TELEFONIE - SMARTPHONE - 30.03.2017

Expert-tips voor Android

Heeft u een Android-smartphone of -tablet, volg dan deze tips om nog efficiënter en sneller met uw toestel te werken.

Surft u vaak naar dezelfde websites, dan is het een goed idee om deze websites op het startscherm te zetten. Dit is zeker handig als de websites in kwestie geen eigen apps hebben. Het volstaat om de site in Chrome te openen en dan op Instellingen ; Toevoegen aan startscherm te tikken. Tip.  Heel wat diensten geven zelfs notificaties of meldingen door zonder app, gewoon via de mobiele Chrome-browser. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de Facebook-website, zonder dat u de (zware) Facebook-app zelf moet installeren.

Maak uw adresboek in orde

Bevat uw adresboek meermaals dezelfde contactpersonen of staat de informatie van één contact verspreid over meerdere entries ? Uw adresboek in orde zetten kan op uw smartphone of tablet zelf, maar nog gemakkelijker gaat het via Google Contacts ( http://contacts.google.com ) op uw computer. Elke wijziging die u daar uitvoert, wordt automatisch overgenomen in het adresboek op uw Android-apparaat. Geef contactpersonen een foto, voeg een beschrijving toe... het kan allemaal. Voeg ook een adres toe als u dit later snel in Google Maps wilt gebruiken voor een routebeschrijving. Tip 1.  Klik rechts op Duplicaten om dubbele contacten te vinden. Tip 2.  Voeg labels toe om contacten sneller terug te vinden.

Ga efficiënt met apps om

Te veel apps op uw toestel kunnen het aanzienlijk vertragen. Verwijder dus ongebruikte apps om de paar maanden. Apparaten van sommige merken, zoals Sony, Samsung en HTC, bevatten vaak veel ongewenste apps. Gebruikt u die niet, verwijder ze dan. Tip.  Lukt dat niet, ga dan naar Instellingen ; Apps , selecteer een app en kies Uitschakelen . De app blijft op het toestel staan, maar wordt onzichtbaar en kan niet meer uitgevoerd worden.

Android-apps worden automatisch geüpdatet door Google Play. Dit is handig, maar soms bevatten updates problemen of bugs. Wilt u zelf de controle houden over updates, open dan Google Play en kies Instellingen . Stel daar in dat het updaten niet automatisch mag gaan. Tip.  U krijgt dan wel nog meldingen bij nieuwe versies en kunt zelf kiezen of u een update uitvoert.

Gebruik meerdere agenda’s

De agenda-app in Android bevat standaard uw eigen (Google-)agenda, die u ook op het web kunt raadplegen onder Google Agenda ( http://calendar.google.com ). Via de website kunt u ook andere, openbare agenda’s toevoegen, die daarna ook op uw Android-toestel zichtbaar zijn. Klik op het pijltje naast Andere agenda’s en kies Door interessante agenda’s bladeren . U kunt bv. agenda’s met feestdagen toevoegen. Handig vinden we de agenda Weeknummers onder Meer , die u de weeknummers laat zien. U kunt via de site ook een agenda delen of zelf een gedeelde agenda toevoegen. Alles verschijnt uiteraard ook op uw Android-apparaat.

Beperk het aantal meldingen

Krijgt u te veel meldingen? Schuif dan het notificatiepaneel naar beneden en druk op de melding die u niet meer wilt zien. U krijgt nu de App-meldingen te zien. Kies Alles blokkeren om meldingen van de app te stoppen. Tip.  Selecteer Behandelen als prioriteit voor heel belangrijke apps (bv. mail of berichten), zodat u die meldingen ook krijgt als uw telefoon op Niet storen staat.

Verwijder regelmatig niet-gebruikte apps om uw toestel niet te vertragen, beperk het aantal meldingen voor meer overzicht en breng uw adresboek in orde via Google Contacts op de computer.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01