Alle domeinen

2011 - Mei

LOKALE HEFFINGEN - 30.05.2011

Kwijtschelding ook voor ondernemers


PRIVÉ - 30.05.2011

Spaargeld kind een ‘sta in de weg’ voor aftrek?

De aftrekpost voor de kosten van levensonderhoud van (studerende) kinderen jonger dan 30 jaar was bij de aangifte inkomstenbelasting van vorig jaar (over 2009) het controlethema. Is er nog nieuws onder de zon?

OUDEDAGSVOORZIENING - 30.05.2011

Banksparen populaire pensioenopbouw

Uit onderzoek van het dagblad Trouw bleek onlangs dat banksparen steeds populairder wordt. Het tegoed op de bankspaarrekeningen steeg van € 2,9 miljard in 2009 naar € 7 miljard in 2010. Wat is banksparen en wat kunt u ermee?

ADMINISTRATIE - 30.05.2011

Naheffen via een steekproef uw doodsteek?

Bij fouten in uw administratie kan de inspecteur naheffen. Daarbij kan hij gebruikmaken van steekproeven. Hij moet zich wel aan bepaalde regels houden. Hoe kunt u voorkomen dat een naheffing te hoog uitvalt?

CONTROLE - 30.05.2011

Harde feiten ontmantelen de illusies van de inspecteur

Op voorstel van de Belastingdienst past uw collega-ondernemer zijn administratie aan. Als de omzet daarna explosief stijgt, corrigeert de inspecteur de omzet over de voorbije jaren. Is dat toegestaan? Hoe eindigt deze zaak?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 30.05.2011

Schiet eens een beetje op inspecteur!

Flauwe ambtenarengrapjes zijn er genoeg. Toch weten we dat de fiscus soms behoorlijk traag reageert. Sinds kort hoeft u hier echter geen genoegen meer mee te nemen. Hoe kunt u de fiscus op een nette manier tot spoed manen?

FISCALE WINST EN BTW - 30.05.2011

Inspelen op de Fiscale agenda

Belasting moet - volgens het kabinet - weer gebruikt gaan worden waar het voor is uitgevonden: het vullen van de schatkist. Wat gaat u merken van de plannen?

PERSONEELSBELEID - 30.05.2011

Herkent u de pestkoppen?

Slachtoffers van pesten laten vaak niet merken dat ze gepest worden uit schaamte of uit overmacht. Toch is het belangrijk dat u op tijd de symptomen herkent. Wat moet u weten?

FLEXIBELE ARBEID - 30.05.2011

Met ‘muppers’ de pieken door

Met de vakantieperiode voor de deur is er vaak een grotere behoefte aan oproepkrachten. Hiermee drukt u niet alleen de arbeidskosten, maar kunt u ook sneller inspelen op het zomerseizoen. Wat is daarbij belangrijk?

CONCURRENTIEBEDING - 30.05.2011

Blijven de gemaakte afspraken van toepassing?

Een ex-werknemer bezoekt uw relaties en dat terwijl u daar toch heel duidelijke schriftelijke afspraken over heeft gemaakt. Die afspraken heeft u ook in opvolgende contracten steeds ‘onverkort van toepassing’ verklaard. Wat kunt u doen?

AANSPRAKELIJKHEID - 30.05.2011

Goede zorgen voorkomen aansprakelijkheid

Een werkgever kan aansprakelijk worden gesteld voor schade die een werknemer tijdens zijn werk heeft opgelopen. Geldt dat ook voor uitzendkrachten? En hoe voorkomt u dat ú aansprakelijk bent?

WIA - 30.05.2011

No-riskpolis niet alleen voor nieuwe werknemers!

Wanneer u een zieke medewerker heeft die een gedeeltelijke WIA-uitkering gaat ontvangen, kunt u nu voor het gedeelte dat deze werknemer nog bij u in dienst blijft, in aanmerking komen voor de no-riskpolis. Goed nieuws voor werkgevers!

LOONHEFFING - 30.05.2011

Uniformering loonbegrip kost u geen cent, toch?

Op 24 mei heeft de Eerste Kamer de Wet uniformering loonbegrip goedgekeurd. De beoogde inwerkingtreding van de wet is 2013. Wat gaat deze wet voor u betekenen? Wordt het nu weer allemaal duurder?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 30.05.2011

Een nieuw contract voor ander werk

U bent tevreden over uw werknemer en u wilt hem nog een vierde, maar géén vast contract geven. Maakt het dan verschil of hij ander werk gaat doen?

PENSIOEN - 30.05.2011

Nu bancair (lijfrente)sparen?


PERSONEEL - 30.05.2011

Deskundigenoordeel UWV

Claudia, uw assistente, is al langer ziek. Samen met uw Arbodienst heeft u al van alles gedaan, een plan van aanpak gemaakt, naar ander passend werk ge­­keken, enz. U bent daar terecht best tevreden over. Zijn er dan toch nog ri­­si­­co’s?

ONROERENDE ZAKEN - 30.05.2011

Tweede huis op uw balans?

Wonen is ook voor (para)medici een privéaangelegenheid en daarom behoort een woning tot het privévermogen. Kan een woning ook ondernemingsvermogen zijn? En zo ja, waar hangt dit van af? Wat zei de rechter daarover?

SAMENWERKING - 30.05.2011

Uit de maatschap? Prima, maar geen concurrentie!

Uw vennoot in de maatschap wil vertrekken. U bent het al enige tijd niet met elkaar eens over de te varen koers. Uiteindelijk zegt hij de maatschapsovereenkomst op. U denkt dat hij elders een praktijk gaat starten. Wat kunt u doen?

EPD - 30.05.2011

Hoe zit het nu met het EPD?

Onlangs heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor het elektronisch patiëntendossier verworpen en heeft de minister antwoord gegeven op vragen hierover. Dat is allemaal goed en wel, maar wat betekent dat nu voor de praktijk?

EIGEN WONING - 30.05.2011

U hoeft toch niet te verhuizen als uw partner overlijdt?

U bezit een eigen woning en betaalt alle lasten samen. Als uw partner overlijdt, moet u deze lasten alleen kunnen betalen. Kunt u de hypotheeklasten en de overige lasten blijven betalen of moet u uw woning te koop zetten?

SOFTWARE - 30.05.2011

Software nodig? Kopen of huren?

Software aanschaffen: een noodzakelijk kwaad ook in de medische sector. Hoe schaft u die aan met de minste rompslomp en toch fiscaal voordelig?

INCASSO - 26.05.2011

Zo voorkomt u nu incassorisico met (nieuwe) klanten

Veel klanten nemen het niet zo nauw met betalen vandaag de dag. Wat doet u om die risico’s te beperken? Hoe staat u juridisch sterk bij zowel een particuliere als een zakelijke klant? Hoe regelt u dit waterdicht en krimpvrij?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 26.05.2011

Géén korting accepteren over niet-werkdagen!

Als in het bestek staat dat de opdrachtgever een korting mag toepassen per kalenderdag dat de bouwtermijn wordt overschreden, geldt dat dan ook voor niet-werkdagen? Wat heeft de bouwrechter daar nu over beslist?

OMZETBELASTING - 26.05.2011

Kostenmaatschappen bestaan niet!

In de praktijk wordt er tussen twee (of meerdere) ondernemers nogal eens gewerkt met kostenmaatschappen. Daarbij worden dan de gezamenlijke kosten, bijv. de huisvestings- of secretariaatskosten, verdeeld. Hoe zit het met de btw?

ERFBELASTING - 26.05.2011

Testament kinderloze suikertante/-oom fiscaal voordelig

Als een kinderloze suikertante of -oom geen testament heeft, is er een goede kans dat de Belastingdienst de grootste erfgenaam wordt. Hoe zit dat nu precies? Hoe kan een testament fiscaal gezien goede diensten bewijzen?

GOED OM TE WETEN - OMZETBELASTING - 26.05.2011

Ondernemen via internet


FISCALE WINST - 26.05.2011

Een convenant voor uw kassa


FISCALE WINST - 26.05.2011

Voornemen tot herinvestering goed onderbouwen

Om een herinvesteringsreserve te mogen vormen, moet er bij u in het jaar van verkoop van het oude bedrijfsmiddel het voornemen bestaan om te investeren in een nieuw bedrijfsmiddel. Wat besliste de rechter hier onlangs over?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.05.2011

Niet alleen tijdig, maar ook op de juiste manier melden!

Als uw BV haar belastingschulden niet meer (helemaal) kan betalen, is het zaak dat u als bestuurder de alarmbellen richting fiscus laat rinkelen. Anders loopt u het levensgrote risico in privé aansprakelijk gesteld te worden. Wat speelt er?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.05.2011

Heffingsrente op uw belastingaanslag

U doet aangifte en de inspecteur legt een aanslag op. Daarbij kan in bepaalde gevallen heffingsrente in rekening worden gebracht. Over welke periode? Maakt het daarbij nog uit of het gaat om een voorlopige of een definitieve aanslag?

FISCOTIP - 26.05.2011

De innovatiebox is er ook voor u!

De overheid wil het innoveren stimuleren. Daarom zijn er tal van faciliteiten, waaronder de ‘innovatiebox’. In de praktijk blijkt dat veel ondernemers niet weten wat dit nu precies is. Waar moet u op letten en wat is uw voordeel?

AUTO VAN DE ZAAK - 26.05.2011

Voorkomen bijtelling soms lastig

De Hoge Raad heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de bijtelling ingeval de auto van de zaak voor meerdere werkgevers wordt gebruikt.

BOER EN PRIVÉ - 25.05.2011

Welk concept is het meest geschikt voor u?

De dienstverlening aan beleggers ging de laatste tijd flink op de schop. Welk concept past bij u? We geven u een aantal handvatten op weg naar de juiste keuze! Wat is de bijbehorende prijs en welke service mag u verwachten?

PERSONEEL - 25.05.2011

Ruzie in de tent, wat nu na werknemersbedreiging?

Het komt in de beste families van tijd tot tijd voor: ruzie. Maar als een werknemer zijn werkgever met de dood bedreigt (al dan niet met een slok op), hoe moet het dan met de verdere samenwerking? Wat is nu hierover beslist?

VARKENSHOUDERIJ - 25.05.2011

Varkenshouderij: Begrotingsnormen lange termijn 2011

Wilt u een begroting maken voor uw varkensbedrijf op de lange termijn? Hoe heeft u dan hiervoor goede en betrouwbare begrotingsnormen? Welke normen kunt u nu gebruiken voor het opstellen van uw begroting?

VERZEKERINGEN - 25.05.2011

Een machine lenen, is dat wel verstandig?

Voor het planten van de aardappels leent u de plantmachine van buurman. Na het planten rijdt u vanaf het land de weg op. U veroorzaakt een aanrijding met een auto waarbij ook de geleende machine beschadigd raakt. Wie betaalt er?

BOER EN BEDRIJF - 25.05.2011

Paardenwelzijn: voorgestelde richtlijnen

Heeft u één of meer paarden? Dan krijgt u te maken met regels t.a.v. paardenwelzijn. Welke richtlijnen heeft de Sectorraad Paarden (SRP) opgesteld, waar moet u nu aan gaan voldoen?

GEBOUW EN GROND - 25.05.2011

Burenruzie om haag en boom, wat nu?

Is het toegestaan om zelf actie te ondernemen als uw buurman weigert overhangende takken te snoeien? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter in Den Haag nu hierover beslist? Moet er een nieuwe boom worden geplant?

ARBEIDSCONTRACT - 24.05.2011

Afspraken mondeling of schriftelijk?


AUTO - 24.05.2011

Pas op met ‘tunen’ milieuvriendelijke auto

Milieuvriendelijke auto’s zijn hot. Geen wonder, want er zijn tal van fiscale voordelen te behalen. Voorwaarde is dat de auto niet te veel CO2 uitstoot. Pas daarom op met het aanbrengen van aanpassingen. Waar moet u op letten?

PERSONEEL - 24.05.2011

In een goede verstandhouding afscheid nemen van elkaar

In de media werd onlangs gekopt met: “Ook ontbinding met wederzijds goedvinden melden”. In de horeca is ontslag met wederzijds goedvinden geen zeldzaamheid, zoals u weet. Moet u zich nu ergens zorgen om maken?

VERGUNNINGSRECHT - 24.05.2011

Wat met de horecavergunning bij overlijden vennoot?

Ook op het gebied van vergunningen ontstaan de nodige vragen als één van de vennoten van een horeca-Vof komt te overlijden. Wat moet u doen, of in ieder geval in de gaten houden, als u daar onverhoopt mee te maken krijgt?

INKOMSTENBELASTING - 24.05.2011

Geen winst, geen fiscale faciliteiten?

De fiscale wet kent ook voor horecaondernemers voordelen. En voor starters zelfs speciale faciliteiten, zoals extra zelfstandigenaftrek, oftewel: ‘startersaftrek’. Maar wanneer krijgt u die en wat heeft u eraan als u fiscaal geen winst maakt?

PERSONEEL - 24.05.2011

Pizza zonder contract lag zwaar op de maag

Uw collega had een pizzeria met werknemers die geen arbeidscontract hadden. Mondeling was eigenlijk alles pallettie. Toen volgde er een naheffing sectorpremie van de Belastingdienst. Mama Mia, dacht uw collega! Wat deed hij fout?

HORECAPAND - 24.05.2011

Btw en aankoop woon-/horecapand

Aan de borreltafel hoort u ‘spannende’ verhalen over de teruggaaf van btw op een pand in gemengd gebruik, zoals een woon-/werkpand. Hoe zit dat in grote lijnen en kunt u nog profiteren van een btw-voordeel?

BTW - 24.05.2011

Woning boven de zaak verbouwen?

De tijdelijke verlaging van de btw voor verbouwen of renoveren van woningen loopt bijna af. Hoe kunt u toch nog profiteren, ook als u boven de zaak woont?

KOOP - 19.05.2011

Geen beroep financieringsvoorbehoud mogelijk!

Meestal is in een koopovereenkomst een financieringsvoorbehoud opgenomen. Kan de koper dan altijd ontbinden als aan de voorwaarden is voldaan, of komt daar ook nog zoiets als redelijkheid en billijkheid bij kijken? Wat zei de rechter?

VERKOOP - 19.05.2011

Het zal je maar gebeuren!

Het kan gebeuren dat er iets ernstigs voorvalt tussen het moment van het sluiten van een koopovereenkomst en de levering van een pand. Welke gevolgen hebben gewijzigde omstandigheden van de koper voor de verkoper?

IN DE KIJKER - 19.05.2011

Is uw bezwaarschrift op tijd?

Als u bezwaar wilt maken tegen een WOZ-beschikking of een door de gemeente verleende omgevingsvergunning, moet u dit binnen zes weken doen. Wanneer begint deze termijn te lopen? En wanneer eindigt deze nu precies?

VERKOOP - 19.05.2011

Geheime geluidsopname

Als een mondeling tot stand gekomen koopovereenkomst door de wederpartij wordt ontkend, moet worden bewezen dat er wel degelijk een koopovereenkomst is gesloten. Dat leidt nogal eens tot problemen. Hoe pakt u dit aan?

UW RAADSMAN - 19.05.2011

Verkoop woning onder voorwaarden

Sinds een aantal jaren vindt de verkoop van (nieuwbouw)woningen steeds vaker plaats met toepassing van een verkoopregulerend beding. Er is nu een nieuw Besluit om ongewenste dubbele belastingheffing te vermijden.

ERFDIENSTBAARHEDEN - 19.05.2011

Pas op voor het ontstaan van erfdienstbaarheden!

Als uw buurman in 2012 al 20 jaar gebruikmaakt van uw oprit, ontstaat er een erfdienstbaarheid door verjaring. Dat komt omdat de wet in 1992 is veranderd. Dat betekent dat dit vanaf 2012 kan gaan spelen. Goed om te weten ...

BESTEMMINGSPLAN - 19.05.2011

Is bedrijf aan huis nog mogelijk?

Onlangs was er in de media een hoop rumoer over webwinkels: deze zouden niet meer aan huis gevestigd kunnen worden. Hoe zit het nu echt?

ONTSPANNING - REIZEN - 19.05.2011

Vliegbestemmingen op maat


SOFTWARE - ZOEKEN - 19.05.2011

Nieuwe Google Toolbar voor IE


BEVEILIGING - OUDERLIJK TOEZICHT - 19.05.2011

Laat uw kinderen veilig surfen

Kinderen zitten gemiddeld meer dan tien uur per week op internet. Geregeld worden er dan ook nieuwe tools en diensten gelanceerd die hen beter moeten beschermen tegen ‘ongepaste’ info. Een update…

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 19.05.2011

Hoe gidst u uw virtuele bezoekers?

U moet er te allen tijde voor zorgen dat de bezoekers van uw website niet ­verdwalen. Waarom overweegt u geen korte ‘tour’, waarin u de sterke punten van uw site in de verf zet? Met AmberJack is dat zo gebeurd...

ONTSPANNING - MUZIEK - 19.05.2011

Streaming muziek: een update

Onlangs is Google Music gelanceerd: is deze online muziekdienst (al) de moeite waard? Wij gingen voor u ook op zoek naar enkele alternatieven die u misschien nog niet kende…

BEVEILIGING - BACK-UP - 19.05.2011

Een kopie van uw webmail op uw desktop

Wilt u een lokale back-up van uw webmail bij Gmail of Windows Live Hotmail? Naast twee eerder vermelde methodes tonen we u een nieuwe tool om zo’n back-up te maken.

SOFTWARE - WINDOWS - 19.05.2011

Inbegrepen software in Windows 7

Windows 7 bevat een groot aantal ingebouwde programma’s. Een aantal zijn goed verborgen, maar doen hun werk uitstekend en zijn zelfs zo goed dat u geen andere pakketten meer moet installeren. Hoe gaat u ermee aan de slag?

WEBDIENSTEN - VARIA - 19.05.2011

Beter gebruik maken van uw Dropbox

Op minder dan één jaar tijd is het aantal gebruikers van Dropbox gestegen tot 25 mil­joen. We geven enkele nuttige gebruikstips om deze handige online dienst nog beter te benutten.

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 19.05.2011

Breng pit in uw presentatie

Een slideshow is handig om uw bedrijf, uw producten of uw diensten voor te stellen, maar hoe maakt u die extra levendig? Kan het nieuwe Present.me u hierbij helpen?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 19.05.2011

Een herinneringsmailtje graag

Alle agenda’s en takenlijstjes ten spijt blijven simpele herinneringsmails een handige manier om bepaalde zaken niet te vergeten. Waar kunt u daarvoor nog terecht?

WEBDIENSTEN - ONLINE BOOKMARKS - 19.05.2011

Uw bookmarks online bij Delicious of elders?

De bekende, sociale bookmarkdienst Delicious is recentelijk verkocht. Wat ­verandert er voor de gebruikers? Blijft u nu het best bij Delicious of kiest u beter voor een andere online bookmarkdienst?

ONTSPANNING - REIZEN - 19.05.2011

Hulpjes bij de reisvoorbereiding

De vakantie komt in zicht... U kent wellicht al die websites waarop u vliegtarieven en hotelprijzen kunt checken. Daarom gingen wij op zoek naar enkele nieuwe en originele aanvullende sites voor een goede reisvoorbereiding.

CONSUMENT - FINANCIEEL - 19.05.2011

Banksparen zonder gewoeker

Wie nog met een kater zit van zijn woekerpolis, heeft misschien geen zin in een nieuw spaarproduct. ­Banksparen neemt echter veel bezwaren weg...

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 17.05.2011

Puzzelen met de fictieve opzegtermijn

U heeft met uw werknemer afspraken gemaakt over het einde van zijn dienstverband. Hij gaat aan het eind van de maand uit dienst mét een kleine vergoeding. Maar dan begint hij over de ‘fictieve opzegtermijn’. Wat is dat nu weer?

SOCIALE VERZEKERINGEN - 17.05.2011

Eigen bijdrage WGA werknemer?


PERSONEELSBELEID - 17.05.2011

Houd uw werknemers tevreden ...

Ontevreden medewerkers kunnen zich op allerlei manieren laten gelden. Bijvoorbeeld door irritant en dominant gedrag, roddelen, slecht functioneren , ziekteverzuim en het ondermijnen van het gezag van de baas.

ARBEIDSOVEREENKOMST - 17.05.2011

Terugbetalen die studiekosten!

Uw werknemer mag op uw kosten een studie of opleiding volgen. Maar wat te doen als deze werknemer kort ná zijn opleiding ontslag neemt en een ander bedrijf profiteert van úw investering? Hoe gaat de rechter daarmee om?

RE-INTEGRATIE - 17.05.2011

Hoe kan een deskundigenoordeel voor u voordelig zijn?

Als uw werknemer ziek is, bent u samen verantwoordelijk voor zijn re-integratie. Soms verloopt zo’n re-integratietraject niet zo soepel. Een deskundigenoordeel van het UWV kan dan uitkomst brengen. Hoe werkt dat? En blijft dat zo?

ARBO - 17.05.2011

Een calamiteit te lijf met een plan ...

Ondanks al uw goede (voor)zorgen kan het tóch gebeuren dat uw bedrijf te maken krijgt met een calamiteit, bijvoorbeeld met een brand of een ontploffing. Hoe kan een calamiteitenplan u dan helpen?

ONTSLAGVERGOEDING - 17.05.2011

Banksparen als gouden handdruk?

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat banksparen een populair financieel product is. Reden voor ons om in te gaan op de mogelijkheid om banksparen in te zetten als gouden handdruk. Wat is interessant om te weten?

VAKANTIEWERK - 17.05.2011

Een mooi vakantiebaantje

Een 15-jarige meldt zich bij u voor vakantiewerk of een bijbaantje. Moeten ouders nog steeds meetekenen of is dat achterhaald? En wat speelt er verder?

PRIVÉ - 16.05.2011

Via ‘familielening’ kids helpen bij koop eigen woning

Uw kind wil een huis kopen en beschikt zelf niet over voldoende middelen. Bankleningen zijn kostbaar en worden alleen verstrekt als het inkomen hoog genoeg is en de bank voldoende zekerheid krijgt. Hoe werkt nu de ‘familielening’?

INLENEN PERSONEEL - 16.05.2011

Veilig zakendoen met uitzend- of payrollbureau

Als u op korte termijn mankracht nodig heeft of u de rompslomp van eigen personeel wilt vermijden, dan kan een uitzend- of payrollkracht uitkomst bieden. Het is wel zaak dat u de risico’s daarvan in beeld heeft. Hoe houdt u die beperkt?

BEDRIJFSOPVOLGING - 16.05.2011

Schenken van een onderneming zonder belasting!

U heeft in de loop der jaren met veel inspanning een bloeiende onderneming opgebouwd met een aanzienlijke waarde. Maar u vindt dat de tijd is aangebroken dat uw kinderen uw bedrijf gaan voortzetten. Hoe gaat dat fiscaal?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 16.05.2011

Fiscaal spel zonder grenzen nu uitgespeeld

De fiscale wetgeving kent een vergaande informatieplicht. Wie hieraan niet voldoet, kan op zware sancties rekenen. De Tweede en de Eerste Kamer hebben er echter voor gezorgd dat u niet meer álles hoeft te pikken. Wat zijn uw rechten?

ONROERENDE ZAKEN - 16.05.2011

Ander etiket na verbouwing

Onlangs besliste de rechter dat een pand dat was aangemerkt als (verplicht) privévermogen, na een verbouwing alsnog tot het ondernemingsvermogen mocht worden gerekend. Wat kunt u met deze uitspraak?

BUITENLANDSE WINST - 16.05.2011

Twee landen die dezelfde winst belasten, en dan?

Stel, u opent met uw bedrijf een filiaal in België, u bezit een vakantiehuisje in Zuid-Europa of u heeft aandelen in een Frans bedrijf en u ziet de inkomsten zowel in Nederland als in het buitenland belast worden. Hoe lossen we dit op?

BOETE - 16.05.2011

Aangifte fout. Opzet in het spel?

De inspecteur kan gelijktijdig met de aanslag een boete opleggen als uw aangifte inkomstenbelasting onjuist is. Moet u de aangifte eerst volledig checken?

BELASTINGEN - 16.05.2011

Moet de fiscus inzage geven?


PERSONEEL - 16.05.2011

Zes maanden weg met ouderschapsverlof

Uw assistente meldt dat zij over vier maanden ouderschapsverlof wil opnemen. Zij wil het hele verlof van maar liefst zes maanden ineens. Dat wordt lastig, want ook uw andere assistente wil wel eens vrij zijn en dat kan dan niet. Wat nu?

TESTAMENT - 16.05.2011

Een echtscheidingstestament, hoe werkt dat?

Stel, u bent gescheiden en u wilt voorkomen dat er ooit vermogen van u terechtkomt bij uw ex-echtgenoot. Waarom kan het dan raadzaam zijn om een testament op te laten stellen door uw notaris? Hoe werkt dat dan nu?

ADMINISTRATIE - 16.05.2011

Pas op met ‘goedkoop’ advies

Een belastingadviseur is nu eenmaal niet goedkoop. Het amateurcircuit is goedkoper, maar kent zijn beperkingen en is zeker niet zonder risico’s. Het is belangrijk de risico’s te kennen en ze niet te onderschatten. Wat moet u weten?

BELASTINGEN - 16.05.2011

Mag de fiscus wel in uw patiëntendossier snuffelen?

Als (para)medicus bent u verplicht een administratie te voeren. En de belastinginspecteur ook informatie te verstrekken. Zelfs voor zover het de belastingheffing van derden betreft. Hoe zit het vervolgens met úw rechten?

GEZONDHEIDSRECHT - 16.05.2011

Beroepsgeheim van de hulpverlener onder druk?

Het beroepsgeheim van hulpverleners in de gezondheidszorg met het daaraan gekoppelde verschoningsrecht geeft dagelijks aanleiding tot vragen en dilemma’s. Het staat steeds vaker ter discussie. Wat speelt er?

PRAKTIJKORGANISATIE - 16.05.2011

Nieuws over taakherschikking en medicatie voorschrijven

Nieuwe functies als ‘verpleegkundig specialist’ (VS) en ‘physician assistant’ (PA) zorgen voor onduidelijkheid. Wie mag er zelfstandig voorschrijven en hoe ver rijkt de ‘verlengde arm’? Wat zijn de plannen van minister Schippers nu?

PENSIOEN - 16.05.2011

Pensioengeld goed beheerd?

De Rechtbank in Den Haag heeft een belangwekkende uitspraak gedaan over het beheer van ondernemerspensioengeld door de bank. Wat is er beslist?

PROCEDURE - 16.05.2011

Als de inspecteur het te bont maakt

Als u met succes bezwaar en eventueel beroep aantekent tegen een beslissing van de inspecteur, komt u in aanmerking voor een forfaitaire vergoeding van de proceskosten. Wanneer kunt u nu een hogere schadevergoeding eisen?

INKOMSTENBELASTING - 16.05.2011

Dubbele aftrek kinderalimentatie?


Cookiebeleid