GEZONDHEID - VARIA - 30.03.2018

Apps voor een gezonder leven

Een zieke werknemer kan u al snel honderden euro’s per dag kosten. Met welke apps houdt u zichzelf en uw medewerkers gezonder? Wij testten er enkele voor u uit.

Algemeen

Op uw iPhone vindt u standaard de Gezondheid -app. Die fungeert o.a. als stappenteller en helpt u om een regelmatig slaapritme aan te houden. Gegevens over uw lichaam (gewicht, bloeddruk, …) kunt u handmatig invoeren, maar ook verzamelen uit andere, compatibele apps. Een via Bluetooth gekoppelde hartslagmeter kan bv. ook automatisch data verzamelen in deze app.

Op Android-toestellen is Google Fit een logische keuze, met soortgelijke mogelijkheden (stappenteller, calorieverbruik, workouts registreren, data verzamelen uit compatibele apps). Bepaalde fabrikanten (bv. Samsung) leveren hun toestel ook met een eigen gezondheidsapp. Zowel iOS- als Android-toestellen kunt u uiteraard zelf uitbreiden met tal van apps die focussen op bepaalde aspecten.

ICare Gezondheid Monitor ( http://www.icarefit.com – iOS en Android) belooft zonder extra accessoires o.a. uw bloeddruk en hartslag te meten. Dat gebeurt door uw vinger op het scherm of de camera te plaatsen. Zelfs uw longcapaciteit (via de microfoon), zicht en gehoor kunnen getest worden. U moet wel het slechte Nederlands op de koop toe nemen. Let op!  Zo’n app geeft hoogstens een indicatie en kan een arts nooit vervangen.

Eten en drinken

FatSecret CalorieTeller ( http://www.fatsecret.com – iOS en Andoid) helpt u om bij te houden wat u allemaal eet. Er is een uitgebreide voedseldatabank waarin u kunt zoeken. Via handige grafieken behoudt u het overzicht van uw opgenomen calorieën. Een belangrijke troef van deze gratis app vinden wij de eenvoud. MyFitnessPal ( http://www.myfitnesspal.com – iOS en Android) vinden we ook het proberen waard. Een vergelijking van nog meer soortgelijke tools vindt u bij Healthline ( https://goo.gl/CpToRq en https://goo.gl/ZtcAzm ). Let op!  Ook hier is het bijkomend professioneel advies van een dokter of diëtist aan te raden.

De gratis app Slim Koken ( https://goo.gl/zkXCXP – iOS en Android) van het Nederlandse Voedingscentrum wil u aanzetten tot een gezonde en duurzame voedselkeuze. U vindt er recepten, tips voor het kopen en bewaren van voedingsproducten en hulp bij het koken. U kunt ‘Sjef’, uw digitale keukenhulp, zelfs concrete vragen stellen. Bij Lifewire ( https://goo.gl/3r4fkt ) vindt u nog andere (Engelstalige) apps die allerlei recepten incl. hun voedingswaarde verzamelen.

Water drinken is essentieel voor een gezond lichaam. Mijn Water Balans ( https://victorsharov.com/mywater/ – iOS en Android) is een gratis tooltje dat u door middel van een timer herinnert aan die noodzaak. U krijgt ook meer informatie over het belang van een goede hydratatie. Alternatieven vindt u bij Healthline ( https://goo.gl/gLLfDU ) en Lifehack ( https://goo.gl/yZSTJ1 ).

Bewegen

Het aanbod aan workout- en fitnessapps is enorm. Aanraders voor iOS én Android vinden wij Sworkit ( http://www.sworkit.com ), Freeletics ( http://www.freeletics.com ), Fitness Buddy ( http://www.fitnessbuddyapp.com ) en Seven ( http://www.perigee.se ).

Houd met FatSecret CalorieTeller en MyFitnessPal uw calorie-inname bij in uw smartphone. De Slim Koken-app verzamelt gezonde recepten en Mijn Water Balans zorgt voor een goede hydratatie. Weet wel dat een gezondheidsapp geen professionele zorgverlener vervangt.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01