2011 -
Maart
BOER EN PRIVÉ - 31.03.2011
Vorderingen kinderen op langstlevende ouder opeisbaar
Als een langstlevende ouder niet meer in staat is om zelf zijn/haar vermogen te beheren, mag een bewindvoerder dan de vorderingen van de kinderen uitkeren? Wat heeft de rechter hier nu nieuw over beslist en wat is goed om te weten?
GEBOUW EN GROND - 31.03.2011
Nu voorsorteren op bedrijfsbeëindiging straks?
Als u voorziet dat u straks uw bedrijf gaat beëindigen, kunt u nu al voorsorteren om straks minder belasting te betalen. Wat dacht u ervan om uw erf groener te maken en bomen te planten? Nu investeren en straks fiscaal oogsten?
RECHT - 31.03.2011
Relatiebeheer DR en koppeling Kamer van Koophandel
Agrarische bedrijven zijn verplicht zich in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK) te laten inschrijven. Dienst Regelingen (DR) heeft een koppeling gelegd met het Handelsregister. Wat speelt er nu?
RECHT - 31.03.2011
Hoe verkrijging van een perceel grond door verjaring?
Raar maar waar, iemand die een strook (‘perceel’) grond in bezit heeft genomen, kan daarvan juridisch rechtmatig eigenaar worden. Hoe krijgt hij die grond dan op zijn naam? Welke regels gelden er en wat is goed om te weten?
BOER EN BEDRIJF - 31.03.2011
Percelen waar u uw toeslagrechten niet kunt benutten?
Wilt u uw toeslagrechten benutten en heeft u percelen die u niet of beperkt voor de landbouw gebruikt? Dan kunt u in bepaalde gevallen niet opgeven dat u op deze percelen toeslagrechten wilt benutten. Wat speelt er nu en hoe werkt dit?
BELASTINGEN - 31.03.2011
Boer met bosbedrijf heeft een keuzemogelijkheid
Het is nu tijd om de bomen op uw erf te planten of te rooien. Zonder dat u het wellicht beseft, heeft u als eigenaar van een rij bomen een ‘bosbedrijf’ en geldt de bosbouwvrijstelling. Hoe werkt dat? Wat kunt u anders regelen?
AUTO - 31.03.2011
Lage bijtelling gegarandeerd
De auto van de zaak (uw bedrijf) is een dankbaar object voor belastingheffing. Dat gebeurt dan ook volop. Wat kunt u daartegen doen?
PERSONEEL - 29.03.2011
Diefstal ‘van het huis’ …
Stel, u heeft een nieuwe, jonge werknemer. Hij verdient wat bij en is van de straat, zo vindt u. Dan komt u erachter dat hij kasgeld heeft gestolen. U wilt, ook naar andere personeelsleden, een daad stellen. Wat nu? Aangifte doen? Ontslag?
HYPOTHEEK - 29.03.2011
Annuïteitenhypotheek
Banken worden steeds strenger in het verstrekken van hypotheken. Zij eisen nu ook dat de hypotheek aan het einde van de rit voor een groot gedeelte is afgelost. Hoe werkt dat ook alweer met een annuïteitenhypotheek?
PERSONEEL - 29.03.2011
Wilt u met een bonussysteem werken?
Uit de horeca-adviespraktijk. Een abonnee en dus uw collega zag zijn omzet met 5% stijgen na de introductie van een bonussysteem voor zijn medewerkers. Hoe kreeg hij dit voor elkaar? Waar moet u op letten?
AUTOKOSTEN - 29.03.2011
Garage aan huis als autokosten aftrekbaar?
Horecaondernemers met een auto van de zaak kunnen een deel van de kosten niet aftrekken in verband met privégebruik. Van die bijtelling mag u de kosten die voor uw eigen rekening komen, aftrekken. Hoe zit dat met uw garage?
LEASECONTRACT - 29.03.2011
U wilt uw lopende leasecontract beëindigen, kan dat?
Stel, u heeft lopende leasecontracten voor uw convectieoven, espressomachine of auto. Als uw inkomsten tegenvallen, leggen die leasekosten behoorlijk beslag op uw liquide middelen. Kunt u uw leasecontract zomaar beëindigen?
BELASTINGAANGIFTE - 29.03.2011
Wel of geen uitstel aanvragen?
De tijd voor het doen van belastingaangifte is weer aangebroken. De fiscus wijst in reclamespotjes op het risico van een boete als u dat te laat doet. Of laat uw horeca-adviseur u automatisch meelopen in een ‘uitstelregeling’? Hoe zit dat?
PINAUTOMAAT - 29.03.2011
Win-win met de nieuwe pin
Al bezig met het nieuwe pinnen? Zo niet, dan krijgt u te maken met hogere kosten en dat kan in de papieren lopen. Een reminder zodat u het niet vergeet.
OFFERTE - 29.03.2011
Nu verantwoord en duurzaam werken via uw offerte?
Steeds meer klanten vragen u nu om ‘duurzaam en verantwoord’ te werken. Zeker als u overheidsopdrachten in de wacht wilt slepen. Wat is ‘verantwoord werken’? Hoe maakt u dat nu waterdicht duidelijk in uw offerte?
BTW - 29.03.2011
Wat kunt u nu met de 6% btw-regeling voor arbeid?
De minister heeft, zoals bekend, een stimuleringsregeling afgekondigd. Bij woningonderhoud en renovatie mag u op arbeid 6 in plaats van 19% btw berekenen. Wat is hierover nu nog meer te melden? Wat kunt u hier nu mee?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 29.03.2011
Doorhangend plafond, “No problem!” zegt bouwrechter
Als aan een bouwwerk een gebrek wordt geconstateerd, hoe moet u dan handelen? Wat heeft de bouwrechter daar nu over beslist in een rechtszaak die bij een collega-bouwondernemer speelde? Wat is nu goed voor u om te weten?
RECHT - 29.03.2011
Googelen of goochelen met algemene voorwaarden?
De hoogste rechter van ons land heeft zich onlangs gebogen over een verwijzing naar de algemene voorwaarden van een collega-ondernemer. Zijn ze wel zo algemeen als het woord doet vermoeden? Wat zei de ‘opperrechter’?
BEDRIJFSOPVOLGING - 29.03.2011
Bijtijds voorsorteren met belegd vermogen in uw BV?
U kunt de aandelen in uw BV alleen nog maar zonder fiscale afrekening naar uw erfgenamen doorschuiven als de BV een echte onderneming drijft. Wanneer zit u in de gevarenzone? Hoe komt u hier ‘verhoudingsgewijs’ het beste uit?
CONTROLE - 29.03.2011
Geen omkering bewijslast bij kleine gebreken
Als de Belastingdienst bij een controle van mening is dat uw administratie ernstige gebreken vertoont, kan deze worden verworpen. En dan volgt omkering van de bewijslast. De rechter heeft hierover een interessante uitspraak gedaan.
OVERDRACHTSBELASTING - 29.03.2011
Let op met vastgoed-BV!
Als u een pand koopt, moet u over de koopsom 6% overdrachtsbelasting betalen. Bij de overdracht van een BV met daarin onroerend goed kan dit ook gelden. Zeker met ingang van 2011. Waar moet u rekening mee houden?
FISCALE WINST - 29.03.2011
Strikte regels voor inspecteur bij verlies
Als u in een jaar verlies lijdt, dan legt de inspecteur u een nihilaanslag op en stelt hij tegelijkertijd de omvang van het verlies vast in een ‘verliesvaststellingsbeschikking’. Welke regels gelden daarbij?
FISCOTIP - 29.03.2011
Bespaar belasting met wegschenken BV
Er is de politiek alles aan gelegen dat bestaande bedrijven worden voortgezet. Daarom kan degene die zijn schaapjes op het droge heeft, zijn BV op een fiscaal voordelige manier wegschenken. Wat zijn de voorwaarden daarvoor?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 29.03.2011
Betalingsonmacht kan ook bij voldoende geldmiddelen!
De regels ter weerlegging en voorkoming van bestuurdersaansprakelijkheid luisteren nauw. Het Hof sloeg volgens een recent arrest van de Hoge Raad de plank op een aantal punten mis. Wat is nu nieuw beslist?
AUTO VAN DE ZAAK - 29.03.2011
Zekerheid over ‘lage’ bijtelling
Voor ‘schone’ auto’s gelden lagere bijtellingspercentages. Maar is de ‘schone’ auto die u nu aanschaft, over een aantal jaren nog wel zo ‘schoon’?
BOUWRECHT - 28.03.2011
Uw aannemer is te laat, mag u een andere inschakelen?
Uw cliënt gaat met een aannemer in zee voor een forse verbouwing. De aannemer laat echter niets van zich horen en reageert nergens op. Kan uw cliënt dan een andere aannemer inschakelen? Wat kunt u adviseren?
APPARTEMENTSRECHTEN - 28.03.2011
Aan de kant met die scootmobiel
Het komt steeds vaker voor in appartementencomplexen: scootmobiels die in de gemeenschappelijke ruimte geparkeerd worden, vaak tot ergernis van de medebewoners. Kan de Vereniging van Eigenaars daar een stokje voor steken?
IN DE KIJKER - 28.03.2011
Vergeet de algemene voorwaarden niet!
Bij verhuur van (bedrijfs)panden wordt vaak gewerkt met het ROZ-model. Die modellen zijn immers veel gebruikt en eenvoudig te downloaden. Helaas gaat er daarbij toch wel eens wat mis. Waarop moet u zeker letten?
RUIMTELIJKE ORDENING - 28.03.2011
Daar zit een luchtje aan!
Alleen een ‘belanghebbende’ kan bezwaar maken. In bouw- en milieuzaken is dit in de praktijk een belangrijk punt met veel rechtspraak tot gevolg. Onlangs was er weer zo’n interessante uitspraak die we u niet willen onthouden.
UW RAADSMAN - 28.03.2011
De kosten van mandeligheid delen
Het onderhoud van een mandelige funderingsmuur moeten beide eigenaren samen doen. Zij moeten dat met elkaar overleggen. Één van beiden kan niet zomaar opdracht geven. Wat speelde daarover laatst bij de rechter?
APPARTEMENTSRECHTEN - 28.03.2011
Verplicht reservefonds
Zoals bekend, is iedere Vereniging van Eigenaars (VvE) tegenwoordig verplicht een reservefonds te hebben. Uit onderzoek blijkt echter dat een groot deel van de VvE’s onvoldoende reserveert voor groot onderhoud. Hoe zit dat?
VERKOOP - 28.03.2011
Wie kan ontbinden?
In koopovereenkomsten voor onroerende zaken staan soms ontbindende voorwaarden voor de koper. Kan de verkoper zich daar ook op beroepen?
BTW - 25.03.2011
Laat de carrousel niet draaien
Btw-carrouselfraude wordt door de fiscus steeds intensiever bestreden. Wanneer speelt dit? Hoe kunt u voorkomen dat u daar de dupe van wordt?
PRIVÉ - 25.03.2011
Hypotheekrente bij (v)echtscheiding
Bij echtscheiding speelt de eigen woning veelal een belangrijke rol. Wie vertrekt, wie blijft en wie betaalt wat? Als de kosten van de eigen woning door de achterblijvende partner worden betaald, zwemt u een fuik in. Hoe zit dat?
LOONHEFFING - 25.03.2011
Vermoeden van zwart werk is onvoldoende bewijs
Als de belastinginspecteur beweert dat u ‘zwart’ personeel in dienst heeft, moet hij goed beslagen ten ijs komen. Er staan immers zware sancties op. Vermoedens alleen zijn onvoldoende, aldus de rechter. Hoe stelt u zich het beste op?
ZELFSTANDIGENAFTREK - 25.03.2011
Hoezo uren bijhouden?
Als zelfstandig ondernemer heeft u bij de fiscus een streepje voor. U heeft dan immers recht op een aantal fiscale voordelen. Belangrijk is dat u een minimum aantal uren in uw zaak werkt. Moet u dat bijhouden?
OUDEDAGSVOORZIENING - 25.03.2011
Wat heb ik eigenlijk aan de oudedagsreserve?
Zelfstandig ondernemers hebben recht op een aantal fiscale faciliteiten. Een belangrijke is de (voorheen fiscale) oudedagsreserve. Toch maakt niet iedere ondernemer er gebruik van. Waarom niet, dat is toch dom? Of toch niet?
AUTOKOSTEN - 25.03.2011
Met privéauto zakelijk rijden, maar niet voor niks!
Onlangs is er een Besluit gepubliceerd over onder andere reiskosten. Dit is een nieuwe versie van een eerder Besluit en betreft onder andere zelfstandig ondernemers. Wat is van belang om te weten?
MAN-VROUWFIRMA - 25.03.2011
Hebben man én vrouw recht op zelfstandigenaftrek?
De man-vrouwfirma levert regelmatig stof tot discussie op met de Belastingdienst. Hebben beide firmanten recht op alle belastingvoordelen voor ondernemers? Wat leert ons nieuwe rechtspraak (over een garagebedrijf)?
PRIVÉ - 25.03.2011
Kind met verstandelijke beperking en erfenis sturen
Waarom is het vaak raadzaam om aan nalatenschapsplanning (estate planning) te doen en sturing te geven aan het familievermogen als u een kind heeft met een verstandelijke beperking? Wat is dan aan de orde?
PERSONEEL - 25.03.2011
Inzetten buitenlandse handjes, wat speelt er nu?
De afgelopen jaren is een deel van de Nederlandse arbeidsbehoefte ingevuld door Polen die al een aantal jaren vrij mogen werken. Nieuw aanbod is welkom. Hoe zit het met de Roemenen en de Bulgaren? Lees verder …
AFTREKPOST PRIVÉ - 25.03.2011
Tweemaal belastingvoordeel bij kinderalimentatie
Na echtscheiding komt het geregeld voor dat er sprake is van het betalen van kinderalimentatie. Het betalen van kinderalimentatie heeft twee fiscale voordelen die vaak onbekend zijn. Speelt zoiets bij u, lees dan verder!
DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 25.03.2011
Het lijkt wel of in Nederland iedereen mag meepraten!
Het lijkt wel of in Nederland iedereen overal maar bezwaar tegen kan maken. In de Crisis- en herstelwet is hiervoor een regeling getroffen. Lees hoe dit in zijn werk gaat en hoe u daarmee uw voordeel doet.
RECHT - 25.03.2011
Gratis juridisch advies, bestaat dat echt?
Als u als particulier juridische problemen heeft, kunt u gratis terecht bij het Juridisch Loket. Maar hoe zit dat als u bijvoorbeeld zzp’er bent? Kunt u daar dan ook voor alle juridische vragen terecht? Kunt u daar uw voordeel mee doen?
BOEIEN & BINDEN - 25.03.2011
Tips om uw beste mensen aan boord te houden
Het is altijd goed om uw beste werknemers te behouden. Ze zijn immers belangrijk voor uw bedrijf en houden de kwaliteit, de productie en de relatie met de klanten hoog. Onderzoek van Harvard laat zien hoe u ze binnenboord houdt.
PREVENTIEMEDEWERKER - 25.03.2011
Voorkomen is beter dan genezen
Volgens de Arbowet moet bij ieder bedrijf een preventiemedewerker werken. En soms mag u dat als werkgever zelf doen. Wéér zo’n taak die de overheid op uw bordje heeft gelegd. Hoe haalt u rendement uit uw preventiemedewerker?
AANSPRAKELIJKHEID - 25.03.2011
Een ongeluk zit in een klein hoekje
Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers hun werk veilig kunnen doen. Maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Moet u dit dan altijd verzekeren? Wat zei de rechter daar nu over?
VAKANTIE & VERLOF - 25.03.2011
Jij bent echt wel door je dagen heen!
Emily heeft geen vakantiedagen meer, maar wil toch een dagje vrij om voor haar kindje te zorgen. Daarmee bouwt ze dan wel een negatief verlofsaldo op. Moet u dat dan wel goedvinden? Hoe pakt u zoiets aan?
PAYROLL - 25.03.2011
Liever niet op de loonlijst
U gaat een nieuwe medewerker aannemen, maar u heeft eigenlijk geen zin in alle rompslomp die daarbij komt kijken. Al die administratie hoeft voor u niet zo nodig. Kan payrollen dan iets voor u betekenen?
LOONHEFFING - 25.03.2011
Onderbouwing vaste kostenvergoeding noodzaak!
Heeft u niet voor de werkkostenregeling gekozen? Dan moet u, als u aan uw mensen een vaste kostenvergoeding geeft, de kosten specificeren. De rechter onderstreepte dat onlangs nog eens. Wat is belangrijk om te weten?
ZIEKMELDING - 25.03.2011
Zó ziek ben je toch niet ...
Uw werknemer meldt zich ziek. Volgens u heeft hij gewoon een paar baaldagen, dus u schrijft die als vakantiedagen af. Wat zei de rechter daar nu over?
SOFTWARE - DOWNLOADEN - 25.03.2011
BitTorrent: hoe werkt dat eigenlijk?
Als u een stukje software, films, muziek, enz. wilt downloaden, dan komt u dikwijls op een zgn. BitTorrentsite terecht. Hoe werkt zoiets eigenlijk? We leggen het u stap voor stap uit...
E-MAIL - MAILING LISTS - 25.03.2011
Hoe maakt u een e-zine die werkt?
Met een elektronische nieuwsbrief houdt u uw klanten op de hoogte van uw producten en diensten, tijdelijke acties, enz. Hoe zorgt u er echter voor dat uw e-zine zijn doel bereikt?
BEVEILIGING - PRIVACY - 25.03.2011
Privacy protectors: werken ze ook echt?
Internet is een open boek. Er bestaan echter zgn. privacy protectors die beloven om uw persoonlijke gegevens te beschermen op internet. Wat doen ze eigenlijk en werken ze ook echt?
WEBDIENSTEN - VARIA - 25.03.2011
Webpagina’s bewaren om later te lezen
Instapaper was één van de eerste diensten waarmee u een pagina die u tijdens het surfen tegenkwam, kon bewaren om ze later te lezen. Een gelijkaardige dienst, Read It Later, wint nu sterk aan populariteit. We vergelijken beide...
SOFTWARE - VARIA - 25.03.2011
Zippen zonder te betalen?
Als u één of meerdere bestanden kleiner wilt maken, dan kan dat met een compressietool. Naast betalende programma’s zoals WinZip zijn er ook gratis alternatieven. Zijn die het overwegen waard?
SOFTWARE - BROWSER - 25.03.2011
Een nieuw rondje vechten tussen de browsers
Onlangs bespraken we de nieuwe Internet Explorer 9, maar intussen zijn ook Google Chrome 10 en Firefox 4 (zo goed als) af. We bekijken even de belangrijkste vernieuwingen in deze browsers...
BEVEILIGING - BACK-UP - 25.03.2011
Back-uppen met LiveSafer
Back-uppen blijft de beste manier om gegevensverlies te voorkomen. U kunt dat doen met een softwarepakket of via een online back-updienst. Met LiveSafer Unlimited gebruikt u een back-upmethode die tussen die twee in zit. Handig?
E-MAIL - SPAM - 25.03.2011
Minder spam dankzij wegwerpadressen
Wegwerp-e-mailadressen zijn een prima hulpmiddel tegen spam. Wat zijn het eigenlijk, waarom heeft u wegwerpadressen nodig en hoe komt u het snelst aan dergelijke adressen?
ZOEKEN - INTERNET - 25.03.2011
Sneller zoeken en surfen met de Bing Bar
Bing, de zoekmachine van Microsoft, heeft een nieuwe toolbar voor Internet Explorer gelanceerd. Wat heeft die te bieden en kan deze de vergelijking met de Google Toolbar doorstaan?
BEVEILIGING - ANTIMALWARE - 25.03.2011
Pharming: u belandt ongemerkt op frauduleuze sites!
Hackers en fraudeurs bedenken steeds nieuwe methodes om internetgebruikers om de tuin te leiden. Pharming is een wel zeer heimelijke techniek. Wat is het en hoe wapent u zich ertegen?
WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 25.03.2011
Laat sociale media voor u werken
Iedereen zit op Facebook, maar ook op LinkedIn, Hyves en Twitter. Kan dit ook professioneel helpen?
AUTOKOSTEN - 23.03.2011
Wat kan ik met mijn parkeerkosten?
Als (para)medicus moet u er regelmatig met de auto op uit. Daarbij ontkomt u er niet aan parkeerkosten te maken. Wat kunt u hier fiscaal mee? Betaalt de fiscus eraan mee en waar moet u dan op letten? Wat als uw praktijk een BV is?
BELASTINGEN - 23.03.2011
Extra aftrek voor brug
Wie tanden en kiezen mist, ontkomt er soms niet aan een brug te laten plaatsen. De vraag is dan of dit een hulpmiddel is. Zo ja, dan bestaat er recht op extra aftrek. Wat besliste de rechter? Goed om te weten voor u of uw patiënt.
TESTAMENT - 23.03.2011
Hoe nu het erfdeel van uw kind beschermen?
U wilt niet dat uw schoonzoon of schoondochter met het erfdeel van uw kind aan de haal gaat. Wat kunt u doen om dat te voorkomen? Hoe regelt u dat juridisch waterdicht?
ARBO - 23.03.2011
Risico-inventarisatie nu eenvoudiger?
Voor kleinere werkgevers wordt een aantal RI&E-regels vanaf 1 april 2011 versoepeld. Om welke regels gaat het hier precies en hoe kunt u daar uw voordeel mee doen? Moet u nog ergens rekening mee houden?
AANSPRAKELIJKHEID - 23.03.2011
Praatjes vullen geen gaatjes
Uw patiënten zijn niet altijd even ontspannen. Soms is de spanning groot en zijn de reacties onvoorspelbaar. Maar hoe zit het als een oververhitte reactie van uw patiënt leidt tot schade voor ú? Kunt u de rekening dan bij hem neerleggen?
TUCHTRECHTSPRAAK - 23.03.2011
Doe de melding op tijd
Als behandelaar komt u van alles tegen; mooie dingen maar ook minder mooie. Helaas is kindermishandeling één van die dingen die u soms tegenkomt. Waar moet u op letten als u hulp inschakelt? Wat overkwam uw collega?
BANK - 23.03.2011
Er valt nu nog wat te kiezen qua bank
Met de fusie tussen ABN AMRO en Fortis is de spoeling qua banken in Nederland weer dunner geworden. Valt er voor u toch nog wat te kiezen?
BOER EN PRIVÉ - 22.03.2011
Schulden nu aflossen?
Schulden zijn in veel landen een hot item. Ook in Nederland kan het geen kwaad om van uw (hypotheek)schulden verlost te raken. Wij zijn de wereldkampioen hypotheekschuld. Wat levert het op, en wat zijn de fiscale voor- en nadelen?
ERFRECHT - 22.03.2011
Onterving van echtgenoot, kan dit juridisch nu wél?
Lang niet iedereen weet het antwoord op de vraag of de wet het toestaat dat een echtgenoot (m/v) onterfd kan worden. Hoe kan dit wel en wat zijn de gevolgen? Hoe kan een echtgenoot niet helemaal buiten spel worden gezet?
MESTWETGEVING - 22.03.2011
Fosfaatreductie via ‘voerspoor’
Nederland heeft afspraken met Brussel gemaakt om in aanmerking te komen voor derogatie. Daarnaast worden de fosfaatgebruiksnormen steeds verder verlaagd, waardoor het mestoverschot stijgt. Wat kunt u daaraan doen?
VERGUNNING - 22.03.2011
Geen bouwvergunning, wel een flinke nota
Een collega vond dat de nota van de gemeente voor een bouwvergunningaanvraag voor een varkensstal buitensporig hoog was en dat de gemeente daar iets aan moest doen. Hoe liep dat af bij de rechter? Kon de nota door de beugel?
GEBOUW EN GROND - 22.03.2011
Land- of tuinbouwgrond zonder overdrachtsbelasting
Hoe kunt u de vrijstelling van (6%) overdrachtsbelasting benutten die speelt bij aankoop van land- of tuinbouwgrond? Welke addertjes zitten er onder het gras? Wat is nu dus ons advies?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 22.03.2011
Let op uw management fee
Onlangs heeft het Hof Den Haag een belangrijke uitspraak gedaan over de hoogte van het gebruikelijk loon voor de directeur-grootaandeelhouder. Wat speelde er? En wat betekent dit voor de praktijk?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.03.2011
Geldlening met uw BV; wat kunt u hier nu leuk mee?
Een directeur-grootaandeelhouder leende geld van zijn BV dat hij tegen een hogere rente op een spaarrekening zette. Dit voordeel is volgens de Hoge Raad onbelast. Wat speelt en hoe kunt ook u hier nu uw voordeel mee doen?
AUTO VAN DE ZAAK - 22.03.2011
Bijtelling over volledig kalenderjaar
Als uw werknemer in de loop van het jaar een andere auto van de zaak krijgt, moet u even opletten. De rechter heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan. Waar moet u rekening mee houden?
LOONHEFFING - 22.03.2011
Fietsend naar het werk
Op 1 januari 2011 is de werkkostenregeling in werking getreden. Hierbij geldt dat u als werkgever mag kiezen of u deze regeling nu al toepast of nog niet. Een veelgestelde vraag is hoe de fiets onder de werkkostenregeling werkt.
FISCOTIP - 22.03.2011
Maximaliseer uw tariefvoordeel
Bij een belastbare winst tot € 200.000,- betaalt uw BV het laagste tarief in de vennootschapsbelasting. Het is dus voordelig om ervoor te zorgen dat uw winst onder dit maximum blijft. Welke ‘trucs’ staan hiervoor ter beschikking?