2017 -
Juni
GEZONDHEIDSRECHT - 30.06.2017
Cosmetische ingreep bij minderjarigen
Wat moet u doen als u een minderjarige op het spreekuur krijgt voor een behandeling, die zegt dat ze volwassen is en daarom geen toestemming van haar ouders nodig heeft. Wat overkwam een cosmetisch chirurg?
BIJTELLING - 30.06.2017
Motor van de praktijk, fiscaal voordelig
Als het mooi weer is of als u in de stad moet zijn, kan een motorfiets een alternatief voor de auto van de praktijk zijn. Hoe pakt dit fiscaal uit?
PRIVÉ - 30.06.2017
Echtgenoot moet meetekenen bij borgstelling
Als u een geldlening aangaat voor uw praktijk-BV, wordt meestal geëist dat u zich als DGA door een borgstelling medeaansprakelijk verklaart voor de nakoming van de overeenkomst. Wanneer moet uw echtgeno(o)t(e) hiervoor ‘meetekenen’?
PENSIOEN - 30.06.2017
Oppassen met verrekening van pensioenrechten
Als u en uw echtgeno(o)t(e) in een (eerdere) dienstbetrekking pensioen hebben opgebouwd en u besluit te gaan scheiden, is het bij de verdeling van deze pensioenen even oppassen geblazen. Wat speelt er? Waar moet u op letten?
OZB - 30.06.2017
Hoeveel onroerendezaakbelasting voor vakantiehuisje?
Voor de OZB is het van belang of een pand als ‘woning’ kan worden aangemerkt. Hoe zit dat met betrekking tot vakantiehuisjes? De rechter heeft hier onlangs uitspraak over gedaan. Wat betekent dat voor u als bezitter van zo’n huisje?
SOCIALE MEDIA - 30.06.2017
Wat als uw patiënt u zwart maakt op internet?
Onlangs moest de rechter een oordeel geven over de vraag of de forse kritiek van een patiënt over een arts op Facebook onder de vrijheid van meningsuiting viel of dat de grenzen van het toelaatbare werden overschreden. Mocht dat zomaar?
PENSIOEN - 30.06.2017
Directeur in privé aansprakelijk voor betaling pensioenpremies!
Als een BV niet op tijd de pensioenpremies betaalt, kan de DGA daarvoor dan in privé aansprakelijk worden gesteld? Wat staat er in de wet? Wat heeft de rechter nu beslist? Wat is raadzaam om goed te bewaken? Wat is een waterdichte oplossing?
CONTRACT EN VOORWAARDEN - 30.06.2017
De werknemer die twee heren dient
Een werkgever kwam laatst in de problemen toen bleek dat zijn zieke werknemer weigerde zijn werk te hervatten, omdat de bedrijfsarts van zijn andere baas vond dat hij daarvoor te ziek was. Hoe voorkomt u dat?
RECHT - 30.06.2017
Uitkeren dividend, pas op voor privéaansprakelijkheid!
Met een BV dekken ondernemers hun privévermogen af voor zakelijke schuldeisers. Toch is dat geen absolute zekerheid: privéaansprakelijkheid ligt onder meer op de loer bij het uitkeren van dividenden. Wat moet u weten om de directie goed te kunnen adviseren?
VERZEKERING - 30.06.2017
Kan ik besparen op mijn autopremie?
De premies van autoverzekeringen wijzigen bijna jaarlijks en het lijkt erop dat de premies alleen maar stijgen. Zo’n premiestijging kan een mooie gelegenheid zijn de autoverzekering(en) eens onder de loep te nemen en de premies te vergelijken. Waar moet u dan op letten?
RECHTSVORM - 30.06.2017
Een BV erbij? Fiscaal en juridisch goed geregeld!
Het is raadzaam om verschillende bedrijfsactiviteiten onder te brengen in verschillende werkmaatschappijen. Waarom is dat fiscaal gunstig? Hoe kunt u dat goed regelen en waar moet u dan aan denken? Wat is goed om te weten? Wat moet u goed bewaken?
BTW - 30.06.2017
Leveringen en buitenland, wat is er cruciaal in btw-land?
Als uw klant of u zelf handel drijft over de grens, moet u goed weten hoe de btw-regels uitwerken. Kunnen de medewerkers uw klant vertellen waar hij op moet letten en wat de voorwaarden zijn? En hoe zit dat met de btw-aangifte en de administratie bij leveringen?
RECHT - 29.06.2017
Ontslagvergoeding telt mee bij vaststelling alimentatie!
Als een ontslagvergoeding is ondergebracht in een beheer-BV, telt dit bedrag dan mee bij het bepalen van de draagkracht? Moet een ex-echtgenoot dit vermogen aanspreken om alimentatie te betalen? Wat heeft de rechter nu beslist?
BESTELAUTO - 29.06.2017
Pick-up, niet aan knutselen
Rijdt u met een pick-up zakelijk, dan betaalt u weinig motorrijtuigenbelasting. Dat gaat goed zolang u de auto niet aanpast. Wat is het risico als u dat toch doet?
BOER EN BEDRIJF - 29.06.2017
Fosfaatreductieplan, wat nu?
Per 1 juni is het fosfaatreductieplan weer gewijzigd. Een belangrijke wijziging is dat u vrijgesteld kunt worden van het jongveegetal. Daarnaast is het reductiepercentage voor periode 3 bekendgemaakt. Wat zijn de gevolgen?
BOER EN BEDRIJF - 29.06.2017
Knelgevallen fosfaatrechten
Begin juni is de ‘Commissie knelgevallen fosfaatrechten’ ingesteld. Deze commissie adviseert de staatsecretaris over het eventueel uitbreiden van de knelgevallenregeling voor het fosfaatrechtenstelsel. Wat kunt u verwachten?
ONROERENDE ZAKEN - 29.06.2017
Mag u gebruikmaken van andermans terrein?
Wat speelde er over de vervanging van een machine die alleen via de achterkant van een bedrijfspand kan plaatsvinden? Mag bij een (bedrijfs)pand dat moeilijk bereikbaar is, incidenteel gebruik worden gemaakt van buurmans grond?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 29.06.2017
Wijziging bouwplan zonder overleg, geen goed idee!
Als afwijken van het bouwplan noodzakelijk is, mag u dan als aannemer zelf de beste oplossing kiezen? Wat speelde hierover bij collega Toon die afweek van de bestektekening? Wat heeft de rechter beslist? Hoe bent u ingedekt?
RECHT VAN DE BOUW - 29.06.2017
Schade door losse gevelplaten voor rekening aannemer?
Als er gevelplaten loskomen, heeft dat dan te maken met gebrekkig onderhoud of is dat voor rekening van de aannemer? Hoe zit het met de garantietermijn? Heeft de klant de plicht om de gevelbekleding jaarlijks te laten inspecteren?
HERSTELWERK - 29.06.2017
Snel herstelwerk verrichten bij lekkage
Collega-aannemer Jan wordt door Geert gesommeerd om een daklekkage binnen zeven dagen te herstellen. Is dat wel een redelijke hersteltermijn? Wat heeft de bouwrechter hierover nu beslist? Wat is goed om te weten?
Auto van de zaak - 27.06.2017
Tanken tijdens buitenlandse vakantie
In veel leaseregelingen is het niet meer toegestaan om de tankpas voor de auto van de zaak in het buitenland te gebruiken. Hoe kunt u dat oplossen?
PENSIOEN - 27.06.2017
Pensioen in de BV: afkopen, omzetten of niets doen?
Iedere directeur-grootaandeelhouder (DGA) met pensioen in eigen beheer in zijn BV moet een keuze maken over wat hij met dit pensioen gaat doen. Welke factoren bepalen deze keuze en wat is de beste keuze?
VENNOOTSCHAPSBELASTING - 27.06.2017
Oei, aangifte te laat, en nu?
Het doen van aangifte is geen vrijblijvende aangelegenheid. Het niet (tijdig) doen van aangifte (of het doen van een ondeugdelijke aangifte) kan vervelende gevolgen hebben. De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan.
CONTROLE - 27.06.2017
Goede onderbouwing door fiscus noodzakelijk
Als de Belastingdienst een boekenonderzoek uitvoert, kan dit leiden tot een correctie. De Belastingdienst moet hierbij wel gedegen te werk gaan. Wat speelde er laatst bij de rechter over wat nu ‘overtuigend en toereikend bewijs’ is?
PRIVÉ - 27.06.2017
Hypotheekrenteaftrek, soms ook bijtelling
Als u een eigen woning heeft, mag u de betaalde hypotheekrente onder voorwaarden als aftrekpost opvoeren. Als een deel van uw inkomen echter in de hoogste belastingschijf valt, krijgt u een hypotheekrentebijtelling. Hoe zit dat?
FISCOTIP - 27.06.2017
Woning schenken, doe het goed
Stel, het wordt tijd om uw vermogen over te dragen aan uw nazaten. Hoe doet u dat fiscaal slim met betrekking tot uw eigen woning? Hoe profiteert u maximaal van de bestaande fiscale regelingen en wat bespaart u daarmee?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 27.06.2017
Directeur niet in privé aansprakelijk voor BV-schuld?
Een directeur ondertekent namens de BV een contract terwijl de liquiditeiten niet op peil zijn. Is hij dan in privé aansprakelijk? Wat speelde er bij een BV die failliet ging en waar een klant kort daarvoor ca. € 34.500,- had betaald?
BTW-AFDRACHT - 26.06.2017
Ai, net te laat betaald, man overboord?
Het kan altijd eens gebeuren dat u net te laat bent of dat de bank niet snel genoeg uw btw overmaakt. Is dat meteen een ramp? Waar moet u wel op letten?
BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK - 26.06.2017
Busje komt zo ..., en de fiscale bijtelling dan?
Voor het vervoer van uw gasten is het een uitkomst als u over een bedrijfsbusje beschikt. Maar hoe zit het dan met de beruchte bijtelling? Hoe kunt u die voor uzelf of voor uw werknemer voorkomen en waar moet u dan op letten?
PERSONEEL - 26.06.2017
Aanzeggen arbeidsovereenkomst, hoe werkt dat?
U was van plan het contract voor bepaalde tijd van uw kok te verlengen. Stel, u wilt hiervan nu afzien omdat de samenwerking niet prettig verloopt of omdat u de voorwaarden van de verlenging wenst te wijzigen. Wat is er dan mogelijk?
INVESTEREN - 26.06.2017
Toiletten nog even opfrissen, kosten of investering?
Stel, u wilt voordat het vakantieseizoen echt losbarst uw toiletten nog even een opfrisbeurt geven, een likje verf, tegels vervangen, een nieuwe wasbak. De toiletten zijn immers het visitekaartje van uw horecazaak. Wat met de kosten?
PERSONEEL - 26.06.2017
‘Het is zo druk op het terras, eet maar een hapje mee ...’
Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen?
KASBOEK - 26.06.2017
Dat hoort niet in kasboek thuis, wat dan wel?
Nog steeds komen er geluiden uit de administratiepraktijk van de horeca dat er vaak boekingen in het kasboek staan die er niet in thuishoren, maar ook dat juist belangrijke zaken vergeten worden. Daarom nog eens een update.
EIGEN WONING - 26.06.2017
Fiscaalvriendelijke spaarpolis eigen woning, wat nu?
Heeft u een kapitaalverzekering eigen woning (KEW), een spaarrekening eigen woning (SEW) of beleggingsrechten eigen woning (BEW)? Deze kunt u nu onder versoepelde voorwaarden belastingvrij laten uitkeren. Interessant voor u?
E-MAIL - MAILING LISTS - 22.06.2017
Hoe verzamelt u e-mailadressen?
Om nieuwe klanten te bereiken, kunt u duizenden e-mailadressen kopen voor een relatief klein bedrag. Toch zijn er meer doeltreffende manieren om zulke adressen te verzamelen.
WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 22.06.2017
Al uw clouddiensten op één plek
Gebruikt u allerlei clouddiensten als Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive of Evernote? Hoe kunt u die centraal organiseren, beheren en synchroniseren?
E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 22.06.2017
Laat automatisch weten dat u op vakantie bent
Wellicht begint u binnenkort aan een welverdiende vakantie. Hoe laat u uw e-mailcorrespondenten weten dat u even moeilijk of niet te bereiken bent?
OPLEIDING - VARIA - 22.06.2017
Train uw klanten of collega’s online
Wilt u klanten of medewerkers via oefeningen wegwijs maken in het gebruik van uw producten of diensten? U kunt een educatieve cloudtool inschakelen.
EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 22.06.2017
Uw website versus de smartphone?
Anno 2017 surfen uw klanten vaker naar uw website vanaf een mobiel toestel dan vanaf een computer. Zijn uw lay-out en inhoud al wel aangepast?
E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 22.06.2017
Gebruikt u Airmail al?
Airmail, de innovatieve mailapplicatie voor iPhone, iPad en Mac, wordt steeds beter. Hoog tijd om de recentste versie even door te lichten.
WEBDIENSTEN - ONLINE NOTITIES - 22.06.2017
Met Google Keep kunt u overal bij uw notities
Met Google Keep maakt u uw notities in de cloud, zodat u er altijd bij kunt vanaf elke computer of elk mobiel toestel. Hoe maakt u hier optimaal gebruik van?
ZAKELIJK - VARIA - 22.06.2017
Laptop van de zaak
Geeft u uw werknemers een laptop van de zaak? Op welke aspecten moet u dan letten?
SOFTWARE - WINDOWS - 22.06.2017
Beter aan de slag met het Windows Taakbeheer
Het Windows Taakbeheer (of Task Manager) gebruikt u wellicht alleen als een programma niet meer reageert. Maar in Windows 10 heeft het Taakbeheer heel wat meer te bieden. Wat kunt u er precies mee doen?
SOFTWARE - OFFICE - 22.06.2017
Consistente PowerPoint-presentaties
Veel bedrijven gebruiken een uniforme lay-out voor Word-documenten en pdf’s. Die samenhang en herkenbaarheid is vaak zoek bij diapresentaties. Hoe pakt u dit aan in PowerPoint? We nemen Office 2016 als voorbeeld.
Handelspraktijk - 22.06.2017
Kunt u kiezen welke rechter uw zaak behandelt?
U heeft wekenlang gewerkt en vervolgens wordt de factuur niet betaald. Iedere ondernemer krijgt daar wel eens mee te maken. Soms moet de rechter dan de oplossing bieden. Naar welke rechter gaat u dan toe? Wie bepaalt dat?
CONTRACT EN VOORWAARDEN - 22.06.2017
Mondeling contract, zo staat u sterk!
Is een mondeling contract rechtsgeldig? Hoe kan dat worden bewezen? Bij wie ligt de bewijsbal? Wat heeft de rechter nu beslist over ‘dat er nooit opdracht zou zijn gegeven voor het verrichten van meerwerk’?
RECHT - 22.06.2017
Geld verdienen met de bescherming van uw product
Intellectuele eigendomsrechten zorgen er in eerste instantie voor dat u eigenaar wordt van hetgeen door u is bedacht en dit te beschermen tegen kopieergedrag van anderen. Maar hoe kunt u deze bescherming omzetten in geld?
KOOPOVEREENKOMST - 22.06.2017
Iedere pagina paraferen, tijdverspilling of noodzaak?
U zult het zich vast wel eens afvragen of de vraag gesteld krijgen: moet een contract echt op elke pagina geparafeerd of ondertekend worden? Wat maakt een recente uitspraak van het Gerechtshof Den Haag duidelijk?
UW RAADSMAN - 22.06.2017
Geen vrijstelling energiebelasting voor zonnepanelen
De rechter besliste onlangs dat er energiebelasting moet worden betaald over de met zonnepanelen opgewekte stroom. Wat ging er fout in deze zaak en waar moet u op letten als u lid wordt van een coöperatie die zonnepanelen aanschaft?
RECHT - 22.06.2017
Digitaal ondertekenen, lust of last?
Steeds meer bedrijven vervangen de ‘papieren’ handtekening door een digitale handtekening. Kunt u als makelaar daar ook mee aan de slag en hoe?
IN DE KIJKER - 22.06.2017
Voorkeursrecht van koop ‘zoek’, notaris aansprakelijk?
Nadat de overdracht van een perceel grond heeft plaatsgevonden, komt aan het licht dat een andere partij een voorkeursrecht van koop ten aanzien van het perceel had. Is de notaris aansprakelijk? Wat besliste de rechter?
TAXATIE - 22.06.2017
Tuchtrecht voor de taxateur in commissieverband?
U bent als taxateur benoemd in een adviescommissie voor planschade. Is het tuchtrecht van het NRVT dan van toepassing? Mag u voor deze procedure afzonderlijk een taxatierapport opstellen? Het tuchtcollege liet zich hierover uit.
APPARTEMENTSRECHTEN - 22.06.2017
Wat kan er in het huishoudelijk reglement?
In de praktijk is er vaak onduidelijkheid over de vraag wat er precies in een huishoudelijk reglement van een Vereniging van Eigenaars geregeld mag worden. Hoe zit dat? We zetten de regels nog eens voor u op een rij.
BESTEMMINGSPLAN - 22.06.2017
Een bedrijfswoning is niet altijd vanzelfsprekend
U heeft een bedrijfspand in de verkoop en een ondernemer heeft interesse, maar alleen als hij kan uitbreiden en hij naast het bedrijf een woning mag bouwen. De gemeente wil meewerken, maar omwonenden maken bezwaar. Wat dan?’
LOON - 22.06.2017
Verhoging minimum(jeugd)loon
Met ingang van 1 juli 2017 wordt het minimumloon weer verhoogd en ook het minimumjeugdloon verandert. Gelukkig is er compensatie. Wat speelt er?
FLEXIBELE CONTRACTEN - 22.06.2017
Iets te doen tegen inlenersaansprakelijkheid?
Wanneer u uitzendkrachten of gedetacheerden inleent van een uitzendbureau of van een ander, dan loopt u het risico inlenersaansprakelijk te worden gesteld. ‘Wat is dat en hoe kan ik me hiertegen beschermen?’, vroeg een abonnee ons.
RE-INTEGRATIE - 22.06.2017
Is hij nu wel of niet ziek?
Stel, uw werknemer meldt zich ziek, maar u twijfelt of hij wel echt ziek is of dat er iets anders aan de hand is. Voor u het weet, belandt u in een vervelende discussie. Welke wettelijke acties kunt u ondernemen en hoe pakt u dat aan?
LOON TIJDENS ZIEKTE - 22.06.2017
Ik kan het loon van die zieke echt niet betalen ...
Een nieuwe werknemer die zich direct ziek meldt, daar zit geen werkgever op te wachten. Als u maar weinig werknemers in dienst heeft, kan een langdurig ziektegeval u zelfs in de financiële problemen brengen. Kunt u dat voorkomen?
ONTSLAG - 22.06.2017
Waar is die werknemer nu weer gebleven?
Wat moet u doen als een werknemer niet meer op het werk verschijnt en verder ook onbereikbaar is? Kunt u hem dan ontslaan en wat is de juridische reden die u daar dan voor kunt geven? Wat zei de rechter?
ONTSLAG - 22.06.2017
Aarzel niet te lang over een ontslag op staande voet
Aan een ontslag op staande voet zitten nogal wat risico’s. Dat ondervond recentelijk een werkgever die een werkneemster op staande voet ontsloeg, maar daar twee weken over na moest denken. Wat was het geval?
VAKANTIE EN VERLOF - 22.06.2017
Hoe gaat u om met collectieve vrije dagen?
Voor u als werkgever kan het praktisch zijn als u sommige dagen kunt aanwijzen als een verplichte, collectieve vrije dag. Denk bijv. aan de vrijdag na Hemelvaart. Mag dat zomaar en wat als een van uw werknemers op zo’n dag ziek is?
AFTREKBARE KOSTEN - 20.06.2017
Kostenaftrek zelfstandige werkruimte gedwarsboomd
Indien u als ondernemer beschikt over een zelfstandige werkruimte in uw woning, dan zijn de kosten aftrekbaar. Een van de voorwaarden is dat u minimaal 70% van uw totale inkomen in of vanuit deze werkruimte verwerft. Hoe zit dat?
AUTO VAN DE ZAAK - 20.06.2017
Bezwaar maken tegen te hoge bijtelling?
Sinds 2017 bedraagt de standaardbijtelling voor de auto van de zaak 22%. Dat geldt echter niet voor auto’s die voor 2017 voor het eerst op naam zijn gezet. Is dat niet oneerlijk? Over die vraag volgt nu een proefproces. Wat kunt u ermee?
BTW-AFTREK - 20.06.2017
Nieuwe btw-regels op komst o.a. voor verbouwingen
Er zijn nieuwe regels op komst voor de btw-aftrek op kostbare diensten, vergelijkbaar met de regels voor investeringsgoederen. Deze moeten op 1 januari 2018 ingaan. Wat zijn de gevolgen? Waarom moet u dit nu al weten?
BEZWAAR EN BEROEP - 20.06.2017
Overbelaste rechter levert geld op ...
Als u in beroep gaat bij de rechter, moet deze binnen een redelijke termijn uitspraak doen. Zo niet, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Ook al gaat uw conflict om slechts enkele tientjes. Waar moet u daarbij op letten?
LOONHEFFINGEN - 20.06.2017
‘Het is even zo druk, eet maar een hapje mee ...’
Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen?
ZZP - 20.06.2017
Hoe verder met de Wet DBA?
Nog voordat er écht gewerkt wordt volgens de Wet DBA, heeft een werkgroep van de betrokken ministeries een lijvig rapport uitgebracht. Wat is het vervolg?
BOER EN PRIVE - 20.06.2017
Wat kan er fiscaal met een schenking van een ton?
Alleen de schenkbelasting (en dus beslist niet de erfbelasting!) kent een vrijstelling van € 100.000,- voor de eigen woning. Daar kunnen we ons wat bij voorstellen. Maar hoe ruim is nu precies ‘voor de eigen woning’?
PERSONEEL - 20.06.2017
Onbedoelde ontslagaanvraag teruggedraaid?
Als een medewerker zijn dienstverband opzegt, moet de werkgever bij twijfel nagaan of dit echt de bedoeling is. Dat is de regel van de wet. Hoe gaat u daar in de praktijk mee om? Wat heeft de rechter hier recentelijk over beslist?
BOER EN BEDRIJF - 20.06.2017
Fosfaatreductieregeling varkens, wat nu?
De subsidieregeling fosfaatreductie varkenshouderij is opengesteld t/m 26 juni 2017. Heeft u zich hier inmiddels voor aangemeld? Waar moet u op letten na uw aanmelding en hoe wordt uw tegemoetkoming berekend?
BOER EN PRIVÉ - 20.06.2017
Einde samenwoning goed regelen
Als samenwoners uit elkaar gaan, hoe gaat dat dan in zijn werk? Hoe zit het met de gemeenschappelijke goederen en het woonhuis? Wat moet er juridisch goed worden geregeld? Hoe werkt dat? Wat is er nu raadzaam om te doen?
GEBOUW EN GROND - 20.06.2017
Pacht opzeggen voor dringend eigen gebruik?
Als de verpachter de grond nodig heeft voor eigen gebruik, mag hij dan altijd de pachtovereenkomst opzeggen? Wat staat er in de wet? Wat speelde hierover laatst bij de pachtrechter? Wat is er nu beslist?
AUTO - 20.06.2017
Wanneer geen bijtelling voor uw bestelauto?
De privébijtelling geldt niet wanneer de bestelauto niet voor privédoeleinden mag worden gebruikt of niet of nauwelijks daarvoor geschikt is. Maar hoe bewijst u dat een bestelauto niet geschikt is voor privégebruik? Wat zeggen de nieuwste regels?
RECHT - 15.06.2017
Uw praktijk-BV en het nieuwe huwelijksgoederenrecht
Veel zorgprofessionals (praktijkhouders) brengen hun praktijk in de loop van de tijd in in een BV. Hoe zit het dan als u de praktijk die u voor uw huwelijk had na uw huwelijk inbrengt in een BV? Verandert dat per 1 januari 2018?
PATIËNTENRECHTEN - 15.06.2017
Wat als u onterecht een melding deed bij Veilig Thuis?
Uit recent onderzoek blijkt dat de verplichte screening op kindermishandeling tot veel onterechte verdenkingen en meldingen leidt. Wat moet er gebeuren met het dossier waarop de melding is gebaseerd als de vermoedens onterecht blijken?
RECHT - 15.06.2017
Uw praktijk en het nieuwe huwelijksgoederenrecht
Per 1 januari 2018 verandert het huwelijksgoederenrecht. Het automatisme dat bij een huwelijk een algehele gemeenschap van goederen ontstaat, wordt ingeruild voor een nieuw automatisme: de beperkte gemeenschap.
PROTOCOLLEN - 15.06.2017
Toezicht en handhaving bij fraude
Het is een gegeven dat waar veel geld rondgaat, altijd het gevaar van fraude bestaat. Hoe moet u omgaan met vragen van zorgverzekeraars, indien de indruk bestaat dat er sprake is van fraude? Wat mag wel en wat niet?
HYPOTHEEKRENTEAFTREK - 15.06.2017
Aftrek hypotheekrente kan u ook geld kosten, wist u dat?
De aftrek van hypotheekrente levert de eigenaar van een eigen woning een fiscaal voordeel op. Echter soms niet en dan kost de aftrek u zelfs geld! Hoe kan dat, wat vindt de politiek ervan en kunt u er zelf iets aan doen?
BEZWAAR EN BEROEP - 15.06.2017
Soms moet het maar gewoon, uw recht halen, of?
Als u het niet eens bent met een belastingaanslag, kunt u naar de rechter. Er zijn maar weinig belastingplichtigen die dat doen bij een klein geschil. De inspecteur krijgt toch gelijk, tenzij je een dure adviseur meeneemt. Of toch niet?