Alle domeinen

2017 - Juli

GELDLENINGEN - 03.07.2017

Geld lenen zonder fiscale onweersbuien ...

Het kan soms gewoonweg niet anders: geld lenen van familie, kennissen of vrienden. Een dankbare uitweg als u geholpen wordt. Maar hoe voorkomt u dat de fiscus dan roet in het eten gooit? Waar moet u aan denken?

URENCRITERIUM - 03.07.2017

Houd uw uren gedurende het jaar bij

Om als ondernemer aanspraak te kunnen maken op de ondernemersfaciliteiten, moet u voldoen aan het urencriterium. De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat het achteraf opstellen van urenstaten niet slim is.

ARBEIDSRELATIES - 03.07.2017

Geen problemen met de vervanger van de VAR, maar hoe?

De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) is vervangen door modelovereenkomsten. De uitvoering ervan verloopt stroef en dus heeft de fiscus laten weten voorlopig soepel om te gaan met de regels. Maar hoe kunt u problemen voorkomen?

BTW - 03.07.2017

Betaalde btw 2016 terugvragen uit buitenland? Start nu!

Als u vorig jaar tijdens uw verblijf ergens in de EU goederen of diensten heeft gekocht, kunt u de betaalde btw nog tot 1 oktober van dit jaar terugvragen. Hier gaat echter de nodige voorbereiding aan vooraf. Wat moet u weten?

BEDRIJFSLEASE - 03.07.2017

Welke leasevorm pakt fiscaal gezien het beste uit?

‘Wilt u operational of financial lease, meneer?’ is een veelgestelde vraag. Iedere ondernemer heeft daarbij zo zijn eigen voorkeur. Maar als u het puur fiscaal bekijkt, welke keuze zou vanuit dat perspectief het meest voordelig zijn?

AUTO Van De ZAAK - 03.07.2017

Levert slordige rittenstaat boete op?

Als u onder de bijtelling voor de auto van de zaak uit wilt komen, is een sluitende rittenstaat vrijwel altijd noodzakelijk. Wat besliste de rechter hierover?

BTW - 03.07.2017

Btw ook bij te laat uitgereikte facturen terug te vragen

Als een vordering oninbaar blijkt, kunt u de daarmee verband houdende eerder afgedragen btw terugvragen. Maar is dit ook mogelijk als u uw facturen te laat heeft uitgereikt? Of steekt de fiscus daar een stokje voor? Wat zegt de rechter?

PROCEDURE - 03.07.2017

Kunt u kiezen welke rechter uw geschil behandelt?

Laatst vroeg een abonnee zich af tot welke rechter hij zich moest wenden als hij een geschil met een werknemer op wil lossen. Mag hij dit als werkgever zelf kiezen of geeft de wet daar regels voor?

PERSONEELSBELEID - 03.07.2017

Een medewerker met schulden kost u geld!

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een medewerker met schuldproblemen een werkgever gemiddeld € 1.300,- kost. Het is dus zaak snel te signaleren of een medewerker schulden heeft en hem te helpen. Hoe pakt u dat aan?

LOON - 03.07.2017

Al het loon in één keer betalen

Vakantiekrachten werken vaak maar weinig uren, maar brengen veel administratieve rompslomp met zich mee. Kan een all-inloon een oplossing zijn?

ONTSLAG OP STAANDE VOET - 03.07.2017

Ontslagen vanwege één hapje?

Diefstal door een werknemer is meestal een goede reden voor ontslag op staande voet, zelfs als het gaat om een waardeloos product. Doen de persoonlijke omstandigheden van de werknemer er dan toe?

ARBEIDSOVEREENKOMST BEPAALDE TIJD - 03.07.2017

Mondeling aanzeggen is niet genoeg

Sinds 2015 geldt bij tijdelijke contracten de aanzegverplichting. Dat deze verplichting nog niet helemaal goed is ingeburgerd, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. Wat was het geval?

ONTSLAG - 03.07.2017

Je zei toch echt dat je hier niet meer wilde werken ...

Uiteraard kan een werknemer zijn dienstverband opzeggen. Maar als uw werknemer dat plotsklaps doet, moet u wel op uw hoede zijn. Een werknemer wordt dan namelijk goed beschermd. Waar moet u dus op letten?

LOONHEFFINGEN - 03.07.2017

Bij identificatie nieuwe werknemer geen tweede kans

Als u een werknemer in dienst neemt, moet u deze voor de loonheffingen identificeren. Daarbij gelden er regels waarbij u bij verzuim ervan geen tweede kans krijgt van de fiscus, met alle gevolgen van dien. Wat moet u weten?

Cookiebeleid