Alle domeinen

2015 - April

ONDERNEMERSCHAP - 29.04.2015

Opvolger van VAR stevig in de steigers

Dat de VAR gaat verdwijnen, is bekend. Er ligt nu een plan dat gesteund wordt door alle betrokken partijen, dus het gaat waarschijnlijk de eindstreep halen.

HUWELIJKSE VOORWAARDEN - 29.04.2015

Privévermogen uitlenen tussen echtgenoten?


BELASTINGEN - AANGIFTE - 29.04.2015

Wel aangifte doen!

Leuker, makkelijker en vooringevuld: het gaat allemaal over uw aangifte inkomstenbelasting. Laatst speelde er een rechtszaak van iemand die weinig zin had om aangifte te doen. Hoezo kreeg dit voor hem ernstige gevolgen?

PERSONEEL - 29.04.2015

Payrollwerknemer gelijke rechten!

Payrolling is nog steeds in. Per 1 januari 2015 geniet de payrollwerknemer echter dezelfde ontslagbescherming als uw eigen werknemer. Wat betekent deze wijziging voor u als inlenende werkgever?

KOSTENVERGOEDING - 29.04.2015

Meerijden en toch € 0,19 per km onbelast!

Als werknemers met elkaar meerijden naar het werk, bestaan hiervoor fiscale faciliteiten. Ook als ze met elkaar meerijden naar een klant? Wat als u als ondernemer carpoolt? Wat vond de rechter hier onlangs van?

INTERNET EN RECHT - 29.04.2015

Levering bestelling, waar is het pakketje?

Bij het afleveren vanuit uw webwinkel kan er veel fout gaan. Het pakketje raakt zoekt, het raakt beschadigd of de klant meldt het pakketje niet te hebben ontvangen terwijl het volgens Track & Trace wel afgeleverd zou zijn. Wat nu?

VAR - 29.04.2015

Kan de inspecteur uw VAR zomaar herzien?

De Beschikking geen loonheffingen werd nog niet ingevoerd. Tot de invoering blijven we ons behelpen met de VAR. Maar kan de inspecteur een VAR zomaar herzien, of komt daar meer bij kijken? Wat vond de rechter hiervan?

INTERNET - RECHT - 29.04.2015

‘Wet meldplicht datalekken’, een nieuw risico?

Het Wetsvoorstel meldplicht datalekken is op 10 februari 2015 aangenomen door de Tweede Kamer en zal waarschijnlijk nog voor de zomer worden aangenomen door de Eerste Kamer. Wat moet u daar nu al van weten?

RUIMTELIJKE ORDENING - 29.04.2015

De plattelandswoning, toch geen goede oplossing?

In 2012 werd de ‘plattelandswoning’ geïntroduceerd. Het leek de oplossing voor voormalige agrarische bedrijfswoningen in het buitengebied. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en doemen de eerste juridische problemen op. Hoe zit dat?

GEMEENTE - 29.04.2015

Gemeente gebonden door toezegging ambtenaar?

Een makelaar koopt van de gemeente een deel van een talud, hij wil dit bij zijn tuin voegen. De ambtenaar met wie hij de overeenkomst sluit, was echter niet bevoegd de gemeente te vertegenwoordigen. Is de gemeente toch gebonden?

BEDRIJFSHUUR - 29.04.2015

Kan een huurder een lagere huurprijs afdwingen?

De rechter besliste onlangs dat V&D de afgesproken, gehele huurprijs moet blijven betalen. Betekent dit inderdaad dat een huurder de huurprijs niet zomaar tegen de zin van een verhuurder van een winkelpand kan verlagen? Wat kan wel?

UW RAADSMAN - 29.04.2015

Beslag op schijnbaar hypotheekvrij pand, wie wint?

Een schuldeiser legt in verband met een onbetaalde vordering beslag op een pand dat volgens het Kadaster hypotheekvrij is. De hypotheek die erop zat, is door de notaris echter ten onrechte doorgehaald. Wat nu?

WOZ - 29.04.2015

WOZ-hoorzitting thuis?

De gemeente nodigt een woningeigenaar en zijn gemachtigde uit voor een hoorzitting over een WOZ-bezwaarschrift bij de eigenaar thuis. Kan dat zomaar?

WONINGHUUR - 29.04.2015

Kosten bij hulpactie, huurder betaalt?

Uw cliënt verhuurt een woning. Op een dag krijgt hij een forse rekening: vanwege een medische noodsituatie is de brandweer ingeschakeld om de huurder met ernstig overgewicht uit de woning te halen. Wie gaat dat betalen?

IN DE KIJKER - 29.04.2015

Het nieuwe ROZ-modelhuurcontract kantoren 2015

Na ruim 12 jaar heeft de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) zijn modelhuurovereenkomst kantoorruimte vernieuwd. Volgens de ROZ is het nieuwe model transparanter en evenwichtiger geworden. Maar is dat echt het geval?

PERSONEEL - 28.04.2015

Personeel inlenen, risico afdekken

Als inlener van personeel bent u aansprakelijk voor door de uitlener niet-betaalde btw en loonheffing. Hoe is het gebruik van een g-rekening nu een goed idee?

INKOMSTENBELASTING - 28.04.2015

Belastingheffing over spaargeld


PERSONEEL - 28.04.2015

Oppassen met ontslaguitkering, lees waarom …

Als u noodgedwongen personeel moet ontslaan, kost een ontslagregeling u meestal veel geld. Het wordt nog erger als de inspecteur de regeling als ‘VUT’ betitelt, ook al is dat helemaal niet uw bedoeling. Hoe voorkomt u dit risico?

AFTREKPOST - 28.04.2015

Onduidelijkheid aftrek kosten huurwoning, wat nu?

Als u uw huurwoning ook voor uw onderneming gebruikt, is het de vraag of u de kosten ervan kunt aftrekken van de winst. De rechters zijn hier verdeeld over en dus is het wachten op de Hoge Raad. Maar wat kunt u in de tussentijd doen?

WOZ - 28.04.2015

“Wij vechten graag de WOZ-waarde voor u aan!”

Als u het met uw WOZ-waarde niet eens bent, kunt u in bezwaar en beroep gaan. Hierbij wordt steeds vaker gebruikgemaakt van bureaus die werken op no-cure-no-pay-basis. Maar hoe verstandig is het om daarmee in zee te gaan?

JAARREKENING - 28.04.2015

Verplicht privévermogen? Wie stelt, bewijst

Fiscaal is het van groot belang of een bepaald goed tot het ondernemings- dan wel tot het privévermogen behoort. De Hoge Raad heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de etikettering van een bovenwoning.

HUUR EN VERHUUR - 28.04.2015

Wat is mijn verhuurde woning waard?

Als u een woning privé verhuurt, valt deze in box 3. De waarde wordt forfaitair bepaald, waarbij ook de WOZ-waarde een rol speelt. Maar wat nu als deze afwijkt van de werkelijke waarde? Wat vond de rechter hier onlangs van?

BTW - 28.04.2015

Dek u in tegen carrouselfraude

Een veelbesproken onderwerp als het gaat om fraude met btw is ‘carrouselfraude’. Wat is dat nu precies? Hoe voorkomt u dat u daarvan als welwillend ondernemer het slachtoffer wordt?

DISCRIMINATIE - 24.04.2015

Ouderengeneeskunde weert ‘ouderen’


PERSONEEL - 24.04.2015

Gehandicapte die met pgb zorg inhuurt, wordt werkgever

Een gehandicapte die met zijn persoonsgebonden budget (pgb) een zorgverlener inhuurt, wordt daarmee werkgever. Met alle consequenties van dien. Moet de patiënt dan als werkgever ook een ontslagvergoeding betalen? Hoe zit dat?

BTW - 24.04.2015

Btw-vrijstelling psychologen: wie is hier de zielenknijper?

Voor het grote publiek is het verschil tussen een GZ-psycholoog en andere ‘zielenknijpers’ soms moeilijk te zien. Daardoor kunnen goed opgeleide therapeuten nu ook btw-vrijstelling claimen. Hoe zit dit in elkaar?

RICHTLIJNEN - 24.04.2015

Verplichte overdracht van gegevens kwetsbare ouderen

Sinds enige tijd toetst de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) of ziekenhuizen patiëntengegevens zorgvuldig overdragen. Daarbij richt de IGZ zich vooral op de overdracht van gegevens van kwetsbare ouderen. Wat moet u weten?

INKOMSTENBELASTING - 24.04.2015

Beter rente betalen dan kwijtschelden

Veel ouders helpen hun kinderen met een geldlening om een woning te kunnen kopen. Aantrekkelijk is dat het kind de rente mag aftrekken. Het is wel opletten als de ouders die rentebetaling willen wegstrepen. Dat bewijst een recent arrest.

RECHT - 24.04.2015

‘Informed consent’ en bewind, blijf communiceren!

Een tandarts behandelde een patiënte die onder bewind stond, en dat werd duurder dan begroot. Dat leverde hem een tuchtzaak op die gelukkig goed afliep. Goed dus om eens stil te staan bij bewindvoering. Wat moet u weten?

DEROGATIE - 24.04.2015

Fosfaatarme kunstmeststoffen mag

Sinds 2014 mogen ‘derogatiebedrijven’ geen fosfaatkunstmest meer gebruiken. Wat nu met spuiwater en zaaizaad met fosfaatcoating?

GEBOUW EN GROND - 24.04.2015

Niemand zonder toestemming op uw grond

Hebben derden zomaar toegang tot uw (landbouw)grond of (bedrijfs)terrein? Wat kunt u daartegen doen? Wat staat er in de wet en wat is goed om te weten? Wat als mensen over uw landbouwgrond lopen en schade veroorzaken?

BEZWAAR - 24.04.2015

Fiscus is onverbiddelijk, te laat is te laat!

Jaarlijks gaan vele fiscale procedures voor belastingplichtigen verloren door termijnoverschrijding. Tegen het oordeel dat men te laat was, wordt vaak nog verbitterd gevochten. Dikwijls tevergeefs. Wat speelde hierover laatst? Wat nu?

FISCALE WINST - 24.04.2015

Wacht niet met het nemen van belastingvrije winst

Neemt u afscheid van uw landbouwgrond? Wacht dan niet met het nemen van belastingvrije winst. Een notarisbezoek is daarvoor niet nodig. Laat u na winst te nemen, dan kan dat u later de belastingvrijstelling kosten. Leest u verder!

BOER EN BEDRIJF - 24.04.2015

Betalingsrechten voor bijna iedere landbouwer

De meeste reguliere landbouwbedrijven hebben automatisch ‘recht op toegang’ tot het nieuwe systeem van betalingsrechten. Maar wat als blijkt dat u dit niet heeft? Wat is er dan nog mogelijk?

BOER EN PRIVÉ - 24.04.2015

Geen schenkbelasting betalen bij kwijtschelding?

Over een ontvangen schenking van meer dan € 2.111,- betaalt u in beginsel schenkbelasting. Maar hoe zit dat als iemand u een schuld kwijtscheldt? Wat is goed om te weten? Wat is raadzaam om te doen?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 21.04.2015

Vertrouw niet op de BelastingTelefoon

We zitten middenin het ‘aangifteseizoen’. Dit betekent dat de fiscus overstelpt wordt met telefonische vragen. In hoeverre mag u vertrouwen op de antwoorden?

INKOMSTENBELASTING - 21.04.2015

Belastingheffing over spaargeld te hoog?


BEDRIJFSOPVOLGING - 21.04.2015

BV-bedrijfsopvolger zelf regelen via testament

Als een DGA overlijdt zonder dat er een testament is gemaakt, dan worden de aandelen van de BV waarin het bedrijf wordt uitgeoefend, op basis van de wettelijke verdeling toegedeeld aan zijn echtgenoot. Hoe regelt u dat zelf anders?

INKOMSTENBELASTING - 21.04.2015

Lagere waardering verhuurde woning


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 21.04.2015

Horizontaal of verticaal?

Enige jaren geleden is de Belastingdienst begonnen met het instellen van het zogeheten ‘horizontaal toezicht’. Wat is dat nu precies? Doet uw adviseur/accountant daaraan mee? Is dat iets voor u?

PRIVÉ - 21.04.2015

Geen ANBI meer?

Er zijn ondernemers die actief zijn voor een goeddoelinstelling, bijvoorbeeld als bestuurder bij een plaatselijke vereniging. Door aanscherping van de regels zijn veel goeddoelinstellingen geen ANBI meer. Hoe zit dat?

FISCOTIP - 21.04.2015

Schenken aan kleinkinderen

Bij het overhevelen van geld door opa en/of oma naar de kleinkinderen kan binnen de familie eenvoudig schenk- of erfbelasting worden bespaard. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Hoe kan dit worden vormgegeven?

PROCEDURE - 21.04.2015

Omkering bewijslast bij BV, niet automatisch ook bij DGA

Als de fiscus de door uw BV aangegeven winst corrigeert, dan betekent dat nog niet automatisch dat er ook sprake is van een winstuitdeling aan u als directeur-grootaandeelhouder. Dit blijkt uit recente rechtspraak. Wat speelt er?

PENSIOEN - 21.04.2015

Hoe waardeert u nu uw pensioen in eigen beheer?

Door de waarderingsrichtlijn van de Raad van de Jaarverslaggeving heeft u als DGA voor de waardering van uw pensioen in eigen beheer in de BV-jaarrekening met extra waarderingsvoorschriften te maken. Wat is daaraan te doen?

ONROERENDE ZAKEN - 20.04.2015

Nieuwbouw of vernieuwbouw, dat maakt fiscaal wel uit!

De rechter zegt dat het werk aan een winkelpand (bijna volledige sloop, vervanging van de constructie en fundering, herbouw met een andere indeling en grotere inhoud) zo ingrijpend was dat het nieuwbouw werd. Hoe zit dat fiscaal?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 20.04.2015

Werk toch niet in verkeerde kleur uitgevoerd?

Als de opdrachtgever stelt dat de kleurstelling onjuist is, ligt de fout dan bij u als aannemer? Bent u daarvoor aansprakelijk? Wie moet wat bewijzen? Wat heeft de bouwrechter nu gunstig beslist in een zaak die speelde bij een collega?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 20.04.2015

BV-aandelen niet in vreemde handen?

Sinds de invoering van de nieuwe wettelijke BV-regels in 2012 (flex-BV), kunnen aandelen van een BV zomaar aan een derde kunnen worden overgedragen. Maar verstandig is dat niet! Wat kunt u daarvoor in de statuten regelen?

RECHT VAN DE BOUW - 20.04.2015

Hoezo is aannemer niet aansprakelijk voor schade?

Als er door bouwwerkzaamheden schade ontstaat aan een woning, bent u als aannemer dan altijd aansprakelijk? Bij wie ligt de bewijsbal? Wat heeft de rechter gunstig beslist? Hoe pakt u dit nu aan als dit speelt?

BURENRECHT - 20.04.2015

Hoe nu gebruikmaken van uw steigerrecht?

Voor werkzaamheden aan uw of uw opdrachtgevers pand of perceel, mag u gebruikmaken van de grond van uw buurman. Daarvoor gelden strikte voorwaarden. Hoe pakt u dat het beste aan? Hoe gaat u zorgvuldig te werk?

LOONHEFFING - 20.04.2015

Personeelsfeestje gepland?

Er was wat verwarring ontstaan over de nieuwe fiscale regels voor personeelsactiviteiten. De fiscus heeft zijn standpunten onlangs verduidelijkt.

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 20.04.2015

Lager gebruikelijk loon door werkkostenregeling

Sinds 2015 zijn de regels voor het gebruikelijk loon aangescherpt. Dit zou kunnen leiden tot een verplicht hoger salaris voor u als directeur-grootaandeelhouder. Maar wist u dat de werkkostenregeling u hierbij kan helpen?

GOED OM TE WETEN - 20.04.2015

Voorlopige aanslag tijdig aanpassen


BEDRIJFSOPVOLGING - 20.04.2015

Toch bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor vastgoed-BV?

Bij het vererven of schenken van ondernemingsvermogen kan gebruik worden gemaakt van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Bij een vastgoed-BV is dit meestal niet mogelijk. Volgens de rechter kan dit in bepaalde gevallen echter wel.

IN DE PIJPLIJN - 20.04.2015

Alternatieven voor box 3


SUBSIDIES - 20.04.2015

Speuren en ontwikkelen in BV, fiscaal dubbel voordeel

Als uw BV aan speur- en ontwikkelingswerk (S&O) doet, kunt u in 2015 gebruikmaken van twee fiscaal interessante regelingen: de afdrachtvermindering en de innovatiebox. Hoe werkt dat? Wat levert u dat op? Wat moet u nu weten?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 20.04.2015

De status aparte van de statutair directeur

Zoals bekend, heeft de statutair directeur een bijzondere positie in vergelijking met reguliere werknemers. Wordt dat anders met de nieuwe Wet werk en zekerheid of blijven de verschillen bestaan? Hoe zit dat precies?

FISCOTIP - 20.04.2015

Houdt u als DGA de auto op de zaak?

De meeste DGA’s hebben hun auto op de zaak staan. Is dit nog wel zo verstandig, of kunt u de auto beter privé gaan rijden? Waarvan is dit afhankelijk en blijft dat zo in de nabije toekomst? Welke wijzigingen zijn daarbij van belang?

PERSONEEL - 20.04.2015

Inlenersaansprakelijkheid te voorkomen?

Als u gebruikmaakt van ingeleende werknemers en degene van wie u de werknemers inleent, voldoet niet aan zijn verplichtingen richting de fiscus, kunt u aansprakelijk gesteld worden. Ontkomen daaraan is niet makkelijk.Wat is er nu beslist?

SUBSIDIE - 20.04.2015

Verbod op asbestdaken vanaf 2024

Heeft u binnen uw horecabedrijf asbestdaken? Dan moeten die voor 1 januari 2024 gesaneerd zijn. Vanaf 2016 komt er een subsidieregeling. Wat nu?

NU VOOR LATER - 20.04.2015

Wat is een ‘levenstestament’ en wat kunt u daarmee?

In de kranten stond laatst dat ‘mensen steeds vaker hun wensen vastleggen in een levenstestament’. Wat wordt er bedoeld met zo’n levenstestament? Wat kunt u daarin regelen? Waar moet u aan denken en wat is goed om te weten?

AFTREKBARE KOSTEN - 20.04.2015

Kosten jachtpartij waren aftrekbaar!

Houdt u van jagen, dan bent u echt de enige niet. Bezit u een restaurant, dan zitten er aan het jagen wellicht ook zakelijke aspecten. Is een jachtpartijtje in dat geval aftrekbaar van de winst? Wat vond de rechter onlangs?

FINANCIERING - 20.04.2015

Financiering niet rond te krijgen bij aankoop woning?

Jan heeft een woning gekocht. De koopprijs is € 175.000,-. In het koopcontract staat het gebruikelijke ‘financieringsvoorbehoud’. Hij kan van de koop af als hij niet binnen twee maanden de financiering rond krijgt. Hoe?

PERSONEEL - 20.04.2015

Aanpassing Wet arbeid en zorg: zwangerschapsverlof?

Uw serveerster is zwanger en gaat op 1 mei 2015 met zwangerschapsverlof. Weet u al hoelang zij recht heeft op zwangerschapsverlof en welke regels er nu per 1 januari 2015 met betrekking tot zwangerschap gelden?

BTW - 20.04.2015

‘Plastic geld’, waar betaalt u btw over?

Van de creditcardmaatschappij ontvangt u minder vanwege provisie, fooien krijgt u extra. Lang niet alle verkochte munten worden ingeleverd en soms is de klant al vóór het toetje verdwenen of zit er te weinig in kas. En dan ook de btw nog!

PRIVÉGEBRUIK AUTO - 20.04.2015

Rechter staat gebruik politiebeelden toe

De fiscus heeft enige tijd geleden met de politie een convenant gesloten over het gebruik van kentekengegevens. De rechter heeft beslist dat de fiscus deze gegevens ook daadwerkelijk mag gebruiken als bewijs. Wat betekent dit voor u?

FISCALE WINST - 20.04.2015

Snelle winst op doorverkoop pand belastingvrij?

U koopt privé een pandje en binnen korte tijd verkoopt u het weer met een flinke winst. Met snelle winsten op vastgoed is het fiscaal altijd even oppassen, want de fiscus pikt graag een graantje mee. Hoe lukt hem dat niet altijd?

BTW - 20.04.2015

Btw terugvragen als uw afnemer niet betaalt

Als ondernemer bent u verplicht de btw op de door u uitgereikte facturen aan de fiscus af te dragen. Als uw afnemer de factuur niet betaalt, kunt u deze btw terugvragen. Dit wordt in de praktijk echter nogal eens vergeten. Hoe werkt dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 20.04.2015

Kan de inspecteur geluidsopnames verbieden?

Als u iets met de fiscus bespreekt, is het handig als u achteraf kunt terughoren wat er is gezegd. Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om geluidsopnames te maken, maar mag dat zomaar? Wat vond de Nationale ombudsman hiervan?

BEDRIJFSOVERDRACHT - 20.04.2015

Voorbehoud stille reserves en goodwill, waarom?

Bij het aangaan van een vennootschap onder firma of maatschap wordt vaak afgesproken dat de ‘zittende’ ondernemer zich de stille reserves en goodwill voorbehoudt. Wat betekent dat precies en hoe pakt dat uit?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 20.04.2015

Beslag leggen kan zomaar niet!

Als u bij de fiscus in het krijt staat, kan deze desnoods tot beslaglegging overgaan. Daarbij dient men echter wel redelijk te blijven. Dit uitgangspunt gaat zelfs vóór de eigen regelgeving, aldus de Nationale ombudsman. Wat heeft u daaraan?

PERSONEEL - 17.04.2015

Mag ik bij u ervaring opdoen en wat bijverdienen?

Als de lente weer aanbreekt en het terrasjesweer wordt, melden zich ook weer jongeren bij u met de vraag of ze bij u wat mogen bijverdienen. Niets mis mee, maar vanaf welke leeftijd mag u ze welke arbeid laten verrichten?

ADMINISTRATIE - 17.04.2015

Alle bonnetjes nog te achterhalen?

Ex-minister Opstelten kon ‘het bonnetje van € 4,7 miljoen’ niet meer achterhalen. Wat als u een bonnetje niet kunt vinden en als ook uw oude pc dienst weigert?

BELASTINGAANGIFTE - 17.04.2015

Vóór 1 mei actie ondernemen bespaart rente

Als uw aangifte inkomstenbelasting 2014 niet vóór 15 april is ingediend en u vermoedt dat u een fors bedrag aan inkomstenbelasting moet (bij)betalen, kunt u geconfronteerd worden met een behoorlijke belastingrente. Kan dat anders?

BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK - 17.04.2015

Wat als de zakenauto niet privé wordt gebruikt?

Horecaondernemers met een auto van de zaak gebruiken de zakenauto meestal ook privé. Maar wat nu als dit niet zo is? Met welke verklaringen komt u (of uw werknemer) onder welke voorwaarden dan van de vervelende bijtelling af?

PERSONEEL - 17.04.2015

Is pauze doorbetaalde werktijd?


BELASTINGCONTROLE - 17.04.2015

Wat moet ik met zo’n informatiebeschikking?

Als de inspecteur voor een belastingcontrole gegevens wil hebben die u niet kunt of wilt leveren, kan hij u een ‘informatiebeschikking’ opleggen. Wat is dat en wat zijn de risico’s? En wat te doen als u het er niet mee eens bent?

ONTSLAGVERGOEDING (DEEL 3) - 17.04.2015

Niet bij ieder ontslag een vergoeding

Weet u wanneer u een transitievergoeding moet betalen? En als u moet betalen, weet u dan welke looncomponenten u dient mee te nemen in de berekening en wat u eventueel daarop in mindering mag brengen?

HORECAPAND - 17.04.2015

Doodlopende of doorgaande weg?

Jan zit met zijn wokpaleis aan een doodlopende weg op een industrieterrein. Dat vindt hij wel prima. Maar als een tijdelijk bedoelde openstelling van de weg permanent wordt, stapt hij naar de rechter. Hoe heeft hij nu zijn gelijk gekregen?

BEDRIJFSKREDIET - 15.04.2015

‘Bijzonder Beheer’, wat is dat?

Moest u ook al eens bij de afdeling Bijzonder Beheer van uw bank komen? Wat is dit eigenlijk? Wat doet zo’n afdeling? En hoe voorkomt u dat Bijzonder Beheer uw bedrijfsvoering gaat bepalen?

INCASSO - 15.04.2015

Wat zet u in uw contract over de uiterste betaaldatum?

Welke betekenis heeft de vermelding van een betalingstermijn onder een factuur? Is dat altijd een uiterste betaaldatum en dus een ‘fatale termijn’? Of is daar meer voor nodig? Wat is goed om te weten? Hoe staat u sterk?

SOFTWARE - APPS - 15.04.2015

Uw smartphone als tolk


WEBDIENSTEN - ONLINE POLLS - 15.04.2015

SurveyMonkey in het nieuw

Via een online enquête komt u meer te weten over bv. de wensen van uw klanten. SurveyMonkey, de handige webtool die u hiermee wil helpen, werd onlangs in een nieuw jasje gestoken. Wij testten de nieuwe functies voor u uit.

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 15.04.2015

Zo kiest u een goede ‘nickname’


WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 15.04.2015

Efficiënter aan de slag met Google Docs

Google Docs of Google Documenten is de online kantoorsuite van Google. Wilt u nog sneller en efficiënter tekstverwerken of rekenbladen maken, dan kan dat met deze tips and tricks.

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 15.04.2015

Adressen automatisch aanvullen

De zogenaamde autocomplete-functie in uw mailapplicatie vult zelf adressen aan zodra u enkele letters ingetikt heeft. Hoe werkt dit precies en hoe kunt u het een en ander zelf bijsturen?

SOFTWARE - VARIA - 15.04.2015

De hele wereld ontdekken met Google Earth Pro

Met de Google Earth-software kunt u al langer gratis de aarde in 3D bekijken: steden, straten, oceanen, enz. Sinds kort is de Pro-versie ook volledig gratis. Wat heeft Google Earth Pro precies te bieden?

TELEFONIE - SMARTPHONE - 15.04.2015

Houd uw Android-thuisscherm bewust eenvoudig

De meeste Android-smartphone-makers voegen zoveel toeters en bellen toe aan hun toestellen dat het thuisscherm wel heel druk wordt. Hoe houdt u dit zo eenvoudig mogelijk voor uzelf of bv. voor een ouder familielid?

WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 15.04.2015

Maak uw presentaties online

De tijd dat u absoluut PowerPoint moest installeren om presentaties te maken, is voorbij. Online diensten maken het mogelijk om snel en efficiënt in de cloud een presentatie te maken en die eenvoudig te delen. Welke zijn de moeite waard?

EIGEN WEBSITE - SITEPROMOTIE - 15.04.2015

Google AdWords kunt u automatiseren

Met Google AdWords kunt u er tegen betaling voor zorgen dat uw website bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnt. Goed om te weten is dat u dit systeem zelfs kunt automatiseren.

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 15.04.2015

Al uw sociale media op één plaats

Is uw bedrijf actief op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter? In dat geval is het soms moeilijk om alle inkomende en uitgaande berichten onder controle te houden. Welke tools kunnen u dan helpen?

WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 15.04.2015

Haal alles uit uw LinkedIn-bedrijfspagina

Eerder hebben we u uitgelegd hoe u een LinkedIn-pagina voor uw zaak of bedrijf kunt maken. We geven nog wat meer tips om zo’n bedrijfspagina maximaal te benutten.

SOFTWARE - OFFICE - 15.04.2015

Kan mijn Word-document nog gered worden?

Ooit een Word-document, waar u uren aan had zitten schrijven, kwijtgeraakt omdat het bij het opslaan beschadigd raakte en daarna niet meer opende? Enkele tips om dit op te lossen.

Cookiebeleid