Alle domeinen

2012 - Juni

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 29.06.2012

Btw verrekenen met loonheffing

U heeft het vast al eens meegemaakt: u verwacht een btw-teruggave en tegelijkertijd moet u loonheffing afdragen. Kan dit met elkaar worden verrekend?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 29.06.2012

Buitenlandse ondernemer zonder extra eis de BV in?

Om de fiscale druk op uw ondernemersinkomen te verminderen, is er de route van de geruisloze inbreng. Hierbij wordt een inkomstenbelastingonderneming omgezet in een BV. Soms doet de fiscus moeilijk. Wat speelt er heel actueel?

INKOMSTENBELASTING - 29.06.2012

Vrijwilligersvergoeding als aftrekbare gift?

Het komt in de praktijk geregeld voor dat ondernemers naast hun bedrijf ook nog als vrijwilliger actief zijn. Wist u dat vrijwilligerswerk onder bepaalde voorwaarden tot een fiscale aftrekpost kan leiden? Hoe werkt dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 29.06.2012

Onterecht verrekend door fiscus

Onlangs heeft de Nationale ombudsman de Belastingdienst op de vingers getikt omdat men ten onrechte terug te betalen toeslagen had verrekend met nog te ontvangen belasting of toeslagen. Hoe zit dit precies?

FISCOTIP - 29.06.2012

Past die BV mij nog wel?

‘Normaliter’ wordt zo halverwege het jaar eens gekeken of de eenmanszaak (of vennootschap onder firma) niet beter omgezet kan worden in een BV. Maar andersom kan ook heel aantrekkelijk zijn!

PROCEDURE - 29.06.2012

Dwaling, lastig om fouten mee te herstellen

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar een fout kan ertoe leiden dat de fiscus onverwacht om de hoek komt kijken. Kunt u dan zeggen dat er is gedwaald en dat u dit niet zo heeft gewild? Wat bleek na een lange procedure?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 29.06.2012

De onzakelijke lening verder uitgewerkt

Het Gerechtshof in Arnhem heeft onlangs de criteria die de Hoge Raad heeft gegeven voor een zakelijke lening van een directeur-grootaandeelhouder aan zijn eigen BV, verder uitgewerkt. Waar moet u rekening mee houden?

IN DE PIJPLIJN - 29.06.2012

Extra werkgeversheffing in 2013


VAKANTIEWERK - 29.06.2012

Zo heeft u lang plezier van uw vakantiekracht

Nu de vakantietijd is aangebroken, komen in veel bedrijven de vakantiekrachten weer binnen. Deze ‘jonge honden’ zijn minder ervaren dan uw vaste krachten. Daarom hier tips van professionals om maximaal plezier van hen te hebben.

PRIVACY - 29.06.2012

Wat mag u doen met cameratoezicht?

Recent onderzoek laat zien dat veel bedrijven gebruikmaken van camera’s ter voorkoming van diefstal, ten behoeve van beveiliging én om het eigen personeel in de gaten te houden. Wat zijn de regels daarvoor en waar moet u op letten?

CONTROLE - 29.06.2012

Wat als de werknemer de mail van de baas beantwoordt?

Als werkgever mag u zich niet met het mailverkeer van uw werknemer bemoeien, zeker niet als het om privémails gaat. Maar hoe zit dat andersom? Mag uw werknemer uw privémail openen en lezen? En namens u beantwoorden?

LOONBETALING - 29.06.2012

Oeps, ik heb te veel loon betaald. Terug ermee!

Stel dat u als werkgever ontdekt dat u één van uw medewerkers te veel loon heeft betaald. Kunt u dan het te veel betaalde van uw werknemer terugvorderen? Wat speelde onlangs bij de rechter?

FLEXIBELE ARBEID - 29.06.2012

Meer werken tijdens het derde tijdelijke contract?

Rico werkt bij Groen met een (derde) tijdelijk arbeidscontract. Hij vraagt Groen of hij 32 uur per week kan gaan werken in plaats van de afgesproken 24. Groen vindt dat prima, maar vraagt zich af hoe hij dit het best op papier kan zetten.

LOONHEFFING - 29.06.2012

Verhuizen als alternatief voor reiskostenvergoeding?

Door het Lenteakkoord dreigt de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer belast te worden. Stel dat uw werknemer nu overweegt om dichterbij het werk te gaan wonen. Kunt u daar iets leuks tegenoverstellen?

ONTSLAG - 29.06.2012

Wat nu met het nieuwe ontslagrecht?

Het was deze weken volop in het nieuws. Het ontslaan van een werknemer wordt makkelijker en goedkoper. Wat zijn de plannen en kunt u daar nu al wat mee?

OUDEDAGSVOORZIENING - 26.06.2012

Banksparen, hoe en hoeveel?

Banksparen wordt steeds populairder. Banksparen is een soort pensioenopbouw. U krijgt een redelijke rente én belastingaftrek. Wat wilt u nog meer? Hoe werkt dat nu eigenlijk? Hoe kunt u nu profiteren als u gaat banksparen?

ADMINISTRATIE - INKOOP - 26.06.2012

Verzamelnota biedt voordelen

Veel bonnetjes, veel administratie, veel kosten. U kunt daar iets aan doen. En daarmee stelt u ook nog eens de btw-aftrek veilig. Hoe pakt u dat slim aan?

PERSONEEL - KOSTENVERGOEDINGEN - 26.06.2012

Ik wil wel graag een reiskostenvergoeding!

Vergoedingen voor het woon-werkverkeer zijn vanaf volgend jaar waarschijnlijk belast, zoals u uit de media kon vernemen. Het is nog een plan en geen wet. Wat kunt u nu nog doen als uw werknemer u hierom vraagt?

AFSCHRIJVING - INVESTERING - 26.06.2012

Profiteer van willekeurig afschrijven

Als starter in de horeca mag u uw investeringen willekeurig afschrijven. Dat betekent dat u dan zelf kunt bepalen wanneer en hoeveel u afschrijft. Hoe profiteert u optimaal van deze regeling en wat houden de voordelen dan in?

PERSONEEL - ZIEKTEVERZUIM - 26.06.2012

Dat je ziek bent, is je eigen schuld, beste kerel!

Een zieke werknemer heeft op grond van de horeca-cao het eerste ziektejaar recht op doorbetaling van 95% van zijn brutoloon. Tenzij zijn ziekte het gevolg is van ‘verwijtbare nalatigheid’. Wanneer is daarvan sprake?

ADMINISTRATIE - BELASTINGDIENST - 26.06.2012

Standaardrapportage (SBR) ook voor de horeca?

De Belastingdienst maakt in advertenties duidelijk dat ondernemers met ingang van 1 januari 2013 bij aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting gebruik moeten maken van SBR. Is dat ook voor de horeca de bedoeling?

HORECAPAND - IN HET NIEUWS - 26.06.2012

Eenmaal, andermaal … verkocht!

Het is momenteel niet eenvoudig om een horecapand verkocht te krijgen. Er staan volop horecapanden in de etalage, aldus de media. Hoe kunt u de verkoop een handje helpen, zonder al te veel in te moeten boeten op de verkoopprijs?

VAKANTIEKRACHTEN - 26.06.2012

Gratis inwerken vanachter de pc?


PERSONEEL - 22.06.2012

Minimumloon per 1 juli 2012


ARBEIDSVOORWAARDEN - 22.06.2012

Wat betekent het Lenteakkoord voor reiskosten?


PRIVÉ - OBLIGATIES - 22.06.2012

Staatsleningen, een risicovrije belegging?

Steeds minder Europese landen hebben voor hun staatsleningen nog de triple A-status. Wat te doen als u risico wilt vermijden? Waar brengt u uw geld onder?

INKOMSTENBELASTING - 22.06.2012

Oudedagsreserve: doen of niet?

De fiscus heeft voor ondernemers een aantal fiscale faciliteiten in petto. Een belangrijke is de oudedagsreserve. Wat houdt deze reserve voor uw oude dag precies in en wat heeft u eraan? Zijn eventuele nadelen weg te nemen?

TOESLAGEN - 22.06.2012

Ook urencriterium voor kinderopvangtoeslag!

Sinds 1 januari 2012 is het aantal uren waarvoor recht bestaat op kinderopvangtoeslag afhankelijk geworden van het aantal uren dat de minst werkende ouder in een jaar gewerkt heeft. Wat betekent deze regeling voor u als ondernemer?

VERZEKERINGEN - 22.06.2012

Opdrachtgever aansprakelijk, zzp’er niet verzekeren?

De Hoge Raad heeft diverse uitspraken gedaan over de zorgplicht van werkgevers. Onlangs bijvoorbeeld in een uitspraak over een invalide geraakte zzp’er. De opdrachtgever was aansprakelijk. Dus verzekeren overbodig?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 22.06.2012

Bent u ‘spontaan’ volgens de Belastingdienst?

In het verleden was u als belastingplichtige niet verplicht om ‘spontaan’ informatie te verstrekken aan de Belastingdienst. Nieuwe wetgeving heeft dit veranderd. Er wordt van u verwacht dat u uit eigen beweging sommige zaken meldt!

INKOMSTENBELASTING - 22.06.2012

Aftrekposten eerlijk delen of liever niet?

Als ondernemer heeft u te maken met de grillen van de markt, waardoor uw winst kan fluctueren. Als uw partner een goedbetaalde baan heeft, kan het voordelig zijn goed te kijken naar de verdeling van uw aftrekposten. Hoe zit dat?

BTW - 22.06.2012

Verklein risico’s btw-carrouselfraude

Sinds 1 juni gelden er nieuwe maatregelen om btw-carrouselfraude te voorkomen. Wat is btw-carrouselfraude en hoe zorgt u dat u geen slachtoffer wordt?

MAKELAARSCONTRACT - 22.06.2012

Soms is niets zeggen beter ...

Als makelaar bent u meestal alleen betrokken bij de aan- en verkoop van woningen of andere onroerende zaken, maar soms bent u (al dan niet tegen wil en dank) ook betrokken bij de advisering daaromheen. Wat is goed om te weten?

OVERDRACHTSBELASTING - 22.06.2012

Overdrachtsbelasting woningen blijvend 2%


GEMEENTE - 22.06.2012

De gemeente moet handhaven

Gemeenten zijn verplicht om handhavend op te treden tegen illegale situaties. Bijvoorbeeld tegen bouwen zonder vergunning. In bijzondere omstandigheden kan handhaving achterwege blijven. Wat zei de rechter daar onlangs over?

IN DE KIJKER - 22.06.2012

Koude winter voor huizenkopers

Het Lenteakkoord maakt voor toekomstige huizenkopers zeker geen lente. Vanaf 1 januari 2013 gaat de hypotheekrenteaftrek waarschijnlijk op de schop, nieuwe hypotheken moeten ten minste annuïtair worden afgelost. Hoe pakt dat uit?

VERKOOP - 22.06.2012

Klachtplicht koper, ‘zien’ is niet ‘weten’

Als er aan een woning gebreken kleven die een normaal gebruik in de weg staan, moet de koper dit tijdig bij de verkoper melden. Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft hierover een interessante uitspraak gedaan.

UW RAADSMAN - 22.06.2012

Wat doen we met de erfenis?

In de media komen de problemen rondom het erven van een woning regelmatig aan de orde. Daarbij wordt er vaak ook op gewezen dat een erfgenaam de erfenis niet per se hoeft te accepteren. Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

APPARTEMENTSRECHTEN - 22.06.2012

Geen probleem, volgens de makelaar

De koper van een appartement heeft met zijn makelaar besproken dat hij de keuken en de badkamer wil vernieuwen. Als de werkzaamheden in volle gang zijn, eisen de buren dat het werk wordt stilgelegd. Kan dat zomaar? Wat nu?

COURTAGE - 22.06.2012

Btw omhoog, ook voor de makelaar!

In het begrotingsakkoord staat een verhoging van het ‘normale’ btw-tarief naar 21% op 1 oktober 2012. Waarmee moet u nu al rekening houden?

AFTREKPOST - WERKPLEK - 22.06.2012

Mogelijkheden kostenaftrek werkruimte

In de praktijk komt kostenaftrek voor de werkruimte in de eigen woning nauwelijks meer voor, omdat er daarvoor sprake moet zijn van een zelfstandig onderdeel van de eigen woning. Welke mogelijkheden zijn er dan nog wel?

PERSONEEL - KOSTENVERGOEDINGEN - 22.06.2012

Telefoon vergoeden fiscaal wel handig?

Als u vindt dat uw werknemer mobiel bereikbaar moet zijn, kunt u kiezen om een telefoon ter beschikking te stellen óf om de kosten van de eigen telefoon aan uw werknemer te vergoeden. Welke keuze is fiscaal het slimst?

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 22.06.2012

Uw steun en toeverlaat fiscaal óók ondernemer?

Als u met uw echtgenoot of partner samenwerkt in de Vof, krijgt u allebei ondernemersfaciliteiten. Tenzij één van beiden hoofdzakelijk ondersteunend werk verricht. Wat dit inhoudt, is onlangs door de rechter nader aangegeven.

AUTO VAN DE ZAAK - 22.06.2012

Bestelauto steeds vaker zonder bijtelling

Het komt steeds vaker voor dat voor een bestelauto geen bijtelling hoeft te worden toegepast. Wat zijn hiervoor de eisen en wat moet u doen als de belastinginspecteur dwarsligt?

BELASTINGAANGIFTE - 22.06.2012

Teruggaaf btw verrekenen met loonheffing?

Soms moet u als ondernemer aan de Belastingdienst een bedrag betalen terwijl u ook nog recht heeft op een teruggaaf. Als het gaat om te betalen loonheffing en een teruggaaf btw is verrekening mogelijk. Hoe gaat dat in zijn werk?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 22.06.2012

De Belastingdienst vergoedt soms ook uw schade

Als de Belastingdienst u onnodig op kosten jaagt zonder dat u daar bezwaar tegen kunt maken, kunt u in bepaalde gevallen een verzoek tot schadevergoeding indienen. Wanneer speelt dit? Hoe gaat dit dan in zijn werk?

FISCALE WINST - LENEN - 22.06.2012

Geld lenen van familie

Nu de banken vaak ‘niet thuis’ geven, wordt de familielening steeds populairder, ook voor ondernemers. Wat zijn de aandachtspunten als u onderling leent?

BELASTINGEN - PRIVÉ - 22.06.2012

Uitstel van betaling erfbelasting


TOESLAGEN - 22.06.2012

Zorgtoeslag krijgt vermogenstoets

Mensen met een gering inkomen hebben recht op de zorgtoeslag. Vanaf volgend jaar krijgt men deze toeslag alleen nog maar als men over niet te veel vermogen beschikt. Wat verandert er en wat scheelt dat per jaar?

PERSONEEL - 22.06.2012

Zorgverlof? Ruil je dienst maar gewoon!

Uw assistente Carla werkt op maandag en op donderdag. Zij moet ineens naar huis omdat één van haar kinderen ziek is. Moet u haar daar dan verlof voor geven of kunt u er ook op staan dat ze haar dienst ruilt met een collega?

ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 22.06.2012

Vraag uw zwangerschapsuitkering op tijd aan!

Ook als zelfstandig beroepsbeoefenaar heeft u recht op een zwangerschapsuitkering, de ‘ZEZ-uitkering’. Wat is de hoogte van deze uitkering en wordt deze gekort als de aanvraag niet tijdig is ingediend? Waar moet u op letten?

AFTREKPOST - 22.06.2012

Giftenaftrek zakelijk en privé

Giften zijn aftrekbaar van de belasting. Dat geldt ook als u als (para)medicus een gift doet vanuit zakelijk oogpunt. Waar moet u dan op letten en wat is de voordeligste manier van schenken?

BEROEPSPRAKTIJK - 22.06.2012

Wijzigingen in de privacywetgeving

In februari jl. is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gewijzigd met als doel de uitvoering van de wet eenvoudiger te maken. Het gaat om algemene wijzigingen die maar beperkt betrekking hebben op de zorg. Wat moet u weten?

PRAKTIJKORGANISATIE - 22.06.2012

Landelijk Schakelpunt (LSP) en actie naar patiënt

De koepels van zorgaanbieders (LHV, VHN, KNMP en NVZ) hebben overeenstemming bereikt met de zorgverzekeraars én de patiëntenorganisatie over de uitvoering van het LSP. Wat moet u weten over het toestemmingsvereiste?

AFTREKPOST - HYPOTHEEK - 22.06.2012

Hypotheekschuld aflossen?

De hypotheekrente van de eigen woning is (nog) aftrekbaar. Voor veel huizenbezitters is dat de grootste aftrekpost. Is aflossen altijd verstandig?

SUBSIDIE - 22.06.2012

Subsidie voor mestbe- en -verwerking

Hoe komt u in aanmerking voor de subsidie ‘Mestbe- en -verwerking’ en/of ‘Precisielandbouw’? Waar moet u op letten en wat zijn de voorwaarden?

RECHT - 22.06.2012

Ex-echtgenoot betaalt ook de rekening!

Als echtgenoten samsam en dus in gemeenschap van goederen zijn gehuwd, voor wie zijn dan de schulden die door ieder van de echtgenoten zijn aangegaan? Wat staat er in de (nieuwe) wet en wat is goed om te weten?

RECHT - 22.06.2012

De executeur als uw nalatenschapsafwikkelaar

We willen er nu liever nog niet aan denken, maar er komt onherroepelijk een tijd dat uw laatste wil moet worden uitgevoerd en dat uw nalatenschap moet worden afgewikkeld. Wat kunt u hiervoor regelen?

BOER EN BEDRIJF - 22.06.2012

Subsidie ‘Integraal duurzame stallen’

Bent u veehouder en wilt u een duurzame stal bouwen of een bestaande stal verduurzamen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie ‘Integraal duurzame stallen’. Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

FINANCIERING - 22.06.2012

Fiscaal gunstige familielening en jaarlijkse schenkingen

U heeft zelf voldoende vermogen of genoeg overwaarde in uw eigen woning en u bent bereid om uw kind financieel bij te staan. U overweegt om zelf voor bank te gaan spelen en uw kind een lening te verstrekken. Hoe werkt dat goed?

RECHT - 22.06.2012

Belangrijke berichten altijd per aangetekende brief!

Als u bericht krijgt dat een brief niet is afgehaald, is dat dan voldoende bewijs dat het bericht de schuldenaar niet heeft bereikt? Wat heeft de rechter hier nu over beslist in een zaak over een brief die een aannemer zei nooit te hebben gehad?

BOER EN PRIVÉ - 22.06.2012

Herroepelijke en voorwaardelijke schenkingen doen?

Stel, u wilt vermogen overhevelen naar uw kinderen, maar u wilt wel bepalen hoe het geschonkene wordt besteed. Of u wilt het recht houden om een eenmaal gedane schenking te herroepen of ongedaan te maken. Hoe werkt dat?

BOUWRECHT - 22.06.2012

Nieuwe regels voor sloop van pand met asbest!

Door de invoering van het Bouwbesluit 2012 gelden er nieuwe regels voor sloopwerkzaamheden en asbestverwijdering. Wat is er veranderd en wat is goed om te weten?

RECHT VAN DE BOUW - 22.06.2012

Uitvoeren werk met hulp van klant nu zonder risico’s

Om de kosten te drukken, willen klanten nu steeds vaker meewerken tijdens een verbouwing. Hoe legt u de afspraken vast? Hoe voorkomt u risico’s en gedoe? Hoe staat u juridisch sterk?

BELASTINGCONTROLE - 19.06.2012

Uitkomst guldenssteekproef niet heilig

Voor de controle van uw administratie kan de inspecteur gebruikmaken van steekproeven. Geconstateerde fouten kunnen dan doorwerken naar eerdere periodes. Moet u zich hier zomaar bij neerleggen of heeft u ook nog rechten?

BTW - 19.06.2012

Btw op mobiele telefoons niet meer op de rekening?

Om de btw-fraude op elektronica tegen te gaan, wordt de btw op deze artikelen verlegd. Wat betekent dit en heeft dit voor u praktische gevolgen? Hoe kunt u risico’s voorkomen als u in deze goederen handelt?

BTW - FACTUUR - 19.06.2012

Recht op btw-aftrek? Zorg voor een correcte factuur!

Binnen de btw-regelgeving is de factuur van groot belang. Als een factuur niet correct is, kan de fiscus een boete opleggen. Daarop zit u niet te wachten, zo menen wij. Hoe pakt u dat dan goed aan?

REISKOSTEN - 19.06.2012

Woon-werkverkeer in 2013

Er staat een aantal ingrijpende maatregelen voor woon-werkverkeer en de auto van de zaak op stapel. Wat moet u nu al doen om hierop in te spelen?

LOONHEFFING - STAGIAIR - 19.06.2012

U wilt een stagiair niet met lege handen laten gaan

Wellicht krijgt u binnenkort ook een nieuwe stagiair. Vaak doen die uitermate goed hun best en dat waardeert u. U wilt hem daarvoor best een vergoeding geven, maar hoe doet u dat fiscaal gezien slim?

SOFTWARE - BROWSER - 14.06.2012

Waar is dat bestand gebleven?


ONTSPANNING - SPORT - 14.06.2012

Voor een geslaagde sportzomer


OPLEIDING - TAAL - 14.06.2012

Taaltools voor onderweg

Vertrekt u binnenkort op vakantie of bent u geregeld op zakenreis in het buitenland? Met deze apps voor uw smartphone communiceert u gemakkelijker in een vreemde taal.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 14.06.2012

Toon het aan uw klanten via Clipster

Steeds meer zelfstandigen en handelaars doen een beroep op video’s om hun activiteiten, producten of diensten voor te stellen. Die verspreiden ze dan via sociale netwerken. Het nieuwe Clipster wil hen daarbij helpen.

WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 14.06.2012

Creatief met foto’s

Picnik, de uitstekende online dienst om foto’s te bewerken, is jammer genoeg stopgezet door Google. Wij zoeken alternatieve diensten en tools waarmee u zonder kosten en met weinig moeite foto’s kunt bewerken.

VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 14.06.2012

Enkele handigheidjes bij Google Maps

Google Maps kent u uiteraard als handige routeplanner. Deze webdienst heeft echter nog heel wat extra’s voor specifieke situaties. We geven u enkele ­tips die van pas kunnen komen.

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 14.06.2012

Te weinig ruimte op uw harde schijf?

Een harde schijf loopt vol voordat u het weet, zelfs als ze een paar TB groot is. Hoe gaat u het best na waar al die ruimte naartoe gegaan is en hoe vindt u bestanden die weg mogen?

SOFTWARE - VIDEO - 14.06.2012

Blu-rays bekijken op uw pc

Steeds meer laptops en desktops worden geleverd met een blu-rayspeler. Dat is handig om disks met films in hoge definitie (HD) af te spelen. Welke software gebruikt u het best om blu-rayfilms op uw computer te bekijken?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 14.06.2012

Zo maakt u een infographic

Een idee uitleggen, uw verkoopcijfers weergeven, uw nieuwe dienstverlening toelichten, … : het kan gemakkelijk met een ‘infographic’. Het nieuwe Venngage wil u daarbij helpen. De moeite waard?

ZOEKEN - INTERNET - 14.06.2012

Pogingen om zoeken slimmer en socialer te maken

De concurrentiestrijd op het vlak van de zoekmachines woedt weer volop. Zowel Google, Yahoo als Microsoft hebben onlangs nieuwe zoekopties geïntroduceerd. Welke zijn de moeite waard en welke niet?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 14.06.2012

Op vakantie? Stel uw afwezigheidsboodschap in!

U gaat enkele weken op vakantie en bent niet van plan om uw zakelijke mail tijdens die periode te checken. Met een automatisch antwoord blijven uw ­contacten niet in het ongewisse.

ONTSPANNING - REIZEN - 14.06.2012

Op vakantie? Apps die u zeker mee moet nemen

Problemen om de rest van uw reisgezelschap te overtuigen om uw smartphone toch mee te nemen op vakantie? Toon hen hoe deze handige, gratis apps de vakantie aangenamer zullen maken.

ONTSPANNING - BOEKEN - 14.06.2012

Leesvoer voor tijdens de vakantie

Waarschijnlijk neemt u straks boeken en misschien ook werkpapieren mee op vakantie. In digitale vorm nemen die in de koffer lekker weinig ruimte in.

LOONHEFFING - 11.06.2012

Langer plezier van uw werknemers


FLEXIBELE ARBEID - 11.06.2012

Moeten we nu allemaal aan het payrollen?

Payrollen staat weer volop in de belangstelling. Het zou allerlei voordelen opleveren, maar wat houdt het werken met payrolling nu eigenlijk in? En hoe vindt u een betrouwbare aanbieder voor dat zogeheten ‘payrolling’?

BEËINDIGINGSOVEREENKOMST - 11.06.2012

Wat kunt u nog meer afspreken bij zo’n beëindiging?

Als u afspraken maakt over een WW-veilig ontslag van uw werknemer, legt u die afspraken vast in een beëindigingsovereenkomst. Wat kunt u nog meer in zo’n overeenkomst vastleggen? Wat is goed om te weten?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 11.06.2012

Afspraken over vertrek mét behoud van WW

Als u een medewerker wilt ontslaan, kunt u afspraken met hem maken over dit ontslag (meestal mét een vergoeding). Uw werknemer zal dan wel uitzicht willen houden op een WW-uitkering. Hoe legt u die afspraken dan het beste vast?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 11.06.2012

Ik wil niet dat u mij zoent, chef!

Uit onderzoek blijkt dat een op de tien werknemers wel eens last heeft van seksuele intimidatie. Maar wat is seksuele intimidatie nu precies en wat kunt u er als werkgever tegen doen? En wat speelde laatst bij twee schoonmaaksters?

Cookiebeleid