31.10.2013
Pensioen: zorg voor zekerheid
Ons pensioenstelsel is niet meer zo onwankelbaar als vroeger. Waar vindt u online meer info?
INTERNETCONNECTIE - CONNECTIE - 31.10.2013
Sneller surfen met alternatieve dns-servers?
Met een publieke dns-dienst, zoals OpenDNS of Google Public DNS, bent u niet verplicht om de dns-server van uw provider te gebruiken. Hoe doet u dit en is dit eigenlijk altijd beter of sneller?
TELEFONIE - SMARTPHONE - 31.10.2013
Bestanden uitwisselen tussen mobiele toestellen
Een foto of bestand op uw eigen smartphone uitwisselen met de smartphone van uw vriend of collega zou eenvoudig moeten zijn, maar is het vaak helemaal niet. Hoe pakt u het aan?
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 31.10.2013
Visualiseer een tijdlijn van uw project
Plant u een opendeurdag, de herinrichting van uw zaak of de lancering van een nieuw product? In al deze gevallen is het nuttig om zo’n ‘project’ op een tijdlijn uit te zetten. Het nieuwe Brevado wil u daarbij helpen.
TELEFONIE - SMS - 31.10.2013
Sms’en, maar dan goedkoper
Verstuurt u ook zoveel sms’jes met uw smartphone? Er zijn heel wat methodes en apps om (bijna) niets meer te betalen voor uw berichten, zelfs als u internationaal berichtjes verzendt. Hoe precies?
HUWELIJKSRECHT - 31.10.2013
Ondanks huwelijkse voorwaarden tóch risico?
Huwelijkse voorwaarden zijn ervoor om het vermogen (huis, enz.) van de ene echtgenoot af te schermen voor de schuldeisers van de andere echtgenoot/ondernemer. Dit gaat niet altijd op! Wat heeft de rechter beslist? Remedie?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 31.10.2013
Deponering van de BV-jaarrekening
Een (land- of tuinbouw-)BV moet ieder jaar jaarstukken opstellen en deponeren bij de KvK. Om welke gegevens het precies gaat, is afhankelijk van de omvang van uw BV-ondernemingen. Wat moet en kan? Hoe voorkomt u gedoe?
BEDRIJFSKREDIET - 31.10.2013
De bank mag niet álles!
Een ondernemer stond té veel rood en reageerde niet op verzoeken van zijn bank. Ineens draaide die bank de geldkraan dicht. De rechter floot de bank terug.
BOER EN BEDRIJF - 31.10.2013
Betalingsrechten; huur en verhuur in 2014 en 2015
De waarde van de toeslagrechten in 2014 en het aantal ha landbouwgrond in 2015 spelen een grote rol. Huren en verhuren van grond en toeslagrechten heeft ook effect, maar hoeft geen probleem te zijn. Hoe zit dat dan?
GEBOUW EN GROND - 31.10.2013
‘Gratis en voor niks’ grond erbij?
Als u al meer dan tien jaar ‘te goeder trouw’ een stuk grond in bezit heeft, kunt u dan de eigendom opeisen? Wat komt daarbij kijken? Wat heeft de rechter hier recentelijk over beslist in een zaak van een collega-ondernemer?
LANDBOUWMAATSCHAP - 31.10.2013
Opzegging maatschap; hoe moet of kan dat?
Stel, u zit met een aantal medemaatschapsleden in een land- of tuinbouwmaatschap en wilt de samenwerking beëindigen. Welke regels komen daar dan bij kijken? Wat heeft de rechter nu hierover beslist en wat is dus goed om te weten?
BESTELAUTO - 31.10.2013
Wel bijrijdersplaats, maar geen bijtelling bestelwagen
Voor een bestelwagen met plaats voor een bijrijder geldt bij privégebruik in principe een fiscale bijtelling van max. 25%. Er zijn echter geregeld uitzonderingen die de regel bevestigen. Wat heeft de rechter nu beslist bij een collega-ondernemer?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.10.2013
Geen 22 maar 72% over dividend
Het kabinet wil de belasting op dividenduitkeringen van de eigen BV voor 2014 verlagen van 25 naar 22%. Dit lijkt erg aantrekkelijk, maar is dit wel zo?
FISCOTIP - 30.10.2013
Schenking van een ton van de BV
Schenken doet men meestal binnen de familie. Maar de BV van pa, hoort die eigenlijk ook niet een beetje bij de familie? Ja toch? Nou dan! En dan kan die BV best een schenking doen aan de kinderen van de DGA! Wat speelt er nu?
ONROERENDE ZAKEN - 30.10.2013
Via een goed onderbouwde taxatie sterk staan
Hoe lager de WOZ-waarde van uw bedrijfsgebouwen, hoe meer u hierover kunt afschrijven. Hoe hoger de WOZ-waarde van uw woning, des te hoger uw eigenwoningforfait. Dus hangt de belastingschuld af van een taxatie. En ...
SUCCESSIEPLANNING - 30.10.2013
Wel of geen huwelijkse voorwaarden, wat kiest u?
Veel ondernemers zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Hoewel daarin meestal een finaal verrekenbeding is opgenomen, kan het fiscaal gezien toch voordelig zijn om te kiezen voor algehele gemeenschap van goederen.
LOONHEFFING - 30.10.2013
Stamrechtvrijstelling gouden handdruk afgeschaft
Een van de onderdelen van het Belastingplan 2014 is het voorstel om het ‘gouden handdrukstamrecht’ af te schaffen. Bestaande stamrechten worden gerespecteerd, maar hier komt wel een ‘gunstige’ afkoopregeling voor.
PRIVÉ - 30.10.2013
Periodieke gift vanaf 2014 onderhands
Vanaf 1 januari 2014 is voor een periodieke gift aan een ‘goed doel’ niet langer een notariële akte vereist. Dat scheelt weer in de kosten. Maar hoe maakt u het extra aantrekkelijk?
FISCALE WINST - 30.10.2013
Innovatie uitstellen?
In het Belastingplan 2014 zijn enkele wijzigingen opgenomen ten aanzien van de fiscale stimulering van innovatie. Wat gaat er veranderen? Hoe kunt u hier nu al op inspelen?
FINANCIERING - 28.10.2013
Alternatief voor financiering als uw bank afhaakt?
Banken verlenen steeds moeilijker krediet aan het MKB. Vooral ook horecabedrijven die een krediet onder de € 250.000,- nodig hebben, lijden daaronder. Welke redelijke alternatieven zijn er? Wij zochten het voor u uit.
INTERNET EN RECHT - 28.10.2013
Webshop met culinaria? Nieuwe regels op het menu!
Uiterlijk eind december van dit jaar moet de Nederlandse wet zijn aangepast conform de Europese Richtlijn consumentenrechten. Stel, u heeft een webshop met culinaria, wijnen of kookboeken. Waar kunt u dan nu al op inspelen?
PERSONEEL - 28.10.2013
Mag uw werknemer onbelast mee-eten?
Uw werknemers zien in de loop van de dag bij u een hoop lekkers voorbijkomen. Als ze langer moeten werken, wilt u hun honger best stillen. Kan daarbij ook de honger van de fiscus gestild worden zonder dat dat u de hoofdprijs kost?
AUTOKOSTEN - 28.10.2013
Autokilometers à € 0,19 vergoeden?
Onbelaste kilometervergoedingen voor zakelijke ritten kunt u alleen maar aan personeel dat in dienst is geven als er echt kosten zijn gemaakt. Maar hoe zit dat bij uzelf als horecaondernemer? Waar controleert de fiscus op?
AFTREKPOST - 28.10.2013
Ik gebruik die privéruimte toch voor mijn horecazaak?
Veel horecaondernemers gebruiken een privéruimte in hun woning zakelijk: bijvoorbeeld voor de administratie, voor receptuur- of menusamenstelling of als discrete vergaderruimte. Wat te doen met de kosten daarvan?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 28.10.2013
Wie zit er achter die BV? Centraal register in de maak!
Er ligt een wetsvoorstel om een centraal aandeelhoudersregister aan te leggen. Wat gaat er veranderen? Waar moeten aandeelhouders in de toekomst rekening mee houden? Wat kunt ú hiermee als een BV een groot feest boekt bij u?
ONTSLAG TIJDENS ZIEKTE - 22.10.2013
Ontbinding wegens chronische ziekte?
Als ondernemer bent u graag maatschappelijk verantwoord bezig. U denk eraan om daarom een medewerker ‘met een krasje’ aan te nemen, maar u bent bang dat u die dan nooit meer kunt ontslaan. Hoe gaan rechters daarmee om?
ARBEIDSVOORWAARDEN - 22.10.2013
Starten met een nieuw beoordelingssysteem
Een lezer stelde ons de vraag: “Waar moet ik rekening mee houden als ik een beoordelingssysteem in wil voeren in mijn bedrijf?” En kan ik dat zomaar doen of moeten alle werknemers hiermee instemmen?’
LOON TIJDENS ZIEKTE - 22.10.2013
Wél jezelf laten inenten als je naar Afrika gaat!
Het is heel normaal dat medewerkers verre landen bezoeken. U vindt dat ook allemaal prima, maar u wilt wél dat zij de juiste preventieve maatregelen treffen bijv. tegen malaria. Helpt het om tijdens opzettelijke ziekte 70% loon te betalen?
LOONHEFFING - 22.10.2013
Belasting besparen met thuiswerken?
Uit onderzoek blijkt dat thuiswerken toeneemt, maar dat werkgevers nog geen thuiswerkbeleid voeren. Vanuit fiscaal oogpunt is dit zonde, want als u de werkkostenregeling nog niet toepast, kunt u thuiswerken goedkoper maken.
PREVENTIE - 22.10.2013
Uw werknemer in het rood
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de ondernemers te maken heeft met werknemers met geldproblemen. Hoe pakt u het aan als zich dat bij u voordoet?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 22.10.2013
Dan neem ik twéé baantjes ...
Uw werknemer René wil graag meer uren werken, maar die uren kunt u hem niet bieden. Hij gaat daarom een aantal uren bij een ander werken. U bent daar niet blij mee. Kunt u hem dat verbieden? En hoe zit dat met arbeidstijden?
PERSONEELSBELEID - 22.10.2013
Wat u van opleidingen moet weten
U wilt iedere euro goed besteden, zeker als het om opleidingen voor uw medewerkers gaat. U wilt immers dat deze investeringen lonen. Hoe neemt u de juiste stappen om dat te waarborgen? En welke stappen zijn dat?
BOUWCALCULATIE - 22.10.2013
Risico van calculatiefouten beperken
Is een calculatiefout bouwondernemersrisico of is er iets aan te doen? Hoe staat u juridisch sterk? Wat is raadzaam?
BTW - 22.10.2013
Verlaagd (6% i.p.v. 21%) btw-tarief verlengd tot eind 2014
Het verlaagde tarief van 6% op arbeid voor de stimulering van de bouwsector eindigt niet op 1 maart 2014. Hoe is de verlenging nu geregeld? Blijft de regeling verder hetzelfde? Wat is raadzaam om te doen en goed om te weten?
VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 22.10.2013
De beste verdeling van de investeringsaftrek in de Vof
Bij investeringen in een bouw-vennootschap onder firma (Vof) mogen de compagnons zelf kiezen hoe zij de investeringsaftrek onderling verdelen. Maar niet álles mag! Wat moet u nu dus weten? Hoe werkt dit?
BELASTINGEN - TOESLAGEN - 22.10.2013
Houd zelf hoogte toeslagen in de gaten
Mensen met weinig inkomen hebben recht op een aantal toeslagen. De hoogte hiervan wordt jaarlijks vastgesteld. Als er iets niet klopt, bent u hiervoor zelf verantwoordelijk. U moet dus goed opletten om correcties achteraf te voorkomen.
RECHT - 22.10.2013
Met goed bewijs heeft u een recht van overpad!
Kees heeft een bedrijfspand met een opslagloods. Om daarin te kunnen komen, gaat hij al jarenlang over de grond van zijn buurman. Buurmans bedrijfspand wordt verkocht aan Piet. Piet ontzegt Kees dan de toegang. Wat is er nu beslist?
INTERNETCONNECTIE - VPN - 22.10.2013
Een beveiligde verbinding naar uw thuis-pc
Om een veilige verbinding te leggen met de pc op uw werk, gebruikt u wellicht een beveiligde vpn-verbinding. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: op afstand een versleutelde connectie opzetten met een computer bij u thuis.
EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 22.10.2013
Laat uw klanten veilig landen
Via een zgn. landingspagina verwelkomt u klanten die bv. doorgeklikt hebben op uw onlineadvertentie. Aan welke vereisten moet zo’n pagina voldoen om een maximaal resultaat te behalen? Enkele tips.
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 22.10.2013
Vragen of stellingen laten beantwoorden
Geeft u trainingen of presentaties voor uw klanten of uw personeel of overweegt u dit? MQlicker, een ‘audience response system’, wil u daarbij helpen. Wij testten de mogelijkheden van deze cloudtool uit.
SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 22.10.2013
Uw pc beter op orde met Puran Utilities
Er bestaan heel wat utilities of hulpprogramma’s waarmee u uw pc beter kunt laten draaien. Puran Utilities is helemaal gratis en heeft toch heel wat te bieden. Hoe gebruikt u het precies?
E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.10.2013
Gezond omgaan met mail
Heeft u het gevoel dat uw dagtaak overheerst wordt door mail? Dan is het tijd om even te bezinnen over uw mailgewoontes.
COMPUTER - HARDWARE - 22.10.2013
Chromebook: plussen en minnen
De Chromebooks van Google nemen een aparte plaats in tussen de laptops, netbooks en tablets. Is zo’n Chromebook iets voor u of uw bedrijf?
SMARTPHONE - BATTERIJ - 22.10.2013
Zes tips voor extra batterijleven onder iOS 7
Heeft u uw iPhone of iPad ook geüpgraded naar iOS 7? Dan merkt u misschien dat de batterij (nog) sneller leeg raakt. Met enkele eenvoudige tips houdt uw apparaat het langer vol.
ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 22.10.2013
Fotobewerkers in het kwadraat
Er bestaan massa’s tools om foto’s te bewerken. Heeft u geen fotosoftware bij de hand of wilt u die niet installeren, dan zijn clouddiensten handig. Wij zochten webdiensten die meerdere functies combineren.
SMARTPHONE - APPS - 22.10.2013
Ifttt nu ook vanaf uw smartphone uitvoeren
Ifttt is intussen een bekende webdienst: u kunt hiermee automatische connecties leggen tussen webdiensten (bv. ‘als ik een Instagram-foto maak, bewaar die dan automatisch in mijn Dropbox’). Ifttt is nu ook als een iOS-app beschikbaar.
WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 22.10.2013
CloudOn zit nu in uw browser
Met de CloudOn-app kon u al op uw smartphone of tablet Office-documenten openen, maken en bewerken. Naast de gratis app is er nu ook een webdienst die u gewoon via uw browser gebruikt. Werkt dit goed?
VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 22.10.2013
Google Maps-kaarten voor eigen gebruik maken
Met Google Maps kunt u kaarten van plaatsen overal ter wereld bekijken. Maar u kunt ook kaarten met uw eigen informatie maken en delen met anderen. Hoe pakt u het aan?
SCHENKBELASTING - 21.10.2013
Hogere vrijstelling schenkbelasting
Op Prinsjesdag is bekendgemaakt dat er vanaf 1 oktober 2013 tijdelijk een hogere vrijstelling geldt als een schenking wordt gebruikt voor de eigen woning.
LOKALE HEFFINGEN - 21.10.2013
Besparen op energiebelasting?
Onder de naam ‘energiebelasting’ wordt belasting geheven op aardgas en elektriciteit. De tarieven zijn inmiddels flink gestegen. Verwachte opbrengst in 2013 aan energiebelasting: € 4.495 miljoen! Valt er nu toch nog ergens op te besparen?
GEMEENTELIJKE BELASTINGEN - 21.10.2013
Reclamebelasting voor gekleurde vlakken
Voor gemeenten is de reclamebelasting een leuke melkkoe. Zo hief de gemeente Rotterdam reclamebelasting over grote gele vlakken zónder letters of symbolen. Wanneer zijn gekleurde vlakken ‘reclame’? Wat zei de rechter hierover?
BTW - 21.10.2013
Klant kan niet betalen, wat nu met de btw?
Het komt steeds vaker voor: uw afnemer kan niet langer betalen en dreigt failliet te gaan. U ontvangt een briefje waarin gevraagd wordt of u zo vriendelijk wilt zijn in te stemmen met een akkoord, zodat u bijv. maar 10% betaald krijgt. Wat nu?
AUTO VAN DE ZAAK - DEEL I - 21.10.2013
Nog dit jaar schone auto aanschaffen?
De staatssecretaris heeft in een recente brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat de fiscale stimulering van zuinigere auto’s met ingang van 1 januari 2014 (wederom) wordt gewijzigd. Wat staat er op stapel?
AUTO VAN DE ZAAK - DEEL II - 21.10.2013
Kan ik op een schone auto ook versneld afschrijven?
Tot 31 december van dit jaar kunt u versneld afschrijven op investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen. Geldt dat echter ook als u investeert in een schone auto? En wat zijn de overige mogelijkheden? Hoe verdient u het meeste geld?
INKOMSTENBELASTING - 21.10.2013
Houd uw voorzieningen in de gaten!
Voor toekomstige uitgaven kunt u vaak een voorziening vormen. Houd deze wel in de gaten, want de omvang daarvan mag niet te groot worden. Gebeurt dat wel, dan kan dit erg vervelende gevolgen hebben. Waar moet u op letten?
IN DE KIJKER - 21.10.2013
Inmeting door het Kadaster
Uw cliënt verkoopt een stuk van zijn perceel aan zijn buurman. Daardoor wijzigt de kadastrale grens van het perceel van uw cliënt. Voor de inmeting van het perceel moet het Kadaster worden ingeschakeld. Hoe gaat dit nu in zijn werk?
KOOP - 21.10.2013
Als de erfgenamen het nog niet weten ...
Een cliënt heeft interesse in een woning die behoort tot een nog niet verdeelde nalatenschap. Moet uw cliënt de afwikkeling van de erfenis dan maar afwachten? Of moet hij wachten totdat de bank het pand gaat executeren?
HYPOTHEEK - 21.10.2013
Hypotheek bij fiscus melden?
Sinds dit jaar moet een hypotheeklening voor de eigen woning die is aangegaan bij de eigen BV of bij familie, bij de fiscus worden gemeld. Hoe zit dat?
GEMEENTE - 21.10.2013
Niks mis met een waarschuwing
Heeft uw cliënt iets gebouwd zonder vergunning of in afwijking van een vergunning? De gemeente dreigt niet altijd meteen met een dwangsom, maar kan ook eerst een waarschuwing geven om zo tot een oplossing te komen.
HYPOTHEEK - 21.10.2013
Inroepen van het huurbeding
Normaal gesproken kan een bank het huurbeding inroepen tegen een huurder die ná de vestiging van een hypotheek de betreffende woning is gaan huren. Toch besliste de rechter onlangs anders. Wat was er aan de hand?
UW RAADSMAN - 21.10.2013
Hoe kan ik mijn vordering zeker stellen met beslag?
Niet-betalende klanten komen overal voor. In de praktijk komt u ze vast ook wel tegen, denk aan die onbetaalde courtagenota of aan de huurachterstand waar uw cliënt mee kampt. Hoe kan beslag dan helpen?
KOOP - 21.10.2013
Banken aansprakelijk voor eigen laksheid
Banken zijn de laatste jaren traag als het om het verstrekken van financieringen gaat. Soms is het financieringsvoorbehoud dan ook verstreken als de bank eindelijk een definitieve beslissing neemt. Wat zei de rechter nu over de boete?
VERZEKERINGEN - 21.10.2013
Rechtsbijstandsverzekering, luxe of noodzaak?
U heeft uw handen vol aan uw bedrijf. Op juridische problemen zit u niet te wachten, laat staan dat u er tijd voor heeft. Bovendien heeft u er waarschijnlijk de kennis niet voor. Is een rechtsbijstandsverzekering dan interessant voor u?
RECHT - 21.10.2013
Eerst laten betalen!
Door een klant (een deel van) de afgesproken prijs vooraf te laten betalen, beperkt u het risico van wanbetaling. Hoe maakt u correct zo’n afspraak?
BELASTINGEN - 21.10.2013
Wat moet er allemaal op uw website staan?
Veel zzp’ers hebben hun eigen website. Prima, want veel Nederlanders googelen eerst. Wat moet er nu allemaal op uw ondernemerswebsite staan? De Belastingdienst zorgde onlangs voor de nodige verwarring. Wat moet er nu wel?
onroerende zaken - WOZ - 21.10.2013
Leidt woningaanpassing tot andere WOZ-waarde?
Als u uw woning aanpast zodat u daar uw bedrijf in kunt uitoefenen, heeft dit gevolgen voor de WOZ-waarde. Wordt die hoger? Moet u méér onroerendezaakbelasting betalen? Of kan die ook minder worden? Welke regels gelden er?
SCHENKEN - EIGEN WONING - 21.10.2013
Verhoogde vrijstelling voor schenkingen
Sinds kort geldt er een verhoogde vrijstelling voor het schenkingsrecht. Wat betekent de nieuwe regeling voor u? Welke gunstige voorwaarden gelden er nu en wat is goed om te weten?
BELASTINGEN - BUITENLAND - 21.10.2013
Klusje over de grens, thuis betalen?
Steeds meer ondernemers werken ook over de grens. Dan rijst de vraag in welk land er belasting moet worden betaald over de behaalde winst. Gewoon hier in Nederland of in het land waar de werkzaamheden worden verricht?
VERZEKERINGEN - 16.10.2013
Oeps, die andere verzekering was tóch goedkoper ...
Stel, u heeft een verzekeringsvoorstel ondertekend, maar vindt kort daarna een goedkoper aanbod. Kunt u dan nog van die overeenkomst af? En hoe zit het als u een verzekering opzegt, bijvoorbeeld omdat u uw auto heeft verkocht?
CONTROLE - 16.10.2013
Autokilometers à € 0,19 vergoeden bij meerijden?
Onbelaste kilometervergoedingen voor zakelijke ritten kunt u alleen maar aan personeel dat in dienst is geven als er echt kosten zijn gemaakt. Klinkt logisch, en dat is het ook. Wat vond de rechtbank? Waar controleert de fiscus op?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 16.10.2013
Uitvoeringswijzigingen tijdens de bouw, op safe spelen!
Tijdens de uitvoering liep een collega tegen uitvoeringswijzigingen aan. Hij voerde die direct uit. De klant vond de (meerwerk)rekening hiervoor ‘allemaal onzin gelet op de omvang van de kleine wijzigingen’. Hoe staat u nu sterk?
BEDRIJFSKREDIET - 16.10.2013
Investeren na een succesvolle kredietaanvraag
U bent bouwondernemer. U ruikt kansen en mogelijkheden en u wilt graag zelf de risico’s daarvoor nemen. Uw huisbank moet u echter ook wat op weg helpen. Hoe vergroot u de kans op een succesvolle kredietaanvraag?