2017 -
Maart
NOTARIS - 30.03.2017
Een tweede huwelijk, wat met de erfdelen van de kinderen?
Laatst was er in de pers weer veel over te doen; kunnen kinderen worden onterfd? Waar hebben ze dan nog recht op? Wat wordt bedoeld met de ‘legitieme portie’? Wat is beter om te regelen? Hoe zit de vork echt in de steel?
VERZEKERINGEN - 30.03.2017
Is de zwangerschapsuitkering fiscaal belast?
Als u als zelfstandig ondernemer zwanger wordt, heeft u recht op een uitkering van het UWV. Maar u kunt zich ook zelfstandig verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid tijdens zwangerschap. Hoe zit dit eigenlijk fiscaal?
INKOMSTENBELASTING - 30.03.2017
U wijzigt bedrijfsactiviteiten, wat met oud verlies?
Als u structureel verlies maakt, is het geen gek idee om eens een ander bedrijf te beginnen. Maar hoe zit het met de gemaakte verliezen? Kunt u die verrekenen met de winsten van uw toekomstige toko? Wat vond de rechter hiervan?
LOONKOSTEN - 30.03.2017
Enorme boetes wegens te lage lonen
De Inspectie SZW is in het nieuws vanwege tonnenhoge boetes die zij heeft opgelegd. Wat speelt er? Waar controleert de inspectie nu op? Hoe bent u ingedekt?
ONROERENDE ZAKEN - 30.03.2017
Verjaring eigendom van gemeentegrond
Veel strookjes ‘vergeten’ restgroen van gemeentes worden al dan niet geleidelijk in gebruik genomen door particulieren. Wanneer is deze particulier op grond van verjaring écht eigenaar geworden van dit restgroen?
INTERNET EN RECHT - 30.03.2017
Plaatje gezocht, even googelen?
Voor uw website wilt u nog graag even een plaatje van een wereldbol, omdat u wereldwijd opereert. Of u wilt voor uw bedrijfspresentatie een plaatje van vergaderende mensen. Kunt u de plaatjes die u op internet vindt hiervoor gebruiken?
SPONSORING - BTW - 30.03.2017
U wilt sponsoren, met of zonder btw?
Veel verenigingen en stichtingen zijn deels afhankelijk van giften en sponsoring. Maar hoe zit dat nou met de btw? Waar moet u op letten als u met uw onderneming een sponsordoel voor ogen heeft?
RECHT - 30.03.2017
Kopietje paspoort en ID-bewijs ... hoe zit dat nu?
Als makelaar moet u vaststellen met wie u zaken doet. Uw cliënt moet zich dus legitimeren. Betekent dit dat u verplicht bent een kopietje van het identiteitsbewijs te bewaren? Moet u dan het burgerservicenummer onleesbaar maken?
UW RAADSMAN - 30.03.2017
Laag tarief overdrachtsbelasting voor ‘woningen’
Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft onlangs enkele belangrijke uitspraken gedaan over de toepassing van het lage tarief (2%) voor de overdrachtsbelasting. Wat speelde er? Waar moet u in de praktijk op letten?
IN DE KIJKER - 30.03.2017
Meer rendement uit een woning door splitsing?
Uw cliënt wil een grote bovenwoning kopen en deze splitsen in meerdere appartementen om te verkopen of te verhuren. Zo kan uw cliënt meer rendement genereren. Mag dat zomaar? Waar moet uw cliënt rekening mee houden?
BESTEMMINGSPLAN - 30.03.2017
Planschade is steeds beter te voorzien, of niet?
Soms zit het echt tegen: uw cliënt koopt een pand en kort daarna wijzigt de gemeente de bestemming, waardoor er veel minder mag. Planschade of toch een kat in de zak? Onlangs deed de Raad van State hier een uitspraak over.
VERKOOP - 30.03.2017
Uw cliënt geeft akkoord met een appje
Cliënten appen tegenwoordig bijna altijd, ook over belangrijke zaken. Is een antwoord in WhatsApp voldoende of is het beter om per e-mail te bevestigen?
BOUWRECHT - 30.03.2017
Hogere kosten, een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Bij verbouwingen en andere werkzaamheden in en om het huis is er vaak sprake van meerwerk en daardoor van kostenoverschrijdingen. Moet de opdrachtgever hier altijd voor opdraaien of zijn er ook uitzonderingen?
WOZ - 30.03.2017
Gebonden aan een compromis over de WOZ-waarde?
Tegenwoordig proberen zowel de rechter als de gemeente in een geschil over de hoogte van de WOZ-waarde aan te sturen op een compromis. De rechter heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.
WEBDIENSTEN & SOFTWARE - AGENDA - 30.03.2017
Synchroniseer Outlook en Google Agenda
Gebruikt u Outlook en heeft u ook een of meerdere agenda’s bij Google Agenda? Met de juiste tools kunt u deze agenda’s automatisch synchroniseren. Hoe werkt het?
ZOEKEN - EIGEN WEBSITE - 30.03.2017
Google Site Search stopt: wat nu?
Tot voor kort kon u via Google Site Search aan uw eigen website een geïntegreerde zoekfunctie geven. Deze service wordt echter stopgezet. Hoe moet het nu verder met uw site?
SOFTWARE - WINDOWS - 30.03.2017
Nuttige systeemtools voor Windows (10)
Gebruikt u Windows 10 (of een eerdere Windows-versie), dan zijn er een aantal handige hulpprogramma’s die u kunt installeren om uw systeem efficiënter te gebruiken. Welke utilities zijn de moeite waard?
E-MAIL - MAILING LISTS - 30.03.2017
MailerLite versus MailChimp: wie is de beste?
Met uw e-mailnieuwsbrief houdt u uw klanten op de hoogte van acties, tijdelijke aanbiedingen, nieuwe producten en diensten, enz. MailerLite wil u hiermee helpen, maar kan die concurreren met het populaire MailChimp?
E-MAIL - WEBMAIL - 30.03.2017
Haal meer uit Gmail
Beschouwt u uzelf als een veeleisende Gmail-gebruiker? Met deze tips haalt u nog meer uit uw Gmail-account.
TELEFONIE - SMARTPHONE - 30.03.2017
Expert-tips voor Android
Heeft u een Android-smartphone of -tablet, volg dan deze tips om nog efficiënter en sneller met uw toestel te werken.
DIENSTEN - DOCUMENTBEHEER - 30.03.2017
Blijf uw documenten de baas
Dreigt u het overzicht over de documenten binnen uw bedrijf te verliezen? Dan is het tijd om stil te staan bij een slim documentmanagement.
BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 30.03.2017
Welke gratis antivirussuite is betrouwbaar?
U wilt uw computer uiteraard beschermen tegen virussen en andere vormen van malware. Wij testten voor u vijf gratis mogelijkheden uit.
ONTSLAG - 27.03.2017
Mag u een dronken werknemer ontslaan?
Werknemers moeten hun werk zo goed, veilig en efficiënt mogelijk uitvoeren. Als werkgever zult u dan ook geen dronken werknemers op de werkvloer willen. Wat als een werknemer wel dronken is? Is ontslag (op staande voet) dan mogelijk?
ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 27.03.2017
Wie o wie doet een deskundigenoordeel?
Als werkgever wilt u uw zieke werknemer zo goed mogelijk begeleiden. Dat moet ook van het UWV. Soms twijfelt u of uw bedrijfsarts wel op het goede spoor zit en wilt u een deskundigenoordeel van het UWV. Wat speelt daarbij?
LOONKOSTENSUBSIDIES - 27.03.2017
Voortaan kostenvoordeel voor arbeidsgehandicapte
De premiekortingen worden per 2018 vervangen door loonkostenvoordelen. Hoe zit dat? Wat gebeurt er in 2018 met de werknemers die nu een korting krijgen vanwege een arbeidshandicap? Kunt u zich voorbereiden op 2018?
HANDHAVING - 27.03.2017
Hoe controleert de Inspectie SZW?
De Inspectie SZW houdt de vinger aan de pols bij veel onderwerpen, zoals naleving van de Arbowet en de WML. Hoe zit het als er een inspecteur van de Inspectie SZW bij u aan de deur staat? Wat mag zo’n inspecteur?
PERSONEELSBELEID - 27.03.2017
Aanspreken kan pijnlijk zijn
Stel u voor: een medewerker verspreidt een penetrante lichaamsgeur waardoor collega’s niet graag met hem willen samenwerken. Iedereen klaagt erover, maar niemand durft er iets van te zeggen. Hoe bespreek u dit met de medewerker?
MINIMUMLOON - 27.03.2017
Inspectie SZW deelt hoge boete uit
Een bedrijf kon niet duidelijk maken hoeveel uren zijn werknemers precies werkten. Dat had grote gevolgen bij een controle. Wat speelde er en wat wordt anders?
BOER EN BEDRIJF - 24.03.2017
Gecombineerde Opgave 2017
Dit jaar is de Gecombineerde Opgave (GO) vanaf 1 maart opengesteld. Heeft u de GO nog niet ingediend? U kunt dit tot en met 15 mei doen. Ook dit jaar zijn er weer enkele aandachtspunten. Waar moet u op letten dit jaar?
GEBOUW EN GROND - 24.03.2017
Schuur staat 5 cm op grond van buren, dus afbreken?
Volgens het Kadaster staan een schuur en schutting over de gehele lengte 5 cm op buurmans grond. Moet deze ‘overbouw’ op buurmans grond altijd worden verwijderd? Wat heeft de rechter beslist in deze zaak tussen twee buren?
GEBOUW EN GROND - 24.03.2017
Wat valt er nog onder de ‘ondergrond bedrijfswoning’?
Veel agrarische bedrijfswoningen staan nog op de balans. Voor de ondergrond daarvan kunt u geen beroep (meer) doen op de landbouwvrijstelling. Wat valt er nu precies onder de ‘ondergrond woning’? Wat nu?
BELASTINGEN - 24.03.2017
Verplaatsing leidt tot belaste fiscale staking
Wat als een landbouwondernemer besluit zijn onderneming te verplaatsen? Bijvoorbeeld vanwege meer ruimte om te groeien of aantrekkelijkere regionale regelgeving. Leidt zo’n verplaatsing tot een fiscale staking van uw onderneming?
AUTO - 24.03.2017
Snelwegfoto’s voor fiscus onbruikbaar
Het kan u nauwelijks ontgaan zijn, de fiscus is teruggefloten bij het op grote schaal gebruiken van snelwegcamera’s. Wat zijn de gevolgen?
PACHT - 24.03.2017
Zoon moet als medepachter worden aangemerkt!
Als de voorgestelde medepachter tekortschiet op het gebied van werkervaring, biedt hij dan altijd onvoldoende waarborgen voor de verpachter? Of zijn andere factoren ook van belang? Wat speelde er bij een melkveebedrijf? Wat is er beslist?
BOER EN PRIVÉ - 24.03.2017
Schenking aan bijvoorbeeld de kerk, hoe werkt dat fiscaal?
In het nieuws was laatst de enorme gift van een overleden parochiaan die zijn vermogen (het ging om een half miljoen euro!) had nagelaten aan zijn financieel noodlijdende kerk. De fiscus heeft het nakijken. Hoe werkt dit?
INKOMSTENBELASTING - 24.03.2017
Rechter legt het begrip ‘partner’ ruimer uit dan fiscus
Als u recht heeft op toeslagen, is de hoogte afhankelijk van uw inkomen en dat van uw partner. Daarbij is het van belang of iemand op hetzelfde adres woont en of er sprake is van onderhuur. Wat verstaan we hier precies onder?
INVESTEREN - 24.03.2017
Subsidiekansen op energie- en milieugebied in 2017
Energiebesparing, milieuvriendelijk investeren en duurzame energie zijn ook in het MKB hot items. De overheid stimuleert ondernemers daarbij. Welke subsidies zijn er nog meer, buiten de bekende investeringsaftrekken op dat gebied?
TOESLAGEN - 24.03.2017
Komt u in aanmerking voor huurtoeslag?
Als u, gezien uw inkomen en vermogen ‘te veel’ huur voor uw woning betaalt, komt u wellicht in aanmerking voor huurtoeslag. In dit artikel vindt u de belangrijkste voorwaarden. Kunt u voor het jaar 2016 eigenlijk nog huurtoeslag aanvragen?
INKOMSTENBELASTING - 24.03.2017
Nieuw bedrijfsconcept, fiscale staking van onderneming?
Als ondernemer bent u een kei in het benutten van kansen en niet bang om risico te nemen. Vandaar dat ondernemers regelmatig van spoor durven te wisselen. Maar wat zijn de fiscale gevolgen van deze ondernemingszin?
LOONHEFFING EN PREMIES - 24.03.2017
Toch een dienstbetrekking, wat nu?
Zzp’ers die achteraf toch een dienstverband blijken te hebben, hoeven niets te vrezen. De fiscus zal slechts bij misbruik naheffen. Maar als dat dan gebeurt, wie is er dan de klos? Wat zijn de gevolgen voor opdrachtgever en opdrachtnemer?
PERSONEEL - 24.03.2017
Zo wordt thuiswerken extra leuk!
Werknemers werken veel meer thuis dan vroeger. Maar hoe zit dat als u hen hiervoor een vergoeding wilt geven? Welke aspecten zijn daarbij van belang en hoe voorkomt u dat de fiscus te veel meeprofiteert?
TUCHTRECHT - 24.03.2017
Psychiater voldoende betrokken bij patiënte
Een psychiater wordt geconfronteerd met een klacht van een patiënte. De klacht betreft onder andere de medicatie, onvoldoende aandacht voor de patiënte en het spreken met haar echtgenoot zonder haar goedkeuring. Wat speelde er?
GEMEENTELIJKE HEFFINGEN - 24.03.2017
Uw WOZ-beschikking komt er weer aan
U heeft onlangs uw WOZ-beschikking voor dit jaar weer ontvangen of deze valt binnenkort in de bus. Wanneer heeft het zin in bezwaar te gaan, hoe moet dat en op welke punten moet u met name letten?
SAMENWERKING - 24.03.2017
Herrie in de BV
In maatschappen ontstaan vaak ruzies tussen de vennoten. Het maatschapscontract moet dan uitkomst bieden. Maar ook tussen aandeelhouders van een BV kan een onwerkbare situatie ontstaan. Wat zijn dan de mogelijkheden?
TUCHTRECHT - 24.03.2017
Open communiceren na fout kan helpen
Een chirurg maakte bij twee operaties fouten. Dat zou grond kunnen zijn voor een berisping. Het hielp dat hij onmiddellijk open was over zijn fouten en een goed inzicht heeft getoond in zijn onjuist handelen. Wat speelde er bij de tuchtrechter?
TUCHTRECHT - 24.03.2017
Als u onverhoopt toch een diagnose mist …
Een fysiotherapeut werd berispt door het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle, o.a. in verband met het missen van een diagnose en het niet doorverwijzen naar de huisarts. Wat was er precies fout gegaan?
ONDERNEMERSCHAP - 24.03.2017
Maar een of twee opdrachtgevers, toch ondernemer!
Om voor de inkomstenbelasting als ondernemer te worden aangemerkt, moet u meerdere opdrachtgevers hebben. Uit een recente rechterlijke uitspraak blijkt dat dit echter geen wet van Meden en Perzen is. Hoe zit dat?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.03.2017
Stakingslijfrente niet zomaar overdragen
Na een aantal jaren ondernemen brengen veel ondernemers hun onderneming onder in een BV. Daarbij wordt vaak een stakingslijfrente bedongen. U moet dan vervolgens wel goed opletten bij wie u deze lijfrente onderbrengt. Hoe zit dat?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 22.03.2017
Wat wil de fiscus nu extra met horizontaal toezicht?
Sinds een aantal jaren promoot de fiscus horizontaal toezicht. Hierbij staan u en de fiscus naast elkaar, om samen een aanvaardbare aangifte en aanslag te verzorgen. Samenwerking is het sleutelwoord. Wat is er veranderd?
AUTO VAN DE ZAAK - 22.03.2017
Controle privégebruik moeilijker
Volgens de Hoge Raad mag de fiscus bij de controle van het privégebruik van een auto van de zaak niet de gegevens van politiecamera’s gebruiken. Hoe zit dat?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.03.2017
Geen rechtsgeldig besluit, dan geen dividenduitkering!
Kan een directeur op eigen houtje (interim-)dividend uitkeren? Is daarvoor een besluit nodig van de aandeelhouders? Wanneer is dat besluit rechtsgeldig? Wat speelde hier recentelijk over bij de rechter? Hoe speelt u op safe?
FISCOTIP - 22.03.2017
Vergeet de concernregeling niet
Als u meerdere BV’s heeft, dan is het voor de werkkostenregeling interessant om gebruik te maken van de concernregeling. In de praktijk wordt dit nogal eens over het hoofd gezien. Hoe werkt de concernregeling en wat levert het op?
PERSONEEL - 22.03.2017
Vrijwillige vertrekregeling, geen extra eindheffing
Om te voorkomen dat werknemers met een vertrekvergoeding een soort VUT krijgen, moet er een extra eindheffing (52%) voor dit soort regelingen worden betaald. De rechter heeft hierover onlangs een belangrijke uitspraak gedaan.
controle - 22.03.2017
Extra bescherming bij informatiebeschikking
Als u niet aan een informatieverzoek van de fiscus voldoet, dan kan dat tot gevolg hebben dat u moet bewijzen dat de aanslag te hoog is. De rechter heeft nu beslist dat u meerdere mogelijkheden heeft om u hiertegen te verzetten.
RECHT - 22.03.2017
Na 10 jaar eigenaar van strook gemeentegrond?
Wordt een strook (gemeente)grond, die grenst aan de voortuin van een woonhuis, altijd na 20 jaar door ‘verkrijgende verjaring’ eigendom van de woningeigenaar? Wat wordt er bedoeld met ‘te goeder trouw’ zijn? Wat heeft de rechter nu beslist?
RECHT VAN DE BOUW - 22.03.2017
Geen stelpost, geen recht op betaling extra kosten!
Als de kosten voor asbestsanering hoger uitvallen dan gedacht, kunnen de extra kosten dan op de opdrachtgever worden verhaald? Of hangt dat af van wat er in het contract staat? Wat wordt er bedoeld met een stelpost? Wat zegt de rechter?
BEDRIJFSKREDIET - 22.03.2017
Financiert u uw investeringen beter zelf?
Nu de rente nog laag is, wilt u best nadenken over het zelf financieren van uw investeringsplannen. Bovendien is er meer onder de zon dan crowdfunden, toch? We zetten de mogelijkheden voor u nog eens op een rijtje.
RECHT VAN DE BOUW - 22.03.2017
Hoe zorgt u nu dat uw algemene voorwaarden gelden?
Hoe kunt u voorkomen dat de algemene voorwaarden van uw bouwbedrijf juridisch niet gelden? Hoe staat u in de praktijk sterk? Wanneer moeten die voorwaarden worden overhandigd? Wat zegt de wet en wat zegt de rechter?
INVESTEREN - 20.03.2017
Energiezuinig investeren in horeca ook fiscaal voordelig
De overheid beloont energiezuinig investeren ook in de horeca. U krijgt dan een extra fiscale aftrek bovenop de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Onderschat en vergeet die aftrek niet, want dat voordeel kan behoorlijk oplopen. Een update.
INKOMSTENBELASTING - 20.03.2017
Neem uw voorlopige aanslag erbij!
Moet u als horecaondernemer inkomstenbelasting bijbetalen? Voorkom dan forse rentebetalingen. Wat kunt u doen met uw voorlopige aanslag 2016?
PERSONEEL - 20.03.2017
Opleiding van werknemers onder de WWZ, hoe zit dat?
De Wet werk en zekerheid uit 2015 houdt een aantal verplichtingen in met betrekking tot het opleiden en bijscholen van werknemers. Wat zijn de wettelijke verplichtingen en de verplichtingen uit het KHN-arbeidsvoorwaardenreglement?
RECHTSVORM - BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 20.03.2017
Zonder af te rekenen de BV in, en de oudedagsreserve?
Als u besluit om uw eenmanszaak of (aandeel in een) Vof te verruilen voor een horeca-BV, valt uw opgebouwde oudedagsreserve vrij. Wat is hieraan te doen, zodat u niet met de fiscus hoeft af te rekenen, en onder welke voorwaarden?
AFTREKBARE KOSTEN - 20.03.2017
Update over de in aftrek beperkte kosten
Zoals u weet, zijn zakelijke kosten voor uw horecabedrijf die ook een privékarakter hebben, in aftrek beperkt. U kunt dan kiezen uit twee methodes van aftrek. De regels hieromtrent zijn aangepast per 2017. Wat moet u weten?
BTW - 20.03.2017
Met uw vouchers goed voorbereid op 2019?
De Europese Commissie heeft een richtlijn aangenomen over vouchers die de btw-regels omkaderen vanaf 2019. Een hele mondvol. Wat verandert er in Nederland en wat kunt ú als horecaondernemer nu al doen?
PERSONEEL - 20.03.2017
Studiekosten laten terugbetalen, mag dat altijd?
De kosten van scholing van werknemers worden vaak door u als werkgever betaald. U wilt dan wel voorkomen dat de werknemer met zijn diploma vertrekt naar uw concurrent en u met de kosten blijft zitten. Wat zijn de mogelijkheden?
INCASSO - 17.03.2017
Niet-betalende klanten voorkomen?
Iedere ondernemer krijgt er een keer mee te maken; niet- of veel te laat betalende klanten. Toch kunt u voordat u zakendoet al wat meer zekerheid krijgen over de nieuwe (zakelijke) klant. Hoe pakt u dat aan en wat zijn de mogelijkheden?
RECHT - 17.03.2017
Elektronisch gebonden door uw handtekening?
Steeds vaker worden overeenkomsten gesloten via de ‘digitale weg’. U mailt op-en-neer met uw klant en uiteindelijk heeft u een overeenkomst! Kunt u die dan ook digitaal tekenen of is een ‘natte handtekening’ noodzakelijk?
VERKOOP - 17.03.2017
Zichtbare gebreken, dan gaat de ontbinding niet door!
Bij zichtbare gebreken aan een oude onroerende zaak kan een koper later geen beroep doen op ontbinding omdat de woning niet geschikt zou zijn voor normaal gebruik. Zelfs niet als de verkoper garanties heeft gegeven voor normaal gebruik?
VERKOOP - 17.03.2017
Voorkeursrecht tot koop, wat is marktconform?
Uw cliënt verhuurt een bedrijfspand. In de huurovereenkomst is een voorkeursrecht tot koop voor de huurder opgenomen. In deze bepaling staat dat uw cliënt het pand moet aanbieden tegen ‘marktconforme’ voorwaarden. Hoe zit dat?
WONINGHUUR - 17.03.2017
Geen verhuurderheffing voor te koop staande woningen
Het blijkt vaak onduidelijk over welke woningen er nu eigenlijk verhuurderheffing moet worden betaald. De Rechtbank Gelderland geeft een nadere invulling aan het begrip ‘voor verhuur bestemde woning’. Wat speelde er?
HYPOTHEEK - 17.03.2017
Polissen onbelast afkopen
Vanaf 1 april 2017 worden de fiscale regels rond het aflossen van een spaar- of beleggingshypotheek ingrijpend gewijzigd. Hoe zit dat?
VERKOOP - 17.03.2017
Als u aansprakelijk wordt gesteld door de wederpartij
Stel, u heeft voor uw cliënt een woning verkocht en na levering blijkt er een verborgen gebrek te bestaan. U wist hier niets van, want uw cliënt heeft daar niets over gezegd. Wat nu als u door de koper wordt aangesproken?
IN DE KIJKER - 17.03.2017
Wat als uw cliënt uw advies niet opvolgt?
Stel, u wilt een woning in de verkoop brengen voor de eigenaar, uw cliënt. U adviseert uw cliënt bepaalde maatregelen om tot een optimaal verkoopresultaat te komen. Maar wat als uw advies niet wordt opgevolgd?
UW RAADSMAN - 17.03.2017
Verhuurmakelaar, pas op uw tellen
Helaas komt het regelmatig voor dat een huurder wanpresteert, bijvoorbeeld omdat er in het gehuurde een hennepkwekerij wordt geëxploiteerd. Kan de verhuurder zijn verhuurmakelaar dan aansprakelijk stellen? Wat zegt de rechter?
SOFTWARE - WINDOWS - 17.03.2017
Gebruikersbeheer in Windows
Maken ook andere personen gebruik van uw pc of deelt u bepaalde gegevens via het netwerk? Enkele tips en technieken voor een goed gebruikersbeheer.