Alle domeinen

2018 - Maart

WONINGHUUR - 30.03.2018

Huurcommissie: zonnepanelen in de servicekosten

Een prangende vraag is afgelopen najaar beantwoord door de Huurcommissie: een vergoeding voor zonnepanelen mag worden opgenomen in de servicekosten. Dit is ook voor commerciële verhuurders goed nieuws. Hoe zit dat?

TAXATIE - 30.03.2018

Geschil over waarde of schade, hoe lost u dat op?

Bij koop- en verkooponderhandelingen en afspraken omtrent vastgoed kunnen er discussies ontstaan over bijvoorbeeld de waarde of een vergoeding voor geleden schade. Er zijn verschillende mogelijkheden om tot een oplossing te komen.

WONINGHUUR - 30.03.2018

Strenge eisen bij einde tijdelijk huurcontract woonruimte

Tot voor kort werden er veel woningen verhuurd vanwege een tegenvallende verkoop. Uit een recente uitspraak blijkt dat de rechter strenge eisen hanteert bij het beëindigen van een tijdelijke huurovereenkomst woonruimte. Hoe zit dat?

INKOMSTENBELASTING - 30.03.2018

De eigen woning in de aangifte 2017


in de kijker - 30.03.2018

Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing?

Als u een contract sluit met een andere professionele partij, zoals een aannemer, kan het zijn dat u allebei verwijst naar uw eigen algemene voorwaarden. Welke voorwaarden gelden er dan? Welke rechter beslist bij tegenstrijdige bepalingen?

FINANCIERING - 30.03.2018

Hoe nu langer thuis blijven wonen?

Steeds meer woningbezitters willen zelfstandig blijven wonen en hun woning levensloopbestendig maken. Wat zijn daarvoor nu de financieringsmogelijkheden?

uw raadsman - 30.03.2018

Invloed sloopplannen op WOZ-waarde

Bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een pand moet men met alle waardevermeerderende en -verminderende factoren rekening houden. Horen plannen om tot slopen over te gaan hier ook bij? Wat is daarvoor bepalend?

RECHT - 30.03.2018

De makelaar en persoonsgegevens

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Als makelaar verzamelt u niet alleen gegevens van kopers en verkopers, maar ook foto’s en technische informatie over het pand. Valt dit ook onder de AVG?

INKOMSTENBELASTING - 30.03.2018

Verlies verrekend, heffingskorting kwijt?

Als u in een jaar verlies lijdt, kunt u dit verrekenen met positieve inkomsten uit het verleden en de toekomst. Dat kan echter gevolgen hebben voor de heffingskorting van de partner. Welke gevolgen heeft dat en wat is daaraan te doen?

PRIVÉ - 30.03.2018

Huwelijkse voorwaarden gewijzigd, dan alles verdelen?

Als huwelijkse voorwaarden zijn omgezet in gemeenschap van goederen, moet bij echtscheiding dan alles fiftyfifty worden verdeeld? Of geldt dat alleen bij overlijden? Wat speelde er laatst in een landbouwmaatschap? Wat is raadzaam?

LOKALE HEFFINGEN - 30.03.2018

Wat is de WOZ-waarde van een slooppand?

Ieder jaar waardeert de gemeente alle onroerende zaken in het kader van de WOZ. Maar wat is die waarde als een pand rijp is voor de sloop? Met welke aspecten moet er dan rekening worden gehouden volgens de rechter?

PERSONEEL - 30.03.2018

Reden voor ontslag op staande voet?

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moest laatst oordelen over of een ontslag op staande voet wegens roken in strijd met een rookverbod rechtmatig was? Wat kan leiden tot ontslag op staande voet? Wat moet u nu weten?

ZELFSTANDIGHEID - 30.03.2018

Pakketbezorger was niet in loondienst

Een bezorger wilde eerst geen werknemer zijn, maar nadat PostNL het contract opzegde toch wel. Wat speelde er en wat is voor u belangrijk?

INTERNET EN RECHT - 30.03.2018

Uw webshop en het onlinegeschillenplatform

U heeft een webshop en de verkopen gaan goed. Heel soms krijgt u toch te maken met een ontevreden consument. Biedt het onlinegeschillenplatform van de Europese Commissie (ODR) dan uitkomst?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 30.03.2018

E-mailetiquette voor professionals

Bezorgt e-mail u te veel stress? Door de volgende etiquetteregels te volgen wordt e-mail voor uzelf en voor anderen een stuk minder belastend.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 30.03.2018

Zet uw website op dieet

Uw bezoekers willen op uw website meteen vinden wat ze zoeken. Ze mogen dus niet afgeleid zijn door overbodige webpagina’s. Hoe zorgt u daarvoor?

ONTSPANNING - FILM - 30.03.2018

Goede serie of film vanavond?

Dankzij streaming videodiensten zoals Netflix of te betalen filmkanalen bij uw kabelverdeler is de keuze aan series en films groter dan ooit. Hoe scheidt u het kaf van het koren?

WEBDIENSTEN - TAAL - 30.03.2018

Alle vertalingen op één plek

Mikt u op een buitenlands publiek en wilt u uw website dus laten vertalen? Door gebruik te maken van een vertaalbeheerplatform maakt u het proces efficiënter.

COMPUTER - SMARTPHONE - 30.03.2018

Langer plezier van uw oude Android-smartphone

Nieuwe Android-smartphones zijn niet langer veel beter dan de vorige generatie. De meeste mensen doen dan ook langer met hun huidige toestel: in 2017 is de verkoop van smartphones voor het eerst gedaald. Hoe vangt u ‘ouderdomsproblemen’ op zonder meteen een nieuw Android-toestel te kopen?

GEZONDHEID - VARIA - 30.03.2018

Apps voor een gezonder leven

Een zieke werknemer kan u al snel honderden euro’s per dag kosten. Met welke apps houdt u zichzelf en uw medewerkers gezonder? Wij testten er enkele voor u uit.

INTERNETCONNECTIE - WIFI - 30.03.2018

Hoe snel is dat wifinetwerk?


ZAKELIJK - ENERGIE - 30.03.2018

Maak werk van energiebesparing

Voor veel ondernemers is energiebesparing niet langer een optie, maar een verplichting. Onderzoek welke maatregelen uw bedrijf moet of kan nemen.

WEBDIENSTEN - VARIA - 30.03.2018

Zo houdt u de concurrentie in het oog

Wellicht bezoekt u geregeld de websites van uw concurrenten. Zo blijft u op de hoogte van hun nieuwste producten en diensten, prijswijzigingen, enz. Maar wist u dat er webtools bestaan die u daar automatisch van op de hoogte brengen?

WEBDIENSTEN - SMARTPHONE - 30.03.2018

Deel uw positie via uw smartphone

Uw smartphone of tablet weet altijd precies waar u bent, dankzij de ingebouwde gps-chip en simkaart. Met de juiste apps kunt u uw positie (soms of continu), doorgeven aan familie, vrienden of collega’s. Hoe werkt dat?

WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 30.03.2018

Beter aan de slag met Google Foto’s

Google Foto’s is handig om foto’s online op te slaan en synchroon te houden tussen meerdere apparaten. Met enkele tips en trucs gebruikt u het efficiënter.

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 30.03.2018

Makkelijk switchen tussen e-mailaccounts


SOFTWARE - APPS - 30.03.2018

Uw notities synchroon op al uw apparaten

Digitale notities zijn ideaal om snel iets op te schrijven. Nog handiger is dat uw notities synchroon gehouden worden tussen uw smartphone, tablet en computer, zodat u overal hetzelfde ziet. Wat zijn de mogelijkheden?

RECHT - 29.03.2018

Familiestatuut voor de continuïteit van de onderneming?

Voor familiebedrijven is het belangrijk om een ‘familiestatuut’ op te stellen. Wat wordt daarmee bedoeld? Wat wordt daarin geregeld en vastgelegd? Hoe is dat belangrijk voor de continuïteit van de onderneming? Waar moet u dan aan denken en hoe regelt u dat?

BELASTINGDIENST - 29.03.2018

Einde aan de crisisheffing ...

In 2013 en 2014 gold er een speciale regeling, waardoor werkgevers over werknemers die per jaar meer dan € 150.000,- salaris verdienden, 16% extra belasting moesten betalen over het meerdere. Wat heeft het Europees Hof van Justitie daar nu over besloten?

RECHT - 29.03.2018

AVG 25 mei en het verwerkingsregister

Een van de speerpunten van de AVG is de documentatieplicht en een onderdeel daarvan is het verwerkingsregister. “Wat is dat nu weer?”, zult u zeggen, en “Is dit dan verplicht?” Wij helpen u een handje verder …

WERKGEVERSZAKEN - 29.03.2018

Voordelen van een ‘werknemer met een krasje’

Uw directie wil een ‘werknemer met een krasje’ aannemen. Zo wil men een arbeidsgehandicapte een kans geven mee te doen in het bedrijf. Welke mogelijkheden bestaan er zoal voor maatschappelijk ondernemen?

PREMIES - 29.03.2018

Checken of uw bedrijf aangesloten is bij de juiste sector!

Werkgevers worden bij de start van het werkgeverschap ingedeeld in een bepaalde sector. Diverse premies zijn afhankelijk van de sectorindeling. Hoezo is dit in de praktijk van groot belang? Wat moet u dus regelmatig controleren voor uw bedrijf?

BOETES BELASTINGDIENST - 29.03.2018

Boete Belastingdienst is ‘duur geld’, maar wel te voorkomen

Hoe voorkomt u boetes van de Belastingdienst? Bijv. als u niet op tijd het aangegeven bedrag aan btw kunt afdragen? De Belastingdienst komt u tegemoet voor zulke gevallen. Welke mogelijkheden heeft u? Wij zetten het voor u op een rijtje.

AUTOMATISERING - 29.03.2018

Alles op uw eigen server, of de cloud in?

Al uw informatie staat opgeslagen op uw eigen servers, maar die servers zijn oud en de kosten voor onderhoud zijn hoog. Is dit het moment om in de cloud te gaan?

RE-INTEGRATIE - 27.03.2018

WIA-keuring, een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer een werknemer twee jaar ziek is, volgt er een WIA-keuring. Het UWV bekijkt o.a. of u voldoende heeft gedaan aan re-integratie. Als dit niet het geval is, kan het UWV een loonsanctie opleggen. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

PRIVACY - 27.03.2018

Mag u privézaken onderzoeken bij een slechte werksfeer?

Stel dat een team een slechte werksfeer heeft. De medewerkers zijn vaak een paar dagen ziek zonder duidelijke reden en de spanning tijdens werkoverleggen is te snijden. Mag u dan ook privésituaties onderzoeken?

ZIEKTE EN RE-INTEGRATIE - 27.03.2018

Als een verslaafde werknemer de regels overtreedt

Het kan vervelende gevolgen hebben als blijkt dat u een verslaafde werknemer in dienst heeft. Een verslaving wordt aangemerkt als een ziekte. Betekent dit dat een verslaafde werknemer niet kan worden ontslagen? Wat zei de rechter?

PERSONEELSDOSSIER - 27.03.2018

Een digitaal of fysiek dossier, wat maakt het uit?

Het zou eigenlijk niet uit moeten maken of u een fysiek of een digitaal personeelsdossier hanteert. In een personeelsdossier bewaart u immers die gegevens die u nodig heeft. Hoe zit dat? Wat heeft de Belastingdienst daarmee te maken?

LOONKOSTENSUBSIDIE - 27.03.2018

Controleer voorlopige berekening UWV


LOON - 27.03.2018

Omzetgerelateerd loon, mag dat wel?

Stel, u wilt loon op basis van omzet afspreken. Als deze vorm niet tornt aan het wettelijk minimumloon, dan zou dat toch moeten kunnen? Los van cao’s of bedrijfsregelingen, wat mag u afspreken?

LOON EN ZIEKTE - 27.03.2018

Een zieke werknemer met nul uren

Een nulurencontract geeft u veel flexibiliteit. U hoeft alleen loon te betalen over de uren die de werknemer werkt. Maar wat als de werknemer ziek wordt?

PERSONEELSBELEID - 27.03.2018

Het voeren van een correctiegesprek

Soms is een correctiegesprek broodnodig. Zo’n gesprek is altijd lastig, maar ook daarbij is een goede voorbereiding het halve werk. Hoe kan ons stappenplan u daarbij helpen?

TOESLAGEN - 27.03.2018

Heeft u de kinderopvangtoeslag al aangevraagd?

Vanaf 1 januari 2018 hebben de ouders van zo’n 20.000 peuters recht op kinderopvangtoeslag. Half januari 2018 had, zo was in het nieuws, pas ruim de helft van deze groep een aanvraag gedaan. Hoe zit dat? Waar moet u op letten?

AFTREKBARE KOSTEN - 27.03.2018

Bedrijf aan huis en maaltijdkosten?

Stel, u heeft een bedrijf aan huis zonder kantine. Hoe zit het dan met kosten voor voedsel en drank? En wat als u onderweg dergelijke kosten maakt?

BEZWAARPROCEDURE - 27.03.2018

Bezwaarschrift ingediend, laat (van) u horen!

Als u een bezwaarschrift indient, heeft u het recht om te worden gehoord. Ook als u denkt dat uw bezwaarschrift volkomen duidelijk is, is het zinvol om toch gebruik te maken van uw recht om te worden gehoord. Hoe zit dat?

AFTREKPOST - 27.03.2018

Premie lijfrente aftrekken van premie Zvw?

Als u een lijfrente aanschaft, dan zijn de premies ervan onder voorwaarden aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Maar zijn die premies ook aftrekbaar voor de te betalen premie Zvw? Wat speelt er momenteel voor de rechter?

BELASTINGAANGIFTE - 27.03.2018

Veelgemaakte fouten bij persoonsgebonden aftrek

Onlangs heeft de Belastingdienst via haar platform voor adviseurs aandacht gevraagd voor veelgemaakte fouten bij de persoonsgebonden aftrek in de belastingaangifte. Wat moet u weten voor uw aangifte 2017?

AUTO EN BTW - 27.03.2018

Wat met de btw op privégebruik auto bij lage autokosten?

De inkomstenbelasting heeft een maximumbijtelling privégebruik auto als de werkelijke kosten laag zijn. Die geldt niet voor de btw. Daar kregen we de laatste tijd veel lezersvragen over. Dus een update. Hoe gaat dat met de btw?

VERVOER - 27.03.2018

Wat kan er fiscaal met een (lease)fiets?

Onlangs werden er Kamervragen gesteld omdat men suggereerde dat de regels omtrent een leasefiets moeilijker zouden zijn dan bij een leaseauto. Wij zochten het voor u uit. Wat als u of een personeelslid een fiets van de zaak krijgt?

BELASTINGEN - 22.03.2018

Naheffing btw ketenzorg verhalen op zorgverzekeraar

Het gerechtshof heeft onlangs uitspraak gedaan over naheffing van btw over de vergoeding voor overhead die een instelling voor ketenzorg heeft ontvangen van de zorgverzekeraars. De naheffing blijft in stand. Wat betekent dit?

BELASTINGEN - 22.03.2018

Kosten alternatieve geneeswijzen wel of niet aftrekbaar?

In een recente uitspraak bepaalde de Rechtbank Noord-Nederland dat de kosten voor een alternatieve genezer en de kosten voor acupunctuur niet aftrekbaar waren. Wanneer zijn deze kosten eventueel wel aftrekbaar?

PRIVACY - 22.03.2018

Voorkom datalekken door een tijdelijke werknemer

Een van de grootste risico’s op datalekken hangt samen met tijdelijke werknemers. Iemand die komt bijspringen, moet vaak met de computer werken. U wilt niet dat uw bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Hoe regelt u dat?

GEZONDHEIDSRECHT - 22.03.2018

Informatie geven aan de Raad voor de Kinderbescherming

Mag een hulpverlener informatie verstrekken op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming wegens mogelijke mishandeling als hij daarvoor alleen een machtiging van de (gescheiden) moeder heeft? En informatie over de ouders?

PRIVACY - 22.03.2018

Handleiding voor voorbereiding op nieuwe privacyregels

Op 25 mei 2018 vervalt de huidige privacywet (Wet bescherming persoonsgegevens, Wbp) en geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hoe kunt u zich hierop goed voorbereiden?

BELASTINGAANGIFTE - 22.03.2018

Geen jaarrekening, wel aangifte doen

Binnenkort volgt weer de uitnodiging om aangifte te doen (2017). Dat u nog niet over jaarcijfers beschikt, is geen excuus, zo bleek onlangs. Wat moet u doen?

RECHT - 22.03.2018

Uw nieuwsbrief en de nieuwe privacyregels (AVG)

Veel ondernemers gebruiken de nieuwsbrief als een manier om met (potentiële) klanten te communiceren. Daar bestonden al allerlei regels voor, maar met de komst van de AVG (per 25 mei 2018) wordt dat duidelijker. Hoe zit dat?

RECHT - 22.03.2018

Geldvordering nog steeds opeisbaar?

Welke termijn geldt er voor de opeisbaarheid van een vordering? Wanneer begint die termijn te lopen? Hoe kan die worden gestuit? Wat zegt de rechter? Wat is goed om te weten en dus raadzaam om te doen zodat u sterk staat?

BOER EN BEDRIJF - 22.03.2018

De Gecombineerde Opgave 2018, wat nu?

De Gecombineerde Opgave (GO) kunt u ook dit jaar weer indienen van 1 maart jongstleden tot en met 15 mei. Wat zijn aandachtpunten daarbij? Wat is nu belangrijk om te weten en te doen?

BTW - 22.03.2018

Btw-aftrek op vooruitbetaalde niet-ontvangen bestelling?

Stel u voor: u bestelt goederen en betaalt vooraf, maar de goederen worden nooit geleverd. U bent opgelicht! Nu weigert de Belastingdienst ook nog de btw-aftrek. Het overkwam uw Duitse collega. Hoe zit dat en hoe handelt u?

BOER EN BEDRIJF - 22.03.2018

Mogelijkheden toeslag jonge landbouwers nu verruimd

De mogelijkheden van de toeslag jonge landbouwers zijn vanaf 2018 verruimd. Hoe zit dat en kunt u als jonge landbouwer hiervan profiteren? Wat is nu raadzaam om te doen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.03.2018

Van twee walletjes eten met BV en Vof

Het is mogelijk om uw BV in stand te houden en toch de ondernemersvoordelen (zelfstandigenaftrek, e.d.) uit de inkomstenbelasting te benutten. Hoe?

GEBOUW EN GROND - 22.03.2018

Rechter: gebruik van weg wordt niet beperkt of gewijzigd!

Wanneer kan een erfdienstbaarheid (niet) worden beperkt of gewijzigd? Wie moet wat bewijzen? Wat speelde er over het recht van weg ter breedte van 3,5 m om met een auto, wagen of ander voertuig over de grond van de buurman te rijden?

FINANCIËLE ACTIVA - 22.03.2018

Hoeveel liquide middelen mag u in kas houden?

Hoeveel liquide middelen mag u als ondernemer in kas houden voordat er (fiscaal gezien) sprake is van duurzaam overtollige middelen? Waar hangt dit vanaf en wat vond de rechter onlangs nog redelijk? Lees verder!

AANBESTEDING - 22.03.2018

Aanbesteding, niet uitgenodigd dan moet loting opnieuw

Wat als twee inschrijvers met hetzelfde bedrag de laagste inschrijving hebben? Welke procedure moet er dan worden gevolgd? Wat als een inschrijver niet wordt uitgenodigd voor de loting? Wat is er nu beslist door de rechter?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 22.03.2018

Koude voeten in de keuken, aannemer is aansprakelijk!

Onder de vaste keukenopstelling hoeft geen vloerverwarming te worden geplaatst. Dat is ook niet gewenst. Hoe zit dat met een vast barblad, hoort dat tot de keukenopstelling? Wat speelde hierover? Wat is goed om te weten?

EIGEN WONING - 22.03.2018

Uw eigen woning en de aangifte over 2017

Met de aangifteperiode 2017 voor de deur is het goed om stil te staan bij de gegevens die u moet vermelden. De aangifte is grotendeels vooraf ingevuld, maar het is altijd goed om te controleren of u geen belangrijke aftrekposten mist.

RECHT VAN DE BOUW - 22.03.2018

Gaten in de vloer, aannemer aansprakelijk?

Als er een gebrek wordt geconstateerd voor werk waarbij de opdrachtgever instructies heeft gegeven, bent u dan niet aansprakelijk? Wat als de opdrachtgever bij oplevering niet heeft gereclameerd? Heeft hij dan zijn recht verspeeld?

PRIVÉ - 22.03.2018

Vermogensverschuiving tussen partners fiscaal onbelast!

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract kan er een behoorlijke vermogensverschuiving plaatsvinden. Is er dan schenkbelasting verschuldigd? Wat zegt de nieuwe wet? Wat is goed om te weten?

FISCOTIP - 22.03.2018

Ga een stille maatschap aan met uw BV

Bent u een vrije beroepsbeoefenaar en oefent u uw onderneming in de BV-vorm uit, dan kan het vanuit fiscaal oogpunt interessant zijn om een stille maatschap met uw BV aan te gaan. Wat zijn de voordelen en waar moet u op letten?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 22.03.2018

Kunt u nog afspraken met de inspecteur maken?

Voor de gewone belastingbetaler is het bijna niet voor te stellen, maar internationaal geldt Nederland nog steeds als een belastingparadijs. De ruimte voor afspraken met de fiscus wordt mede daardoor steeds kleiner. Wat mag er nog wel?

GOED OM TE WETEN - 22.03.2018

Bezwaar tegen aanslag Zvw?


BTW - 22.03.2018

Kosten juist doorberekenen

Als u kosten maakt voor een klant, dan is het natuurlijk prettig als u deze mag doorbelasten. In de praktijk gaat het dan echter niet altijd goed met de btw.

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 22.03.2018

Ontspringt zwartspaarder de dans?

Het is een van de meestbesproken fiscale procedures ooit: de zwartspaarder die de dans lijkt te ontspringen. Wat besliste tot veler verrassing onlangs het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch? Wat is nu de stand van zaken?

INKOMSTENBELASTING - 22.03.2018

Actief in bitcoins handelen?

Door de enorme koersschommelingen van de bitcoin is de handel in deze virtuele munt, maar ook de handel in andere cryptocurrency, steeds populairder. Waar moet u op letten als u handelt in virtuele munten?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 22.03.2018

Beperking renteaftrek niet EU-proof!

Het EU-hof heeft onlangs bepaald dat bepaalde aftrekbeperkingen van rentelasten in strijd zijn met het recht van vrije vestiging. De staatssecretaris zag dit al aankomen en heeft reparatiewetgeving afgekondigd. Wat speelt er?

IN DE PIJPLIJN - 22.03.2018

Cassatie KIA samenwerkingsverband


OMZETBELASTING - 20.03.2018

Btw op waardebonnen, bent u al voorbereid op 2019?

Eerder informeerden wij u over de btw op waardebonnen toen de Europese Commissie de regels hieromtrent vastlegde. Nu heeft ook de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘btw-behandeling van vouchers’ aangenomen. Wat nu? Een update.

INKOMSTENBELASTING - 20.03.2018

4% rente besparen met uw belastingaangifte?

Als horecaondernemer doet u ook ieder jaar keurig aangifte inkomstenbelasting of uw adviseur verzorgt dat voor u. Wist u dat u belastingrente kunt besparen met die aangifte? Hoe gaat dat in zijn werk?

PERSONEEL - 20.03.2018

Roken in de keuken reden voor ontslag op staande voet?

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moest laatst oordelen over of een ontslag op staande voet wegens roken in strijd met een rookverbod rechtmatig was? Wat kan leiden tot ontslag op staande voet? Wat moet u nu weten?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 20.03.2018

8% belastingrente besparen met uw BV?

Ook al is belastingrente aftrekbaar van uw winst uit de BV, rente betalen doet u liever niet. Door nu aandacht te schenken aan uw voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2017, kunt u later maar liefst 8% rente besparen. Hoe?

PERSONEEL - 20.03.2018

Op zoek naar horecapersoneel via LinkedIn?

Het is niet altijd gemakkelijk om aan goed horecapersoneel te komen. Er wordt daarom in de horeca steeds meer gebruikgemaakt van LinkedIn als vacaturesite. Is dat ook iets voor u? En wat kost dat dan?

OMZETBELASTING - 20.03.2018

Kleine vergoeding voor wifi, wat met de btw?

Steeds meer ondernemers in de horeca bieden hun klanten aan gebruik te maken van hun wifi-voorzieningen. Maar hoeveel btw moet u rekenen als u dit apart in rekening brengt? En wat als u dit niet doet, zoals bij een all-inprijs?

KOOP - 16.03.2018

Een verhuurd pand kopen?

Uw cliënt wil een pand kopen met een huurder erin. Uw cliënt wil zelf de exploitatie van het pand op zich nemen en daarom de huurovereenkomst opzeggen op grond van dringend eigen gebruik. Wat zijn de risico’s?

RUIMTELIJKE ORDENING - 16.03.2018

Bedrijf verplaatsen, let op het overgangsrecht!

Stel, de gemeente verplaatst een tankstation naar een plek in de buurt van uw cliënt. Deze zit niet te wachten op nog een tankstation. Kan hij daar iets tegen doen? Wat zegt de Raad van State?

WONINGHUUR - 16.03.2018

Te veel betaalde servicekosten, tot wanneer terugvragen?

Als verhuurder van woonruimte verstrekt u uw huurders na ieder kalenderjaar een overzicht van de gemaakte servicekosten en het gebruik van nutsvoorzieningen. Tot wanneer mag een huurder de te veel betaalde servicekosten terugvragen?

WOZ - 16.03.2018

Verkoop pand aan zakenrelatie en de WOZ-waarde

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs geoordeeld dat de verkoop van een hotel aan een zakenrelatie bruikbaar is voor de WOZ-waardering. Wat speelde er? Wat kunt u uit deze zaak leren?

IN DE KIJKER - 16.03.2018

Gemeente vragen om verkeerssituatie aan te passen

Stel, uw woning of bedrijfspand ligt aan een straat waar vaak (te) hard wordt gereden of waar zelfs regelmatig ongelukken gebeuren. U kunt dan de gemeente vragen om de verkeerssituatie te wijzigen. Hoe gaat dat in zijn werk?

UW RAADSMAN - 16.03.2018

Meefinancieren van energiebesparende maatregelen

De bedragen die huizenkopers kunnen financieren, worden steeds lager. Soms kan er echter meer worden geleend dan 100% van de marktwaarde, met name als er geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen. Hoe zit dat?

Cookiebeleid