2020 -
Februari
INKOMSTENBELASTING - 27.02.2020
Wisselend inkomen kan extra teruggave opleveren
Ook als u over meerdere jaren een wisselend inkomen heeft, kan dat leiden tot een extra belastingteruggave. Dit wordt middeling van inkomen genoemd. Wat moet u daarvoor doen?
INKOMSTENBELASTING - 27.02.2020
Voorlopige teruggave stopgezet?
De Belastingdienst heeft vele duizenden voorlopige teruggaves ten onrechte stopgezet. Hoe komt dat en wat is eraan te doen? Wat nu als u belasting moet betalen en ook dit bedrag niet klopt? Kunt u dit dan zelf aanpassen?
OMZET - 27.02.2020
Verkochte, maar niet verzilverde consumptiebonnen?
Stel, u heeft met carnaval gewerkt met consumptiebonnen. Uit de verkoop hiervan weet u dat er nog honderden in omloop zijn. Wat nu als deze niet meer besteed worden? Hoe zit dat dan btw-technisch gezien?
BELASTINGCONTROLE - 27.02.2020
Is omkering van de bewijslast nog te keren?
De administratie van uw collega wordt verworpen. Als gevolg hiervan wordt de bewijslast omgekeerd. De fiscus maakt dan een schatting van de gerealiseerde winst en dat is heel vervelend. Is zoiets nog te keren?
AANSPRAKELIJKHEID - 27.02.2020
Dga holding-BV aansprakelijk voor schuld van werk-BV!
Onder bepaalde omstandigheden kan een dga in privé aansprakelijk worden gesteld voor de schuld van de BV. Maar wat als de dga zelf een (holding-)BV is? Wat staat er in de wet? Wat speelde hier recentelijk over bij de rechter?
SOFTWARE - 27.02.2020
Wat te doen bij een inval?
Recentelijk was in het nieuws dat de BSA (Business Software Alliance) diverse invallen heeft gedaan bij bedrijven om te controleren of er voor de gebruikte software ook voldoende licenties zijn. Wat doet u in zo’n geval?
SPAARRENTE - 26.02.2020
Blijft u bij uw bank sparen bij negatieve rente?
ABN AMRO, Rabobank en ING kondigden onlangs aan ook voor particulieren negatieve rente te berekenen over grote vermogens. Zakelijke klanten betalen dit al langer. Wat zijn nog alternatieven voor uw spaargeld? Waar kijkt u naar?
INTERNET EN RECHT - 26.02.2020
Een webshop ... waar moet u aan voldoen?
Steeds meer ondernemers zien online kansen en openen, al dan niet naast een fysieke winkel, een webshop. Een webshop moet wel aan een aantal wettelijke vereisten voldoen. Hoe regelt u uw zaken rond uw webshop goed?
WOZ-BESCHIKKING - 26.02.2020
Check de WOZ-waarde van uw pand!
Nog even en de nieuwe WOZ-beschikking valt op de mat. Check deze goed, want deze heeft belangrijke fiscale gevolgen. Controleer met name alle waardebepalende factoren. Waar moet u speciaal op letten?
TOESLAGEN - 26.02.2020
Gewijzigde regels rondom de huurtoeslag per 2020
Door gewijzigde spelregels rondom de huurtoeslag voor uw huurwoning, zou u vanaf 2020 zomaar eerder in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Wanneer komt u in aanmerking voor huurtoeslag en wat is er gewijzigd?
RECHT - 26.02.2020
Te laag geprijsd artikel meegeven, u beslist, maar …
U of een van uw medewerkers heeft zich vergist met het prijzen van een product in uw winkel. Bij de kassa ontstaat er de nodige tumult. Wat staat hierover eigenlijk in de wet en hoe gaat u er in de praktijk het beste mee om?
PERSONEEL - 26.02.2020
Bijtelling fiets van de zaak eenvoudig en vaak lager
Veel ondernemers stellen hun werknemers (en zichzelf) graag een fiets ter beschikking. Vanaf 2020 is het verlonen van het privégebruik voor een dergelijke fiets een stuk eenvoudiger en aantrekkelijker. Waarom is dat zo?
ARBO - 25.02.2020
Alles over uw bhv’er ...
In de Arbowet is de verplichting opgenomen om maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. U moet een goede bedrijfshulpverlening organiseren en een of meer bhv’ers aanwijzen. Waar moet u allemaal aan denken?
VAKANTIE EN VERLOF - 25.02.2020
Hoe gaat u om met het verzoek voor een sabbatical?
Iedereen is druk, druk, druk en burn-outs komen steeds vaker voor. Geen wonder dat het nemen van een sabbatical aan populariteit onder werknemers wint. Maar hoe moet u omgaan met zo’n verzoek en wat zijn de consequenties?
WERVING EN SELECTIE - 25.02.2020
Heeft deze sollicitant echt ervaring?
Ook sollicitanten verkopen zich en gaan hiervoor zelfs naar een sollicitatietraining. Zij pimpen hun cv op en doen zich in een selectiegesprek misschien een beetje beter voor dan dat ze werkelijk zijn. Hoe kunt u deze pochende sollicitanten ontmaskeren?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 25.02.2020
“Dat regel ik wel even via WhatsApp …”
WhatsApp is niet meer weg te denken en wordt steeds vaker ook zakelijk gebruikt. Hoe zit dat eigenlijk bij het aangaan, verlengen of beëindigen van een arbeidsovereenkomst en bijv. bij een ziekmelding. Is een WhatsAppbericht dan geldig?
ONTSLAG - 25.02.2020
USB-stick gevonden en bekeken ... ontslag!
U vindt een USB-stick van uw werknemer en bekijkt de inhoud. Door wat u ziet, ontslaat u uw werknemer op staande voet. Kan dat zomaar? Wat zei de rechter?
ONTSLAGVERGOEDING - 25.02.2020
Compensatie transitievergoeding en nieuwe berekening
Vanaf 1 april 2020 kunt u de transitievergoeding die u heeft betaald na beëindiging van het arbeidscontract, vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer, gecompenseerd krijgen van het UWV. Waar moet u rekening mee houden?
LOONADMINISTRATIE - 25.02.2020
Brexit, wat met werknemers uit het Verenigd Koninkrijk?
Met ingang van 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten. Dat betekent dat het Verenigd Koninkrijk niet meer meedoet met bijv. de Europese afspraken over werknemers. Wat moet u weten?
schenkbelasting - 25.02.2020
Schenken binnen 180 dagen voorafgaand aan overlijden
Schenkingen die minder dan 180 dagen voorafgaand aan het overlijden van de schenker zijn gedaan, worden geacht te zijn verkregen door het overlijden van de schenker en niet als schenking uit vrijgevigheid.
eigen woning - 25.02.2020
Hypotheekrenteaftrek na echtscheiding
Uit de rechtspraak over de eigen woning en hypotheekrenteaftrek na beëindiging van een huwelijk of een samenlevingsvorm is een aantal aandachtspunten te destilleren die meegenomen moeten worden bij de afwikkeling daarvan.
navordering - 25.02.2020
Nieuw feit of toch kwade trouw?
Als een vastgestelde aanslag te laag blijkt, kan de inspecteur navorderen. Maar dan moet er wel aan bijzondere voorwaarden zijn voldaan. De Hoge Raad heeft in dat kader nu het begrip ‘kwade trouw’ verduidelijkt.
oudedagsvoorziening - 25.02.2020
De ODV en negatieve rente
Een deel van de ODV valt vrij als er sprake is van negatief rendement.
borgstelling - 25.02.2020
Onbegrensde borgstelling dga
Verstrekt een bank een lening aan een vennootschap, dan stelt de bank vaak als voorwaarde dat de dga garant staat voor de schuld. Maar is het verlies bij garantstelling aftrekbaar?
toeslagen - 25.02.2020
De toeslagen, een aanslag op uw incasseringsvermogen?
In menig aangifte- en adviespraktijk is het toeslagenverhaal een ondergeschoven kindje. Logisch natuurlijk, qua geld valt er niet altijd veel te halen. Maar door al het gedoe rondom de toeslagen weet u waarschijnlijk wel dat er qua emoties, gedoe en geld het nodige aan de hand is.
ONDERNEMERSCHAP - 21.02.2020
Fiscus richt zich op zzp’ers in de zorg
Op 4 februari jl. heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën de Tweede Kamer geïnformeerd over het Toezichtplan Arbeidsrelaties. Wat betekent dit voor u?
GEZONDHEIDSRECHT - 21.02.2020
Wat te doen bij vermoedens van verslaving bij een collega?
“Ik vermoed dat een van mijn collega’s te veel alcohol gebruikt. Hij ruikt regelmatig naar alcohol, ziet er slecht uit en vergeet steeds vaker afspraken. Ik maak me ook zorgen over de patiëntveiligheid. Moet ik in actie komen en hoe doe ik dat?”
GEZONDHEIDSRECHT - 21.02.2020
Hoelang moet u zorgdossiers bewaren?
Sinds 1 januari 2020 is de bewaarplicht van zorgdossiers voor zorgverleners volgens de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) niet langer 15, maar 20 jaar.
VERMOGENSBEHEER - 19.02.2020
Focus op kosten, externe managers de deur uit?
De kosten van een gespreide portefeuille liggen doorgaans tussen de 1 tot 2%. Best veel als u bedenkt dat het veilige deel van een portefeuille (obligaties en cash) de komende jaren nauwelijks aan het rendement zal bijdragen.
ERFRECHT - 19.02.2020
Minderjarige erfgenamen, wat regelen en bewaken?
Moeten minderjarige kinderen opdraaien voor de schulden van hun overleden ouder? Wat staat er in de wet? Wat is raadzaam om te doen, erfenis verwerpen of beneficiair aanvaarden? Wat moet u hierover weten voor uw cliënten?
FISCALE PLANNING - 19.02.2020
Giften privé of via de BV?
Een gift is voor uw cliënt alleen fiscaal aftrekbaar als dit een gift is aan een (culturele) algemeen nut beogende instelling (ANBI). Wat is goed om te weten?
BEDRIJFSOPVOLGING - 19.02.2020
Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten en onroerend goed-BV’s
De bedrijfsopvolgingsfaciliteiten zijn fiscaal erg aantrekkelijke mogelijkheden om aandelen in een BV over te dragen naar een volgende generatie. Wat is nieuw op basis van een recente uitspraak en wat moet u hier nu over weten?
ZAKELIJK - FINANCIEEL - 18.02.2020
Realtime beursinformatie in een spreadsheet
Dankzij internet kunt u de financiële markten op de voet volgen. Maar wist u dat u actuele aandelenkoersen ook in een spreadsheet kunt importeren? Wij leggen u uit hoe dat moet.
ZAKELIJK - VERZEKERING - 18.02.2020
AOV en verzuimverzekering
Arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim zijn forse risico’s voor zelfstandigen en kleine ondernemers. Hoe zinvol is het om u hiertegen te verzekeren?
GEZONDHEID - VARIA - 18.02.2020
Houd uw smartphone schoon
U beseft het misschien niet, maar uw smartphone is het vuilste voorwerp dat u dagelijks aanraakt. Waarom is dit zo en hoe houdt u uw toestel schoon?
E-MAIL - WEBMAIL - 18.02.2020
Top tips voor Gmail
Na jaren Gmail-gebruik blijft u mogelijk hangen bij de vertrouwde functies en heeft u nieuwe of meer verborgen features nog niet verkend. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen.
E-MAIL - MAILING LISTS - 18.02.2020
Zijn uw e-mailacties wel mobielvriendelijk?
U weet dat anno 2020 het merendeel van uw contacten en klanten zijn smartphone gebruikt om te internetten. Maar houdt u ook rekening met de mobielvriendelijkheid van de e-mailnieuwsbrieven of -campagnes die u verstuurt?
PRIVÉ - 18.02.2020
Testament onduidelijk, welke afstammelingen erven er?
De tekst van een testament moet duidelijk en helder zijn. Wat als dat niet het geval is? Mag het testament dan anders worden uitgelegd? Wat staat er in de wet? Wat speelde er hierover onlangs bij de rechter? Wat is raadzaam?
BTW - 18.02.2020
Moet u een suppletieaangifte indienen?
Bij het opstellen van de jaarstukken over 2019 blijkt dat er te weinig (of te veel) btw is afgedragen. Moet u hiervoor nu een suppletieaangifte indienen?
BTW - 18.02.2020
Voorbereiden op btw-gevolgen van de Brexit
Sinds 1 februari is de Brexit een feit. Er geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Daarna gaan de import en export naar het Verenigd Koninkrijk (VK) veranderen. Wat voor impact kan dit op uw bedrijf hebben?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.02.2020
Geen boete bij een ‘pleitbaar’ standpunt
De belastingwet kent vele regels en daardoor is het niet altijd duidelijk welk fiscaal standpunt juist is. Is het dan verstandig om voor het verleidelijke standpunt van uw adviseur te kiezen of niet? Wat zijn de risico’s en waar moet u op letten?
Fiscale winst - 18.02.2020
Gift of sponsoring?
Menig directeur-grootaandeelhouder (dga) wordt benaderd voor een bijdrage aan een sponsorloop, een goededoelenactiviteit of voor financiële steun voor een project of vereniging. Hoe zit dat fiscaal als u dit via uw BV doet?
CONTROLE - 18.02.2020
Controle op het bestaan van een dienstbetrekking?
De inkt onder het benoemingsbesluit van staatssecretaris van Financiën Vijlbrief was nog niet droog of er kwam al een brief aan de Tweede Kamer waarin een ’sectorspecifieke aanpak toezicht arbeidsrelaties’ wordt aangekondigd. Wat nu?
FISCOTIP - LOONHEFFING - 18.02.2020
Eindheffing of bruteren, wat is wijsheid?
Als u in de werkkostenregeling over de vrije ruimte heen schiet, betaalt u 80% eindheffing. Bruteren is ook een optie die vanwege de dalende tarieven soms niet eens zo gek lijkt. Maar is dit wel zo en wat scheelt het dan?
PERSONEEL - 13.02.2020
Personeelsfonds om eens iets te schenken?
Ook als kleinere werkgever wilt u uw personeelszaken goed georganiseerd hebben en graag aan de wensen van uw mensen tegemoetkomen. Waar kiest u dan voor en waar moet u op letten bij een lief-en-leedpotje?
HORECAKOSTEN - 13.02.2020
Rondje van de zaak, betaalt de fiscus mee?
In de horeca komt het regelmatig voor dat u een drankje of hapje weggeeft. Bij de samenstelling van de jaarrekening kan dit ter sprake komen. Hoe zit het dan met de btw? Waar hangt dit vanaf en waar moet u op letten?
MEEWERKENDE PARTNER - 13.02.2020
Meewerkende partner fiscaal leuk belonen?
Stel, u heeft een meewerkende partner in uw eenmanszaak. U wilt hem of haar natuurlijk ook wel iets geven voor die ondersteuning in uw zaak. Maar hoe werkt dat dan fiscaal? Is de arbeidsbeloning daar een geschikte regeling voor?
E-MAILGEBRUIK - 13.02.2020
Houd uw gasten op de hoogte binnen de privacywetgeving
Het is makkelijker om tevreden klanten terug te laten komen, dan om nieuwe klanten te werven. Dus stuurt u ze van tijd tot tijd een e-mail met aanbiedingen, recepten, de nieuwe menukaart, enz. Hoe doet u dat zo slim mogelijk?
CONTROLE - 13.02.2020
Onkostenvergoeding fiscaal op orde?
Door de verplichte werkkostenregeling (WKR) kunt u ervan uitgaan dat naheffingsaanslagen door belastingcontrole meteen fors zijn. Wat checken?
AVG-PRIVACY RECHT - 13.02.2020
Software uit de VS, probleem met de privacy?
De meeste ondernemingen gebruiken op een of andere manier software uit de VS. Vaak worden er dan persoonsgegevens online opgeslagen (SaaS). Hoe zit dat nu met de privacy (AVG) in de VS?
PERSONEEL - 13.02.2020
Een concurrentiebeding ... waarop letten?
Als u eindelijk een goede medewerker heeft gevonden, wilt u natuurlijk dat hij in uw bedrijf blijft. Maar als hij weggaat, wilt u niet dat hij bij de concurrent aan de slag gaat. Een concurrentiebeding dus ... waar moet u dan aan denken?
BV-STATUTEN - 13.02.2020
Voortgezette blokkeringsregeling in statuten?
Wat is er te regelen met een voortgezette blokkeringsregeling in de BV-statuten? Geldt deze bepaling ook als aandelen ‘intern’ worden verhangen en de zeggenschap niet wordt gewijzigd? Wat als de aandelen weer terug worden overgedragen? Wat zegt de rechter en wat is goed om te weten?
INHUREN PERSONEEL - 11.02.2020
Werknemer voor een project inhuren, hoe zit dat?
Als u een werknemer wilt inhuren voor één project, kunt u een contract ‘voor de duur van het project’ afsluiten. Dat kan praktisch zijn, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Waar moet u allemaal op letten?
HANDELSVERKEER - 11.02.2020
“Mijn product is het beste, kijk maar hier ...”
U wilt het wel van de daken schreeuwen: uw product is echt veel beter dan dat van de concurrent. Dus wilt u dat in uw reclame-uitingen ook laten zien door uw product te vergelijken met dat van de concurrent. Mag dat zomaar?
HANDELSPRAKTIJK - 11.02.2020
Uw product/dienst als abonnement aan de man brengen?
Een stijgende trend in ondernemersland. Steeds meer producten en diensten worden in abonnementsvorm aangeboden. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Is het iets voor u en waar moet u zoal aan denken?
SCHENKBELASTING - 11.02.2020
Geen ANBI, wel schenkbelasting?
Bij een gift aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) is er geen schenkbelasting verschuldigd. Betekent dit dat een gift aan een organisatie die geen ANBI is, wel belast is? Of niet altijd? Waar hangt dit dan van af?
ERFPACHT - 11.02.2020
Waarde appartementsrecht na opzegging erfpacht
Als de erfpachter (ernstig) tekortschiet, kan de erfpacht worden opgezegd. In dat geval heeft de erfpachter recht op een vergoeding van de erfpachtwaarde. Hoe zit dat? Wat gebeurt er als de erfpachter een Vereniging van Eigenaars (VvE) is?
ruimtelijke ordening - 11.02.2020
Afwijken van parkeernormen, een kruimelgeval?
Stel, u wilt een bestaand leegstaand pand ombouwen tot appartementen. Daarvoor kan de gemeente de zogeheten ‘kruimelgevallenregeling’ toepassen. Geldt deze ook voor de noodzakelijke parkeerplaatsen? Wat zegt de Raad van State?
PROJECTONTWIKKELING - 11.02.2020
Aangescherpte stikstofregels en de bouwvergunning
Voor bouwactiviteiten waarbij stikstof vrijkomt die van invloed is op Natura 2000-gebieden, wordt er in principe geen vergunning meer verleend. Waar moet u rekening mee houden als u een omgevingsvergunning voor bouwen aanvraagt?
BOUWRECHT - 11.02.2020
Een beeldkwaliteitsplan, wat houdt dat in?
Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor bouwen, kunt u te maken krijgen met een beeldkwaliteitsplan. Maar wat houdt dit in? Wij leggen het u uit!
UW RAADSMAN - 11.02.2020
Datalek is snel gebeurd, wat moet u doen?
Een medewerker heeft een ID-bewijs van een cliënt op zijn beeldscherm. Een voorbijganger ziet dat en licht de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in. Is dat een datalek of hoeft u zich hier eigenlijk niet druk over te maken?
IN DE KIJKER - 11.02.2020
Als (verhuur)makelaar ‘ondermijning’ tegengaan?
Vastgoed is een onmisbare schakel in criminele businessmodellen. Makelaars hebben een wettelijke plicht om hun steentje bij te dragen bij ondermijning. Wat zijn uw rechten en plichten als (verhuur)makelaar? Wat verandert er in 2020?
BURENRECHT - 11.02.2020
Scheidsmuur, buurman moet meewerken
De meeste burenruzies gaan over de erfafscheiding. Een veelgestelde vraag is dan ook of de buurman moet meewerken en meebetalen aan een scheidsmuur.
WONINGHUUR - 11.02.2020
Huurontbinding bij structurele wanbetaling?
Hof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de ontbinding van een huurovereenkomst, als een huurder de huur stelselmatig te laat en/of niet volledig betaalt.
WOZ - 11.02.2020
Eigen huurcijfer en WOZ-waarde bedrijfspand
De WOZ-waarde van bedrijfspanden, zoals kantoren, bedrijfsunits, opslagruimtes en bedrijfshallen, is gebaseerd op huurcijfers. Hiervoor kijkt de gemeente naar gerealiseerde huurcijfers in de markt. Maar wat nu als het eigen huurcijfer lager is?
FINANCIERING - 11.02.2020
Een huurbeding, hoe zat dat ook alweer?
In de meeste hypotheekakten is een huurbeding opgenomen. Hoewel het beding vaak voorkomt, blijft het voer voor juridische procedures. Wat houdt het huurbeding nu precies in en waar moet u in de praktijk rekening mee houden?
FLEXIBELE ARBEID - 10.02.2020
Een contract voor onbepaalde tijd, waarom ook niet?
Zijn het de betere economische tijden, zijn het de aangepaste WW-premies of ligt het aan iets anders? Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het contract voor onbepaalde tijd weer aan populariteit wint. Iets om over na te denken?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 10.02.2020
Mondeling contract, mag dat eigenlijk?
In de praktijk komt het nogal eens voor dat werkgever en werknemer mondelinge afspraken over het arbeidscontract maken. Kan dat en wat zijn de risico’s?
AUTO VAN DE ZAAK - 10.02.2020
Hoe en hoelang in 2020 een elektrische auto nog bijtellen?
Stel, uw werknemer heeft een elektrische auto ter beschikking. Het voordeel van deze auto moet u in de berekening van loonbelasting en premies meenemen. Maar de auto is inmiddels ouder dan 60 maanden. Wat gaat u doen met de bijtelling?
TRANSITIEVERGOEDING - 10.02.2020
“Ik wil mijn slapend dienstverband beëindigen …”
De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld dat een werkgever mee moet werken als een werknemer het slapend dienstverband wil beëindigen onder toekenning van een transitievergoeding. Dat hoort bij goed werkgeverschap. Is dat altijd zo?
EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 10.02.2020
Transitievergoeding middelen
Als u de arbeidsovereenkomst met een werknemer beëindigt, bent u in de meeste gevallen een transitievergoeding verschuldigd. Wat betekent dit voor de belasting die uw werknemer moet betalen? Is hieraan nog iets te doen?
ARBEIDSVOORWAARDEN - 10.02.2020
Uw bedrijf verhuist ... verhuist uw personeel mee?
De verhuizing van uw bedrijf of afdeling betekent meestal dat uw medewerkers meegaan, maar dat hoeft niet. Zo’n verhuizing kan een bedrijfseconomische reden zijn voor een ontslag. Welke voorwaarden gelden er dan?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 10.02.2020
Een buitenlandse werknemer ... hoe pakt u dat aan?
Met de krappe arbeidsmarkt kan het een oplossing zijn om een buitenlandse werknemer aan te nemen. Wanneer is dit toegestaan en hoe gaat u praktisch te werk om uw werknemer in Nederland voor u aan de slag te laten gaan?
AUTO VAN DE ZAAK - 06.02.2020
Btw-correctie privégebruik beperken?
Voor het privégebruik van uw auto van de zaak moet er ook een btw-correctie plaatsvinden. Hoe werkt dat precies? Hoe zorgt u ervoor dat deze correctie zo laag mogelijk is?
ADMINISTRATIE - 06.02.2020
Onderschat niet de waarde van zo’n simpel bonnetje ...
Adviseurs en boekhouders zien ze niet graag komen, zo’n doos met alleen maar kassabonnetjes. Ze moeten zich echter wel houden aan de fiscale spelregels, anders loopt u de aftrek mis. Over welke twee aftrekvormen hebben we het? Wat doet u?
INVESTERINGSSUBSIDIE - 06.02.2020
Vergeet dat subsidiepotje niet als u innovatief investeert
Zoals u weet, kunnen BV’s gebruikmaken van de zogenaamde ‘innovatiebox’. Maar is er ook een subsidiepotje voor u als u als ondernemer zonder BV innovatief investeert in uw bedrijf? En wat is er gewijzigd vanaf 2020?
PERSONEEL - 06.02.2020
Wanneer kan uw werknemer zijn reiskosten aftrekken?
Niet iedere ondernemer kan al zijn werknemers een vergoeding voor reiskosten geven. Maar kan de werknemer dan wel reiskosten aftrekken? Zo ja, wat zijn dan de voorwaarden? Waar moet u als werkgever vooral op letten?
FACTURATIE - 06.02.2020
E-factureren is de toekomst
Ook op het gebied van de boekhouding zet de digitalisering steeds verder door. Zo sturen veel ondernemingen hun facturen inmiddels niet meer per post, maar digitaal. Zijn dat dan e-facturen? Wat moet u hiervan bewaren in uw administratie?