Alle domeinen

2017 - November

BTW - 30.11.2017

Einde btw-landbouwregeling in zicht, wat nu?

De btw-landbouwregeling wordt volgens plan vanaf 1 januari 2018 afgeschaft. Wat betekent dit indien u nu gebruikmaakt van deze btw-landbouwregeling? Wat is nu goed om te weten?

BESTELAUTO - 30.11.2017

Oppassen met aanpassen laadruimte


FISCALE WINST - 30.11.2017

Geld in uw bedrijf houden

De rente is bij zakelijke bankrekeningen nóg lager dan bij privérekeningen. Dus geld overboeken van zakelijk naar privé? (Dit artikel geldt niet voor BV’s.)

TELEFONIE - KREDIET - 30.11.2017

Abonnement verlengen, op de zaak of privé?


AUTO - 30.11.2017

Auto importeren, wat is er nu beslist?

Helaas is autorijden een dure hobby in Nederland. Door slim een auto uit bijv. Duitsland te importeren kunt u de aankoopkosten flink verlagen. Wat heeft de rechter daarover onlangs beslist?

BOER EN BEDRIJF - 30.11.2017

Impact Ontwerp 6e Actieprogramma Nitraatrichtlijn

Het Ontwerp 6e Actieprogramma Nitraatrichtlijn bevat een heel aantal voorstellen rondom de aanpassingen van de diverse gebruiksvoorschriften. Wat zijn de plannen en wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf?

BOER EN BEDRIJF - 30.11.2017

Wat zijn de plannen ten aanzien van de gebruiksnormen?

Nederland moet voor het einde van dit jaar het Ontwerp 6e Actieprogramma Nitraatrichtlijn bij de Europese Commissie inleveren. Goedkeuring van dit programma is een belangrijke voorwaarde voor derogatie. Wat is de impact?

HYPOTHEEKRENTEAFTREK - 30.11.2017

Wat wordt er bedoeld met ‘uitfaseren Wet Hillen’?

Bij het bekend worden van de tekst van het regeerakkoord waren het vooral de plannen rondom de eigen woning die het meeste beroering veroorzaakten. Wat speelt er precies rond de ‘aflosboete’ en wanneer krijgt u daarmee te maken?

HUWELIJKSRECHT - 30.11.2017

Goede administratie nog meer van belang


RECHT VAN DE BOUW - 30.11.2017

Wat nu met breedplaatvloeren?


VERZEKERINGEN - 30.11.2017

Vrije advocaatkeuze

Het kan zomaar gebeuren dat u naar de rechter moet stappen met een geschil. Gelukkig heeft u een rechtsbijstandsverzekeraar! Moet u dan in zee met de jurist of advocaat van uw verzekeraar of mag u ook een andere kiezen? Hoe zit dat?

ONROERENDE ZAKEN - 30.11.2017

Schuur ruim een meter op buurmans grond gebouwd

Als de verkoper belangrijke informatie achterhoudt, is hij dan altijd aansprakelijk voor de schade? Wat speelde er over een schuur die ruim een meter op buurmans grond stond en dus afgebroken moest worden? Wat moet u weten en doen?

INCASSO - 30.11.2017

Debiteurenadministratie op orde in uw voordeel

Door toeloop van opdrachten is er niet altijd tijd om de debiteurenadministratie op orde te houden. Het gevolg kan zijn dat de geldstroom uit balans raakt. Hoe voorkomt u dat u ondanks veel opdrachten toch weinig geld op de bank heeft?

PERSONEEL - 30.11.2017

Wat goed vastleggen bij een auto van de zaak?

Als werkgever kunt u aan de werknemer van uw bouwbedrijf een auto ter beschikking stellen. Wanneer er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt, kan dit tot juridische problemen en naheffingen leiden. Hoe voorkomt u dit gedoe?

LOONHEFFINGEN - 30.11.2017

Bent u met één klant voor langere tijd fiscaal wel zzp’er?

Stel, u verricht als zzp’er voor langere tijd arbeid voor een vaste opdrachtgever. U ontvangt hierbij een auto van de zaak van die afnemer. “Is dit fiscaal gezien veilig?”, vroeg een abonnee ons. Zo ja, hoe verwerkt u zoiets dan?

IN DE PIJPLIJN - 30.11.2017

Btw-heffing op vouchers


LOONHEFFING - 30.11.2017

Loterij voor uw werknemers, altijd prijs voor de fiscus?

Een gokje wagen via de baas? Dat kan, maar het blijft fiscaal nauw luisteren. Wat bewijst een uitspraak van de rechter over een bedrijf waar werknemers een lot kregen omdat ze minstens drie nieuwe collega’s hadden aangebracht?

VRAAG VAN EEN ABONNEE - 30.11.2017

Eigen bijdrage voor privégebruik auto en btw


PERSONEEL - 30.11.2017

Kerstpakketten, volop keuze

Dit jaar zijn er weer meer en duurdere kerstpakketten besteld dan vorig jaar. Hoe zit het fiscaal ook alweer met de eindejaarsgeschenken voor uw personeel?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 30.11.2017

Voorleggen aan de fiscus, beter wel of liever niet?

Een van de sterkste punten van het Nederlandse belastingsysteem is de mogelijkheid van vooroverleg (met bindende afspraken tot gevolg) met de fiscus. Maar is voorleggen aan de inspecteur altijd verstandig? Hoe doet u het dan goed?

BTW - 30.11.2017

Correctie privégebruik auto in laatste btw-aangifte 2017

In de laatste btw-aangifte van het jaar moet btw worden aangegeven voor het privégebruik van een auto van de zaak door u als DGA of door een werknemer. Hoe moet deze btw worden berekend? Welke factoren spelen daarbij een rol?

FISCOTIP - 30.11.2017

Meer rendement dankzij huurtoeslag

Als u een woning aan uw kind verhuurt, dan heeft uw kind onder voorwaarden recht op huurtoeslag. Als u het goed aanpakt, kunnen zijn lasten beperkt worden terwijl u toch een leuk rendement maakt. Waar moet u dan op letten?

PROCEDURE - 30.11.2017

Belastingdienst te laat, mag ik even vangen …

Als u bijvoorbeeld een bezwaarschrift of een middelingsverzoek heeft ingediend en de Belastingdienst maar geen beslissing neemt, kunt u onder bepaalde voorwaarden een dwangsom eisen. Hoe werkt dat dan? Waar moet u op letten?

PENSIOEN - 30.11.2017

Wanneer kiest u voor afkoop van uw pensioen in de BV?

U mag sinds 1 juli 2017 niet langer pensioen in eigen beheer opbouwen. U moet kiezen: afkopen, omzetten in een oudedagsverplichting (ODV) of het opgebouwde pensioen laten staan. Welke afwegingen spelen er mee bij uw keuze?

ONTSLAG - 30.11.2017

“Ik wil hem niet overnemen!”

Uw directie wil een bedrijf overnemen. Tijdens de onderhandelingen blijkt dat er een aanvraag voor een ontslagvergunning loopt bij het UWV voor een van de werknemers. Kan die vergunning dan door uw bedrijf, als overnemer, worden gebruikt?

WERKGEVERSZAKEN - 30.11.2017

Een nieuw arbocontract

Contracten met de arbodienst moeten per 1 juli 2018 aan meer voorwaarden voldoen. Wat is nieuw en hoe weet u als administrateur of u goed zit?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.11.2017

Hoe geen risico met vaststellen en publiceren jaarrekening?

De wet zegt dat de jaarrekening van de BV tijdig moet worden opgemaakt, vastgesteld en gepubliceerd. Hoe pakt u dat aan? Welke termijnen zijn er van belang? Waar moet u goed op letten om een economisch delict en privéaansprakelijkheid van de DGA te voorkomen?

ADVISEUR - 30.11.2017

Belastingadviseurs in het nieuws, wat moet u bewaken?

Iedereen mag zich ‘belastingadviseur’ noemen, was op tv en in het nieuws. Dat pakt niet altijd goed uit. Er zijn ook Kamervragen over gesteld. Waar moet u op letten en wat moet u goed vastleggen in de relatie tussen uw bedrijf en uw belastingadviseur?

LOON - 30.11.2017

Minimumloon verhoogd per 1 januari 2018

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bekendgemaakt dat het wettelijk minimumloon per 1 januari 2018 wordt verhoogd met 0,807%. Per 1 juli 2017 werden het minimumjeugdloon en de regels voor het minimumstukloon al bijgesteld. Hoe zit dat?

RECHTSVORM - 30.11.2017

Stappenplan om bedrijfspand veilig in een aparte BV te zetten

Als een BV haar schulden niet kan voldoen, hebben schuldeisers (en de curator) verhaal op het gehele vermogen, dus ook op het bedrijfspand en andere bedrijfsgoederen. Hoe kunt u deze veiligstellen? Waarom een aparte vastgoed-BV? Hoe kunt u dat goed regelen?

BTW-AANGIFTE - 30.11.2017

Ook administratief knallen op een gezonde laatste btw-aangifte

Aan het einde van het kalenderjaar zijn er altijd aandachtspunten voor de btw, zoals privégebruik, kerstpakketten en btw op investeringsmiddelen. Een mondvol dus. Hoe houdt u het overzicht en vergeet u niets? Welke wijzigingen staan u ook nog te wachten?

ADMINISTRATIE - 30.11.2017

Hoe onderbouwt u een investeringsbeslissing

De zaken gaan goed en uw DGA wil een grote investering doen, bijvoorbeeld in een uitbreiding van het bedrijfsgebouw, een nieuwe machine of beide. Het is aan u als administrateur om te adviseren over de financiering. Kunnen kengetallen u daarbij helpen?

WERKGEVERSZAKEN - 30.11.2017

Mogen die contracten nu al langer duren?

In het regeerakkoord van Kabinet-Rutte III worden er verschillende veranderingen voor tijdelijke arbeidscontracten aangekondigd. Zo mag de keten van tijdelijke contracten langer worden en wordt de proeftijd langer. Mogen die nieuwe regels nu al worden toegepast?

BTW OP INKOPEN - 28.11.2017

Vers inkopen bij de boer?

De btw-landbouwregeling wordt afgeschaft. Dit heeft gevolgen voor kleine boerenbedrijven. Wat als u daar uw eieren, asperges, piepers, vlees en fruit inkoopt?

PERSONEEL - 28.11.2017

Kerstpakketten bestellen, waar moet u op letten?

Een kerstpakket of een ander eindejaarsgeschenk is een goede manier om uw medewerkers te bedanken voor een jaar hard werken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat dit enorm wordt gewaardeerd. Hoe pakt u dit fiscaal slim aan?

DE WET DBA - 28.11.2017

Zzp’er inhuren, nieuwe maar uitgestelde plannen ...

Stel, u huurt een zzp’er in als hovenier, glazenwasser, loodgieter of diskjockey. Dan wilt u natuurlijk niet dat diegene later wordt aangemerkt als uw werknemer. Wat moet u weten nu de Wet DBA mogelijk vervangen gaat worden?

LOKALE HEFFINGEN - 28.11.2017

Horecapand met woonruimte, hoe zit dat met de WOZ?

Veel horecaondernemers wonen en werken in hetzelfde pand. Hoe zit het dan precies met de regels voor de WOZ? Krijgt u dan als eigenaar en als gebruiker een aanslag begin 2018? Waar hangt dit vanaf en waar moet u op letten?

INVESTEREN - 28.11.2017

Horecakosten laag houden, hoe kiest u uit leveranciers?

Stel, u moet investeren in een kopieerapparaat, een keukenmachine, software, nieuwe ingrediënten, enz. Hoe kunt u dan het beste de prijzen van de verschillende aanbieders vergelijken? Hoe houdt u die horecakosten laag?

AUTO VAN DE ZAAK - 28.11.2017

Voordelig rijden met youngtimer

Auto’s worden steeds degelijker en duurzamer. Daardoor kan een auto van 15 jaar oud (‘youngtimer’) nog een prima auto van de zaak zijn. Naast de lage aanschafwaarde kunt u ook profiteren van een zeer lage bijtelling. Hoe zit dat?

PERSONEEL - 28.11.2017

Gevolgen nieuwe privacywetgeving voor u als werkgever?

Ook in de horecavakbladen werd er gerept over de nieuwe privacywetgeving. Wanneer gaat deze in en wat speelt er totdat het zover is? Welke gevolgen hebben deze regels voor u als werkgever in de horeca en wat moet u doen?

RECHTSVORM - 24.11.2017

Samen in een Vof is fiscaal leuk, maar zo moet het niet ...

Bij een Vof is in beginsel iedere vennoot ondernemer. Dat levert veel fiscaal voordeel op. Een Vof alleen op papier is echter niet voldoende, want anders bent u alsnog fiscaal de klos. Wat zijn de risico’s en hoe voorkomt u die?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 24.11.2017

Eindelijk van die BV af?

Sinds dit jaar is het mogelijk om uw DGA-pensioen in eigen beheer bij uw BV om te zetten in een zogenaamde ‘oudedagsverplichting’ (ODV). Daarmee wordt het ook eenvoudiger om van uw inactieve BV af te komen. Wat moet u nu weten?

KOOP - 24.11.2017

Een verbouwd appartement kopen

Uw cliënt koopt een appartement, maar hij ‘valt niet goed in de groep’. Kan de VvE een eerdere verbouwing dan terugdraaien omdat er geen toestemming was?

RUIMTELIJKE ORDENING - 24.11.2017

Wanneer moet de gemeente uw plan meenemen?

Stel, u heeft een bouwplan bij de gemeente ingediend dat niet in het bestemmingsplan past. De gemeente is wel bezig met een nieuw bestemmingsplan. Moet de gemeente uw plan meenemen? Wat zegt de Raad van State?

UW RAADSMAN - 24.11.2017

Boekwinst herinvesteren, hoe werkt dat?

Als uw cliënt bij de verkoop van zijn bedrijfspand een boekwinst realiseert, moet hij hierover direct met de fiscus afrekenen. Deze afrekening kan worden voorkomen door de vorming van een herinvesteringsreserve (HIR). Hoe zit dat?

VERKOOP - 24.11.2017

(Ver)koper gebonden aan mededeling makelaar?

Als makelaar bent u uiteraard regelmatig (nauw) betrokken bij de totstandkoming van een koopovereenkomst. Kan een mededeling van u als makelaar dan een koopovereenkomst tot stand doen komen? Wat zegt de rechter?

OVERDRACHTSBELASTING - 24.11.2017

Verkoop teruggedraaid, teruggaaf overdrachtsbelasting?

Als de verkoop van een pand wordt teruggedraaid doordat een ontbindende voorwaarde in vervulling gaat, kan er om teruggaaf van de overdrachtsbelasting worden verzocht. Wat heeft de rechter hierover onlangs beslist?

IN DE KIJKER - 24.11.2017

Taxatiewaarde afstemmen op de financieringsbehoefte?

Bij financieringstaxaties gebeurt het regelmatig dat de gewenste taxatiewaarde vooraf aan de taxateur kenbaar wordt gemaakt. Loopt u als taxateur dan een aansprakelijkheidsrisico? Wat zijn de aandachtspunten?

VERKOOP - 24.11.2017

Verkoop van gronden, oppervlaktes zijn slechts indicatief

Een koper die veel geld betaalt voor een stuk (bouw)grond, wil natuurlijk geleverd krijgen wat hij gekocht heeft. Maar wat gebeurt er als er na de levering wordt vastgesteld dat het gekochte kleiner is dan de leveringsakte aangeeft?

EIGEN WEBSITE - VARIA - 24.11.2017

Zo verkoopt u meer in uw webshop

De klanten in uw webwinkel laten zich onbewust leiden. Door de juiste prijspsychologie toe te passen, kunt u hen meer laten kopen. E-commercespecialist AGConsult verzamelde enkele concrete tips voor u.

BEVEILIGING - VARIA - 24.11.2017

Veilig internet op de werkvloer

Kantoorwerkers blijken onvoldoende weerbaar tegen de gevaren van internet. Met goede voorlichting en maatregelen op de werkvloer verkleint u dat risico.

SOFTWARE & DIENSTEN - KANTOORTOEPASSINGEN - 24.11.2017

Handige kantoorapps voor Windows

Dit zijn enkele Windows-toepassingen (sommige ook voor Mac OS) waarmee u efficiënter werkt en beter aan de slag kunt.

WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 24.11.2017

Google Agenda in het nieuw


COMPUTER - SMARTPHONE - 24.11.2017

De nieuwe iPhone X: echt een revolutie?

Tien jaar na de originele iPhone lanceerde Apple de nieuwe iPhone X (spreek uit: tien). Is dit nu echt ‘de toekomst’ of is het vooral een marketingverhaal? Wij testten het toestel uit.

SOFTWARE - APPS - 24.11.2017

Vind sneller uw weg in de app-winkel

In de Google Play Store of de Apple App Store haalt u apps om te installeren op uw mobiele toestel. In de nieuwste versies van de Play Store en de App Store (na de upgrade naar iOS 11) kunt u echter nog meer doen. Enkele tips.

E-MAIL - SPAM - 24.11.2017

Efficiënt met spam omspringen in Outlook 2016

Gebruikt u Outlook 2016 (of een oudere versie) en krijgt u veel ongewenste e-mail? Met welke instellingen kunt u die spam verminderen?

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 24.11.2017

Samenwerken met Redbooth

Een nieuwe website, een extra filiaal voor uw zaak of een opdracht voor een klant: aan elk project werkt u mogelijk samen met meerdere personen. Redbooth wil u daarbij helpen. Interessant?

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 24.11.2017

De slimste mailapp

De ene mobiele mailapp is al slimmer dan de andere. Is Astro, met toepassing van artificiële intelligentie, de primus van de klas?

SMARTPHONES - PRINTER - 24.11.2017

Printen vanaf uw smartphone?

Wilt u bv. een e-mail of een interessante webpagina vanaf uw smartphone afdrukken, dan forwardt u die wellicht eerst naar uw computer om die vanaf daar te printen. Het kan echter eenvoudiger.

VARIA - INTERIEUR - 24.11.2017

Uw kantoor of winkel virtueel aankleden

U plant verbouwingen in uw kantoor of winkel? Dankzij de nieuwe mogelijkheden van iOS 11 wordt het mogelijk om de ruimte op een realistische manier in te richten met virtuele meubels. Hoe werkt het?

SOFTWARE - WINDOWS - 24.11.2017

Dit is echt nuttig in de nieuwste Windows 10-update

De nieuwste update van Windows 10, de zgn. Fall Creators update, wordt momenteel op grote schaal uitgerold. Dit zijn twee updates waar u echt iets aan heeft.

SOFTWARE - GRAFISCH - 24.11.2017

Paint.NET toch nog gratis?


SOFTWARE - BROWSER - 24.11.2017

De beste browser voor uw laptop?


KOSTENAFTREK - 21.11.2017

Bijspijkeren vakkennis is werktijd

Het gerechtshof boog zich over de vraag of studietijd fiscaal gezien mocht worden als werktijd. Maakte een dierenarts er dan een beestenboel van? Nee hoor!

BTW - 21.11.2017

Herziening btw ‘kostbare diensten’ in de ijskast

De herziening van btw op kostbare diensten wordt voorlopig uitgesteld. Wat stelt deze herziening eigenlijk voor, wanneer krijgt u ermee te maken en wat betekent dit uitstel voor uw onderneming?

SCHENKBELASTING - 21.11.2017

Nog snel een schenking doen?

Het einde van het jaar nadert en u bent in een vrijgevige bui. Stel, u wilt uw kind of uw ouders nog voor de kerst verrassen met een mooi bedrag om bijvoorbeeld lekker op vakantie te kunnen. Hoe pakt u dit fiscaal het beste aan?

AUTO VAN DE ZAAK - BTW - 21.11.2017

Btw corrigeren bij privégebruik

Rijdt u in een auto van de zaak die u ook voor privéritten gebruikt, dan krijgt u te maken met de welbekende bijtelling. Maar daarmee bent u er nog niet. Ook voor de btw moet er een correctie plaatsvinden. Waar moet u rekening mee houden?

PERSONEEL - 21.11.2017

Eindejaarsextraatje tegen toptarief, kan dat goedkoper?

U besluit tegen het einde van het jaar uw medewerkers een financieel extraatje te geven. Dat wordt echter behoorlijk zwaar belast, soms hoger dan het toptarief. Hoe kan dat en is er iets aan te doen?

BTW - 21.11.2017

Wat te doen met de btw-schuld op de balans?

Standaardpost op de balans van vrijwel iedere ondernemer is de btw. Bij de ene ondernemer een schuld, bij de andere een vordering. Heeft u zicht op uw balanspost btw? En wat doet u er dan eigenlijk mee?

LOONADMINISTRATIE - 21.11.2017

Goed voorbereid 2018 in

De loonadministratie 2017 goed afsluiten, scheelt niet alleen extra advieskosten, maar kan ook naheffingen en boetes voorkomen. In dit artikel daarom aandacht voor zaken die u zelf kunt nalopen. Zowel ‘oude’ als de nieuwste zaken ...

RE-INTEGRATIE - 21.11.2017

Plan van aanpak maken bij ziekte

Als een werknemer langere tijd ziek is, moet u hem re-integreren volgens de regels van de Wet verbetering poortwachter. Onderdeel daarvan is het plan van aanpak. Welke afspraken legt u daarin vast? Wat als de werknemer niet meewerkt?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 21.11.2017

Reglement leaseauto overtreden ... wat dan?

Als een werkgever een leaseauto ter beschikking stelt aan een werknemer, worden er meestal afspraken gemaakt over het privégebruik. Wat kan hij doen als de werknemer een verbod op privégebruik aan zijn laars lapt? Wat zei de rechter?

PERSONEELSBELEID - 21.11.2017

#MeToo in uw bedrijf?

Met de uitdrukking ‘me too’ staat seksuele intimidatie vol in de belangstelling. Dat kan zich op vele manieren voordoen. Hoe gaat u daar als werkgever mee om?

WERVING & SELECTIE - 21.11.2017

Handig en van deze tijd, het online sollicitatieformulier

Handig zo’n online sollicitatieformulier. U heeft een goed overzicht van alle kandidaten en kunt snel een eerste selectie maken. Steeds meer bedrijven laten zo’n formulier dan tegenwoordig ook online invullen. Maar mag dat zomaar?

PERSONEELSBELEID - 21.11.2017

Langer plezier van vitale medewerkers

Werknemers moeten steeds langer doorwerken, taken veranderen en de medewerkers moeten meeveranderen. Het is dan belangrijk dat zij vitaal zijn en blijven. Hoe kunt u dit stimuleren?

PERSONEELSDOSSIER - 21.11.2017

Uw personeelsgegevens en de AVG

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensverwerking (AVG) in werking. Dat duurt nog even, maar er is genoeg werk aan de winkel. Wat mag en moet u (nog) doen met uw personeelsgegevens om hieraan te voldoen?

GEMEENTELIJKE HEFFINGEN - 17.11.2017

Bestemmingsplan, profiteer van een trage gemeente!

Een gemeente mag leges in rekening brengen voor verrichte diensten, zoals u weet. Maar hiervoor gelden wel de nodige regels. Een ervan betreft de actualiteit van het bestemmingsplan. Hoe kunt u hiervan profiteren?

ERFRECHT - 17.11.2017

Overlijden zonder kinderen, waar gaat de erfenis heen?

Als de langstlevende van twee echtgenoten overlijdt, waar gaat de erfenis dan naartoe? Wat zegt de wet? Gaat de erfenis naar de ‘koude kant’? Wat is raadzaam om te regelen? Hoe werkt dat via een testament?

RECHT VAN DE BOUW - 17.11.2017

Verminderd zonlicht door bouw schuur, hinder?

Als er een omgevingsvergunning is verleend voor de nieuwbouw van een schuur zonder dat er bezwaar is aangetekend, kan de buurman dan nog naar de rechter stappen? Wat moet hij dan bewijzen? Wanneer is hinder onrechtmatig?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 17.11.2017

Aan zichtwerk worden hogere eisen gesteld!

Als er een overeenkomst wordt gesloten voor cascobouw, is de afwerking dan nooit een zaak voor de aannemer? Wat heeft de bouwrechter nu beslist in een zaak die speelde bij uw collega? Waar moet u rekening mee houden?

INTERNET - 17.11.2017

U heeft geen veilige wifiverbinding!

Recentelijk verschenen er berichten dat geen enkele wifiverbinding veilig is. Ook die van u niet! Is er reden voor paniek? Wat moet u doen?

ACCOUNTANT - 17.11.2017

Nieuwe wet accountantsorganisaties, wat kunt u ermee?

De Tweede Kamer heeft onlangs de Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties aangenomen. Een hele mondvol. Als uw adviseur een accountant betreft, wat kunt u dan met die nieuwe wet? Per wanneer speelt dat?

VERZEKERINGEN - 17.11.2017

Ziektekostenverzekering 2018


ONROERENDE ZAKEN - 17.11.2017

Welke overlast levert een lagere WOZ-waarde op?

De nieuwe WOZ-beschikkingen vallen begin 2018 weer op uw mat. Hoe bereidt u zich voor, zodat u niet te veel betaalt? Hoe weet u of uw gemeente voldoende rekening houdt met de waardedrukkende factoren van uw pand?

PRIVACY - 17.11.2017

Handreiking voor opnemen van gesprekken door patiënten

Patiënten kunnen er baat bij hebben om een gesprek met een arts op te nemen. Tegelijkertijd kan een geluidsopname voor u als arts ongemakkelijk voelen. Hoe kunt u hiermee omgaan in de praktijk? Wat zegt de nieuwe handreiking hierover?

PERSONEEL - 17.11.2017

Minimumloon per 1 januari 2018


INVESTEREN - 17.11.2017

Nog iets aan te schaffen tot eind 2017?

Investeren of nog kosten maken? Een ieder jaar terugkerende vraag die voor de belastingleek best lastig is. Hoe maakt u een fiscaal voordelige keuze?

PENSIOEN - 17.11.2017

Is de oudedagsreserve een oudedagsvoorziening?

Als ondernemer staat u er ook wat betreft uw oudedagsvoorziening grotendeels alleen voor, ook als zorgverlener. Maar wat kunt u dan met de oudedagsreserve die op de balans staat? In hoeverre garandeert deze uw oudedagsvoorziening?

PERSOONSGEGEVENS - 17.11.2017

Heeft u voor 25 mei 2018 een FG nodig?

Zoals u waarschijnlijk wel weet, treedt per 25 mei 2018 de AVG (de nieuwe privacywet) in werking. Hoe komt u erachter of u een zogenaamde functionaris voor de gegevensbescherming (FG) nodig heeft en wat moet u daarvoor doen?

RECHT - 17.11.2017

Echtscheiding, wat met de BV-aandelen?

Wie krijgt na echtscheiding de BV-aandelen? Bijvoorbeeld als u met een landbouw-BV werkt? Moet de waarde van de aandelen tussen de ex-echtgenoten worden verrekend? Waarvan is dat afhankelijk? Wat is goed om te weten?

Cookiebeleid