Alle domeinen

2019 - September

ZAKELIJK - FINANCIEEL - 26.09.2019

Hulp bij schulden

Het kan gebeuren dat uw bedrijf in de schulden belandt. Bij het vinden van een oplossing staat u niet alleen. Diverse instanties en initiatieven bieden hulp.

ZAKELIJK - REIZEN - 26.09.2019

Airbnb: nieuwe zoektools voor zakelijke reizigers

Voor goedkope en originele vakantieverblijven is Airbnb uitgegroeid tot een populair platform. Maar ook zakenreizigers kunnen er terecht. De professionele mogelijkheden werden onlangs zelfs toegankelijker gemaakt.

SOFTWARE - OFFICE - 26.09.2019

Efficiënt werken met powerpointsjablonen

Moet u in uw powerpointpresentatie op elke dia het logo goedzetten, de juiste kleuren instellen, enz.? Hoe maakt het gebruik van een diamodel of sjabloon u het leven veel makkelijker?

E-MAIL - 26.09.2019

Minder is meer: breng overzicht in uw webmail

Webmaildiensten zien er soms onnodig complex of overladen uit. Met deze tips kunt u de hoeveelheid wat verminderen en sneller werken.

SOFTWARE - ANDROID - 26.09.2019

Twee apps tegelijkertijd gebruiken in Android

U bent waarschijnlijk gewend om slechts één app tegelijk te gebruiken op uw Androidsmartphone. Toch is het ook mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken. Hoe doet u dat?

WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 26.09.2019

De nieuwe desktopapp van Dropbox

Gebruikt u de webdienst Dropbox om uw bestanden veilig te bewaren en te delen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Er is een nieuwe desktopapplicatie die extra mogelijkheden biedt.

WEBDIENSTEN - VARIA - 26.09.2019

Leg uw scherm vast in een video


ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 26.09.2019

Projecten opvolgen met Trello of Caltra?

Voor de coördinatie en opvolging van uw professionele projecten biedt Trello een originele aanpak. Anderzijds noemt Caltra zichzelf een ‘Trello for humans, not companies’. Welke tool is voor u de meest geschikte?

SOFTWARE - OFFICE - 26.09.2019

Gebruik Word efficiënter met deze tips

Zit u ook lange dagen te werken met Word? Met deze tips gebruikt u Word nog efficiënter.

BEVEILIGING - PRIVACY - 26.09.2019

Wat geeft u prijs op Facebook, een checklist

Het internet is een open boek, sociale netwerken bewaren allerlei persoonlijke gegevens over u. Facebook heeft sowieso geen al te beste reputatie op het vlak van privacybescherming. Gelukkig kunt u een en ander zelf instellen.

SOFTWARE - SPRAAKASSISTENT - 26.09.2019

Efficiënter aan de slag met Google Assistent

Eind 2018 verscheen de Nederlandse Google Assistent. Intussen zijn er veel meer mogelijkheden om stemcommando’s te geven. Wat kunt u zoal doen?

ONTSPANNING - BOEKEN - 26.09.2019

Boeken (uit)lenen met uw Kindle

Leest u vaak e-books op uw Kindle? Weinigen weten dat u die boeken ook eenvoudig kunt uitlenen. We bekijken enkele scenario’s om boeken op meerdere apparaten te lezen en om ze te delen tussen gebruikers.

ONTSPANNING - MUZIEK - 26.09.2019

Zo werkt u in alle rust


ZAKELIJK - VARIA - 26.09.2019

Spotify in uw zaak?


LOKALE HEFFINGEN - 26.09.2019

“Waarom betaal ik meer reclamebelasting dan hij?”

Uw gemeente mag via het heffen van reclamebelasting niet discrimineren. Gebeurt dat toch, dan moet u dus actie ondernemen. Wat is daarvoor nodig? Hoe pakt u dat aan? Wat deed de rechter onlangs dienaangaande?

BTW - 26.09.2019

De nieuwe KOR, welke omzet telt mee?

Als uw omzet in 2020 lager dan € 20.000 is, dan kunt u kiezen voor de nieuwe kleineondernemersregeling. Maar niet alle omzet telt mee. Soms kunt u dus ook meedoen als uw omzet hoger is. Hoe zit dat precies?

WERKGEVERSZAKEN - 26.09.2019

Wat nu met oproepcontracten?

Wat verandert er als de Wet arbeidsmarkt in balans per 1 januari 2020 in werking treedt? Waar moet u nu al rekening mee houden?

PC-GEBRUIK - 26.09.2019

Einde ondersteuning Windows 7

Microsoft stopt tien jaar na de introductie in januari 2020 met de ondersteuning van Windows 7. Dat heeft gevolgen als u nog een of meerdere computers heeft draaien met Windows 7 als operating system.

INKOMSTENBELASTING - 26.09.2019

Airbnb, verhuur deel woning nu belast of niet?

Steeds meer particulieren verhuren kamers of een deel van hun eigen woning aan toeristen, bijvoorbeeld via Airbnb. Maar zijn dergelijke inkomsten ook belast? Wat vond de rechter hiervan en wat kunt u hiermee?

VERKOOP - 26.09.2019

Onverwacht puin in de tuin, is de verkoper aansprakelijk?

U verkoopt een woning namens uw opdrachtgever. Vervolgens melden de kopers zich omdat de grond sterk vervuild blijkt te zijn met puin. De kopers stellen dat zij de woning niet meer normaal kunnen gebruiken. Wat zegt de rechter hierover?

TAXATIE - 26.09.2019

Waarde bij onteigening correct vastgesteld?

Onteigening is in Nederland niet gratis. De eigenaar heeft in dat geval immers recht op een (volledige) schadeloosstelling. Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald? Waar moet de taxateur rekening mee houden?

UW RAADSMAN - 26.09.2019

Verhuurinkomsten tuinhuis niet belast

Levert de verhuur van een tuinhuis via Airbnb inkomsten uit werk en woning (box 1) op of inkomsten uit sparen en beleggen (box 3)? Wat besliste de rechter onlangs? Waar moet uw cliënt rekening mee houden?

SUBSIDIES - 26.09.2019

84 miljoen voor isolatiesubsidie

Onlangs is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld voor nieuwe aanvragen. Waar kunt u uw cliënten op wijzen?

INKOMSTENBELASTING - 26.09.2019

Verhuur deel eigen woning onbelast


IN DE KIJKER - 26.09.2019

Cameratoezicht bij eigen woning, wat zijn de regels?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te beveiligen door het gebruik van camera’s. U krijgt hier van een particuliere cliënt vragen over. Wat zijn de voordelen, waar moet uw cliënt op letten en mag dit zo maar?

WONINGHUUR - 26.09.2019

Huurcontract alleen te ontbinden via de rechter?

Voor Hof Arnhem-Leeuwarden speelde er onlangs een procedure over de vraag of de verhuurder van woonruimte in het huurcontract mag opnemen dat ook de huurder voor de ontbinding van het contract naar de rechter moet. Hoe zit dat?

NOTARIS - 26.09.2019

Geen redelijk belang meer bij oude erfdienstbaarheid?

Het gebruik van een erfdienstbaarheid kan na verloop van tijd veranderen. Dat kan leiden tot opheffing, als de eigenaar van het heersend erf hierdoor geen redelijk belang meer heeft bij de erfdienstbaarheid. Hoe zit dat?

PERSONEEL - 24.09.2019

Later een vast contract?

Per 1 januari 2020 wordt de zogenaamde ‘ketenregeling’ voor tijdelijke arbeidscontracten versoepeld. Wat gaat er veranderen?

BETALINGSVERKEER - 24.09.2019

Gaat er online iets veranderen door PSD2?

Vanaf 14 september 2019 moeten banken toegang geven tot rekeninginformatie aan technologiebedrijven en concurrerende banken. Natuurlijk wel na uitdrukkelijke toestemming van de rekeninghouder. Hoe verandert online winkelen daardoor?

AUTOMATISERING - 24.09.2019

Contactloos betalen met uw smartphone, hoe zit dat?

Contant betalen is steeds minder in trek. Pinnen is in en contactloos betalen met de smartphone is sterk in opkomst. Wilt u als administrateur voor uw bedrijf met de tijd meegaan en betalen met uw smartphone in plaats van met uw bankpas? Zo werkt het.

BEDRIJFSOPVOLGING - 24.09.2019

Met meerwaardeclausule werken bij bedrijfsoverdracht!

Wat wordt er bedoeld met een meerwaardeclausule? Wat kunt u daarmee goed regelen bij een bedrijfsoverdracht? Waar moet u aan denken om te bewaken dat de bedrijfsoverdracht goed gaat met een meerwaardeclausule? Wat kunt u nu met ons praktijkvoorbeeld?

ARBEIDSOVEREENKOMSTEN - 24.09.2019

Wat wordt er nieuw voor oproepcontracten?

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) voert een aantal wijzigingen door voor oproepovereenkomsten. Een daarvan is de verplichting voor de werkgever voor het doen van een aanbod na twaalf maanden voor een vaste arbeidsomvang. Wat staat u te wachten?

FINANCIERING - 24.09.2019

Hypotheek aan kind via uw spaargeld?

De spaarrente is historisch laag. Desondanks wordt u nu in box 3 flink belast. Hoe kunt u het rendement op uw spaargeld een ‘boost’ geven via het verstrekken van een hypotheek aan uw kind?

SUBSIDIE - 24.09.2019

Interessante subsidie voor jonge boeren

Ondernemen in de agrarische sector betekent investeren. Vooral jonge boeren moeten vaak diep in de buidel tasten. Er is echter hulp onderweg met de Borgstellingsregeling Vermogensversterkende Kredieten (VVK).

BURENRECHT - 24.09.2019

Volgens rechter is niet elke hinder van boom onrechtmatig!

Als de buurman hinder ondervindt van een boom, moet u die dan verwijderen? Wanneer is hinder onrechtmatig? Wie moet wat bewijzen? Wat heeft de rechter nu beslist over een els die fors is gegroeid en boven de huizen uitsteekt?

BOER EN BEDRIJF - 24.09.2019

Vanggewas snijmaïs, regels wintergraan

Teelt u snijmaïs op zand- en lössgrond? Dan krijgt u vanaf dit jaar te maken met aangescherpte regels voor het verplichte vanggewas na snijmaïs. Welke optie kiest u? Wat als, ondanks voldoende inspanning, uw onderzaai toch niet slaagt?

ADMINISTRATIE - 24.09.2019

Vermelden BIG-nummer in communicatie met patiënten

BIG-geregistreerde zorgverleners moeten hun BIG-nummer kunnen overleggen wanneer iemand daarom vraagt. Zij moeten het nummer op allerlei plekken vermelden, bijv. op hun website en in wachtruimtes. Wat gaat er nu veranderen?

AUTOMATISERING - 24.09.2019

Bewaartermijn voor logging van gegevens vijf jaar

Het Ministerie van VWS en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben afgesproken hoelang loggegevens van medische dossiers moeten worden bewaard. Wat is er nieuw in het Besluit vaststelling bewaartermijn logging?

VASTGOED - 24.09.2019

Tweedehands zonnepanelen kopen, waarop letten?

U vindt zonnepanelen voor uw praktijk of woning een goed plan. Nu krijgt u een partij tweedehandse panelen te koop aangeboden. Is dat verstandig of niet? Waar moet u op letten als u op dit aanbod ingaat?

OUDEDAGSVOORZIENING - 24.09.2019

Afkoop lijfrente bij arbeidsongeschiktheid

Uit recente cijfers blijkt dat de meeste zelfstandige ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten. Het afkopen van een lijfrente kan echter ook voor extra inkomen zorgen. Hoe zit dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.09.2019

Nu moet u aantonen dat u de aanslag niet ontvangen heeft

De Hoge Raad stapte onlangs af van de leer dat de Belastingdienst moet aantonen dat een ondernemer zijn boetebeschikking niet zou hebben ontvangen. Wat betekent dat voor u in de praktijk?

BTW - 24.09.2019

Veel vragen bij kort telefonisch uitstel, ben voorbereid!

Bij het verzoek om kort telefonisch uitstel voor uw btw-aanslag, worden steeds meer vragen gesteld. Heeft u de juiste antwoorden niet bij de hand, dan kan uw verzoek niet behandeld worden. Wat moet u weten?

TOESLAGEN - 24.09.2019

Echtscheiding en toeslagen


AUTO VAN DE ZAAK - 24.09.2019

Bijtelling elektrische auto fors hoger, wat kunt u doen?

Elektrische auto’s worden vanaf volgend jaar fors duurder in de bijtelling. Die bijtelling loopt de komende jaren nog verder op. Wat betekent dat als u nu van plan bent een elektrische auto te kopen en wat scheelt dat in uw portemonnee?

TOESLAGEN - 24.09.2019

Laat geen zorgtoeslag liggen

Uit een recent onderzoek van een vergelijkingssite (Independer.nl) blijkt dat er vorig jaar voor zo’n € 100 miljoen geen zorgtoeslag is aangevraagd. Mogelijk zit er voor u ook nog wat in het vat. Daar moet u dan wel zelf achteraan!

BELEID BELASTINGDIENST - 24.09.2019

Wat heeft u aan vooroverleg met de inspecteur?

Sinds kort staat het standaardformulier ‘Verzoek vooroverleg’ op de site van de Belastingdienst. Door het formulier in te vullen, kunt u vooraf bepaalde fiscale kwesties met uw inspecteur bespreken. Maar wat heeft u daaraan?

VERZEKERINGEN - 24.09.2019

Verzuimverzekering aanpassen?


VAKANTIE - 24.09.2019

Uw medewerker wil extra vakantie kopen, hoe werkt dat?

We zien het steeds vaker, medewerkers die een lange reis willen maken, maar vakantiedagen tekort komen. Hoe lost u dat nou op? Is onbetaald verlof de enige mogelijkheid? Is bijkopen van vakantiedagen een alternatief?

ONTSLAG - 24.09.2019

Kunt u een werknemer die steeds te laat komt, ontslaan?

Steeds weer diezelfde werknemer die te laat komt. U wilt hem het liefst direct ontslaan, maar u hoort overal dat dit niet altijd zomaar kan. Dus vraagt u zich af wanneer een ontslag op staande voet wegens te laat komen wel mag?

TRANSITIEVERGOEDING - 24.09.2019

Nog dit jaar overbrugging voor kleine werkgevers

Als u werknemers moet ontslaan omdat het slecht gaat met het bedrijf, moet u de werknemers een transitievergoeding betalen. Kunt u dan nog gebruikmaken van de overbruggingsregeling transitievergoeding?

WERKWIJZE FISCUS - 24.09.2019

Gebruikelijkheidstoets, wat nu weer?


ARBO - 24.09.2019

Hoever gaat dat ... een veilige werkplek?

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Dat zal geen verrassing meer zijn. Maar hoever gaat dat, een werkplek? Gaat het dan alleen om de normale werkplek? Geldt deze verantwoordelijkheid ook daarbuiten?

DISFUNCTIONEREN - 24.09.2019

Wat als u het jaarcontract niet wilt volmaken?

U heeft een werknemer aangenomen met een jaarcontract. Na afloop van de proeftijd bent u er al snel van overtuigd dat u met deze werknemer niet verder wilt. Wat kunt u doen? Zijn er mogelijkheden om hier onderling uit te komen?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 24.09.2019

Niet zomaar ronselen

U wilt goede werknemers graag behouden en wilt daarom een anti-ronselbeding in de arbeidsovereenkomst opnemen. Wat zei de rechter daar nu over?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 24.09.2019

Fiscale regelgeving niet duidelijk, wat nu?

Soms komt u voor loonheffingsvragen te staan waar u of uw adviseur geen zekerheid over hebben. Bovendien adviseren wij regelmatig om met de fiscus in overleg te gaan. Wat kan het instrument ‘vooroverleg’ dan voor u betekenen?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 18.09.2019

Verbouwing villa geen klus voor BV

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) moet u zakelijk handelen met uw BV. Dit betekent bijv. dat uw BV geen kosten op zich mag nemen die eigenlijk voor uw rekening moeten komen. Hierover speelde onlangs een procedure bij de rechter.

PRIVÉ - 18.09.2019

Omzetting huwelijkse voorwaarden, fiscaal interessant?

Echtgenoten voor wie het niet meer nodig is om hun vermogens gescheiden te houden, kunnen de huwelijkse voorwaarden wijzigen en omzetten in een gemeenschap van goederen. Ook fiscaal gezien kan dat interessant zijn. Hoe werkt dat?

FISCOTIP - 18.09.2019

Zo houdt u uw ‘verplichte’ salaris binnen de perken

Als directeur-grootaandeelhouder moet u jaarlijks een ‘gebruikelijk loon’ opnemen van minstens € 45.000. Jammer, want dit is progressief belast in box 1 en niet in box 2. Hoe en in welke gevallen is dit het beste te voorkomen?

PENSIOEN - 18.09.2019

Afkoop pensioen in eigen beheer goed uitvoeren

De afkoop van uw pensioen in eigen beheer kan fiscaal aantrekkelijk zijn. U kunt immers ook in 2019 nog aanspraak maken op een belastingkorting. U moet er dan wel voor zorgen dat alle formaliteiten goed worden geregeld.

CONTROLE - 18.09.2019

Betaal giften aantoonbaar via de bank

Als u schenkingen doet aan een goed doel, dan zijn deze (los van de drempel) aftrekbaar in box 1. Hoe controleert de Belastingdienst of giften wel echt zijn gedaan? Hoezo kunnen kwitanties onvoldoende bewijs zijn? Hoe staat u sterk?

GOED OM TE WETEN - 18.09.2019

Btw op oninbare factuur tijdig terugvragen


BTW - 18.09.2019

Zorg voor correcte inkoopfacturen

Om de btw te mogen verrekenen, moeten uw inkoopfacturen aan diverse eisen voldoen. Het ontbreken van gegevens hierop kan u duur komen te staan.

ERFRECHT - 18.09.2019

Dankzij testament blijft het vermogen in de eigen familie!

Hoe blijft uw vermogen in de eigen familie? Wat als er goederen uit uw erfenis worden verkocht? Moet deze opbrengst bij echtscheiding worden verdeeld? Wat kunt u regelen via een zogenaamde ‘uitsluitingsclausule’ in uw testament?

RECHT VAN DE BOUW - 18.09.2019

Bouwsector nu op slot door stikstofuitspraak?

Door de uitspraken van de Raad van State is de vergunningverlening voor bouwprojecten grotendeels stil komen te liggen. Daarover heerst bij de overheid grote onduidelijkheid. Wat nu? Zijn er nog mogelijkheden?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 18.09.2019

Cementblok in grond voor rekening en risico van koper!

Als er door obstakels in de grond extra werkzaamheden nodig zijn voor het uitvoeren van heiwerk, voor wie zijn dan de kosten? Wat speelde hierover bij een collega? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter nu hierover beslist?

BELASTINGEN - 18.09.2019

Fiscaal geen ondernemer, hoe voorkomt u dat nu?

Een betonijzervlechter werkte als zzp’er feitelijk ‘vast’ voor slechts één opdrachtgever. Hij werd door de fiscus niet als ondernemer geaccepteerd en miste dus de ondernemersvoordelen. Hoe is dit mogelijk en is dat te voorkomen?

PERSONEEL - 16.09.2019

Pornokiekjes tijdens werktijd (on)geoorloofd?

Uw kok is tijdens werktijd op heterdaad betrapt bij het bekijken van porno. U wilt absoluut niet dat uw werknemers een dergelijk gedrag vertonen tijdens werktijd. Wat vond onlangs de rechter hiervan? Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

BELASTINGCONTROLE - 16.09.2019

Eurosteekproef bij controle in horeca geliefd door fiscus

In de horeca gaat het vaak om administraties van behoorlijke omvang. Om dan te besparen op de controletijd werkt de fiscus steeds meer met de eurosteekproef. Dat mag dan allemaal wel sneller werken, maar welke rechten heeft u daarbij?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 16.09.2019

Nu al inspelen op winsttariefdalingen in 2020 en 2021

Zoals u wellicht al gehoord heeft, gaat de winstbelasting (Vpb) voor BV’s de komende twee jaar omlaag. Maar hoe kunt u daar met uw horeca-BV al in 2019 van profiteren? Wat zijn de mogelijkheden?

BTW-TARIEF - 16.09.2019

Parkeergelegenheid aanbieden, welk btw-tarief?

Bij uitgaansgelegenheden wordt nogal eens tegen betaling parkeergelegenheid aangeboden. Maar welk btw-tarief moet u dan toepassen en waar hangt dit van af? Onlangs deed het hof in Den Bosch hierover een belangrijke uitspraak.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 16.09.2019

Minderheidsaandeelhouder in loondienst bij BV?

Wanneer u via een managementovereenkomst voor uw horeca-BV werkt, dan bent u in principe in loondienst bij uw holdingvennootschap. Dat mag dan niet puur voor de bühne zijn, aldus een uitspraak van Rechtbank Gelderland.

BTW - 13.09.2019

Gevolgen nieuwe btw-regeling voor zonnepanelen

Per 1 januari 2020 wordt er een nieuwe btw-regeling voor ‘kleine ondernemers’ ingevoerd. Wist u dat deze kleineondernemersregeling (de zogenaamde ‘KOR’) ook gevolgen kan hebben voor de eigenaren van zonnepanelen? Hoe zit dat?

UW RAADSMAN - 13.09.2019

Souterrain behoort niet tot de eigen woning

Fiscaal kan men maar één eigen woning hebben. Uit een recente uitspraak van de rechter blijkt dat als het pand uit twee zelfstandig te verhuren delen bestaat, dat dan een deel niet als eigen woning kan worden aangemerkt.

VERKOOP - 13.09.2019

Verkoop van een uitgebrande woning

Stel, u krijgt een volledig uitgebrand pand in de verkoop. Het object is niet toegankelijk, dus geïnteresseerden moeten op u vertrouwen. Waar moet u op letten?

BEDRIJFSHUUR - 13.09.2019

Wie draait er op voor de schade, huurder of verhuurder?

Een eigenaar van een pand is blij met de huurder, een rijwielhandel in elektrische fietsen. Omdat het echter om dure fietsen gaat, is de inbraakkans groter. Is dan alle schade van een inbraak voor rekening van de huurder? Wat speelt daarbij?

VERKOOP - 13.09.2019

Voorbehoud niet ingeroepen, adviseur aansprakelijk?

Een hypotheekadviseur heeft een zorgplicht. In hoeverre valt ook de zorg voor het tijdig aanleveren van stukken hieronder? En (wanneer) moet worden geadviseerd om het financieringsvoorbehoud in te roepen?

IN DE KIJKER - 13.09.2019

Nieuwe verhuurder, hoe zit het met eerdere afspraken?

Bedrijfsvastgoed wordt vaak als investeringsobject gezien en dus kan het gebeuren dat een verhuurd kantoor- of winkelpand verkocht wordt aan een nieuwe eigenaar. Hoe zit het dan met afspraken die gemaakt zijn met de vorige eigenaar?

APPARTEMENTSRECHTEN - 13.09.2019

Koper appartement automatisch VvE-lid

Wij vertellen u vast niets nieuws als we stellen dat de koper van een appartement vaak geen idee heeft van de rechten en plichten die komen kijken bij de aankoop van een appartementsrecht. Waar moet u een koper op wijzen?

AFTREKPOST PRIVÉ - 12.09.2019

Ouders lenen tegen (te) hoge rente aan kind


BTW - KLEINEONDERNEMERSREGELING - 12.09.2019

De nieuwe KOR, is dat eigenlijk wel voordelig voor u?

Als uw omzet in 2020 lager dan € 20.000 is, dan kunt u kiezen voor de nieuwe kleineondernemersregeling. Kiezen voor de nieuwe KOR is echter niet altijd voordelig. Hoe maakt u een goede keuze?

BELEID BANKEN - 12.09.2019

Banken melden belastingontwijking, hoe dat zo?

De Nederlandsche Bank (DNB) maakte onlangs bekend dat banken belastingontwijkend gedrag van hun klanten moeten gaan onderzoeken en rapporteren. Waar kunt u rekening mee houden? Hoe heet wordt ‘die soep’ opgediend?

AUTO VAN DE ZAAK - 12.09.2019

Voordeel elektrisch rijden wordt minder

De bijtelling voor elektrische auto’s is vanaf 2019 al veranderd. De komende jaren worden de stimuleringsmaatregelen stapsgewijs verder aangepast.

ADMINISTRATIE - 12.09.2019

Ook bewaarplicht voor privéadministratie?

Als ondernemer heeft u een bewaarplicht van in beginsel zeven jaar. Maar geldt er voor particulieren ook een bewaarplicht en zo ja, wanneer dan wel? Wat vond de rechter hier onlangs van? En waar moet u nog meer op letten?

HANDELSPRAKTIJK - 12.09.2019

Met wie heeft u een overeenkomst gesloten?

Stel, u doet zaken met een nieuwe klant. Als u zijn bedrijf checkt bij de Kamer van Koophandel is de handelsnaam van uw nieuwe klant de handelsnaam van een BV met een andere naam. Met wie heeft u nu een contract?

BEVEILIGING - PRIVACY - 12.09.2019

Stop het tracken van uw gelezen e-mail

De reclamemail die nog door uw spamfilter komt, houdt u bijna altijd in de gaten of u opent en leest die e-mail ook. Hoe gebeurt dit en hoe houdt u dit tegen?

SOFTWARE - OFFICE - 12.09.2019

Zes verborgen functies in Microsoft Word

Mogelijk gebruikt u Microsoft Word voor het opmaken van brieven, offertes, enz. De mogelijkheden van dit programma zijn erg ruim, maar kende u deze al?

SOFTWARE - ANDROID - 12.09.2019

Hoe update u uw Android-smartphone?

In tegenstelling tot iPhones die nagenoeg allemaal op dezelfde versie draaien, zijn er verschillende versies van Android in omloop. Hoe zorgt u ervoor dat u de laatste versie heeft?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 12.09.2019

Zo vindt u contactmoment met uw klanten

We hebben allemaal een drukke agenda. Een afspraak of meeting plannen met klanten ligt dus niet altijd voor de hand. Welke tools helpen u?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 12.09.2019

Maak uw website beter met A/B-tests

De website van uw zaak is een dynamisch platform dat u continu moet bijsturen. Hoe kunt u A/B-tests gebruiken om uw webpagina’s geleidelijk te verbeteren?

SOFTWARE - APPS - 12.09.2019

Documenten beheren in iOS


ZAKELIJK - PERSONEEL - 12.09.2019

Personeel vinden, wees creatief

De werkloosheid is laag en bijna 1/4 deel van de Nederlandse bedrijven kampt met personeelstekort. Hoe vindt u dan toch geschikte werknemers?

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - PDF - 12.09.2019

Zes tools om uw pdf’s te bewerken

Pdf’s hebben het voordeel er hetzelfde uit te zien op ieder toestel, maar ze bewerken is niet zo makkelijk. Met deze zes gratis tools kan het echter wel.

Cookiebeleid