Alle domeinen

2011 - November

WEBDIENSTEN - VARIA - 30.11.2011

Zo linkt u twee webdiensten


ONTSPANNING - TELEVISIE - 30.11.2011

Welke televisie past hier?


ONTSPANNING - REIZEN - 30.11.2011

Zet uw roadtrip op de kaart

Vertrekt u binnenkort op wintervakantie? Of trekt u er geregeld eens op uit? Met het onlangs gelanceerde Animaps kunt u uw reisroutes online plaatsen. Wat maakt dit speciaal?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 30.11.2011

Een poll of een survey bij uw klanten?

Via een online enquête kunt u nuttige informatie inwinnen van uw website­bezoekers. De webtool Zoomerang helpt u hierbij en laat u kiezen tussen een ‘poll’ en een ‘survey’. Interessant?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 30.11.2011

Uw gepresteerde uren in Google Agenda

Eerder hebben we een aantal tools besproken waarmee u uw gepresteerde uren kunt bijhouden. Nu testen we GTimeReport: een tool voor tijdsregistratie die gebruik maakt van Google Agenda.

WEBDIENSTEN - AUDIO EN VIDEO - 30.11.2011

Multimedia bewerken zonder software

Voor het bewerken van audio en video wordt doorgaans een beroep gedaan op software. FileLab laat u echter volledig online multimediabestanden bewerken. Maar werkt zo’n cloudtool wel goed?

ZOEKEN - COMPUTER - 30.11.2011

Efficiënter werken met Windows Search

Windows Vista en Windows 7 bevatten een ingebouwde zoekmotor, Windows Search, waarmee u alle bestanden op uw computer snel doorzoekt. Met de juiste instellingen en parameters kunt u nog sneller en efficiënter zoeken.

SOFTWARE - BROWSER - 30.11.2011

Firefox 8: de zoveelste upgrade?

Onlangs verscheen versie 8 van Firefox, amper zes weken na versie 7. Wat brengt deze nieuwe versie van de browser precies? Is het wel de moeite waard om alweer te upgraden?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 30.11.2011

Personeelsbeheer met Zoho People

U kent Zoho misschien al als handige online ‘suite’ met officetoepassingen, maar er is ook Zoho People: een cloudoplossing voor human resources management. Is die de moeite waard voor uw zaak?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 30.11.2011

Uw bedrijf nu ook sociaal actief op Google+?

Een heleboel bedrijven staan al actief in contact met hun klanten via Twitter, LinkedIn en een Facebook-bedrijfspagina. Ook op het sociaal netwerk Google+ kunt u nu terecht voor een eigen bedrijfspagina. Waarom zou u dat nog doen?

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 30.11.2011

Ook uw mobiele toestel verdient bescherming

Als bezitter van een mobiel toestel zoals een iOS- of Android-smartphone of een tablet vergeet u misschien wel dat dit eigenlijk ook een computer is. Zo’n toestel moet dan ook op de gepaste manier beschermd worden. Enkele tips.

ZAKELIJK - VISITEKAARTJES - 30.11.2011

Hier heeft u mijn kaartje

Ook in het digitale tijdperk zijn visitekaartjes nog een nuttig promotie- en netwerkinstrument. Op ­internet maakt u uw papieren en digitale visitekaartjes.

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 30.11.2011

Thunderbird 8 en Postbox 3

Werkt u nog met een oude versie van het e-mailpakket Thunderbird of het nauw verwante Postbox? Wat wint u met een upgrade naar de recentelijk vernieuwde versies? En waarin verschilt Postbox van Thunderbird?

BEDRIJFSHUUR - 30.11.2011

Verpaupering, en dan?

Uw cliënt huurt een bedrijfsruimte in een winkelcentrum. De laatste tijd zijn de bezoekersaantallen fors teruggelopen. Volgens uw cliënt komt dit door de verpaupering van het winkelcentrum. Kan hij de verhuurder daarop aanspreken?

IN DE KIJKER - 30.11.2011

Over griffierechten en kosten van rechtsbijstand

De afgelopen maanden is de geplande verhoging van de griffierechten vaak in het nieuws geweest. Dit heeft onlangs geleid tot een aanpassing van de kabinetsplannen. Hoe zit het nu precies met de kosten van een procedure?

VERKOOP - 30.11.2011

Borg met de schrik vrijgekomen

Bij een verschil tussen de mondelinge afspraken van partijen en de tekst van de (notariële) akte, ontstaat er een onduidelijke situatie die weliswaar in dit geval goed uitpakte, maar ook heel anders had kunnen aflopen.

TAXATIE - 30.11.2011

Bindend advies, waar moet u rekening mee houden?

Als makelaar kan een beroep op u worden gedaan voor het verkrijgen van een bindend advies. Wanneer kunt u te maken krijgen met een bindend advies en waarmee moet u zoal rekening houden?

VERKOOP - 30.11.2011

Geen overmacht als volmacht voor de hand ligt …

De koopovereenkomst van een woning moet natuurlijk worden nagekomen. Maar wat als de koper écht niet naar de notaris kan komen? Dan is er toch zeker sprake van overmacht? Wat zei de rechter daarover?

UW RAADSMAN - 30.11.2011

Aftrek hypotheekrente woning in aanbouw

Jan bouwt een nieuwe woning. De bouw duurt jarenlang. Uiteindelijk gaat Jan in 2011 in de woning wonen, maar zijn vrouw blijft in hun huurwoning wonen. Hoe zit het dan met de aftrek van de hypotheekrente op de woning in aanbouw?

GEMEENTE - 30.11.2011

Een onduidelijk beding?

Uw cliënt heeft grond van de gemeente gekocht mét een antispeculatiebeding. Wie draait er op voor eventuele onduidelijkheden in de overeenkomst?

BELASTINGEN - 30.11.2011

Even naar huis om te eten ...


BELEGGEN - 30.11.2011

Wat is uw strategie?

In het huidige hectische beursklimaat is het lastig om het hoofd koel te houden. Hoe voorkomt u dat u op basis van emoties (verkeerde) beslissingen neemt? Welke soort vuistregels bieden u houvast en rust?

ZORGVERZEKERING - 30.11.2011

Wat nu met uw ziektekostenverzekering?

Er is één standaardverzekering tegen ziektekosten: de ‘basisverzekering’. De verzekeraars hebben de premies voor 2012 bekendgemaakt. Waar nu op te letten als u wilt overstappen? Hoe drukt u de kosten?

AANSPRAKELIJKHEID - 30.11.2011

Uw spullen in verzekerde bewaring?

Als u uw dure gereedschap in reparatie geeft bij een speciaalzaak, mag u erop vertrouwen dat zij goed voor uw spullen zorgen. Maar hoe zit het als er bij de reparateur wordt ingebroken en het blijkt dat hij niet verzekerd is?

BELASTINGEN - AUTO - 30.11.2011

Bestelauto eindelijk zonder bijtelling

Als u in een bestelauto van de zaak rijdt, krijgt u gewoon de bekende privébijtelling aan de broek. Vanaf 2012 hoeft dat niet meer. Onder welke voorwaarden blijft de bijtelling achterwege en waar kunt u het beste voor kiezen?

FISCALE WINST - 30.11.2011

Wat kan ik zonder winst met zelfstandigenaftrek?

Stel, u sluit dit jaar af met een licht verlies, maar u heeft wel recht op zelfstandigenaftrek. Kunt u daar dan nog iets mee en zo ja, welke voorwaarden gelden er? En geldt dat ook voor starters?

PERSONEEL - 30.11.2011

Een uurtje nu en een uurtje straks?

Uw oproepkracht werkt dagelijks van 08.00 tot 10.00 uur en soms een extra dienst. Moet u iedere keer dat hij komt drie uur loon betalen? Wat vond de rechter?

INKOMSTENBELASTING - 30.11.2011

Aftrek van uw studiekosten verruimd

Als u uw werkterrein wilt verbreden, zult u misschien (opnieuw) de schoolboeken in moeten duiken. Vanaf 2012 neemt de fiscus een groter deel van deze kosten voor zijn rekening. Wat verandert er en waar moet u op letten?

BOUWRECHT - 28.11.2011

Waterschade bij verbouwing


TAXATIE - 28.11.2011

Taxatie te hoog?


BELASTINGEN - 28.11.2011

Woonarken en chalets, roerend of onroerend?

Indien uw vakantiechalet of -woonark niet als een onroerende zaak wordt aangemerkt, kan dit u enkele fiscale voordelen opleveren. Wanneer is er sprake van een roerende zaak en wat zijn hier de voordelen van?

BURENRECHT - 28.11.2011

Hoor wie klopt daar kinderen?

In het burenrecht gaat het vaak om een belangenafweging, zaken zijn vrijwel nooit zwart-wit. In deze zaak ging het om een camera die ook zicht had op de deur van de buren. Hoe gaat de belangenafweging dan in zijn werk?

FINANCIERINGSVOORBEHOUD - 28.11.2011

In gesprek of in gebreke stellen?

De woning van uw cliënt staat al lang te koop. Eindelijk is er een koper, maar nadat de koopovereenkomst is getekend, blijkt het onzeker of de koper de financiering wel rond krijgt. Uw cliënt wil de koper niet zomaar kwijt. Wat zijn de opties?

IN DE KIJKER - 28.11.2011

Achteraf is mooi wonen

Jaap Burgers koopt van Herman de Boer een boerderij die hij als woning wil gaan gebruiken. Burgers gaat geen boerenbedrijf uitoefenen en mag de boerderij daarom niet als woning gebruiken. Moet Burgers de woning toch afnemen?

UW RAADSMAN - 28.11.2011

Vergoeding taxatiekosten in WOZ-procedure

Uw cliënt heeft een bezwaarschrift ingediend, omdat de WOZ-waarde van zijn woning te hoog is vastgesteld. Hiervoor heeft u een taxatierapport opgesteld. Krijgt uw cliënt de kosten van het taxatierapport vergoed als hij gelijk krijgt?

BEDRIJFSHUUR - 28.11.2011

Huurachterstand, dus ontruimen?

Het komt helaas geregeld voor dat huurders de huur niet betalen, waardoor er een betalingsachterstand ontstaat. Vaak gunt de rechter de huurder dan een nieuwe kans. Maar als verhuurder wilt u van deze huurder af. Wat te doen?

HYPOTHEEK - 28.11.2011

Nationale Hypotheek Garantie 2012

Er is veel te doen over de nieuwe regels voor de NHG. Die pakt anders uit voor tweeverdieners dan voor alleenverdieners. Hoe zit dat precies?

AUTO VAN DE ZAAK - 25.11.2011

Hoge Raad: lunchritten tóch zakelijk!


MINIMUMLOON - 25.11.2011

Nieuwe minimumlonen per 2012


PERSONEELSBELEID - 25.11.2011

Industrielucht gezonder dan kantoorlucht

Recent onderzoek aan de Radboud Universiteit toont aan dat met dichte ramen werken ongezonder is dan een luchtje scheppen in een industriegebied. Wat betekenen deze onderzoeksresultaten voor u en wat kunt u ermee?

PERSONEELSDOSSIER - 25.11.2011

Ik wil nú mijn dossier inzien!

Na een gesprek over zijn (dis)functioneren wil uw werknemer zijn dossier inzien. Moet u daar als werkgever gehoor aan geven? Hoe zit het dan met de bescherming van persoonsgegevens? En als uw werknemer iets wil corrigeren?

AANSPRAKELIJKHEID - 25.11.2011

Moet ik dat nu ook al betalen?

Een werkneemster van TNT Post gleed uit bij het bezorgen van de post en raakte arbeidsongeschikt. Zij wilde dat TNT Post voor haar schade zou opdraaien. Wat zei onze hoogste rechter daar nu over? En wat betekent dat voor u?

OPZEGGING - 25.11.2011

Niet zómaar vertrekken!

Uw werknemer heeft een andere baan gevonden. Hij pakt meteen zijn spullen en vertrekt. Dat is niet alleen heel vervelend, maar ook duur. U moet immers hals over kop een ander zien te vinden. Kunt u die schade op hem verhalen?

ZWANGERSCHAP & BEVALLING - 25.11.2011

Wie ontvangt de zwangerschapsuitkering?

De Wet arbeid en zorg (WARZO) regelt o.a. zwangerschapsverlof. Gelukkig komen de kosten daarvan op het bordje van het UWV. Wat is dan een goede keus: laten uitbetalen aan uw bedrijf of aan uw werkneemster?

ZORGVERZEKERINGSWET - 25.11.2011

Zorgverzekeringsperikelen vanaf 2012

U kon in de media lezen dat in de wetsvoorstellen 2012 was aangekondigd dat het premiepercentage Zvw omlaaggaat naar 7,1%. Uw werknemers denken nu misschien dat ze meer overhouden, maar is dat ook zo? En uw lasten?

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 25.11.2011

Een gewichtig probleem ...

U kunt er niet omheen, overgewicht bij werknemers komt steeds vaker voor. Hoe zwaar moet u daaraan tillen en wat moet u ervan weten?

INVESTEREN - 24.11.2011

Op tijd herinvesteren


KINDGEBONDEN BUDGET - 24.11.2011

Beschikking checken en er het maximale uit halen

Het ‘kindgebonden budget’ is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Uit een recente rechterlijke uitspraak blijkt dat het zaak is de beschikking goed te controleren. Bovendien kan het voordelig zijn uw inkomen te ‘sturen’.

PERSONEEL - 24.11.2011

Eigenrisicodragerschap WGA juist iets voor u?

U bent waarschijnlijk een kleine werkgever, maar dat neemt niet weg dat juist ook voor kleine werkgevers eigenrisicodragerschap voor de WGA interessant kan zijn. Wat moet u weten als u minder premie wilt gaan betalen?

BTW-AANGIFTE - 24.11.2011

Laatste btw-aangifte over 2011, waar moet u op letten?

De laatste btw-aangifte van 2011 komt steeds dichterbij. Als u die laatste aangifte zo compleet mogelijk doet, sluit u niet alleen het jaar goed af maar voorkomt u ook naheffingen of krijgt u zelfs méér btw terug. Wat moet u doen?

BTW-AANGIFTE - 24.11.2011

Suppletie btw flink aangescherpt vanaf 2012

De Belastingdienst heeft de regels voor de corrigerende btw-aangifte voor het recht­­zetten van foutjes aangescherpt. Vanaf 2012 heeft u sneller een boete te pakken. Wat verandert er en hoe voorkomt u deze narigheid?

WOZ - ERFBELASTING - 24.11.2011

WOZ-waarde en erfbelasting, wat speelt er nu?

De door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde is nu ook bepalend voor de vaststelling van de erf- of schenkbelasting. Maar de huizenmarkt staat fors onder druk. Wat nu als deze WOZ-waarde hoger is dan de verkoopopbrengst?

BELASTINGAANGIFTE - 24.11.2011

Aangiften voortaan altijd elektronisch?

Vanaf 2012 moeten ondernemers verplicht digitaal aangifte doen. De mogelijkheid ontheffing aan te vragen vervalt dan. Wat betekent dit voor u en wat moet u doen?

EINDEJAARSTIP - 24.11.2011

Boek uw vorderingen af!

Als vanwege de conjunctuur uw debiteuren niet meer betalen, kunt u uw vorderingen afwaarderen. Gelukkig betaalt de fiscus daaraan mee. Hoe werkt dat?

PENSIOEN - 24.11.2011

Welke maatregelen voor uw pensioenvoorziening?

U leest dagelijks over de problemen van de pensioenfondsen. U wordt daar niet vrolijk van, maar toch. Niet onbelangrijk voor uw oude dag. Loopt u met uw eigen pensioenregeling niet tegen dezelfde problemen aan? Wat kunt u doen?

PERSONEEL - 24.11.2011

Steeds maar weer ziek ... dat schiet écht niet op!

U mag een werknemer die chronisch ziek is, niet zomaar ontslaan. Daar steekt de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte een stokje voor. Gelukkig geldt dat niet altijd, zoals bij deze veel te zware werknemer?

BTW - 24.11.2011

Psychologische oorlogsvoering rond btw-plicht

De meeste medische diensten zijn vrij van btw. Maar omdat iedereen zich (para)medicus kan noemen, gelden er wel de nodige voorwaarden. Hoe zit het; wanneer komt u wel en wanneer niet voor deze vrijstelling in aanmerking?

BEROEPSPRAKTIJK - 24.11.2011

Garantie voor de inspanning of voor het resultaat?

‘Vroeger’ moest een tandarts zijn best doen om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen; hij had een ‘inspanningsverplichting’. Die is inmiddels opgeschoven richting een ‘resultaatsverplichting’. Hoe zit dat en wat betekent dit voor de toekomst?

ZORGVERLENING - 24.11.2011

Geen tijd voor bureaucratische rompslomp

Een zorgverzekeraar heeft de wettelijke plicht het basispakket uit te voeren. Soms leidt dat tot bureaucratische toestanden zoals een collega onlangs ondervond. Hoe omzeilt u zo goed mogelijk de klippen van de bureaucratie?

KOSTENAFTREK - 24.11.2011

Zo snijdt u zich niet in de vingers

Als u minder gaat werken of u er misschien zelfs mee stopt, wilt u nog wél goed bijblijven. Kunt u de kosten voor uw registratie dan nog blijven aftrekken?

GEBOUW EN GROND - 22.11.2011

Onderhandelen over stankcirkel kan lonen!


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.11.2011

Pensioenopbouw via een BV, hoe goed geregeld?

Stel, u heeft uw land- of tuinbouwbedrijf juridisch ondergebracht in een BV. Wat wordt er bedoeld met pensioenopbouw in eigen beheer bij uw BV? Wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Hoe kan een holding-BV uitkomst brengen?

ERFBELASTING - 22.11.2011

Hoe nu uitstel betalen belasting bij erven eigen woning?

Een veelvoorkomende situatie: de eerststervende van een echtpaar overlijdt en laat ‘alleen’ een eigen huis na waar de langstlevende in blijft wonen. Banktegoeden zijn er niet of nauwelijks. Hoe moet nu de erfbelasting worden opgehoest?

HYPOTHEEK - 22.11.2011

Hypotheekrente vast of variabel?

U kent het wel. U vraagt een offerte voor een hypotheeklening aan en u krijgt een aantal keuzes voorgeschoteld. Hoelang wilt u de rente vastzetten? Hoe regelt u de aflossing? Welke verzekeringen moet u afsluiten? Wat is wijsheid?

BOER EN BEDRIJF - 22.11.2011

Nieuwe bedrijfstoeslagen: de basispremie

Vanaf 2014 wordt het huidige systeem van de Europese landbouwsteun ingrijpend gewijzigd. Onlangs zijn de voorstellen hiervoor gepubliceerd. Wat is nu interessant voor u om te weten?

RECHT - 22.11.2011

Het nieuwe griffiestelsel

Sinds kort is er een nieuw griffiestelsel. Wat is er veranderd? Wanneer moet er griffierecht betaald worden? Nóg belangrijker, wíé moet die griffierechten betalen? En wat zijn de plannen met de griffierechten?

MAATSCHAP - 22.11.2011

Aangaan maatschap met eigen kind is géén schenking!

Als een vader een maatschap aangaat met zijn eigen kind, is er dan sprake van een schenking? Moet daar belasting over worden betaald? Hoe dacht de fiscus erover bij een collega? Hoe heeft de rechter nu beslist?

AUTO - 22.11.2011

De fiscus betaalt nu uw tweede auto

Wat is nu fiscaal gezien beter: een kleine auto voor uw partner of een tweede (gezins)auto? En zet u die op uw landbouwbedrijf of niet? Wat is nu gunstig?

BELASTINGEN - 22.11.2011

Rente toch aftrekbaar?


PERSONEEL - 22.11.2011

Doorstart van bouwbedrijf, wat is nu actueel?

Wat als u een gunstige doorstart met een bouwbedrijf(sonderdeel) van bijv. uw failliete collega wilt maken? Hoe zit het met ‘overname personeelscontracten’? Zit u daaraan vast? Hoe zorgt u dat u goed ingedekt bent tegen risico’s?

RECHT VAN DE BOUW - 22.11.2011

Te laat opleveren, dan korting op de aanneemsom?

In het bestek van de aannemingsovereenkomst staat het kortingsbedrag voor te late oplevering. Staat dit keihard vast of kunt u daar (later) met uw opdrachtge­­ver nog gunstige, juridisch waterdichte afspraken over maken? Wat is er nu be­­slist?

BELASTINGEN - ONDERNEMERSCHAP - 22.11.2011

Fiscus gebonden aan standpunt VAR

De vraag of u al dan niet ondernemer bent, hangt af van veel factoren. Een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) biedt u zekerheid. Tenzij de fiscus op zijn standpunt terugkomt. Kan dat zomaar en waar hangt dit vanaf?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 22.11.2011

Eigenmachtig bouwplannen wijzigen?

Wanneer mag u bij de bouw uitgaan van een wijziging van de technische omschrijving? Waar moet u dan aan denken en wat is goed om te weten? Wat heeft de bouwrechter hier nu over beslist? Hoe speelt u op safe?

BOUWOFFERTE - 22.11.2011

Hoe nu ingedekt tegen vergissing in uw bouwofferte?

Wat kunt u doen als u een fout in uw bouwofferte ontdekt? Kunt u een offertefout nog rechtbreien? Hoe zorgt u dat u juridisch sterk staat en u aanspraak kunt maken op aanpassingen? Hoe kunt u prijsrisico’s voorkomen?

LIJFRENTE - 22.11.2011

Let op bij lijfrentepremies


INKOMSTENBELASTING - 22.11.2011

Voorsorteren rond oud en nieuw


BEDRIJFSPAND - 22.11.2011

Bouw woon-/bedrijfspand en aftrek van btw

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over een ondernemer die een woon-/bedrijfspand had laten bouwen en alle btw op de bouwkosten in aftrek had gebracht. Wat speelde er?

SUCCESSIEPLANNING - 22.11.2011

Erfpacht onderbelicht

Erfpacht is een relatief onbekend begrip in de fiscale wereld. Toch kan er in sommige situaties een aardig fiscaal voordeel mee worden behaald, bijvoorbeeld bij vermogensoverheveling van ouders naar kinderen. Hoe zit dat?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 22.11.2011

Wat heeft de rechter nu beslist over rectificeren?

Als er in zoiets belangrijks als een notariële akte een fout staat, bijvoorbeeld dat er niet binnen een fiscale eenheid is verkocht, kan dat dan nog rechtgezet worden? Wat heeft de Hoge Raad hier nu over beslist? Wat komt er heel nauw?

BEDRIJFSOPVOLGING - 22.11.2011

‘Verdeel en heers’ over uw bedrijfsoverdracht

Hoe krijgt u uw onderneming direct bij uw beoogde bedrijfsopvolger? En erven de andere kinderen de onderneming dan niet? Hoe zorgt u dat uw kind uw onderneming na uw overlijden kan voortzetten zonder een te hoge schuldenlast?

FISCOTIP - 22.11.2011

Laatste kans DGA op deelname levensloop

Iedere directeur-grootaandeelhouder moet zich nu even de vraag stellen: doe ik dit jaar nog mee aan de levensloopregeling? Na 1 januari 2012 is er namelijk geen plaats meer voor spijtoptanten die willen levenslopen. Hoe zit dat?

INKOMENSPLANNING - 22.11.2011

Banksparen altijd voordelig?

Onlangs meldde de Nederlandse bank dat consumenten al voor € 8,6 miljard in bankspaarproducten hebben belegd. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2010. Is banksparen iets voor u? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

FISCALE WINST - 22.11.2011

Nog snel versneld afschrijven

Sinds 2009 is het mogelijk om investeringen versneld af te schrijven. Vanaf 2012 is dit niet meer mogelijk. Reden om uw investeringsplannen bij te stellen?

VOORLOPIGE AANSLAG 2012 - 17.11.2011

Vergeet uw voorlopige aanslag niet!

Binnenkort begint er weer een nieuw ‘fiscaal’ jaar en krijgt u weer een nieuwe voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2012. Krijgt u deze voorlopige aanslag nu automatisch of moet u nog actie ondernemen voordat 2011 is afgelopen?

OUDEDAGSVOORZIENING - SPAREN - 17.11.2011

Hoe vitaal wordt ú in de toekomst?

Het is al enige tijd bekend dat er een nieuwe regeling in de maak is om te sparen voor het opvangen van een tijdelijke inkomensachteruitgang. In het Belastingplan 2012 is deze regeling, het vitaliteitssparen, uitgewerkt. Wat moet u weten?

WET- EN REGELGEVING - RECLAME - 17.11.2011

Zeven tips tegen acquisitiefraude

Ook in de horeca gebeurt het veelvuldig, zo kon u recentelijk lezen: u krijgt een rekening voor een advertentie die u nooit geplaatst heeft. Zo kunt u zelfs ongemerkt een betaalopdracht goedkeuren. Hoe vermijdt u dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 17.11.2011

Ombudsman tikt fiscus keihard op vingers

Als belastingzaken voor de rechter worden uitgevochten, hebben partijen zich aan zijn uitspraak te houden, aldus de Nationale ombudsman. Hoe kunt u als horecaondernemer hiermee uw voordeel doen? Is dat duur en omslachtig?

PERSONEEL - 17.11.2011

Zolang ik maar weg kan …

Uw serveerster wil niet langer meer bij uw horecabedrijf werken. Ze stapt naar de rechter waar ze aangeeft dat u de verdere samenwerking onmogelijk maakt en ze eist een beëindigingsvergoeding. Wat nu?

WET- EN REGELGEVING - 17.11.2011

Wat maakt nieuwe wet anders tussen echtgenoten?

Er is een wet aangenomen die de juridische verhouding tussen echtgenoten wijzigt. Hoorde u daar ook al van? Deze wet treedt per 1 januari a.s. in werking. Wat gaat er veranderen? Wat is - nu dus al - goed om te weten?

KERSTPAKKET - 17.11.2011

Kerstpakket fiscaal slim verpakt

De keuze wat aan medewerkers (of relaties) te schenken, is ook in fiscaal opzicht niet gemakkelijk. Welke opties heeft u en wat is fiscaal het slimst?

KOSTENBESPARING - 16.11.2011

Zo beheerst u uw voorraden

Een juiste voorraad is van groot belang voor uw bedrijfsvoering. Aan te hoge voorraden kleven echter forse risico’s en financieringskosten. Hoe beheerst u de omvang van uw voorraden en verlicht u de financiering ervan?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 16.11.2011

Dan verkoop ik je inventaris toch!

Stel, u levert regelmatig voor behoorlijke bedragen aan Hof BV. Die staat dus doorlopend bij u in het krijt. Daarom wilt u, als extra zekerheid, een pandrecht op de inventaris van Hof. Hoe werkt dat? En wat als de bank u vóór was?

ADMINISTRATIE - 16.11.2011

Wil de echte accountant opstaan?

Zoekt u een professionele boekhouder? Sommige kantoren doen zich voor als accountantskantoor terwijl ze dat niet zijn. Anderzijds heeft u niet altijd een accountant nodig voor uw boekhouding. Hoe maakt u een goede keuze?

HANDELSPRAKTIJK - 16.11.2011

Oeps, foutje ...?

Onlangs bood de Hema op haar website een taart aan voor € 0,-. Dat was een foutje ... Hema was sportief en hield woord, maar wat als het ú overkomt?

PERSONEELSBELEID - 16.11.2011

Hoe tevreden zijn úw medewerkers?

Tevredenheid van medewerkers heeft direct effect op de klanttevredenheid. Het is dus belangrijk om te weten hoe tevreden uw medewerkers zijn en wat u zou kunnen verbeteren. Maar hoe onderzoekt u dat ...?

VERKEERSBOETES - 16.11.2011

Snelheidsduivel moet zelf de boete betalen ...

Sommige chauffeurs zijn echte snelheidsduivels. Als één van uw werknemers last heeft van een ‘zware voet’ tijdens werktijd en tegen een verkeersboete oploopt, moet hij daar zelf voor opdraaien. Maar is dat altijd zo?

RE-INTEGRATIE - 16.11.2011

Mediation ... moet dat nu echt?

Als u een conflict met een werknemer heeft, kan het verstandig zijn zo snel mogelijk een mediator in te schakelen. Daarmee kan worden voorkomen dat het conflict escaleert en mogelijk forse financiële consequenties heeft.

ARBEIDSOVEREENKOMST - 16.11.2011

De do’s en de don’ts van een veilig concurrentiebeding

Zeker met werknemers die een belangrijke commerciële functie in uw bedrijf vervullen, komt u graag een concurrentiebeding overeen. Wat moet u weten van het opstellen van zo’n beding?

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 16.11.2011

Na twee jaar ziekte, stopt het contract dan vanzelf?

Als uw werknemer ziek is, moet u zijn loon twee jaar doorbetalen én u moet hem re-integreren. Als het kan in zijn eigen functie en anders in aangepast werk. En hoe zit het dan ná die twee jaar? Is dan de kous af of moet u nog iets doen?

BTW - 16.11.2011

Btw en personeelskosten, voorkom boetes!

Wanneer u kosten maakt voor uw personeel, wil de belastingwetgever niet dat u de btw in die kosten terugkrijgt. Dat lijkt een simpele gedachte, maar de uitwerking is bar ingewikkeld. En dit jaar nóg ingewikkelder. Pas op voor boetes!

ZWANGERSCHAP - 16.11.2011

Leuker kunnen we het niet maken ...

Sommige kranten kopten dat u in 2012 geen zwangerschapsverklaring meer hoeft te hebben bij de aanvraag voor een WAZO-uitkering. Klopt dat?

SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 16.11.2011

Contact op afstand via Chrome


ZOEKEN - INTERNET - 16.11.2011

Plusteken in Google verdwijnt


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 16.11.2011

Zo koppelt u uw ‘vrienden’


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 16.11.2011

Facebooken op de werkvloer?

In de Europese landen heeft ongeveer één op twee werknemers onbeperkt toegang tot Facebook en Twitter op de werkvloer. Moet u zelf tolerant zijn voor uw eigen personeel? Een aantal concrete tips die u helpen bij uw keuze.

COMPUTER - RANDAPPARATUUR - 16.11.2011

Gebruik uw usb-stick op de gepaste wijze

Grote bestanden worden steeds vaker via online opslag of via e-mail uitge­wis­seld. Toch is een gewone usb-stick ook vaak nog handig, zeker als u grote hoeveel­heden bestanden verplaatst. Hoe gebruikt u die stick het best?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 16.11.2011

Een verstuurde mail ‘intrekken’?

Denkt u na het verzenden van een e-mail wel eens: ‘Oh neen, ik ben te snel geweest’? Zo ja, dan hebben wij voor u enkele tips waarmee u gênante situaties in de toekomst kunt vermijden.

GEZONDHEID - BEWEGING - 16.11.2011

Sporten met uw smartphone

Met uw smartphone bent u mobiel en toch overal online. Erg handig dus voor uw professionele activiteiten, maar uw iPhone of Android is ook een ideale tool om aan uw conditie te werken. Wij gingen op zoek naar een paar goede apps.

SOFTWARE - VARIA - 16.11.2011

Zippen: gratis of betalen?

Om ruimte te besparen op uw schijf of in de mailbox van de ontvanger of om downloadtijden voor bezoekers van uw site in te korten, kunt u bestanden comprimeren of ‘zippen’. Gebruikt u het best een gratis tool of een betalend pakket?

SOFTWARE - WINDOWS - 16.11.2011

Kende u deze ingebouwde Windows 7-tooltjes al?

Windows 7 draait al op ongeveer één op de drie pc’s. Toch blijven een ­aantal interes­sante tools die in Windows ingebouwd zijn, voor vele gebruikers on­bekend. We zochten er een aantal uit die zeker de moeite waard zijn.

E-MAIL - WEBMAIL - 16.11.2011

Yahoo Mail opgefrist

Met bijna 300 miljoen gebruikers zit Yahoo Mail nog steeds in de top drie van de grootste maildiensten. Ten opzichte van Hotmail en Gmail voelde Yahoo Mail wel wat log en oubollig aan. Is de recente update een sprong voorwaarts?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 16.11.2011

Projecten opvolgen ‘in the cloud’

Tools om projecten online met anderen te beheren en op te volgen zijn over­vloedig aanwezig op internet. Wij testten opnieuw enkele nieuwkomers waarmee u online taken kunt beheren.

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 16.11.2011

Alternatieven voor Dropbox?

Dropbox is momenteel veruit de populairste cloudopslagdienst. Zijn er nog concurrenten bijgekomen die een alternatief kunnen zijn om bestanden online te kunnen opslaan en delen? En hoe verhoudt iCloud zich eigenlijk tot Dropbox?

ONTSPANNING - MUZIEK - 16.11.2011

Kent u deze artiest al?

Op internet vindt u talloze radiozenders en diensten waar u naar muziek kunt luisteren. Misschien wilt u ook wel eens nieuwe muziek ontdekken die bij uw smaak aansluit. Welke diensten kunnen u hierbij helpen?

ZAKELIJK - SOCIALE MEDIA - 16.11.2011

Promoot uw bedrijf via sociale media

Sociale media als Facebook, Twitter, LinkedIn en Hyves kunnen u helpen om aandacht te genereren voor uw bedrijf. Tijd om u te verdiepen in SMO en SMM.

INKOMSTENBELASTING - TOESLAGEN - 10.11.2011

Versobering kinderopvangtoeslag, hoe toch optimaal?

De overheid gaat sterk bezuinigen op de kinderopvangtoeslag. Hoe krijgen de bezuinigingen vorm en wat is voortaan doorslaggevend? Op welke manier kunt u tóch de maximale toeslag binnenhalen? Moet u iets doen?

AUTO VAN DE ZAAK - OMZETBELASTING - 10.11.2011

Wat is in 2011 de btw-correctie voor mijn auto?

Als de zakenauto ook privé wordt gebruikt, is een deel van de btw in de autokosten niet aftrekbaar. Per 1 juli 2011 zijn de regels hiervoor veranderd en is het opletten geblazen. Hoe berekent u de juiste btw-correctie? Moet u nog ergens op letten?

SUCCESSIEPLANNING - 10.11.2011

Toch overgangsregeling overgedragen ouderlijk huis

Om belasting te besparen, hebben veel ouders in het verleden hun woning aan de kinderen overgedragen. Onder de nieuwe erfbelasting leidt dit echter toch tot belastingheffing. Het goede nieuws is dat er een overgangsregeling komt.

FACTUUR - BTW - 10.11.2011

Correcte factuur verzenden voorkomt boete!

Zoals u weet, moet u om btw af te kunnen trekken, erop letten dat uw inkomende facturen voldoen aan de wettelijke factuurvereisten. Wist u dat u sinds 1 januari 2010 ook beboet kunt worden als u foutieve facturen verzendt?

FISCALE WINST - SUBSIDIE - 10.11.2011

Extra belastingvoordeel als u innoveert

Las u ook iets over een nieuwe subsidie voor ondernemers die investeren in technologische innovaties? Geldt deze alleen voor grote ondernemingen of kunt u daar als MKB’er ook iets mee? Zo ja, vanaf wanneer?

GEZONDHEIDSRECHT - 10.11.2011

Nieuwe richtlijn voor medisch specialistische rapportage

Als medicus kunt u worden ingeschakeld voor het uitbrengen van een deskundigenrapport. In de praktijk blijkt de kwaliteit van de rapporten sterk uiteen te lopen. Een nieuwe richtlijn moet hierin verbetering brengen. Wat moet u weten?

TESTAMENT - 10.11.2011

Testamentcheck nu aan de orde?


PRIVÉ - 10.11.2011

Fiscaal goedkoop met een oldtimer van de praktijk …

Auto’s zijn een dure hobby. Om de kosten te beperken, zou u kunnen overwegen een oldtimer aan te schaffen. Deze kennen een aantal fiscale voordelen. Welke zijn dit en wanneer kunt u hiervan profiteren? Moet u nog iets afwegen?

PERSONEEL - 10.11.2011

Wijziging vakantiewetgeving per 1 januari 2012

Over een paar maanden wijzigt de wettelijke regeling van vakantiedagen. Zelfs als u maar één of twee medewerkers heeft, is het goed om daar nu al bij stil te staan. Wat verandert er en kunt u zich daar nú al op voorbereiden?

BEROEPSPRAKTIJK - 10.11.2011

Wat u moet weten over de Verklaring arbeidsrelatie

Ook als medicus of paramedicus kunt u te maken krijgen met een Verklaring arbeidsrelatie (VAR). Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van een waarnemer. Waarvoor dient deze verklaring en waar moet u rekening mee houden?

ASSOCIATIE - 10.11.2011

Uw praktijk in de maatschap?

In de gezondheidszorg is de maatschap een rechtsvorm die veel voorkomt. Wat moet u weten als u een maatschap begint óf als u toetreedt tot een bestaande maatschap? Waarom is een duidelijk contract goud waard?

BEDRIJFSKOSTEN - 10.11.2011

Kinderen loon naar (leren) werken!

De kinderen zijn weer aan de (dure) studie. Studiekosten van uw kinderen fiscaal aftrekken, is natuurlijk erg interessant. Hoe krijgt u dat nu voor elkaar?

BOER EN PRIVÉ - 10.11.2011

Woningaanpassing op kosten van de fiscus

Stel u moet de eigen woning verbouwen om deze aan te passen. Bijvoorbeeld de bouw van een aangepaste keuken, bad of douche, aanbouw van een slaapkamer op de begane grond, enz. Hoe kunt u die kosten fiscaal aftrekken?

PERSONEEL - 10.11.2011

Ongelijke behandeling parttimer bij feestdagen?

De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde onlangs dat een parttimer bij feestdagen naar evenredigheid aanspraak heeft op vrije tijd. Hoe kunt u dit, indien u dit wenst, regelen voor uw land- of tuinbouwbedrijf?

AANSPRAKELIJKHEID - 10.11.2011

Executeurs die nalatenschappen afwikkelen, opgelet!

Vanaf 1 januari 2012 is de executeur die als nalatenschapsafwikkelaar optreedt, verplicht om de aangifte erfbelasting te ondertekenen. Hoe zit het met de aansprakelijkheid? Wat speelt er nu? Wat moet u nu weten, waar moet u op letten?

BOER EN BEDRIJF - 10.11.2011

Voerspoor voor varkenshouderij in 2012 verplicht

Hoe wordt het ‘voerspoor’ voor u in 2012 verplicht als u een varkenshouderijbedrijf heeft? Welke verordening is hiervoor onlangs door het Productschap Diervoeder vastgesteld? Wat zijn de minimumnormen? Wat moet u doorgeven?

BEDRIJFSOPVOLGING - 10.11.2011

Wat nu bij een bedrijf erven?

Hoe zit het met de verdeling van een erfenis waarin een land- of tuinbouwonderneming zit? Wie erft wat en tegen welke waarde? Welke zaken zijn nu van invloed op de waardering van de onderneming?

FISCALE WINST - 10.11.2011

Fiscaal leuk naar de landbouwbeurs

Als land- of tuinbouwer bezoekt u regelmatig beurzen. Die zijn er in binnen- en buitenland volop. Hoe gaat u hier nu fiscaal voordelig naartoe?

BTW - 08.11.2011

Een foutieve aanslag! Hoe mooi kan dat nu toch zijn?

Een fiscale eenheid btw kostte de Belastingdienst veel geld en redde een ondernemer het vege lijf. Wat was er aan de hand en waarom is het zo belangrijk op wiens naam een aanslag staat?

INTERNATIONAAL - 08.11.2011

Wijzigingen in de 30%-regeling

Voor werknemers die uit het buitenland worden aangetrokken en die over schaarse specifieke deskundigheid beschikken, geldt in de loonbelasting een speciale regeling. Per 1 januari 2012 wordt deze regeling aangescherpt.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 08.11.2011

Gebruikelijk loon, pas op uw tellen!

Als directeur-grootaandeelhouder bent u op grond van de ‘gebruikelijk loonregeling’ verplicht een minimumloon uit de BV op te nemen. Uit de vele rechtszaken blijkt dat deze regeling nogal wat valkuilen kent.

FISCOTIP - 08.11.2011

Vermogen ter beschikking stellen stuk aantrekkelijker

Als u aan uw eigen BV vermogen ter beschikking stelt, worden de inkomsten progressief in box 1 belast en niet via box 3. Sinds kort bestaat er echter een belangrijke vrijstelling. Wat betekent dit en wanneer heeft u hier recht op?

LOONHEFFING - 08.11.2011

Kerstpakketten anno 2011

Het einde van het jaar nadert. Zoals altijd wordt u overladen met aanbiedingen voor kerstpakketten. Hoe zit het fiscaal ook alweer met een kerstpakket?

RECHT VAN DE BOUW - 08.11.2011

Uw oplevering nu juridisch goed geregeld!

Er is in de praktijk vaak veel gedoe bij de oplevering van bouwwerken. Hoe voorkomt u nu juridisch gedoe over opleveren? Hoe staat u nu simpelweg ‘zwart-op-wit’ juridisch sterk? Hoe krijgt u dit voortaan goed voor elkaar?

RECHT VAN DE BOUW - 08.11.2011

Hoe is nu wijziging ten opzichte van tekening oké?

Als de bouwplannen worden veranderd ten opzichte van de tekeningen, wat is dan verstandig om te doen richting uw opdrachtgever? Hoe staat u sterk om een claim te tackelen? Wat heeft de bouwrechter nu in een zaak hierover beslist?

EIGEN HUIS - 08.11.2011

Huis op naam van de kinderen, alsnog goed nieuws!

Ouders hebben voorheen vaak hun huis op naam van de kinderen gezet terwijl zij zelf het huis bleven bewonen. Dit om o.a. erfbelasting te besparen. Per 2010 haalde de wetgever hier ineens een streep door. Hoe is er nu weer goed nieuws?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 08.11.2011

Ondanks de leiding bij een werk tóch niet aansprakelijk!

Als er schade ontstaat bij de uitvoering van werkzaamheden waarover uw bedrijf de feitelijke leiding heeft, betekent dit dan automatisch dat u voor álle schade aansprakelijk bent? Wat heeft de rechter hierover beslist? Hoe zit dat nu?

PERSONEEL - 08.11.2011

Werknemer waar drankluchtje aan zit, nu ontslag?

Als een werknemer onder werktijd alcohol drinkt, mag hij dan op staande voet worden ontslagen? Wat heeft de rechter daar nu over beslist? Wat is dus juridisch bekeken de juiste marsroute voor dit soort drankgevallen?

FISCALE WINST - 08.11.2011

Slim investeren, nog in 2011?

Via het slim plannen van investeringen voor uw bouwbedrijf scoort u tot 28% extra belastingaftrek. Hoe ‘plant’ u investeringen? Let u op het aankoopmoment?

BRUTOWINSTMARGE - 08.11.2011

Uw mise-en-place voor de winstmarge 2012


PERSONEEL - 08.11.2011

Recept voor een veilig arbeidscontract?

In uw horecabedrijf bent u alert op concurrentie en op geheimhouding als uw personeel de ins en outs van uw zaak kent. Welke ingrediënten zijn er daarvoor?

AFTREKPOSTEN - 08.11.2011

Even wachten met giften aan cultuur!


HUWELIJKSVERMOGENSRECHT - PRIVÉ - 08.11.2011

Geen geruzie meer, aankopen wel even noteren dan!

Op 1 januari 2012 verandert het huwelijksvermogensrecht. De huidige wetgeving is verouderd. De wetgever vond modernisering noodzakelijk. Wat verandert er, wie heeft hiermee te maken? Hoe voorkomt u verrassingen?

WET- EN REGELGEVING - HUUR HORECAPAND - 08.11.2011

Oei, twee maanden huurachterstand, wat nu?

Stel, u huurt een horecaruimte van uw brouwerij of andere verhuurder. Vanwege een omzetdip laat u onverhoopt een huurachterstand van twee maanden ontstaan. Kan de verhuurder u er meteen uitzetten? Wat is verstandig?

PERSONEEL - MEE-ETEN - 08.11.2011

Even lunchen en bijkletsen op kosten van de zaak?

Stel, u tafelt ‘s middags na de drukke lunch samen met uw werknemers op de zaak. Dat is goed voor de sfeer en tussen de broodjes en de soep door wordt er ook nog wel eens wat zakelijks besproken. Verpest de fiscus die sfeer dan?

BRANDVEILIGHEID - 08.11.2011

Brandgel geeft onterecht een gevoel van veiligheid

Na een vreselijk drama in een restaurant in Arcen waarbij een jonge serveerster omkwam, komt ook de Nederlandse Brandwonden Stichting met een waarschuwing richting de horeca. Wij zetten op een rij wat u écht moet weten!

VOF - RECHTSVORM - 08.11.2011

Zorg voor een zakelijke winstverdeling in uw Vof!

De winstverdeling binnen een Vof moet zakelijk zijn. Zo niet, dan zal de belastinginspecteur deze corrigeren en belasting navorderen. Let er dus op dat uw winstverdeling in uw horeca-Vof klopt. Wat is daarbij van groot belang?

BELASTINGCONTROLE - 08.11.2011

Hoezo, vragen stellen aan mijn drankleverancier?

Elke horecaondernemer krijgt vroeg of laat te maken met vragen van de fiscus. Wat is er nu wettelijk geregeld voor vragen die u onnodig veel werk bezorgen? En mag de fiscus ook zomaar navraag over u doen bij anderen?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 08.11.2011

LinkedIn en het relatiebeding

Uw werknemer heeft een relatiebeding in zijn arbeidsovereenkomst staan: hij mag één jaar na het einde van het dienstverband geen contact hebben met (voormalige) zakelijke relaties. Valt contact via LinkedIn daar ook onder?

PERSONEELSBELEID - 08.11.2011

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Tegen het einde van het jaar is het voor bedrijven met personeel tijd voor het voeren van eindejaarsgesprekken. Wat is het verschil tussen functionerings- en beoordelingsgesprekken en waar let u op?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 08.11.2011

Wat nu weer ... ‘psychosociale arbeidsbelasting’?

Sinds 2007 zegt de Arbowet dat u als werkgever moet streven naar het voorkomen of beperken van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Wat is dat en wat moet u ermee? Hoe gaat u er het beste mee om?

SOCIALE VERZEKERINGEN - 08.11.2011

Oudere werknemers aannemen nu fiscaal aantrekkelijk!

U weet uit de media dat er veel te doen is over de vergrijzing en de opkomende krapte op de arbeidsmarkt. De overheid stimuleert het in dienst nemen van oudere werknemers fiscaal. Wat kan dat concreet opleveren?

GELIJKE BEHANDELING - 08.11.2011

Verboden onderscheid parttimers en fulltimers


BUITENLANDSE WERKNEMER - 08.11.2011

Als je hier studeert, mag je toch ook werken?!

De Chinese Xu werkt twee dagen in de week bij u. Een mooie bijverdienste voor deze hbo-student en niet al te duur voor u. Hij is legaal in het land; u heeft een kopietje van zijn verblijfsvergunning in het dossier. Dan mag hij toch werken?

ZIEKTE & RE-INTEGRATIE - 08.11.2011

Een verzuimprotocol werkt

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de medewerkers die na 13 weken nog ziek thuis zijn, niet meer terugkomt op het werk. Wat kunt u doen om verzuim in de hand te houden? Hoe pakt u dat praktisch aan?

PRIVACY - 08.11.2011

Ik neem het tóch maar even op!

Uw medewerkers zijn ‘de stem’ van uw organisatie, dus u wilt uw vinger aan de pols houden. Mag u daar­­voor telefoongesprekken opnemen? Hoe zit dat juridisch?

OUDERSCHAPSVERLOF - 08.11.2011

Fiscaal voordeel bij ouderschapsverlof?


IN DE PIJPLIJN - 07.11.2011

Giften aan culturele instellingen


FISCALE WINST - 07.11.2011

Vergeet uw aanvraag WBSO niet!

Ondernemers die zich bezighouden met innovatieve projecten kunnen fiscaal een voordeel behalen. Deze regeling wordt met ingang van 2012 versoberd, maar blijft desalniettemin aantrekkelijk. Hoe werkt dit precies?

BTW - 07.11.2011

Verkoop gesloopt onroerend goed met btw?

Als u bedrijfsmatig onroerend goed levert, is het van groot belang om van tevoren te weten of u btw verschuldigd bent of dat de koper overdrachtsbelasting verschuldigd is. Wat speelt er nu bij sloop van een oud gebouw voor nieuwbouw?

LOONHEFFING - 07.11.2011

Oproepkracht recht op minimaal drie uur loon!

Stel, u heeft een oproepkracht achter de hand die u alleen laat komen als u extra drukte verwacht binnen uw bedrijf. Moet u hem nu de daadwerkelijk gewerkte uren betalen of heeft hij recht op minimaal drie uur loon per oproep?

PRIVÉ - 07.11.2011

Huis verhuren en de wereld rond! En de fiscus?

U (of uw medewerker) gaat een jaar naar het buitenland (om te werken of om met de camper te toeren) en het lukt om de eigen woning in de tussentijd te verhuren. Hoe zit het dan fiscaal met de verhuur van de eigen woning?

FISCOTIP - 07.11.2011

Uw eigen woning tijdelijk verkopen?

U weet ongetwijfeld dat de overdrachtsbelasting ter zake van de verkoop van woningen tijdelijk is verlaagd van 6% naar 2%. Kunt u daar iets mee, ook als u eigenlijk uw eigen woning niet eens wilt verlaten?

LIJFRENTE - 07.11.2011

Betaal uw lijfrentepremie op tijd!

Voorheen was het mogelijk om lijfrentepremies die u betaalde in de eerste drie maanden na afloop van een jaar, nog in aftrek te brengen in het voorafgaande jaar. Met ingang van 2011 is dit niet meer mogelijk. Welke gevolgen heeft dit?

LOONHEFFING - 07.11.2011

Spaarloon: de laatste ronde

Zoals bekend, wordt de spaarloonregeling met ingang van 2012 afgeschaft. Het spaartegoed mag al in 2012 volledig onbelast worden opgenomen. Hoe zit dat?

AFTREKBARE BEDRIJFSKOSTEN - 07.11.2011

Lunchrit blijft fiscaal zware hap ...


BELASTINGEN - 07.11.2011

Boos op de Belastingdienst, wat nu?

Ook als starter krijgt u regelmatig met de Belastingdienst te maken. Helaas gaat het daarbij ook wel eens mis. Gelukkig zijn er tal van manieren om uw recht te halen. Moet u naar de ombudsman of moet u dat anders aanpakken?

ERFBELASTING - 07.11.2011

Woning staat op naam van de kinderen, goed nieuws!

Veel ouders hebben de woning waarin zij wonen overgedragen aan hun kinderen. Dit om erfbelasting te beperken. Per 1 januari 2010 leek de wetgever dit in één klap met terugwerkende kracht ongedaan te maken. Maar er is nieuws!

PRIVÉ - 07.11.2011

Rendement van uw spaargeld verbeteren?

Op dit moment is de spaarrente erg laag. En als u dan de vermogensrendementsheffing en de inflatie meetelt, blijft er niets over van uw rendement. Is het dan een goed idee om extra op uw hypotheek af te lossen?

INTERNET EN RECHT - 07.11.2011

Als uw handelsnaam al in gebruik is op internet

U wilt uw handelsnaam ook als domeinnaam gaan gebruiken. Bij onderzoek ziet u dat deze al bezet is. Kunt u dan uw handelsnaam in tweeën splitsen, daar een streepje tussen zetten en die registreren als domeinnaam? Wat mag en kan?

DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 07.11.2011

Hoogte partnerpensioen wordt vaak overschat!

Partnerpensioen is afgeleid van uw te bereiken ouderdomspensioen. Het is wel gekoppeld aan uw inkomen, maar vaak laag. Dit wordt ook door ondernemers vaak overschat. Hoe zit dit? Waar moet u op letten? En wat kunt u doen?

FISCALE WINST - 07.11.2011

Extra belastingvoordeel als u innoveert?

Las u ook iets over een nieuwe subsidie voor ondernemers die investeren in technologische innovaties? Geldt deze alleen voor grote ondernemingen of kunt u daar als MKB’er ook iets mee? Zo ja, vanaf wanneer?

WEBDIENSTEN - VARIA - 04.11.2011

Leer nieuwe auteurs, artiesten of films kennen


SOFTWARE - WINDOWS - 04.11.2011

Windows error: wat nu?

Elke pc-gebruiker kent ze wel: de fameuze foutmeldingen in Windows. Wat is de oorzaak ervan en - belangrijker nog - hoe kunt u het probleem oplossen?

OPLEIDING - TAAL - 04.11.2011

Leer een taal met trucjes


EIGEN WEBSITE - FOTO’S & AFBEELDINGEN - 04.11.2011

Zet uw portfolio online

U wilt uw (potentiële) klanten informeren over uw producten, uw projecten, enz. Op uw eigen website kunt u uiteraard een online portfolio weergeven, maar u kunt hiervoor ook een specifieke webdienst inschakelen.

VERVOER - OPENBAAR VERVOER - 04.11.2011

Openbaar vervoer in het buitenland

U wilt tijdens een businesstrip of een vakantie in een vreemde stad gebruik maken van het openbaar vervoer. Welke (mobiele) websites kunnen u helpen?

COMPUTER - TABLET - 04.11.2011

Interessante apps voor uw iPad

Op de Apple App Store heeft u de keuze uit duizenden apps voor uw iPad. Sommig­e apps zijn erg goed, maar niet zo bekend. Welke apps zijn het uit­proberen waard?

SOFTWARE - MUIS - 04.11.2011

Alles doen met een paar muisbewegingen

Sommige mensen doen graag alles met het toetsenbord en kennen allerlei sneltoetsen uit het hoofd. Anderen werken het liefst met de muis. Met de juiste hulpprogramma’s kunt u bijna alles doen met een paar muisbewegingen.

WEBDIENSTEN - VARIA - 04.11.2011

Met uw iOS-apparaat in de wolken

In versie 5 van iOS, Apple’s besturingssysteem voor mobiele apparaten als de iPhone en de iPad, zit als belangrijkste vernieuwing de online dienst iCloud. Wat kunt u verwachten van deze clouddienst?

Cookiebeleid