2015 -
Oktober
UW RAADSMAN - 30.10.2015
Bouwterrein en btw, hoe zit dat?
Bij de levering van een perceel grond is de btw een belangrijk aspect. Er moet bekeken worden of er fiscaal al dan niet sprake is van een ‘bouwterrein’. Hoe zit dat? Waar moeten u en uw cliënt op letten?
HYPOTHEEK - 30.10.2015
Rente laag, middelen dan maar?
Nu de hypotheekrente historisch laag is, biedt een aantal banken rentemiddeling aan. Wat is dat precies? Hoe pakt dit fiscaal uit?
IN DE KIJKER - 30.10.2015
Stemming in de algemene ledenvergadering
Stel, u bent eigenaar van een appartementsrecht in een appartementencomplex. Er moet een besluit genomen worden over onderhoud van het dak. Daarvoor zullen de eigenaren bij elkaar moeten komen. Hoe gaat dat in zijn werk?
WOZ - 30.10.2015
Steil omhooglopende oprijlaan, WOZ-waarde verlaagd
De WOZ-waarde van een woning kan aanleiding zijn tot discussie, dat is niets nieuws. Hoe kan een steil omhooglopende oprijlaan de waarde beïnvloeden? Wie moet dan bewijzen welke waarde juist is: de gemeente of de belanghebbende?
APPARTEMENTSRECHTEN - 30.10.2015
Geen parketvloer boven mijn hoofd!
De bewoner van een appartement op de eerste verdieping klaagt over geluidhinder door harde vloerbedekking op de derde en vierde verdieping. Er staat een verbod op harde vloerbedekking in de splitsingsakte. Wat zegt de rechter?
BESTEMMINGSPLAN - 30.10.2015
Strijdig met het bestemmingsplan, mag dat?
Een huiseigenaar krijgt het voor elkaar dat de omgevingsvergunning voor het ombouwen van de naastgelegen supermarkt tot shoarmazaak wordt vernietigd. Hij eist ook schadevergoeding van de horecaondernemer. Wat zei de rechter?
VERHUUR - 30.10.2015
Allemaal digitaal: digitalisering van het verhuurproces
De wereld digitaliseert en steeds vaker komen overeenkomsten online tot stand. Sportschoolabonnementen en telefonieabonnementen komen vrijwel standaard digitaal tot stand. Daar kijkt niemand van op. Kan dit ook bij huurcontracten?
PENSIOEN - 30.10.2015
Pensioenovereenkomst alsnog aanpassen
De maximale opbouwpercentages voor uw pensioen in eigen beheer zijn per 1 januari 2015 (wederom) verlaagd. Uiteraard moest uw pensioenovereenkomst hierop aangepast worden. Maar wat als u dat nog niet heeft gedaan?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 30.10.2015
DGA, wel of niet sociaal verzekerd?
Een ‘gewone’ werknemer is verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is dat meestal niet. Voor die laatste groep wijzigt er echter iets per 1 januari 2016. Hoe pakt dit in de praktijk uit?
PERSONEEL - 30.10.2015
VAR geldig tot 1 april 2016
Het vervangen van de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) door ‘voorbeeldovereenkomsten’ is uitgesteld tot 1 april 2016. Wat betekent dit voor u?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.10.2015
Gift leidt niet tot uitdeling
Als directeur-grootaandeelhouder heeft u de mogelijkheid om een gift privé of zakelijk (via uw BV) te laten lopen. Een gift via uw BV kan in bepaalde gevallen aantrekkelijk zijn. Wat heeft de staatssecretaris hier onlangs over bericht?
CONTROLE - 30.10.2015
Willekeurige boete, dus boetebesluit vernietigd!
Via de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs wil de overheid malafide uitzendbureaus aanpakken. Wat heeft de Rechtbank Limburg nu beslist over de hoogte van boetes aan inleners van arbeidskrachten? Wat nu?
FISCOTIP - 30.10.2015
Belastingheffing binnen de familie doorschuiven
Pensioen in eigen beheer kan binnen de familie ook een ‘feestje’ worden. Door het pensioenvermogen namelijk op tijd elders binnen de familie onder te brengen, kan de belastingdruk bij overlijden van de DGA een stuk worden gematigd.
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.10.2015
Samenwerking in BV al bij start goed regelen!
Als de stemmen staken in de directie en in de aandeelhoudersvergadering, wat is er dan nog mogelijk? Kunnen aandelen verplicht worden overgedragen? Hoe kan deze situatie worden voorkomen? Wat heeft de rechter beslist?
FLEXIBEL WERKEN - 29.10.2015
VAR behoort bijna tot het verleden
Het was om horendol van te worden. De VAR functioneerde volgens de overheid niet meer goed, maar de ‘vervanger’ liet maar op zich wachten, met alle onzekerheid van dien. Er is nu eindelijk duidelijkheid over de nieuwe werkwijze.
ONTSLAGVERGOEDING - 29.10.2015
Ontslag in de Wwz goedkoper ... fabeltje of realiteit?
Met de invoering van de Wwz zou het ontslaan van medewerkers makkelijker en goedkoper worden. Dat het er niet makkelijker op geworden is, is inmiddels duidelijk. Maar is het dan wel echt goedkoper geworden?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 29.10.2015
Langer doorwerken met minder risico
Het is helemaal van deze tijd: AOW’ers die willen blijven werken. Voor bedrijven kan dit grote voordelen hebben: zo kunnen deze ‘ouderen’ de jonkies coachen én kennis blijft behouden voor het bedrijf. Hoe kan nieuwe wetgeving helpen?
LOONSTROOK - 29.10.2015
Nieuwe loonstrook vanaf 2016?
Met ingang van 2016 bent u verplicht om in bepaalde gevallen de kostenvergoeding van werknemers op de loonstrook te specificeren. Hoe zit dat?
AANSPRAKELIJKHEID - 29.10.2015
Verzekeren wat u verzekeren kunt?
Als werkgever moet u zorgen voor de veiligheid van uw personeel. Daarbij hoort dat u díé zaken verzekert die u eenvoudig en goedkoop kunt verzekeren. Welke verzekeringen moet u dan zeker overwegen?
SOCIALE MEDIA - 29.10.2015
De grens tussen privé- en bedrijfsgevoelige informatie
Uiteraard komt uw werknemer in contact met veel van uw relaties. Hoe zit het dan als hij de contactgegevens verstuurt naar zijn privé-e-mailadres of toevoegt aan zijn privéprofiel op sociale media? Is de informatie dan nog wel zakelijk?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 29.10.2015
Hoe gaat u om met uw scholingsplicht?
Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid is scholing ineens een wettelijke plicht. Hoever gaat deze verplichting echter en hoe gaat u daar het beste mee om? Wat is goed om te weten?
VAR - 29.10.2015
Model- of eigen overeenkomst gebruiken?
De VAR gaat dit jaar op de schop, hoorde u er ook al van? Maar hoe dan verder? De een zegt de modelovereenkomst van de fiscus te gebruiken en de ander adviseert een eigen overeenkomst op maat op te stellen. Wat is wijsheid?
FISCALE WINST - 29.10.2015
De dunne scheidslijn tussen privé en zakelijk
Bij veel ondernemers lopen privé-uitgaven en zakelijke uitgaven door elkaar. Een abonnee legde ons de vraag voor of hij zakelijk geld mag benutten voor beleggingen, loterijen, etc. Is een eventueel verlies dan aftrekbaar?
PRIVÉAUTO - 29.10.2015
Wat is de aftrek voor zakelijk gebruik van uw privéauto?
Als u aan de bijtelling voor de auto van de zaak wilt ontkomen, kunt u voor zakelijke ritten ook uw privéauto gebruiken. Wat is dan allemaal aftrekbaar en wat moet u bewaren? En hoe zit het met de btw?
BEDRIJFSOPVOLGING - 29.10.2015
Fiscale bedrijfsopvolgingsregeling goed benutten
De erf- en schenkbelasting horen tot de meest impopulaire belastingen. Bovendien kan erf- of schenkbelasting bij een bedrijfsopvolging de continuïteit van het bedrijf in gevaar brengen. Wat is daaraan te doen?
PERSONEEL - 29.10.2015
Is de iPad een computer?
Als u uw werknemers vóór 2015 een iPad vergoedde, verstrekte of ter beschikking stelde, was deze onder voorwaarden onbelast. De Hoge Raad heeft onlangs bepaald wanneer dit het geval is. Wat kunt u met deze uitspraak?
FACTUUR EN BTW - 29.10.2015
Betalingskorting met btw?
Als u korting krijgt op een factuur omdat u deze binnen de gestelde termijn betaalt, mag u tóch alle btw aftrekken. Maar wat nu als u zichzelf die korting geeft? Wat vond de rechter hier onlangs van?
BTW - 29.10.2015
Oeps, ik kan mijn btw niet betalen!
Stel, die ene afnemer betaalt steeds te laat, of u heeft net genoeg omzet om rond te komen. Wat nu als u de btw-aangifte een keer niet op tijd kunt betalen?
INCASSO - 27.10.2015
Kort telefonisch uitstel van betaling
Wat als u uw belastingaanslagen tijdelijk niet kunt betalen? Hoe kunt u uitstel van betaling van de fiscus krijgen? Hoe voorkomt u kosten van bijvoorbeeld een dwangbevel, deurwaarder, enz.?
VAR - 27.10.2015
Afschaffing VAR per 1 april 2016?
De staatssecretaris wil de nieuwe wetgeving over ‘dag’ VAR en ‘hallo’ voorbeeldovereenkomsten (DBA) nu drie maanden later in werking laten treden. Wat nu?
BOUWLEGES - 27.10.2015
Gemeente is te laat met aanslag bouwleges!
Ook de (gemeentelijke) Belastingdienst kan te laat zijn, bijvoorbeeld met beslissingen op bezwaar of bij het opleggen van een bouwlegesaanslag. Wat heeft de rechter nu gunstig beslist over een te late aanslag bouwleges?
HET OVERKWAM UW COLLEGA - 27.10.2015
Opdrachtgever is te laat en vist achter het net!
Als een opdrachtgever een vordering instelt wegens een gebrek in het werk, welke verjaringstermijn geldt dan? Is dat anders als hij schadevergoeding eist? Wie moet wat bewijzen? Wat heeft de bouwrechter nu hierover beslist?
RECHT - 27.10.2015
Gemeente is grond kwijt door verjaring!
Wat is er nodig om door ‘verkrijgende’ verjaring eigenaar te worden van een strook grond? Welke eisen gelden daarvoor? Wat heeft de hoogste rechter nu beslist in een zaak over een strook grond van 452 m2 naast een huis?
AANSPRAKELIJKHEID - 27.10.2015
G(geblokkeerde)-rekening bij fiscus gemoderniseerd?
Aansprakelijk gesteld worden voor andermans belastingschulden. Het zal je maar overkomen. In de bouw lijkt het steeds meer en vaker een risico te zijn dat bij het vak hoort. Wat gaat er veranderen en wat kunt u daar nog mee?
RECHT VAN DE BOUW - 27.10.2015
Klachten van lastige klant; niet warm of koud van worden?
Als de opdrachtgever klachten heeft over de verwarmingsinstallatie, wie moet dan wat bewijzen? Welke garantienormen gelden er? Wat heeft de bouwrechter nu beslist in een zaak die speelde bij een collega?
ARTIESTEN - 27.10.2015
Vette artiest, band of dj inhuren met jaarwisseling?
Momenteel ligt het voorstel om de VAR af te schaffen bij de Eerste Kamer. Betekent dat nu dat u wél altijd loonheffingen moet afdragen wanneer de artiest voor een los optreden geen inhoudingsplichtigenverklaring kan laten zien?
BTW-AANGIFTE - 27.10.2015
Oeps, ik kan mijn btw even niet betalen!
Stel, u heeft in een rustige periode net genoeg omzet om rond te komen. Wat nu als u de btw-aangifte een keer niet op tijd kunt betalen?
OMZET - MENUKAART - 27.10.2015
Lekkere omzet met een aantrekkelijke menukaart
Een collega veranderde op slimme wijze zijn menukaart en zag zijn omzet stijgen. Hoe deed hij dat naar aanleiding van onderzoeksresultaten? Wat kunt ú daarmee? En zal de Belastingdienst er nog op reageren?
PERSONEEL - 27.10.2015
Spelregels bij vaste kostenvergoeding werknemer
Soms maken werknemers kosten voor het werk. U kunt deze hiervoor een vergoeding geven. Dit kan via een vaste kostenvergoeding. Waar moet u wel op letten zodat u fiscaal niet tegen de lamp loopt?
OUDEDAGSVOORZIENING - 27.10.2015
Oudedagsreserve gunstig via de fiscus?
De kranten staan vol over het zorgen voor een potje voor uw ‘oude dag’. De fiscale oudedagsreserve (FOR) is hiervoor een bijzonder soort potje. Wat kunt u hier als horecaondernemer mee? Hoe is dit een leuke belastingaftrekpost?
GEMEENTE - 27.10.2015
Hoeveel leges mag uw verbouwing kosten?
Als u uw horecagelegenheid wilt verbouwen, bent u hiervoor leges verschuldigd. Hoeveel leges mag een gemeente eigenlijk vragen en wat kunt u doen als uw gemeente er een potje van maakt? Hoe besliste de rechter hier onlangs over?
WET- EN REGELGEVING - 27.10.2015
Keukenverbouwing? Ook juridisch chic geregeld?
Stel, u gaat uw keukenverbouwing uitbesteden aan een aannemer die claimt hierin gespecialiseerd te zijn. Wat is dan het belangrijkste waarop u in juridisch opzicht moet letten?
GEMEENTE WOZ - 27.10.2015
WOZ-waarde te laag, wat nu?
Als u vindt dat de WOZ-waarde van uw pand te hoog is vastgesteld, kunt u in bezwaar en beroep. Het komt de laatste tijd echter ook voor dat bewoners vinden dat de waarde te laag(!) is vastgesteld. Is daar ook iets tegen te doen?
AUTO VAN DE ZAAK - BIJTELLING - 27.10.2015
Hoe verwerkt u privégebruik auto in de winst?
Als u in een auto van de zaak rijdt en u hiermee ook privékilometers maakt, mag u niet alle kosten van die auto in aftrek brengen. Met welke regels en uitzonderingen heeft u te maken en hoe zit het precies met de btw?
FINANCIEREN - 27.10.2015
Groeifinanciering met MKB Impulsfonds, iets voor u?
Heeft uw groeiende onderneming extra kapitaal (€ 250.000,- tot € 1 miljoen)nodig? U kunt dan financiering aanvragen bij het MKB Impulsfonds. Deze stimulans was onlangs in het nieuws. Hoe komt u daarvoor in aanmerking?
ONDERNEMERSCHAP - 27.10.2015
Afschaffing VAR gaat geleidelijk
Momenteel publiceert de Belastingdienst dagelijks nieuwe voorbeeldovereenkomsten. Wat kunt u daarmee als opdrachtgever of opdrachtnemer?
RECHT - 27.10.2015
‘Foute’ natuurtegels, wie betaalt de herstelkosten?
Aan u geleverde spullen of verwerkte materialen zijn niet oké. Bijvoorbeeld natuurtegels vertonen gaten en oneffenheden. Zijn de tegels dan per definitie ondeugdelijk en moet de tegelzetter dit sowieso herstellen?
HYPOTHEEK - 27.10.2015
Rentemiddeling, doen of niet?
De hypotheekrente staat historisch laag. Een aantal banken biedt daarom ‘rentemiddeling’ aan. Wat is dat en is het ook voor u voordelig? Hoe zit het fiscaal en wat heeft de staatssecretaris onlangs beslist?
JAARREKENING - 27.10.2015
Gebeurtenissen na balansdatum
Op 31 december 2015 sluit u de boeken weer. Hoe moet u omgaan met posten waarvan u nog niet weet hoe groot de omvang daarvan dan is? Reeds (laten) opnemen in 2015 of pas later in 2016 als de cijfers bekend zijn?
PENSIOEN - 26.10.2015
Pensioen afstempelen, overgangsregeling eindigt in 2015
Veel pensioen-BV’s beschikken over onvoldoende vermogen om de afgesproken pensioenuitkering (voor langere tijd) uit te keren. Afstempelen kan dan aantrekkelijk zijn. Hoe werkt dit precies? Wat als de uitkering al is ingegaan?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 26.10.2015
Parttime DGA met fulltime salaris?
Als DGA bent u gebonden aan de gebruikelijk loonregeling, waardoor u minimaal € 44.000,- (2015) aan salaris uit uw BV moet halen. Dit bedrag kan worden verlaagd, bijvoorbeeld als u parttime werkt. Dit is echter geen automatisme.
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.10.2015
Werkafspraken fiscus bekend, hoe nu lagere boete?
Op het niet of te laat indienen van een belastingaangifte staat een fiscale boete van € 5.278,-! Maar als u uw gedrag verbetert, wordt de boete verplicht (fors) gematigd volgens tot nu toe onbekende afspraken. Wat moet u nu weten?
PERSONEEL - 26.10.2015
Kerstpakketten al besteld?
Veel werkgevers geven hun werknemers ieder jaar een kerstpakket. Vaak wordt er ook een kerstborrel georganiseerd. Hoe pakt dit fiscaal uit?
FISCOTIP - 26.10.2015
Sparen in een BV of een fonds voor gemene rekening
Met de huidige rentestand is de box 3-heffing voor veel spaarders een doorn in het oog. Inmiddels zijn er plannen om die heffing aan te passen, maar dat biedt bij de huidige rentestand weinig soelaas. Dan maar gaan sparen in een BV?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 26.10.2015
Geen risico met ondertekening contract door BV-directie!
Als er namens een BV een contract wordt getekend, waar moet u dan op letten? Wanneer is er ‘onbevoegd’ getekend? Welke risico’s loopt de BV dan? Hoe is juridisch gedoe te voorkomen? Wat is goed voor u om te weten?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 26.10.2015
Compromis met fiscus, goede afspraken maken
Als u onenigheid met de fiscus heeft, kunt u dit door middel van een compromis oplossen. Zo’n compromis is bindend. Stel dat daar een teruggaaf uit voortvloeit, mag de inspecteur die dan weer wegstrepen tegen een andere correctie?
RECHT - HANDELSPRAKTIJK - 23.10.2015
Reclame op het randje: effectief, maar mag het ook wel?
Geen enkele onderneming ontkomt eraan: reclame maken. Om nieuwe klanten te werven of om de omzet omhoog te jagen. Een beetje stoute reclame (‘op het randje’) is weliswaar effectief, maar hoe weet u of het is toegestaan?
RECHT - 23.10.2015
Opdrachtgever kan contract niet zomaar opzeggen
Collega Piet heeft opdracht gekregen voor het leveren en monteren van enkele zonneschermen. Daarvoor brengt hij € 1.406,- in rekening. Maar de opdrachtgever weigert te betalen. Hij zegt het contract op. Wat zegt de rechter?
BELASTINGEN - 23.10.2015
Innovatiekosten vanaf 2016
Vanaf 1 januari 2016 vervalt één van de aftrekken voor speur- en ontwikkelingswerk. Wat zijn de gevolgen voor een innoverende ondernemer?
FISCALE WINST - 23.10.2015
‘Klimopvoordeel’ via de Milieulijst
Als u investeert in een bijzonder milieuvriendelijk bedrijfsmiddel, dan geniet u extra belastingvoordeel. Hoe kunt u bijvoorbeeld extra fiscaal voordeel behalen door de muren van uw bedrijfsgebouw te laten begroeien? En wat nog meer?
INVESTEREN - 23.10.2015
Moet ik dit jaar nog investeren?
U overweegt binnenkort een nieuwe machine of computer aan te schaffen. Is het slim om dat nog dit jaar te doen of kunt u beter wachten tot 2016? Waar hangt dat van af en wat scheelt dat in de portemonnee?
FISCALE WINST - 23.10.2015
Altijd bereikbaar, hoe werkt dat fiscaal?
Overal bereikbaar! Internet is vrijwel onmisbaar geworden. U staat via uw gsm in contact met uw klanten via WhatsApp, e.d. En e-mails met offerteaanvragen zijn aan de orde van de dag. Welke kosten hiervan kunt u op de zaak zetten?
OMZET(BELASTING) - 21.10.2015
Gaat u ook kerst- of wilddinerbonnen inzetten?
Met de feestdagen een dinerbon schenken is hot. Voor u een mooie kans om extra omzet te genereren. Wat is dan goed om te weten, ook boekhoudkundig, als het gaat om de omzetbelasting?
GEMEENTE EN VERGUNNING - 21.10.2015
Gratis parkeren bij uw hotel of restaurant?
Voor het betalen van parkeerbelasting moet u bepaalde handelingen verrichten. Deze kosten tijd, waarin men u niet mag bekeuren. Wat nu als u niet hoeft te betalen en u gebruikmaakt van een parkeervergunning? Wat vond de rechter?
VERBRUIKSBELASTING - 21.10.2015
Wel of niet aangifte doen over de verse sapjes?
Verse groente- en fruitsapjes zijn gezond en ‘in’. Maar wat moet u weten om het ook fiscaal gezond te houden? Althans bij u, niet bij uw gasten. Om hoeveel heffing gaat het eigenlijk?
WET- EN REGELGEVING - 21.10.2015
Hoe komt u eindelijk van dat abonnement af?
Misschien herkent u het wel: u wilt een abonnement opzeggen, maar u bent steeds te laat waardoor u aan dat abonnement blijft vastzitten. Hoe is dat in de wet geregeld? Maakt het wat uit of het een zakelijk of een privéabonnement is?
PERSONEEL - 21.10.2015
Een duur of goedkoop kerstpakket bestellen dit jaar?
Het einde van het jaar komt er weer aan. Per 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht van toepassing en valt het kerstpakket daarin als u het aanwijst als eindheffingsloon. Hoe kan het kerstpakket tóch nog goedkoper voor u?
BEVEILIGING - PRIVACY - 21.10.2015
Bewaak uw online privacy
Het is goed mogelijk om op internet uw privacy te beschermen, maar dat gaat niet vanzelf. Deze sites en diensten helpen u de juiste maatregelen te treffen.
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 21.10.2015
Tools voor een geslaagde meeting
Wilt u collega’s, leveranciers of klanten ontmoeten voor een vergadering? Praktische afspraken maken met andere mensen ligt niet altijd voor de hand. Welke webtools kunnen u helpen?
EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 21.10.2015
Waar plaatst u uw knoppen voor sociale media?
U heeft ze zeker al gezien op een blog of nieuwssite: de knoppen waarmee u het artikel of de tekst kunt delen met uw vrienden op de diverse sociale netwerken. Hoe gebruikt u die knoppen nu het best?
SOFTWARE & WEBDIENSTEN - PDF - 21.10.2015
Aan de slag met pdf’s?
Een pdf-bestand heeft als voordeel dat het op elk apparaat hetzelfde weergegeven wordt. Ideaal dus om bv. offertes of facturen te versturen naar klanten. Welke tools bieden u nog wat extra’s?
COMPUTER - NETWERK - 21.10.2015
Netwerk troubleshooten
Een probleem met uw thuisnetwerk oplossen is niet eenvoudig. Er kunnen ook zoveel onderdelen een rol spelen (bekabeling, router, draadloos toegangspunt, enz.). De volgende tips kunnen u helpen bij de diagnose van een probleem.
E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 21.10.2015
Inbox, een andere kijk op Gmail
Inbox is een nieuwe mail-app van Gmail met een totaal andere benadering op het vlak van presentatie en afhandeling van mail. Hoog tijd voor een kennismaking.
SOFTWARE - DOWNLOADEN - 21.10.2015
Het beste programma voor BitTorrent-downloads
BitTorrent bestaat al lang, maar is nog altijd erg populair om via een p2p-netwerk bestanden uit te wisselen. Welk programma is het best en biedt de meeste mogelijkheden?
SOFTWARE - WINDOWS - 21.10.2015
Handige tips en trucs voor Windows 10
Heeft u Windows 10 geïnstalleerd, dan moet u wellicht even uw weg zoeken. Met deze handige tips en trucs werkt u nog efficiënter met de nieuwe Windows.
VERVOER - KAARTEN & ROUTES - 21.10.2015
Goed (over)weg met de Google Maps-app
U heeft ongetwijfeld al vaker de Google Maps-app op uw smartphone of tablet gebruikt. Enkele tips (voor iOS, maar vooral voor Android) om hier nog meer uit te halen.
WEBDIENSTEN - ONLINE OPSLAG - 21.10.2015
Samenwerken in Dropbox
Met Dropbox kunt u bestanden in de cloud bewaren en synchroniseren tussen verschillende apparaten. Handig voor eigen gebruik, maar hoe gaat u te werk als u met meerdere mensen wilt samenwerken?
ZAKELIJK - COMMERCIEEL - 21.10.2015
Verkopen op sociale media
Sociale media zijn niet alleen handig voor klantenbinding: u kunt er ook echt producten gaan verkopen. Maar hoe moet dat dan precies?
ONROERENDE ZAKEN - 21.10.2015
Waarom na 20 jaar geen recht van overpad?
Voor verkrijging van een erfdienstbaarheid door verjaring is vereist dat de buurman kan bewijzen dat hij minstens 20 jaar het onafgebroken bezit van het recht van overpad heeft. Hoe zit dat? Wat zijn de vereisten volgens de rechter?
BELASTINGEN - 21.10.2015
Ondernemersaftrek als u werknemer én ondernemer bent
Niet iedere (para)medisch ondernemer is fulltimeondernemer. Een combinatie van een dienstbetrekking en een eigen onderneming komt vaak voor. Hoe zit het dan met het ‘grotendeelscriterium’ dat deel uitmaakt van het urencriterium?