Alle domeinen

2017 - Augustus

HANDELSREGISTER - 29.08.2017

Inzage in het Handelsregister wordt goedkoper!

Welke gegevens staan in het uittreksel van de inschrijving van een onderneming in het Handelsregister? Wat is het voordeel van het opvragen daarvan? Wat zijn daarvoor de kosten? Hoe kunt u nu gemakkelijk en goedkoop meer bedrijfsgegevens checken?

DBA NIEUWE REGELGEVINGDBA - 29.08.2017

Wet DBA wordt pas ná 1 juli 2018 gehandhaafd

Sinds 2016 is de VAR verdwenen en is de ‘modelovereenkomst’ geïntroduceerd in de nieuwe Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). Omdat de invoering daarvan op veel tegenstand stuit, is de invoering nu opnieuw uitgesteld tot 1 juli 2018.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 29.08.2017

Splitsing van BV! Waarom en waar moet u aan denken?

Waarom zou een BV worden gesplitst? Wat is daarvan het voordeel? Hoe gaat dat in zijn werk? Welke termijnen zijn van belang? Wat moet u bewaken? Wat is goed om te weten?

RECHT - 29.08.2017

Contracteren met een BV, tekent de juiste persoon?

Ondernemingen sluiten dagelijks contracten met andere bedrijven. Een bedrijf kan zelf niet handelen en moet daarom worden vertegenwoordigd door een persoon. Voor een rechtsgeldig contract moet u dan ook zeker weten dat degene die het contract tekent, bevoegd is het bedrijf te binden. Hoe gaat u daarmee om?

AUTO - 29.08.2017

Controle verbod privégebruik

Veel bedrijven laten hun werknemers gebruikmaken van een bestelauto van de zaak. Lekker praktisch. Een forse fiscale bijtelling voor het privégebruik ligt echter altijd op de loer. Wat moet u nu bewaken? Hoe voorkomt u gedoe?

ARBOWETGEVING - 29.08.2017

Wat is er nieuw voor het contract met uw arbodienst?

Nu de Arbowet per 1 juli 2017 is gewijzigd, moet uw contract met de arbodienst worden aangepast. Of misschien heeft u al een gewijzigde overeenkomst ontvangen van uw arbodienst. Hoe checkt u of dit contract voldoet aan de nieuwe wetgeving zonder dat er onnodige zaken in zijn opgenomen of het misschien juist onder de maat is?

PERSONEEL - 29.08.2017

Het verzuimtraject, een privacymijnenveld?

Uw werknemer meldt zich ziek. U zit vol vragen: wat is er aan de hand? Wanneer keert de werknemer weer terug? En hoe verloopt het verzuimtraject? Mag u deze vragen zomaar stellen? Nee! En u loopt ook nog eens het risico op fikse boetes.

BTW-AANGIFTE - 28.08.2017

‘Ik wil graag per maand btw-aangifte doen, kan dat?’

Als ondernemer zult u in de meeste gevallen per kwartaal uw aangifte voor de btw indienen. Maar wat nu als u liever per maand aangifte doet? ‘Kan dat zomaar?’, vroeg een lezer ons. Zijn hier regels voor en hoe gaat dat in zijn werk?

VERLIESVERREKENING - 28.08.2017

Aanloopfase nieuwe of tweede onderneming

Als u start met een nieuwe onderneming, dan kan het even duren voordat deze winst maakt. De zogeheten ‘aanloopverliezen’ zijn in beginsel verrekenbaar in uw aangifte inkomstenbelasting. Hoe zit dat? Waar moet u op letten?

ICT-INVESTERINGEN - 28.08.2017

Nieuwe website en/of webshop, investeringsaftrek?

Voor investeringen in bedrijfsmiddelen kunt u onder voorwaarden investeringsaftrek krijgen. ‘Geldt dat ook als ik een eigen website laat ontwerpen met een nieuw logo of is dit afhankelijk van de voorwaarden?’, vroeg een abonnee ons.

FINANCIËLE RAPPORTAGE - 28.08.2017

Impact gevolgen SBR-rapportage onderschat?

De termen SBR, RGS en UBL vliegen u om de oren nu de ontwikkelingen van standaardrapportage, automatisering en digitale verwerking van uw administratie een vlucht nemen. Wat moet u als eenmanszaak of Vof hiermee?

ERFBELASTING - 28.08.2017

Testament voor samenwoners?

Als ongehuwde partners al jarenlang op hetzelfde woonadres staan ingeschreven en een gemeenschappelijke huishouding voeren, zijn ze dan ook erfgenamen van elkaar? Wat zegt de wet? Wat is goed om te weten? Wat is raadzaam?

ADMINISTRATIE - 28.08.2017

Uw administratiekosten onder controle

Natuurlijk wilt u dat fiscaal en administratief alles op en top in orde is. Dat neemt niet weg dat u ook op die kosten wilt blijven toezien. Interessant hierbij is de aloude vraag: zelf doen of uitbesteden? Wij doken in de mogelijkheden ...

LOONHEFFINGEN - 28.08.2017

Wanneer mag u de lage sectorpremie toepassen?

Elke werkgever is voor de loonheffingen ingedeeld in een sector. Deze indeling is van belang voor de hoogte van uw premie voor werkloosheid. Een aantal sectoren kent hoge en lage premies. Wanneer heeft u recht op die lage premie?

PERSONEELSBELEID - 28.08.2017

Productiviteit verhogen door geluk?

Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers tot 21% meer productiviteit leiden, tot 45% minder verloop geven en 37% minder ziekteverzuim. Helaas is maar 13% van de werknemers gelukkig op het werk. Wat kunt u doen?

ARBO - 28.08.2017

Nieuwe checklist arbocontract

Nu de Arbowet per 1 juli 2017 is gewijzigd, moet uw contract met de arbodienst worden aangepast. Hoe checkt u of uw contract voldoet aan de nieuwe wet?

ONTSLAG - 28.08.2017

Zo goedkoop mogelijk ontslaan

De ervaringen van de afgelopen twee jaren leren dat het ontslaan van een werknemer moeilijker is geworden. Wat kunt u doen als u een werknemer wilt ontslaan? Kunt u een billijke vergoeding voorkomen? Wat overkwam een collega?

PERSONEELSADMINISTRATIE - 28.08.2017

Uw personeelsdossiers helemaal op orde?

U heeft alle personeelsinformatie digitaal opgeslagen of in een papieren dossier waar alles in zit. In de dossiers zit privacygevoelige informatie en vanaf 25 mei 2018 is het daarmee oppassen geblazen. Wat is goed om daarover te weten?

FLEXIBELE ARBEID - 28.08.2017

Nieuwe checklist malafide uitzendbureaus

Bedrijven die in zee gaan met malafide uitzendbureaus kunnen forse boetes opgelegd krijgen. Om dit te voorkomen heeft de Inspectie SZW een checklist ontwikkeld. Waarom is het goed om daarvan op de hoogte te zijn?

LOON TIJDENS ZIEKTE - 28.08.2017

Verkorten loonsanctie zinvol

Als een werknemer 104 weken ziek is geweest, vraagt hij een WIA-keuring aan. Het UWV toetst dan of u aan de Wet verbetering poortwachter heeft voldaan. Zo niet, krijgt u een loonsanctie van 52 weken. Wat is dat en kunt u die verkorten?

GELDLENINGEN - 24.08.2017

Geld lenen zonder fiscale onweersbuien ...

Het kan soms gewoonweg niet anders: geld lenen van familie, kennissen of vrienden. Een dankbare uitweg als u geholpen wordt. Maar hoe voorkomt u dat de fiscus dan roet in het eten gooit? Waar moet u aan denken?

AUTO VAN DE praktijk - 24.08.2017

Levert slordige rittenstaat boete op?

Als u onder de bijtelling voor de auto van de praktijk uit wilt komen, is een sluitende rittenstaat vrijwel altijd noodzakelijk. Wat besliste de rechter hierover?

ARBEIDSRELATIES - 24.08.2017

Geen problemen met de vervanger van de VAR, maar hoe?

De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) is vervangen door modelovereenkomsten. De uitvoering ervan verloopt stroef en dus heeft de fiscus laten weten voorlopig soepel om te gaan met de regels. Maar hoe kunt u problemen voorkomen?

VERZEKEREN - 24.08.2017

Verzuimverzekering, wat zijn de mogelijkheden?

Als een van uw werknemers ziek wordt, moet u gedurende 104 weken minstens 70% van zijn loon doorbetalen. Hiervoor kunt u zich verzekeren met een verzuimverzekering. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u op letten?

PATIËNTENRECHTEN - 24.08.2017

Bufferperiode voor inzage door cliënten in het EPD

Zorgverleners werken steeds meer met elektronische patiëntendossiers (EPD’s). Patiënten hebben inzagerecht in hun (digitale) dossier, vaak via het patiëntportaal. Wat is een juist moment om de gegevens in het portaal zichtbaar te maken?

DIGITALISEREN - 24.08.2017

Mogen die papieren dossiers weg na digitale opslag?

In onze instelling zijn we grondig aan het opschonen. We willen van al het papierwerk af. Is het voldoende om de papieren dossiers in te scannen en digitaal op te slaan? Mag het papieren dossier daarna worden vernietigd?

BEDRIJFSLEASE - 24.08.2017

Welke leasevorm pakt fiscaal gezien het beste uit?

‘Wilt u operational of financial lease, meneer?’ is een veelgestelde vraag. Iedere ondernemer heeft daarbij zo zijn eigen voorkeur. Maar als u het puur fiscaal bekijkt, welke keuze zou vanuit dat perspectief het meest voordelig zijn?

FACTUUR - 24.08.2017

Btw-fout, wat nu met uw factuur?

Veel landbouwers doen mee aan de btw. Alle btw die in rekening is gebracht, moet u aan de fiscus afdragen. Wat nu als u te veel btw op de factuur vermeldde?

BELASTINGEN - 24.08.2017

Staatssecretaris schaft inkeerregeling per 2018 af

De staatssecretaris gaat de inkeerregeling afschaffen per 2018. Dit houdt in dat er per 1 januari 2018 geen beperkte termijn meer zal gelden waarbinnen er volledige boetematiging plaatsvindt voor alsnog aangegeven (zwart) vermogen.

RECHT - 24.08.2017

Factuurfraude, voor wiens risico komt dat?

Stel, u stuurt een factuur, maar uw klant betaalt niet. Als u bij hem informeert, blijkt dat de factuur wel is ontvangen, maar dat daarop een ander bankrekeningnummer stond: factuurfraude. Uw klant heeft aan de fraudeur betaald. Wat nu?

BOER EN BEDRIJF - 24.08.2017

BEX, alleen voor bedrijven met overwegend melkvee

Past u de BEX toe op uw melkveebedrijf? En heeft u ook andere graasdieren? Dan mag u de BEX alleen toepassen als u overwegend melkvee heeft. Een andere optie is het voer gescheiden te houden en te registeren. Wat speelt hier?

BOER EN BEDRIJF - 24.08.2017

Begrotingsnormen melkvee- en geitenhouderij

Heeft u een melkveehouderij of een geitenhouderij en wilt u een begroting maken voor de komende 10 jaar? Dan kunt u de begrotingsnormen voor de lange termijn gebruiken die voor deze sectoren zijn vastgesteld. Lees verder!

BOER EN PRIVé - 24.08.2017

Geen samenlevingscontract, geen partnerpensioen?

Wanneer heeft een partner (geen) aanspraak op de opgebouwde pensioenrechten? Welke eisen gelden daarvoor? Waar is dat terug te vinden? Wat heeft de rechter hierover recentelijk onverbiddelijk beslist?

AUTO VAN DE ZAAK - 24.08.2017

Toch privébijtelling auto bij ernstige ziekte?

Wie over een zakenauto beschikt, heeft met de bekende bijtelling te maken. Een ernstige ziekte kan de bijtelling voorkomen, aldus de rechter. De Hoge Raad eist dan wel nader bewijs. Wat kunt u hiermee in een vergelijkbaar geval?

FISCALE WINST - 24.08.2017

Winst uitstellen naar 2018 voordelig?

De eerste tariefschijf voor de vennootschapsbelasting wordt in 2018 verlengd. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om de winst van dit jaar deels uit te stellen.

PROCEDURE - 24.08.2017

Bezwaar- of beroepschrift, is te laat echt te laat?

Het lijkt een open deur, te laat is te laat. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Wanneer bent u nu wel of niet te laat? Wat speelde er over een legesaanslag van ruim € 5,5 ton? Wat moet u weten?

BTW - 24.08.2017

Uitbreiding btw-herziening voor ‘kostbare’ diensten

Onlangs is het voorstel om de btw-herzieningsregeling uit te breiden naar ‘kostbare’ diensten (zoals verbouwingen aan onroerende zaken, IT-diensten en intellectuele-eigendomsrechten) bekendgemaakt. Wat staat er op stapel?

FISCOTIP - 24.08.2017

Laat die investeringsaftrek niet verloren gaan

Als u investeert, kunt u rekenen op een aantal forse fiscale tegemoetkomingen. Om misbruik te voorkomen, gelden er wel aanvullende voorwaarden. Zorg dat u hierop anticipeert om de investeringsaftrek niet onbedoeld te verspelen.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 24.08.2017

Betaling kort voor faillissement onrechtmatig of niet?

Betaling aan een schuldeiser in het zicht van faillissement kan onrechtmatig zijn. Wanneer is dat (niet) het geval? Wat zegt de wet? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak waar kort voor faillissement nog aan de holding-BV werd betaald?

BTW - 24.08.2017

Hoe werkt de herzieningsregeling ook alweer?

Als uw BV uitgaven doet voor investeringsgoederen of onroerende zaken, dan krijgt u te maken met een herzieningstermijn voor de btw. Hoe zit dat? Waar moet u rekening mee houden?

PENSIOEN - 24.08.2017

Pensioen in de BV, de positie van de (ex-)partner

Indien u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) pensioen in eigen beheer heeft, moet u keuzes maken over wat u hiermee gaat doen. Deze keuzes kunnen ook invloed hebben op uw partner of uw ex-partner. Waar moet u op letten?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 22.08.2017

Geen vergunning aangevraagd, contractontbinding?

Is het niet of niet tijdig aanvragen van een vergunning (bijvoorbeeld voor astbestverwijdering) een reden om de overeenkomst te ontbinden? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Wat zegt de rechter?

AANSPRAKELIJKHEID - 22.08.2017

Verzakkende serre, woningverkoper aansprakelijk?

Als een deel van de vloer van een woning verzakt, is de verkoper dan altijd aansprakelijk voor de schade? Wat wordt er bedoeld met ‘normaal gebruik’ van een woning? Wat heeft het gerechtshof hier recentelijk over beslist?

PRIVÉ - 22.08.2017

Spaargeld van de kids blijft bij echtscheiding buiten schot

Moeten saldi van spaarrekeningen van minderjarige kinderen bij echtscheiding worden verdeeld? Behoren die tot het gemeenschappelijk vermogen? Wat zegt de wet en wat heeft de rechter nu beslist?

BOUWGEBREKEN - 22.08.2017

Gebrekkig onderhoud, dan is aannemer niet aansprakelijk!

Als er scheurvorming optreedt in houten geveldelen, is men als aannemer dan altijd aansprakelijk? Kan uw opdrachtgever zich verschuilen achter het verfplan? Wat heeft de bouwrechter hier recentelijk gunstig over beslist?

BOEKHOUDING - 21.08.2017

Meer opslagruimte, minder paperassen ...

Na de drukke zomermaanden wilt u uw papieren archief eens gaan opschonen, dat levert u immers ruimte op. Maar u wilt geen fiscaal gedonder. Welke gegevens mag u anno 2017 opruimen en hoe pakt u dat het beste aan?

AFTREKBARE KOSTEN - 21.08.2017

Wanneer zijn verhuiskosten zakelijke kosten?

Wanneer u als (horeca)ondernemer verhuist, mag u de kosten ten laste van de winst brengen als de verhuizing ‘zakelijk’ is. De rechter heeft onlangs uitgelegd wat we hieronder moeten verstaan. Wat is daarbij van belang?

BESTELAUTO - 21.08.2017

Pick-up, niet aan knutselen

Rijdt u met een pick-up zakelijk, dan betaalt u weinig motorrijtuigenbelasting. Dat gaat goed zolang u de auto niet aanpast. Wat is het risico als u dat toch doet?

WERKKOSTENREGELING - 21.08.2017

Om welke soort vergoeding gaat het eigenlijk?


BETALINGSVERKEER - 21.08.2017

Pinbetalingen ontvangen zonder contract?

De laatste tijd komt u steeds vaker aanbiedingen tegen van pinapparaatjes die samen met een mobieltje of tablet kaartbetalingen mogelijk maken. U betaalt per transactie, meestal zonder maandelijkse kosten. Hoe vergelijkt u?

HORECAKOSTEN - 21.08.2017

Visitekaartje horecabedrijf ook fiscaal een uithangbord?

Het is maar een klein ding en snel geregeld zo’n visitekaartje. Liefst wilt u er niet te veel geld aan kwijt zijn. Maar hoe zorgt u ervoor dat u ook in fiscaal opzicht representatief en kostenbesparend voor de dag komt?

RECHT - 21.08.2017

Uw horeca-BV en het nieuwe huwelijksgoederenrecht

Veel groeiende horecabedrijven komen na verloop van tijd terecht in een BV. Hoe zit het dan als u het horecabedrijf dat u voor uw huwelijk had, na uw huwelijk inbrengt in een BV? Verandert dat per 1 januari 2018?

RECHT - 21.08.2017

Uw horecazaak en het nieuwe huwelijksgoederenrecht

Per 1 januari 2018 verandert het huwelijksgoederenrecht. Het automatisme dat bij een huwelijk een algehele gemeenschap van goederen ontstaat, wordt ingeruild voor een nieuw automatisme: de beperkte gemeenschap.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.08.2017

Uw scherm delen kan nu ook met Slack

U kent het wel: u wilt iets tonen op uw computerscherm wanneer u met iemand op afstand aan het communiceren bent. De zakelijke communicatietool Slack heeft nieuws op dat vlak.

COMPUTER - VARIA - 17.08.2017

Maak een frisse start

Heeft u gemerkt hoe computers, tablets en smartphones na verloop van tijd steeds trager worden? Met een opfrisbeurt krijgen ze hun oude snelheid terug.

ONTSPANNING - VARIA - 17.08.2017

Drones: steeds compacter en beter?

Heel goedkope drones, vanaf enkele tientallen euro’s, koopt u gewoon in de speelgoedwinkel. Wilt u meer mogelijkheden, dan zijn er – voor een fikse prijs – ook betrouwbare, compacte toestellen. Welke zijn de moeite waard?

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 17.08.2017

Bijkomende antimalwarebescherming

U heeft uiteraard een up-to-date antivirustool, maar in deze tijden van sluwe virussen en ransomware zijn er (ook gratis) aanvullende tools en services voor extra bescherming. Nuttig?

SOFTWARE - WINDOWS - 17.08.2017

Bewaar uw werk automatisch onder Windows

Niets is zo vervelend als een heleboel werk verliezen omdat de toepassing die u gebruikt, crasht of blijft hangen. Hoe kunt u onder Windows vermijden dat zoiets u overkomt?

E-MAIL - VARIA - 17.08.2017

Het beste tijdstip voor uw e-mailings

Wanneer u e-mailings verstuurt naar uw klanten, hoopt u uiteraard dat die niet meteen in hun prullenmand verdwijnen. Door het juiste tijdstip voor de verzending te kiezen, behaalt u betere resultaten.

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 17.08.2017

Advertenties beheren op Facebook

Facebook Power Editor helpt verkopers en bedrijven die vaak adverteren op Facebook en controle willen over hun campagnes. Iets voor u?

COMPUTER - RANDAPPARATUUR - 17.08.2017

Niet alle laders zijn gelijk

Als u meerdere smartphones en tablets in huis heeft, gebruikt u mogelijk hun laders door elkaar om die toestellen op te laden. Maar zijn al die laders wel gelijkwaardig?

EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 17.08.2017

Uw websitestatistieken in een mooie lay-out

Gebruikt u Google Analytics om de bezoekersstatistieken van uw website te analyseren? Dan moet u zich wellicht een weg banen door al die cijfers, tabellen en grafieken. Hoe zorgt u voor een mooiere visuele weergave?

WEBDIENSTEN - VARIA - 17.08.2017

Hoe doen uw concurrenten het?


E-MAIL - MAILING LISTS - 17.08.2017

Uitschrijven bij nieuwsbrieven?

Onlangs kwam aan het licht dat Unroll.me , een dienst om automatisch uit te schrijven bij allerlei nieuwsbrieven, toch niet zo zuiver op de graat is. Hoe zit dat?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 17.08.2017

Ideeën uittekenen met Mindly


VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 17.08.2017

Maak uw eigen kaarten met Google My Maps

Wilt u een routebeschrijving of een reis met meerdere stops overzichtelijk online zetten? Hoe helpt Google My Maps u daarbij?

BIJTELLING AUTO - 17.08.2017

Gering privévoordeel, toch bijtelling zakenauto?

Een auto van de zaak is meestal een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Maar wat nu als de auto van de zaak een oud barrel is, waarmee u slechts af en toe privé rijdt? Geldt dan toch de normale bijtelling? Wat vond de rechter hiervan?

RECHT - 17.08.2017

Langdurige overeenkomsten, handig of niet?

U heeft een serviceovereenkomst afgesloten en uit praktisch oogpunt heeft u deze een lange looptijd gegeven. Maar was dit nu wel zo handig? Kunt u er tussentijds nog wel vanaf?

AANSPRAKELIJKHEID - 17.08.2017

BV failliet, bestuurder aansprakelijk?


INKOMSTENBELASTING - 17.08.2017

Uitkering beperkt de aftrek van kosten werkkamer

Als u voor uw bedrijf thuis over een werkkamer beschikt, zijn de kosten lang niet altijd aftrekbaar. Zeker niet als u inkomsten uit een vroegere dienstbetrekking geniet. Wat besliste de rechter hier onlangs over?

RECHT - 17.08.2017

Betalingstermijnen verder aan banden

Ze zijn de nachtmerrie voor menig ondernemer: klanten die een betalingstermijn hanteren van 60 dagen of langer. Wat is er nu veranderd per 1 juli 2017?

RECHT - 17.08.2017

Uw bedrijf en het nieuwe huwelijksgoederenrecht

Per 1 januari 2018 verandert het huwelijksgoederenrecht. Het automatisme dat bij een huwelijk een algehele gemeenschap van goederen ontstaat, wordt ingeruild voor een nieuw automatisme: de beperkte gemeenschap.

RECHT - 17.08.2017

Uw BV en het nieuwe huwelijksgoederenrecht

Veel ondernemers brengen hun bedrijf in de loop van de tijd in in een BV. Hoe zit het dan als u het bedrijf dat u voor uw huwelijk had, na uw huwelijk inbrengt in een BV? Verandert dat per 1 januari 2018?

PERSONEEL - 17.08.2017

Een getuigschrift bij vertrek?

Als een werknemer bij u vertrekt, kan dat in goede of slechte verstandhouding. Maar wat nu als uw werknemer u vraagt om een getuigschrift? Moet u daaraan dan altijd meewerken? Wat mag u daarin verklaren en wat niet?

APPARTEMENTSRECHTEN - 17.08.2017

Inschrijfplicht KvK, hoe zit dat?

Het is wettelijk verplicht voor iedere Vereniging van Eigenaars (VvE) om ingeschreven te staan in het Handelsregister. Wat moet u daarover weten?

WOZ - 17.08.2017

Welke huur bepaalt de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde van niet-woningen kan bepaald worden via de huuropbrengst. Moeten we daarbij uitgaan van de actuele huuropbrengst of mag dat niet zomaar? Wat vond de rechter hierbij onlangs nog van belang?

IN DE KIJKER - 17.08.2017

Onderhandelen na een beter bod, wat mag (niet)?

Terwijl de lopende onderhandelingen (bijna) zijn afgerond, krijgt uw cliënt een beter bod. Een situatie die zich in de huidige huizenmarkt weer vaker voordoet. Welke regels gelden er in dit geval voor uw cliënt? En voor u als makelaar?

verhuur - 17.08.2017

De nieuwe privacyverordening, nog maar een klein jaar!

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Dit heeft gevolgen voor iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt, zoals bijvoorbeeld verhuurders en makelaars! Wat moet u weten?

VERKOOP - 17.08.2017

Aanpassing akte na mededeling makelaar?

Een notaris past een bepaling in een akte aan na overleg met de makelaar van de verkoper. De notaris wordt daarover door de rechter op de vingers getikt. Welke les zit daar voor u als makelaar in?

RUIMTELIJKE ORDENING - 17.08.2017

Bodemkaart van Nederland vrij beschikbaar


UW RAADSMAN - 17.08.2017

Nieuwe wet omtrent functioneren VvE’s aangenomen

Het wetsvoorstel ‘Wet verbetering functioneren Verenigingen van Eigenaars’ is onlangs ook door de Eerste Kamer aangenomen en treedt per 1 januari 2018 in werking. Wat gaat er veranderen?

EIGENDOMSRECHTEN - 17.08.2017

Na verjaringstermijn niet voor niets eigenaar!

Stel, uw cliënt heeft een omheining gezet om een stuk grond van de gemeente. Kan hij dan alsnog eigenaar worden door verjaring? Hoe zit dat ook alweer? De Hoge Raad heeft hierover onlangs een belangrijke uitspraak gedaan.

Cookiebeleid