2018 -
Juli
INKOMSTENBELASTING - 03.07.2018
Welke verplichtingen als schuld opnemen in box 3?
In box 3 betaalt u belasting over het verondersteld rendement van uw vermogen. Vergeet daarbij niet uw toekomstige verplichtingen in aftrek te brengen. Welke zijn dat, welke niet en wat is er onlangs nog gewijzigd?
BELASTINGAANGIFTE - 03.07.2018
Aangifte verstuurd, maar iets vergeten, wat nu?
Het overkomt de beste ondernemer of diens adviseur. Er duikt nog een fikse aftrekpost of vergeten jaaropgave van incidentele inkomsten op terwijl de aangifte al de deur uit is. Wat is dan wijsheid, wat moet u doen, of juist niet?
INKOMSTENBELASTING - 03.07.2018
Belastingteruggaaf door middeling, hoe werkt dat?
Als u te maken heeft met sterk wisselende inkomsten, dan kan het voordelig zijn om uw inkomsten fiscaal uit te smeren over meerdere jaren. Hiervoor kunt u gebruikmaken van middeling. Hoe werkt de regeling en waar moet u op letten?
BTW - 03.07.2018
Van 6 naar 9% btw vanaf 2019, doorberekenen of niet?
Misschien weet u het nog, afgelopen regeerakkoord kondigde men de verhoging aan van het verlaagde btw-tarief met 3%. Moet u die verhoging doorberekenen aan uw klant of zijn die 3% te verwaarlozen? Wat is goed om te weten?
BETALINGSVERKEER - 03.07.2018
Kaartkosten doorbelasten aan klant?
Stel, u belast klanten voor de provisie (incl. btw) die u betaalt over creditcardbetalingen. Dat mag onder PSD2 niet meer, aldus de media. Klopt dat?
AFTREKBARE KOSTEN - 03.07.2018
Potje golfen op kosten van de zaak?
Zakelijke kosten zijn in beginsel aftrekbaar, ook als u er als ondernemer privé voordeel van heeft. Maar waar ligt de grens? En wie beslist er eigenlijk of er wel voldoende zakelijke motieven zijn om de kosten op de zaak te zetten?
LOONHEFFINGEN - 03.07.2018
Werkkostenregeling, alles onder controle na evaluatie?
Eind maart 2018 is er een evaluatie van de werkkostenregeling naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin is bekeken of de regeling voldoet aan de doelstelling en of er aanpassingen gewenst zijn. Wat moet u daarvan weten?
PERSONEELSBELEID - 03.07.2018
Hoe maakt u afspraken over vitaliteit?
Met het klimmen der jaren neemt de belastbaarheid van medewerkers af. Dit kan grote gevolgen hebben, zoals minder presteren, maar ook toenemend ziekteverzuim. Hoe houdt u uw medewerkers vitaal en goed presterend?
EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 03.07.2018
Ook bij een tijdelijk contract geldt, niet discrimineren
Het niet verlengen van een tijdelijk arbeidscontract is simpel en kost niets, tenzij daarbij een verboden onderscheid is gemaakt op grond van geslacht, geloof, geaardheid of leeftijd. Hoe kan dit voor de werkgever alsnog duur uitpakken?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 03.07.2018
Personeel uitlenen ... zorg dat hij ook terugkomt!
Stel dat uw bedrijf complexe oplossingen maakt voor bedrijven en die oplossingen laat implementeren door medewerkers die worden uitgeleend aan de klant. Kunt u dan contractueel opnemen dat de klant uw medewerker niet mag wegkapen?
ONTSLAG - 03.07.2018
Gedeeltelijk ontslag, dan ook gedeeltelijke vergoeding?
Stel dat u een werknemer gedeeltelijk moet ontslaan, bijv. omdat hij door ziekte nog maar gedeeltelijk kan werken. Moet u hem dan toch een transitievergoeding betalen? Heeft uw werknemer dan toch recht op een transitievergoeding?
PRIVACY - 03.07.2018
Dat LinkedIn-profiel klopt niet ...
Uw werknemer vermeldt in zijn LinkedIn-profiel een functie die hij niet meer verricht. Hij wil dit ondanks uw verzoek niet veranderen. Wat kunt u doen?
PERSONEELSBELEID - 03.07.2018
Zo vindt u de dialoog over vitaliteit
Nu medewerkers langer door moeten werken, is het belangrijk aandacht te besteden aan het duurzaam inzetbaar krijgen en houden van hen. Hoe kunt u in een dialoog een aanzet geven tot vitale en presterende medewerkers?
LOON - 03.07.2018
Iets anders dan loon voor gewaardeerde werknemer?
Een collega kwam met de vraag wat hij als werkgever anders dan loon zou kunnen geven aan zijn werknemer. Zou hij bijvoorbeeld vrije tijd kunnen schenken? Zo ja, wat kost zoiets dan? Zijn er nog alternatieven?