2017 -
Februari
ARBEIDSCONTRACT - 24.02.2017
Ik neem er nog een baantje bij ...
Marieke werkt bij u met een parttimecontract. Zij vertelt u dat zij er een parttimebaan elders bij wil nemen. Zij heeft het geld hard nodig en u heeft helaas niet meer werk voor haar. Moet u dat toestaan?
ARBEIDSVOORWAARDEN - 24.02.2017
Pensioen, mag u dit zomaar wijzigen?
Werknemers worden zich steeds bewuster van het belang van een pensioenregeling. Ze willen dan ook niet dat u als werkgever de regeling wijzigt. Maar u moet op de kosten letten. Mag u de pensioenregeling zo nodig wijzigen?
LOONHEFFINGEN - 24.02.2017
Ik wil eerder stoppen, kan dat zonder strafheffing?
U als werkgever betaalt extra belasting (52%) als uw werknemer gebruikmaakt van een VUT-regeling. Het is mogelijk dit binnen bepaalde marges te voorkomen. Hoeveel scheelt dit en aan welke voorwaarden dient u zich te houden?
MInIMUMLOON - 24.02.2017
Aanpassing jeugdloon definitief
Op 24 januari 2017 stemde de Eerste Kamer in met de aanpassing van de verlaging van de leeftijdsgrens voor het minimumloon. Wat verandert er?
PRIVACY - 24.02.2017
Uw werknemers op uw website, een goed idee?
De trend is tegenwoordig dat alles persoonlijk wordt gemaakt. Een website waarop uw werknemers zich met naam, toenaam en foto voorstellen, is dan ook een goed idee. Mag dit of is het een inbreuk op hun privacy?
OP NON-ACTIEFSTELLING - 24.02.2017
Genoeg, ik stel je even op non-actief
Soms wilt u een werknemer even niet tegenkomen. Een op non-actiefstelling kan dan even nodig zijn. Omdat dit inbreuk maakt op de rechten van uw werknemer, mag u dat niet lichtvaardig doen. Wat zei de rechter?
PERSONEELSBELEID - 24.02.2017
Kan een hrm-systeem u helpen?
Bent u al die dossiermappen, printjes en Excelsheets voor uw personeelsadministratie beu, dan is het wellicht tijd voor een hrm-systeem. Waar moet u aan denken als u zo’n hrm-systeem overweegt?
RECHTSVORM - 24.02.2017
Is overstappen naar een BV in 2017 nog wel lonend?
Er zijn vanaf 2017 op fiscaal gebied weer diverse wijzigingen ingevoerd, waarvan er een aantal van belang is als u overweegt over te stappen naar een BV. Wanneer is de overstap naar een BV nog wel lonend?
AUTO VAN DE ZAAK EN BTW - 24.02.2017
Koopt u een nieuwe of gebruikte auto?
De aanschaf van een andere auto levert altijd veel vragen op. Nieuw of gebruikt en moet de auto op de zaak komen te staan? Als u voor een gebruikte auto gaat, kiest u dan een margeauto of een btw-auto?
BELASTINGCONTROLE - 24.02.2017
Zzp’ers tot 1 januari 2018 buiten schot
Zoals aangekondigd heeft de Belastingdienst de controles bij zzp’ers (in dienstbetrekking?) op een laag pitje gezet. Wat nu te doen?
VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 24.02.2017
Mag u de winstverdeling naar believen aanpassen?
Stel, u heeft een Vof met uw partner. U verwacht voor 2017 een hogere winst te gaan behalen. Mag u dan het percentage van uw winstverdeling aanpassen met als doel belastingvoordeel te behalen?
INKOMSTENBELASTING - 24.02.2017
Laat de algemene heffingskorting niet verloren gaan
Iedereen heeft in beginsel recht op de algemene heffingskorting. Deze wordt echter in een aantal gevallen in omvang beperkt. Hoe kunt u zorgen dat u hier geen last van heeft? Waar moet u dan op letten?
BEZWAAR IN BELASTINGZAKEN - 24.02.2017
‘Bezwaar maken’ klinkt leuk, maar wat kost het echt?
Als u bezwaar maakt tegen uw belastingaanslag, kost dit niets. Toch zal een bezwaar lang niet altijd kosteloos zijn, al kunt u die kosten soms vergoed krijgen. Hoe zit dat precies en wat kost een bezwaarschrift nu werkelijk?
TOESLAGEN - 24.02.2017
Alsnog zorgtoeslag over 2016 aanvragen?
Gezien de winstverwachtingen voor 2016 kwam u niet in aanmerking voor zorgtoeslag. Nu blijkt echter uit de cijfers over 2016 dat uw winst aanzienlijk lager is geweest. Kunt u dan alsnog zorgtoeslag aanvragen over 2016?
RENTE EN BELASTING - 24.02.2017
Neem uw voorlopige aanslag erbij!
Moet u inkomsten- of vennootschapsbelasting bijbetalen, dan is het prijs! Voorkom forse rentebetalingen aan de Belastingdienst.
FINANCIERING - 24.02.2017
Stijgende rentelasten, wat kunt u ondernemen?
Experts zijn ervan overtuigd dat de rente op termijn gaat stijgen, al blijven concrete aanwijzingen voorlopig nog uit. Wat kunt u nu al doen om een mogelijke rentestijging voor te zijn?
INTERNET - 24.02.2017
U wilt een nieuwe internetprovider, hoe pakt u dat aan?
Stel, u bent niet meer tevreden over uw internetprovider. Er zijn te vaak problemen, ze zijn slecht bereikbaar of uw huidige contract loopt af. U wilt een ander, maar hoe pakt u dat dan aan? Hoe vindt u uw weg in een bos vol aanbieders?
PATIËNTENRECHTEN - 24.02.2017
Wat als de patiënt een onderzoeksuitslag niet opvraagt?
Behandelaren vragen regelmatig onderzoek aan bij (ernstige) klachten om een diagnose te kunnen stellen en daarop adequaat te kunnen handelen. Het is belangrijk goed te reageren op de uitslag. Wat is nu raadzaam om te doen?
PRIVÉ - 24.02.2017
Aftrekbaarheid advocaatkosten bij echtscheiding
Is het bij echtscheiding verplicht om een advocaat in te schakelen? Zijn de kosten van een advocaat aftrekbaar? En geldt dit dan voor alle advocaatkosten of alleen voor één of enkele categorieën van kosten?
PERSONEEL - 24.02.2017
Wat moet er in een personeelsdossier?
Een abonnee vroeg ons wat er nu precies moet worden opgenomen in een personeelsdossier. Uitgangspunt is dat u alleen gegevens opneemt die noodzakelijk zijn. Aan welke gegevens moet u dan denken?
SAMENWERKING - 24.02.2017
Contract aangaan namens de maatschap
Als vrije beroepsbeoefenaar werkt u samen met anderen in een maatschap. Hoe zit het dan als u een overeenkomst wilt sluiten? Bindt u dan alleen uzelf of ook al uw maten? En hoe ver reikt de gebondenheid?
BELASTINGEN - 24.02.2017
Belastingvrije arboverstrekkingen!
Het verstrekken van arbovoorzieningen kan belastingvrij. Hoe kunt u hier fiscaalvriendelijk uw personeel en daarbij eventueel ook uzelf als directeur van uw eigen BV (fiscaal ook werknemer) gunstig mee belonen?
GEBOUW EN GROND - 24.02.2017
Geliberaliseerde pacht wordt geen reguliere pacht!
Als geliberaliseerde pacht telkens met een jaar wordt verlengd, is er dan na verloop van tijd sprake van reguliere pacht? Wat heeft de pachtrechter nu beslist? Wat is goed om te weten?
BOER EN BEDRIJF - 24.02.2017
Equivalente maatregelen akkerbouw ook niet in 2017?
In de akkerbouwsector speelt al lang de wens om opbrengstafhankelijke normen te mogen hanteren. Sinds enkele jaren zijn er voor een aantal gewassen op kleigrond mogelijkheden. Vorig jaar zijn er voorstellen gepubliceerd. Wat nu?
BOER EN PRIVÉ - 24.02.2017
Zonder kosten de voogdij goed geregeld!
Een voogd zorgt voor de opvoeding en verzorging van minderjarige kinderen als de ouders onverhoopt wegvallen. Hoe kunt u dat (goedkoop!) regelen? Wat is goed om te weten?
BOER EN BEDRIJF - 24.02.2017
Fosfaatrechten en grondgebondenheid
Bent u melkveehouder en in 2015 grondgebonden? Dan worden uw fosfaatrechten niet generiek afgeroomd. Ook krijgt u niet te maken met een korting in het fosfaatreductieplan. Neemt u een grondgebonden bedrijf over? Wat dan?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 22.02.2017
Wanneer wordt er dividend genoten?
Sinds 2001 is dividend dat u op aandelen ontvangt, niet langer belastbaar. Dat is echter anders indien u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) dividend uit uw eigen BV ontvangt. Waar moet u dan op letten?
VENNOOTSCHAPSBELASTING - 22.02.2017
Is uw stichting belastingplichtig?
Als u bestuurder bent van een stichting, dan bent u verantwoordelijk voor het reilen en zeilen hiervan. Een aspect dat nog wel eens uit het oog wordt verloren, is de vennootschapsbelasting. Wanneer moet de stichting belasting betalen?
FISCOTIP - 22.02.2017
Fiscaalvriendelijk alternatief voor meer loon
Via een cafetariastelsel kunt u de beloning voor uw werknemers exact afstemmen op hun wensen. Door fiscaalvriendelijke vormen te benutten, worden uw werknemer en ook uw BV er beter van. Waar liggen de mogelijkheden?
SCHENKEN - 22.02.2017
Gespreid € 100.000,- schenken voor eigen woning?
Er mag maximaal € 100.000,- fiscaal vrij worden geschonken ten behoeve van de eigen woning. Wat valt daar allemaal onder? Welke voorwaarden gelden er? Hoe mag u de betaling van de schenking handig spreiden over meerdere jaren?
BTW - 22.02.2017
Ook suppletieaangifte digitaal
Als bij het samenstellen van de jaarrekening blijkt dat er te weinig btw is afgedragen, kunt u dit corrigeren met een suppletieaangifte. Hoe werkt dat ook alweer?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 22.02.2017
Inzage in uw fiscale dossier
Als u bezwaar tegen een belastingaanslag heeft gemaakt, heeft u het recht om uw dossier in te zien. De rechter oordeelde onlangs dat dit inzagerecht wordt geschonden als de fiscus geen (volledige) inzage verschaft. Hoe zit dat?
BEDRIJFSOPVOLGING - 22.02.2017
BOR, termijnen belangrijk, opdracht precies vastleggen!
Het belastingrecht ritselt van de termijnen. Een gemiste termijn is dan ook vaak ‘einde oefening’. Belangrijke vraag is natuurlijk: wie is er verantwoordelijk voor het bewaken van die termijnen? Wat is er onlangs beslist over de BOR?
MEEWERKENDE PARTNER - 22.02.2017
Meewerkende partner belonen voor gedaan werk in 2016
Stel, u heeft in 2016 zakelijke ondersteuning gehad van uw partner die zelf geen ondernemer is. Dat wilt u wel belonen. Welke mogelijkheden heeft u dan? En hoe zit dat dan fiscaal gezien?
ONROERENDE ZAKEN - 22.02.2017
Woonhuis uit de erfenis! Hoe wordt dat goed geregeld?
Als een van de erfgenamen het woonhuis wil hebben, hoe kan dat worden geregeld? Hoe zit dat met de uitkoop van de andere erfgenamen? Waar moet (fiscaal) rekening mee worden gehouden? Wat is goed om te weten?
BELASTINGEN - 22.02.2017
Privécorrecties, houd het redelijk
Jaarlijks worstelt uw boekhouder of adviseur met bedrijfsaankopen of bedrijfskosten waaraan ook een privévoordeel kleeft. Hoe is dat praktisch op te lossen?
PENSIOENRECHTEN - 22.02.2017
Verevening van (kleine) pensioenrechten
Het komt geregeld voor dat een ondernemer in een eerdere dienstbetrekking pensioenrechten heeft opgebouwd. Een veelgestelde vraag is wat er met deze, vaak kleine, pensioenrechten moet gebeuren bij echtscheiding?
INKOMSTENBELASTING - 22.02.2017
Inspelen op de voorlopige aanslag 2017
Halverwege januari valt bij ondernemers de voorlopige aanslag 2017 in de bus. Op basis van de bij de fiscus bekende gegevens moet u maandelijks een vast bedrag aan belasting en premie betalen. Waar moet u dit jaar op letten?
LOKALE HEFFINGEN - 22.02.2017
Gemeente gaat het schip in, leges van tafel
Voor gemeentelijke heffingen gelden tal van regels. Onder meer om u duidelijk te maken hoe uw heffing tot stand is gekomen. Een onduidelijke heffing kunt u met succes aanvechten. Wat besliste de rechter hier onlangs over?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 21.02.2017
Goede administratie essentieel voor bouwbedrijf
Het voeren van een deugdelijke administratie is voor iedere onderneming belangrijk. Niet alleen om zelf financieel ‘in control’ te zijn, maar ook in het kader van uw fiscale verplichtingen. Wat overkwam uw collega-bouwondernemer?
RECHTSVORM - 21.02.2017
Aan de slag met een nieuwe BV zonder wachttijd
U wilt uw eigen BV oprichten of uw eenmanszaak eindelijk eens omzetten in een BV. U popelt om te beginnen, maar hoelang duurt een oprichting? Moet u al die tijd gaan zitten wachten of kunt u meteen aan de slag?
BOEKHOUDEN - 21.02.2017
Gratis online boekhouden, niet toch duurkoop?
Steeds vaker worden ondernemers gepaaid met gratis online boekhouden. Is dit nu echt helemaal gratis of zit er toch een addertje onder het gras? En hoe weet u of u met iemand veilig in zee kunt gaan?
RECHT - 21.02.2017
Bouwweg bij woonhuis volgens rechter geen probleem!
Wanneer is er sprake van onrechtmatige hinder door een bouwweg? Wanneer heeft iemand die aan een bouwweg woont een sterk argument om een verbod op het gebruik van de bouwweg te claimen? Wat is handig in de praktijk?
PRIVÉ - 21.02.2017
Geen betaald werk, dan langer alimentatie betalen?
Als de ex-partner zegt geen werk te kunnen vinden, is dat een reden om de duur van de alimentatie te verlengen? Wat is redelijk? Wat zegt de wet en hoe oordeelde de hoogste rechter (Hoge Raad) heel recentelijk?
OMZET - 20.02.2017
Beter omgaan met klachten, minder omzetverlies
Als gasten klagen is dat vervelend. Het is negatieve reclame en kost u veelal omzet. Zeker in een tijd dat gasten steeds mondiger worden, ook op sociale media. Wat moeten u en uw bediening weten over klachtenafhandeling?
INKOMSTENBELASTING - 20.02.2017
Premie AOV beter in uw aangifte over 2016?
Stel, u betaalt jaarlijks een flinke duit premie aan uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. U wilt de fiscus hier natuurlijk aan mee laten betalen, dus ligt zakelijke kostenaftrek voor de hand. Maar is dat wel slim?
JAARCIJFERS 2016 - 20.02.2017
Ai, meer winst behaald, maar minder winstmarge, wat nu?
Stel, uw boekhouder komt met de (voorlopige) cijfers 2016 op de proppen. Hieruit blijkt dat uw winst is toegenomen ten opzichte van 2015, maar uw winstmarge gedaald. U zit niet te wachten op foute vermoedens van de fiscus. Wat nu?
BRANDVEILIGHEID - 20.02.2017
Met carnaval en Koningsdag een veilig feestje bouwen ...
De tijden van feestversieringen, extra drukte en extra risico breken weer aan. Niet voor niets hebben politie, brandweer en de branchevereniging hun koppen bijeengestoken om de veiligheid in en rond uw bedrijf te borgen. Lees verder!
HORECAKOSTEN - 20.02.2017
Via beeld en tekst uw horecazaak promoten?
Volgens veel marketeers op internet is content marketing tegenwoordig dé manier van reclamemaken. Maar wat is dat eigenlijk? Kunt u er als horecaondernemer zomaar mee aan de slag? Dat kan zeker! Maar hoe pakt u dat aan?
ARTIEST EN EVENEMENT - 20.02.2017
Artiest inhuren zonder VAR, hoe voorkomt u valse tonen?
De VAR is sinds mei 2016 verdwenen. Er zijn echter modelovereenkomsten voor in de plaats gekomen. Wat betekent dat als u met Koningsdag, Moederdag of Hemelvaart een artiest inhuurt? Waar moet u speciaal op letten?
WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 17.02.2017
Deel efficiënt bestanden in uw (thuis)netwerk
Wilt u snel bestanden in uw thuis- of bedrijfsnetwerk delen, tussen computers maar ook tussen smartphones of tablets? Deze diensten komen dan van pas.
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.02.2017
Teamleader voor uw bedrijfsbeheer?
In kleinere bedrijven zijn de verschillende bedrijfsactiviteiten – zoals offertes, facturering, contactenbeheer en projectmanagement – vaak niet op elkaar afgestemd. Het jonge Teamleader belooft een integratie van al deze elementen.
EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 17.02.2017
Meten is weten: Google Analytics
Moet u maar gissen naar de doelmatigheid van uw websites en online reclamecampagnes? Met een tool als Google Analytics houdt u een vinger aan de pols.
SOFTWARE - CHAT - 17.02.2017
Welke app kiezen om te chatten?
Er bestaan tientallen chat-apps voor iOS of Android. Loont het de moeite om over te stappen van een grote speler naar een minder bekende app? We bekijken enkele mogelijkheden.
E-MAIL - BEVEILIGING - 17.02.2017
Hoe een back-up maken van uw webmail?
Bij uw webmaildienst heeft u wellicht veel e-mails verzameld die zakelijk (facturen, aankoopbewijzen, …) of persoonlijk belangrijk voor u zijn. Hoe maakt u een back-up van deze e-mails, voor wanneer de maildienst niet meer bereikbaar zou zijn?
WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 17.02.2017
Bestanden rechtstreeks (‘peer-to-peer’) uitwisselen
Als u op discretie gesteld bent, wilt u misschien bestanden rechtstreeks – zonder tussenliggende diensten als Dropbox of WeTransfer – kunnen uitwisselen tussen twee computers op internet. Hoe kunt u dit doen?
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.02.2017
Hoeveel uren heeft u voor die klant gewerkt?
Voor facturering of budgettering is het belangrijk om gepresteerde uren bij te houden per klant of project. Wij testten weer enkele mogelijkheden voor u.
ONTSPANNING - REIZEN - 17.02.2017
Handig als u een hotel zoekt
Zoekt u nog een slaapgelegenheid voor uw vakantie of voor een zakenreis? Op internet vindt u een overvloed aan websites om de beschikbaarheid en de prijzen van hotels te checken. Enkele tips.
SOFTWARE - BROWSER - 17.02.2017
Surf nog beter met Google Chrome
Google Chrome is wellicht nog altijd de meest flexibele en krachtige browser om op het web te surfen. Standaard werkt Chrome al aardig, maar met enkele tips, trucs en aanpassingen kunt u er nog efficiënter mee werken.
BEVEILIGING - PRIVACY - 17.02.2017
Bepaal uw privacyvoorkeuren in Windows 10
Windows 10 integreert nog beter met clouddiensten. Dat is positief, behalve als het op uw privacy aankomt. Welke gegevens verzamelt Windows 10 precies en hoe kunt u dat aanpassen?
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.02.2017
Samenwerken met Azendoo
Bekende tools zoals Asana, Yammer, Slack en Wrike laten medewerkers binnen een bedrijf gemakkelijk met elkaar communiceren. Ook Azendoo wil op dit vlak een meerwaarde bieden. Interessant voor u?
HUWELIJKSE VOORWAARDEN - 16.02.2017
Huwelijkse voorwaarden niet jaarlijks verrekend?
Er is weer een kalenderjaar verstreken. Heeft u aan de verrekening gedacht? Als het jaarlijks verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden niet wordt nagekomen, wat is daarvan het gevolg? Wat heeft de rechter beslist?
WOZ - 16.02.2017
Met succes in bezwaar tegen de WOZ
Veel woningeigenaren hebben moeite met de WOZ-beschikking. Met welke argumenten houden de gemeente en de rechter rekening en met welke niet?
INKOMSTENBELASTING - 16.02.2017
Aankoop eigen woning, wat is er fiscaal aftrekbaar?
In de praktijk blijkt dat het bij de aankoop van een woning vaak onduidelijk is welke kosten er fiscaal aftrekbaar zijn. Nu het alweer bijna tijd is om de jaarlijkse belastingaangifte in te vullen, is deze vraag actueel. We zetten het op een rij.
IN DE KIJKER - 16.02.2017
Aansprakelijkheid verkopend makelaar richting kopers?
Als verkopend makelaar kunt u, naast aansprakelijkheid richting uw opdrachtgever, ook aansprakelijk zijn voor mededelingen die u richting een koper doet bij de verkoop van onroerende zaken. Hoe zit dat? Wat zegt de rechter hierover?
BOUWRECHT - 16.02.2017
Hoelang kunt u wachten voor u de aannemer aanspreekt?
Indien u als opdrachtgever de aannemer aansprakelijk wilt stellen voor gebreken, moet u dat binnen bepaalde termijnen doen. Dit geeft de aannemer rechtszekerheid. Maar waar moet u als opdrachtgever op letten?
APPARTEMENTSRECHTEN - 16.02.2017
Werken met volmachten
Het gebeurt vaak dat er op de jaarlijkse ledenvergadering van een Vereniging van Eigenaars onvoldoende eigenaren aanwezig zijn en dat de vergadering niet door kan gaan. Dit kan worden voorkomen door te werken met volmachten.
FISCALE WINST - 16.02.2017
Verkoopwinst bedrijfspand, fiscale afrekening uitstellen
Uw cliënt is ondernemer en heeft onlangs zijn bedrijfspand met winst verkocht. Hij moet hierover dan afrekenen met de fiscus. Een deel van de cash gaat dus naar de fiscus, zodat hij netto minder overhoudt. Hoe kan dit worden voorkomen?
UW RAADSMAN - 16.02.2017
Werkkamer in huurwoning, nog maar beperkt aftrekbaar
Na een uitspraak van de Hoge Raad bleek dat het mogelijk is de kosten van de werkkamer in een huurwoning (gedeeltelijk) van de winst af te trekken. Nieuwe wetgeving heeft deze aftrekbaarheid zo goed als uitgehold. Wat speelt er?
WET DBA - 14.02.2017
Is payrollen de oplossing voor flexibiliteit?
Met de afschaffing van de VAR en de invoering van de Wet DBA vinden veel opdrachtgevers het risicovol een overeenkomst te sluiten met een zzp’er. Is payrollen een oplossing als u veilig een zzp’er wilt inschakelen?
LOONSUBSIDIES - 14.02.2017
Oudere werknemer in 2017 en 2018 met voordeel
Dat oudere werknemers qua ervaring en kennis vaak gewilde werknemers zijn, is niets nieuws. Maar wist u dat deze groep werknemers ook financieel van waarde kan zijn? Daarom een update!
WET DBA - 14.02.2017
Is een Declarabele Uren BV een alternatief?
Veel werkgevers willen zonder risico’s een zzp’er inhuren. Door alle onduidelijkheid rondom de afschaffing van de VAR en de introductie van de Wet DBA wordt er volop naar alternatieven gezocht. Kan de Declarabele Uren BV zo’n alternatief zijn?
EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 14.02.2017
Succesvol ontslaan wegens disfunctioneren
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de ontbindingsverzoeken wegens disfunctioneren wordt afgewezen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw verzoek wel wordt toegewezen? Wat kunt u leren van een recente rechtszaak?
ONTSLAG - 14.02.2017
Niet met de directeur op de vuist
Een werknemer ging tijdens de kerstborrel met de directeur op de vuist. Het Hof stemt in met ontslag op staande voet. Wat speelde er? Wat is goed om te weten?
ARBO - 14.02.2017
Nieuwe rol preventiemedewerker
De nieuwe Arbowet verandert de rol van de preventiemedewerker. Wat moet u weten over de aangescherpte rol en de positionering van de preventiemedewerker en wat moet u nú al regelen?
BELASTINGDIENST - 13.02.2017
Heeft DigiD nu twee nieuwe maatjes?
Als u wilt inloggen op ‘Mijn Belastingdienst’, loopt u wellicht tegen twee nieuwe inlogmogelijkheden aan op de website. Wat moet u hiermee?
INKOMSTENBELASTING - 13.02.2017
Wat met bijverdiensten van uw fiscale partner?
Stel, uw fiscale partner had in 2016 enkele bijverdiensten waarover geen loonheffing is ingehouden. Wanneer hoeven die niet meegenomen te worden in de aangifte van 2016? Hoeveel mocht hij of zij in 2016 belastingvrij bijverdienen?
INVESTERINGSAFTREK - 13.02.2017
Minder rompslomp bij uitzonderingen investeringsaftrek
Als u investeert in bedrijfsmiddelen, komt u onder voorwaarden in aanmerking voor investeringsaftrek. Voor in beginsel uitgesloten investeringen diende u dan een verklaring in te vullen, maar dat is vereenvoudigd. Wat betekent dat?