2016 -
Februari
SOFTWARE & DIENSTEN - OFFICE - 24.02.2016
Google Documenten of toch maar Office 2016?
Microsoft Office 2016 is al enige tijd op de markt, maar ook Google Documenten wordt steeds beter. Wat is het verschil tussen beide kantoorsuites en loont het nog steeds de moeite om te betalen voor Office?
WEBDIENSTEN - VARIA - 24.02.2016
Hoe zet u een groot bestand over?
Wie een bestand van meerdere megabyte of gigabyte wil versturen – bv. een video of meerdere fotobestanden – heeft daarvoor verschillende mogelijkheden. Wij testten er enkele voor u uit.
COMPUTER - MOBIEL - 24.02.2016
Kies een tablet met het meest geschikte formaat
Zowel iPads als Android-tablets zijn in een heleboel verschillende formaten te verkrijgen, variërend van 7 tot 13 inch. Hoe kiest u de tablet die voor u het meest geschikt is?
COMPUTER - SMARTPHONE - 24.02.2016
Doe meer met uw (oude) smartphone
Een smartphone is een erg flexibel apparaat en u gebruikt het ongetwijfeld voor heel wat uiteenlopende zaken. Maar wist u dat u uw (oude) toestel ook kunt inzetten voor minder vanzelfsprekende taken?
ZAKELIJK - FINANCIEEL - 24.02.2016
Uw financiën opvolgen in Excel
Excel in Microsoft Office 365 werd uitgebreid met twee financiële sjablonen: één voor het opvolgen van uw cashflow, één voor uw aandelen. De moeite waard?
ONTSPANNING - MUZIEK - 24.02.2016
Aangepaste muziek voor elk moment
Organiseert u een feestje of een activiteit en zoekt u daarvoor de juiste muziek? Hoe zorgt u dan voor het juiste genre? Een overzicht van de mogelijkheden.
COMPUTER - PRINTER - 24.02.2016
Waarom hapert die printer weer?
Hoe vaak heeft u het al niet meegemaakt? U moet dringend een belangrijk document afdrukken en er komt helemaal niks uit de printer. Wat kunt u dan allemaal zelf doen?
WEBDIENSTEN - VARIA - 24.02.2016
Laat uw webdiensten samenwerken
Met IFTTT – kort voor ‘if this then that’ – kunt u zelf routinetaken automatiseren, zonder dat u moet kunnen programmeren. Hoe krijgt u dat voor elkaar en is het echt nuttig?
WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 24.02.2016
Uw werknemers: een gevaar op Facebook?
Uw medewerkers zijn de ambassadeurs van uw onderneming. Wanneer zij zich negatief over u uitlaten op Facebook of Twitter, dan kan dat aanzienlijke gevolgen hebben. Een goed socialemediabeleid is dan ook een must.
BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 24.02.2016
Een gewaarschuwd mens...
Kwaadwillenden bedenken steeds nieuwe manieren om bedrijven en particulieren te duperen. Zorg dat u op de hoogte bent van de laatste trucs en blijf alert.
E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 24.02.2016
De beste mobiele mailapps
Voor mobiele toestellen zijn er wel honderden mailapplicaties te vinden in Google Play (Android) of de App Store (iOS). Maar welke scoren nu eigenlijk het best? Het antwoord verschilt naargelang het platform waarop u werkt.
VERKOOP - 24.02.2016
Let op met afmetingen bij de verkoop van woningen!
Het vaststellen van de juiste afmetingen van een woning blijft in de praktijk voor makelaars een lastige oefening. Toch is het van belang om fouten te voorkomen, want verkeerde afmetingen kunnen grote gevolgen hebben. Hoe zit dat?
GEMEENTE - 24.02.2016
Troep bij de buren
Wat kunt u doen als de buren er een troep van maken in hun achtertuin of de voortuin gebruiken als fietsenstalling? Steeds vaker komt het voor dat bewoners niet aanspreekbaar zijn op hun gedrag. Kan de gemeente dan iets betekenen?
UW RAADSMAN - 24.02.2016
Huis voor een studerend kind kopen
Uw cliënt is van plan een huis of een appartement in een studentenstad te kopen en dit te gaan verhuren aan zijn studerend kind. Wat zijn de fiscale gevolgen? Heeft het studerend kind dan recht op huurtoeslag?
BURENRECHT - 24.02.2016
Oude struik ineens een grijze plaag?
In het burenrecht gaat het vaak om bomen of struiken die te dicht bij de erfgrens staan. Wanneer moet een vordering tot verwijdering daarvan worden ingesteld?
IN DE KIJKER - 24.02.2016
Derdenbeslag, word niet de gebeten hond!
Uw cliënt heeft een pand gekocht, zonder ‘Vormerkung’. Opeens staat de deurwaarder bij uw cliënt op de stoep: hij komt beslag leggen op de koopsom die uw cliënt nog moet betalen aan de verkoper. Wat moet uw cliënt hiermee?
GEMEENTE - 24.02.2016
Overstroming op bordje gemeente leggen?
Nederland wordt steeds natter en het komt regelmatig voor dat de gemeentelijke riolering het water niet aankan. Sommige woningen hebben zelfs regelmatig ‘natte voeten’. Kan de eigenaar de gemeente aansprakelijk stellen?
APPARTEMENTSRECHTEN - 24.02.2016
Mag een VvE huisdieren verbieden?
Uw cliënt heeft onlangs een appartement gekocht. Hij is inmiddels samen met zijn partner en hun twee honden verhuisd. Nu blijkt echter dat er in het huishoudelijk reglement staat dat er maar één huisdier gehouden mag worden.
RECHTSVORM - 22.02.2016
Van eenmanszaak naar BV?
Wanneer is het fiscaal voordelig als u van uw eenmanszaak een BV maakt? Zijn er verder nog voordelen en/of nadelen aan verbonden? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.
ZELFSTANDIGENAFTREK - 22.02.2016
Inhalen niet-benutte zelfstandigenaftrek
Indien u als ondernemer meer dan 1.225 uur besteedt aan uw onderneming, komt u in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Dit levert een aftrekpost van € 7.280,-. op. Maar wat nu als uw fiscale winst lager is? Hoe zit dat?
INKOMSTENBELASTING - 22.02.2016
Voorlopige aanslag 2016 te hoog?
Ondernemers hebben begin dit jaar een voorlopige aanslag (hierna ‘VA’) voor 2016 ontvangen. Wat nu als deze fors te hoog is? Bezwaar is niet mogelijk, maar hoe voorkomt u dan dat u het hele jaar op zwart zaad zit?
SPAREN - 22.02.2016
Uw spaargeld verhuizen naar een belastingparadijs?
Onlangs kwam in het nieuws dat de EU ernst wil gaan maken met het tegengaan van belastingshoppen. Zijn er eigenlijk nog belastingparadijzen voor particulier vermogen? Mag u bijvoorbeeld in het buitenland sparen voor uw oude dag?
NAHEFFINGSAANSLAG - 22.02.2016
Belastingaanslag te laat verstuurd: dat scheelt ...
Ook de Belastingdienst is aan termijnen gebonden. Belastingaanslagen moeten binnen een bepaalde tijd zijn opgelegd. Wanneer is de Belastingdienst te laat en hoeft u een naheffingsaanslag niet meer te betalen?
VAR-PROBLEMATIEK - 22.02.2016
Voorbeeldcontract is geen ‘must’!
Eindelijk weten we het zeker. Vanaf 1 mei 2016 geldt de VAR niet meer. In plaats daarvan kunt u gebruikmaken van voorbeeldcontracten, als u dat wilt.
GEMEENTELIJKE HEFFINGEN - 22.02.2016
Lagere WOZ-waarde door daling bouwkosten?
Door de economische crisis is onder andere de bouwsector hard getroffen. Dat dit soms zelfs doorwerkt in de WOZ-waarde van uw bedrijfspand, besliste onlangs de rechter. Wat speelde er en wat kunt u ermee?
PENSIOEN - 22.02.2016
Algemeen pensioenfonds iets voor u?
Nieuw in het pensioenlandschap is het algemeen pensioenfonds (het APF). Is zo’n APF echt zo geweldig of zijn er ook minpunten? Wat moet u weten?
MEDIATION - 22.02.2016
Meewerken aan mediation, of anders ...
Als een werknemer ziek is, moet hij zijn best doen om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Mag u de loondoorbetaling tijdens zijn ziekte opschorten als hij weigert mee te werken aan mediation? Wat zei de rechter?
RE-INTEGRATIE - 22.02.2016
Stel vragen aan uw bedrijfsarts
Wanneer een werknemer voor langere tijd uitvalt door ziekte krijgt u te maken met een advies van uw bedrijfsarts. Hoe zorgt u ervoor dat u een duidelijk advies krijgt van de bedrijfsarts?
KOSTENVERGOEDING - 22.02.2016
Vaste kostenvergoeding in de werkkostenregeling 2016?
Stel, u geeft uw werknemer een vast bedrag ter compensatie van kosten die hij moet maken voor zijn werk. En dat zonder dat hij hiervoor bonnetjes hoeft in te leveren. Hoe zorgt u er dan voor dat u fiscaal niet tegen de lamp loopt?
EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 22.02.2016
Voorkom dat de rechter een ontslag afwijst
De juiste stappen zetten om een ontslag succesvol te bewerkstelligen, is onder de nieuwe Wet werk en zekerheid van nog groter belang geworden. Wat overkwam een collega-werkgever onlangs? En hoe voorkomt ú deze problemen?
RECHT - 22.02.2016
Instructies geven aan werknemers, waar ligt de grens?
Als werkgever kunt u bindende instructies geven aan werknemers. Dat is maar goed ook: als werknemers zich niet aan uw instructies hoefden te houden, zou het een chaos worden. Toch mag u niet elke instructie geven. Hoe zit dat?
PERSONEELSBELEID - 22.02.2016
Als medewerkers in hun eigen spiegel kijken ...
In veel organisaties houden medewerkers zichzelf een spiegel voor en vragen feedback over hun functioneren. Met een mooi woord heet dat ‘360 graden feedback’. Heel waardevol voor hun ontwikkeling. Hoe gaat dat in zijn werk?
INVENTARIS - 22.02.2016
Bedrijfsmiddel verkopen, hoe winstbijtelling voorkomen?
Stel, uw oven is aan vervanging toe. U heeft zelfs iemand die hem wil overnemen van u. Naar welke datum moet u kijken zodat u niet tegen de desinvesteringsbijtelling aanloopt? Hoe pakt u dat fiscaal slim aan?
MEEWERKENDE KINDEREN - 22.02.2016
Hoeveel mag uw kind in 2016 bijverdienen?
Als uw kind een baantje neemt, is dat natuurlijk prima: hij/zij leert met geld omgaan en draagt misschien zelfs een steentje bij aan de (studie)kosten. Maar dan moet het natuurlijk niet ten koste van kinderbijslag of studiefinanciering gaan.
CONTRACT EN VOORWAARDEN - 22.02.2016
Beëindiging van een serviceabonnement
Zonder het te weten, sluit u als horecaondernemer regelmatig een zogenaamde ‘duurovereenkomst’, zoals een serviceabonnement of franchiseovereenkomst. Zo’n overeenkomst is opzegbaar. Wat moet u daarvan weten?
PERSONEEL - 22.02.2016
Kunt u werkkleding belastingvrij laten (mee)reinigen?
Onder de werkkostenregeling zijn de regels rond werkkleding aangescherpt. Kunt u werkkleding nog belastingvrij laten (mee)reinigen of gaat dat ten koste van de fiscale vrije ruimte? Hoe pakt u het zo slim mogelijk aan?
INVESTEREN - 22.02.2016
Gezamenlijke investeringen bij een Vof
De investeringsaftrek is ook in 2016 weer interessant voor u. Wat als uw horecazaak een Vof is? Welke vennoot geniet dan welke aftrek?
FINANCIEREN - 22.02.2016
Meer kans op hypotheek voor horecastarters?
Banken krijgen steeds meer concurrentie van nieuwe aanbieders van financiële producten. Vooral bij hypotheken als u de reclame moet geloven. Zo hoeft u niet langer cijfers van de laatste drie jaren in te leveren. Waar moet u op letten?
INTERNET - 22.02.2016
Sociale media: wat moet u ermee als horecabedrijf?
Sociale media zijn niet meer uit de maatschappij weg te denken. Wat moet u er als horecaondernemer eigenlijk mee? En uit welke sociale media kiest u dan? Van Pinterest en Facebook tot en met Twitter, Foursquare en LinkedIn.
VAR - 19.02.2016
Modelovereenkomsten ongewijzigd gebruiken?
Nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met het vervangen van de VAR door modelovereenkomsten en de invoering daarvan per 1 mei 2016 dus een feit is, is het ook voor u tijd om na te denken hoe u hiermee in uw situatie wilt omgaan.
TUCHTRECHT - 19.02.2016
Terugkijken en vooruitblikken op de tuchtrechtspraak
Of een klacht nu terecht is of niet, of er nu wel of niet een maatregel wordt opgelegd, geen enkele zorgverlener vindt het leuk om voor de tuchtrechter te worden gedaagd. Welke lessen kunt u in algemene zin leren uit de tuchtrechtspraak?
PENSIOEN - 19.02.2016
Wat als uw ‘kapitaal’ beschikbaar komt?
Veel zelfstandige zorgprofessionals sparen fiscaalvriendelijk voor hun oude dag door premie te storten bij een verzekeraar of bank, bijvoorbeeld in een lijfrente. Hoe is de situatie nu als die ‘spaarpot’ vrijkomt? Wat zijn uw keuzes?
ONTSLAG OP STAANDE VOET - 19.02.2016
Ontslag op staande voet, wat volgt daarna?
U doet het natuurlijk liever niet, maar als een werknemer het te bont maakt, zou u hem op staande voet kunnen ontslaan. Is de kous daarmee af of staat u daarna nog iets te wachten?
AFTREKPOST - 19.02.2016
Ook in 2016 weer profiteren van de giftenaftrek
Een gift aan een goed doel mag u onder bepaalde voorwaarden aftrekken voor de belasting. Dit kan u een belastingbesparing van maximaal 52% opleveren. Aan welke voorwaarden moet u vanaf dit jaar voldoen?
INKOMSTENBELASTING - 19.02.2016
Kinderalimentatie tóch aftrekbaar?
Sinds 2015 is kinderalimentatie niet meer fiscaal aftrekbaar. Het is echter wél mogelijk de toekomstige alimentatieverplichting in box 3 op te nemen. Hoe?
AUTOMATISERING - 19.02.2016
Patiëntgegevens mailen of whatsappen, mag dat wel?
U wilt een externe collega om zijn mening vragen en mailt of whatsappt hem patiëntgegevens. Mag dat zomaar of loopt u dan risico’s? Hoe pakt u dat zo slim mogelijk aan, want u wilt niet dat de patiëntgegevens op straat belanden …
IN DE KIJKER - 18.02.2016
Mag u uw eigen appartement verhuren via Airbnb?
Verhuren via Airbnb kan aardig wat geld opleveren. Stel, u bent eigenaar van een appartement. Dan zijn er toch geen beperkingen? Of toch wel? Moet u nog op bijzondere dingen letten? En wat heeft de VvE ermee te maken?
APPARTEMENTSRECHTEN - 18.02.2016
Heeft de VvE het Bouwbesluit overtreden?
De eigenaar van een appartement onderhoudt zijn appartement slecht waardoor er vochtschade is ontstaan. Het gevolg is dat de gemeente de VvE aanspreekt op overtreding van het Bouwbesluit. Hoe zit dat precies?
KOOP - 18.02.2016
Aansprakelijk voor te hoge koopsom?
De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de rol van de aankoopmakelaar bij de onderhandelingen over de koopprijs. Wat speelde er?
WOZ - 18.02.2016
Verruiming openbaarheid WOZ-waarde woningen
Er is onlangs een nieuwe wet aangenomen inzake het openbaar maken van de WOZ-waarde van woningen. Deze wet treedt op 1 oktober 2016 in werking. Wat moet u daarvan weten?
UW RAADSMAN - 18.02.2016
Tekenen voor ontvangst van algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden bij een huurovereenkomst voor bedrijfsruimte bevatten belangrijke bepalingen. Het is dan ook van belang dat een huurder kennisneemt van deze algemene voorwaarden. Waar moet u op letten?
VERKOOP - 18.02.2016
Ontbindende voorwaarde kan zomaar verlengd blijken!
Ontbindende voorwaarden in koopovereenkomsten: u werkt er ongetwijfeld vaak mee. Wist u dat een koper soms ook ná het verstrijken van een termijn die in zo’n ontbindende voorwaarde staat, hier toch nog een beroep op kan doen?
GEMEENTE - 18.02.2016
Vergunning voor stuccen gevel en vervangen dakpannen?
In de gemeente Stichtse Vecht speelde een handhavingszaak over een gestucte gevel en vervangen dakpannen. Omwonenden vonden het namelijk afschuwelijk. De rechter oordeelde in hun nadeel. Wat was er aan de hand?
PERSONEEL - 18.02.2016
Als een goed ontslagdossier ontbreekt ...
Het was de afgelopen weken volop in het nieuws: het nieuwe ontslagrecht heeft het voor werkgevers nóg moeilijker gemaakt een werknemer te ontslaan. Hoe pakt u het aan als een goed dossier ontbreekt? Wat zijn dan uw mogelijkheden?
REGISTRATIE MERK - 18.02.2016
Merkregistratie buiten de Benelux per 26 maart 2016
Stel, u wilt uw merk, product of handelsnaam ook buiten de Benelux laten registreren. Wat zijn dan de mogelijkheden, wat kost dat zoal en waar kunt ervoor terecht? En wat wijzigt er per 26 maart 2016 eigenlijk?
BEDRIJFSKOSTENAFTREK - 18.02.2016
Vergeet bijkomende kosten van uw pc niet in de aangifte
Voordat u het weet, bent u weer met uw aangifte 2015 bezig. Maar vergeet de bijkomende kosten ook niet, want dat is zonde. Waar moet u dan aan denken? Of u nu in de uitstelregeling zit of niet ...
RECHTSVORM - 18.02.2016
Kan uw partner met terugwerkende kracht de Vof in?
Soms komt u er in de loop van het jaar pas achter dat het fiscaal voordeliger was geweest als u in een Vof had gezeten. Soms mag dat met terugwerkende kracht. De rechter heeft die mogelijkheid onlangs verruimd. Wat speelde er?
HYPOTHEEK - 18.02.2016
Hypotheek oversluiten, heeft dat wel zin?
Er zijn verschillende redenen om uw hypotheek over te sluiten. Doel ervan is om de hypotheek (beter) bij uw persoonlijke situatie te laten aansluiten. En bijkomend om uw lasten te verlagen. Valt er überhaupt iets te besparen in 2016?
BTW - 18.02.2016
Btw-correctie privégebruik woning, maak tijdig bezwaar!
De Hoge Raad heeft op 30 oktober 2015 uitspraak gedaan in het zogenaamde ‘champignonkwekersarrest’. Hoezo is dit belangrijk als u meedoet aan de btw? Hoe kan dit voor u voordelig zijn en wat moet u daarvoor doen?
PERSONEEL - 18.02.2016
Ontslag wegens slecht functioneren
Sinds 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels voor het ontslaan van werknemers. Ontslag via de rechter blijkt veel lastiger dan gedacht. Wat nu te doen?
SUBSIDIE - 18.02.2016
Subsidie Jonge landbouwers
De subsidie Jonge Landbouwers wordt door alle provincies van 1 maart t/m 15 april opengesteld. Bent u nog geen 41? Als u ook aan de overige voorwaarden voldoet, komt u wellicht in aanmerking voor deze subsidie. Hoe werkt dat?
BOER EN BEDRIJF - 18.02.2016
Overdracht betalingsrechten registreren
U kunt betalingsrechten overdragen door verkoop of verhuur. De betalingsrechten moeten wel eerst zijn vastgesteld. Een overdracht van rechten kunt u tot uiterlijk 15 mei melden bij RVO. Hoe moet dat? Welke afspraken zijn hierbij van belang?
GEBOUW EN GROND - 18.02.2016
Buurman heeft de grensafbakening verzet, grond kwijt?
Als de schutting of afrastering is verplaatst, is er dan altijd sprake van verkrijgende verjaring van een strook grond? Wat als de grens niet overeenkomt met de kadastrale grens? Wie moet dan wat bewijzen? Wat heeft de rechter beslist?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 18.02.2016
Geen constructieberekening; herstel tekortkomingen?
De kap van een nieuwe kapschuur wordt door collega Patrick niet vlak, waterdicht en haaks opgeleverd. Er ontbreekt zelfs een constructieberekening. Er komt veel gedoe met de klant. Had dit voorkomen kunnen worden? Wat is er nu beslist?
PRIVé - 18.02.2016
Woonhuis met vocht en schimmelproblemen gekocht?
Als in de koopovereenkomst voor een woonhuis een zogenaamde ‘ouderdomsclausule’ en een ‘nooit-bewoningsclausule’ zijn opgenomen, doet de koper dan afstand van zijn recht? Wat heeft de rechter hier nu over beslist?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.02.2016
Gebrek aan bewijs. DGA niet in privé aansprakelijk!
Als achteraf blijkt dat de situatie van de BV minder rooskleurig blijkt te zijn dan gedacht, is de directeur-eigenaar (DGA) dan in privé aansprakelijk? Of is daar meer voor nodig? Wat heeft de rechter beslist in een zaak over een installatiebedrijf?
FISCOTIP - 18.02.2016
Met terugwerkende kracht de BV in
Als u met terugwerkende kracht de BV in wilt, mag er geen sprake zijn van een ‘incidenteel fiscaal voordeel’. De Hoge Raad heeft dit begrip belangrijk beperkt. Hoe kunt u daarvan bij een onverwachte meevaller profiteren?
PERSONEEL - 18.02.2016
Pas op met modelcontract zzp’er!
Onlangs werd bekend dat er in de modelcontracten voor zzp’ers die op de website van de Belastingdienst zijn gepubliceerd, fouten staan. Hoe zit dat?
LOONHEFFING - 18.02.2016
Ook recht op afdrachtvermindering bij deelcertificaten
Tot 1 januari 2014 kon u als werkgever voor de loonheffing gebruikmaken van de afdrachtvermindering onderwijs. De Hoge Raad heeft hierover onlangs een belangrijke uitspraak gedaan. Kunt u daar nog van profiteren?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.02.2016
Met uw eigen BV in een firma?
Het ondernemen in een BV-structuur is fiscaal niet altijd de meest aantrekkelijke rechtsvorm. Sommige ondernemers kiezen er dan ook voor om via een Vof (tijdelijk) weer IB-ondernemer te worden. Daarbij moet u wel op uw hoede zijn!
PRIVÉ - 18.02.2016
Fiscale spelregels voor studerend kind
Veel ouders bekostigen (een deel van) de studie van hun kind(eren). Bijvoorbeeld omdat volgens de normen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een bijdrage van de ouders verlangd wordt. Hoe zit dit fiscaal?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.02.2016
Maatwerkoplossing voor samenwerking in BV
Als er plannen zijn om (al dan niet via een holding-BV) te gaan samenwerken in een BV, moet vooraf worden besproken hoe de verhouding zal zijn tussen de aandeelhouders. Hoe kunt u een patstelling voorkomen?
PERSONEEL - PRIVÉBIJTELLING AUTO - 15.02.2016
Verbod op privégebruik kan bijtelling voorkomen ...
Als werknemers aan de bijtelling voor de auto van de zaak willen ontkomen, kan dat door een verbod op privégebruik in te stellen. Daarvoor gelden wel de nodige spelregels. Hoe luiden die? Wat zegt de rechter als u ze niet naleeft?
BEDRIJFSKOSTENAFTREK - 15.02.2016
Schade aan uw mobieltje, hoe zit dat fiscaal?
Schade aan uw iPhone (of een ander mobieltje) is op zich al vervelend genoeg. Maar zijn er ook nog vervelende fiscale gevolgen? Wat is daarbij van belang en hoe zit het als het een toestel van een van uw medewerkers betreft?
TOESLAGEN - 15.02.2016
Denk aan uw toeslagen!
De overheid stimuleert jonge ouders om allebei te werken, onder meer door middel van de kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is voor 2016 behoorlijk verhoogd. Wanneer komt u daarvoor in aanmerking? Waar moet u op letten?
BTW-AANGIFTE - 15.02.2016
Vanaf 2016 méér maandopgaven ICP
Levert u ook aan buitenlandse ondernemers goederen of diensten? Door een wijziging per 2016 moeten meer ondernemers per maand opgaaf ICP doen.