2021 -
September
FINANCIERING - 30.09.2021
Als de dga zich borg stelt voor zijn bedrijf
Het is ‘goed’ gebruik dat banken om zekerheden vragen bij het verstrekken van een financiering. In eerste instantie vraagt de bank natuurlijk om zekerheden uit het bedrijf zelf, maar ook de dga blijft vaak niet buiten schot.
INVESTERINGSAFTREK - 30.09.2021
KIA-drempel 2021 nog halen bij kleine investeringen
Zoals u weet, geniet u winstaftrek via de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) als u investeringen verricht in 2021. Maar daarvoor gelden drempels. Hoe kunt u ook bij kleinere investeringen deze drempel in 2021 nog halen?
SUBSIDIE - 30.09.2021
Subsidie voor energiebesparingsadvies vanaf 01.10.2021
Met ingang van 1 oktober 2021 bestaat er een nieuwe subsidieregeling die kan worden aangevraagd bij RVO.nl. De subsidieregeling ziet op de kosten van een energiebesparingsadvies. Wat moet u weten van deze regeling?
INVESTERINGSAFTREK - 30.09.2021
KIA in 2021 claimen of investering doorschuiven naar 2022
Zoals u weet, geniet u gestaffeld winstaftrek via de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Voor de toepassing van de KIA kan het voordelig zijn om uw investeringen te spreiden over meerdere jaren. Hoe dat zo?
BELASTING BETALEN - 30.09.2021
Gewone betalingsregels belastingen weer van kracht
Eind september kregen ondernemers een brief van de Belastingdienst dat de invorderingsmaatregelen weer worden opgestart. Wat betekent dit en moet u zich nu zorgen maken? Wanneer speelt dit?
VERZEKERINGEN - 29.09.2021
Mededelingsplicht verzekering geschonden: geen uitkering
Recentelijk speelde er bij het Kifid een zaak waar de verzekeraar een uitkeringsverzoek afwees en de verzekering beëindigde. Hoezo was hier de mededelingsplicht aan de verzekeraar geschonden bij het sluiten van de verzekering?
SCHENKEN - 29.09.2021
Schenkbelasting verminderen op grond van dwaling
Als er sprake is van dwaling, kan een ontvangen schenking achteraf worden gewijzigd of teruggedraaid. Hoe zit het dan met de reeds opgelegde aanslag schenkbelasting? Wordt deze dan ook verminderd? Hoe zit dat?
TESTAMENT - 29.09.2021
Geen onherstelbare relatieschade via een goede erfenisverdeling
Dat het verdelen van een erfenis een kunst is, blijkt wel uit het feit dat meer dan 33% eindigt in ruzie, waarvan 75% met onherstelbare relatieschade. Het is dus zaak om de verdeling vooraf zo goed mogelijk te regelen. Wat te doen?
PERSONEEL - 29.09.2021
Thuiswerkvergoeding werknemer in 2022
Op Prinsjesdag werd bekend dat het deels thuis en op kantoor werken voor werknemer en dga wordt beloond met een belastingvrije thuiswerkvergoeding. Hoe zit dat?
BTW-AFTREK - 29.09.2021
Uw collega mag btw aftrekken van niet-gebruikte zaken
Als ondernemer mag u de btw op alle ingekochte zakelijke goederen en diensten aftrekken. Maar wat nu als u ingekochte zaken, door welke oorzaak ook, niet gebruikt. Wie moet dit dan bewijzen? Wat zei de rechter daar onlangs over?
RECHT - 29.09.2021
Uw zakelijke conflict oplossen door mediation …
Als u een zakelijk conflict heeft met bijv. een leverancier of een compagnon, lijkt de gang naar de rechter soms onvermijdelijk. Maar een conflict kan vaak sneller en goedkoper worden opgelost door mediation. Hoe zit dat precies?
PERSONEEL - 29.09.2021
Een gezonde lunch voor uw werknemer ook fiscaal lekker
Sommige werkgevers verzorgen voor hun personeel een gezonde lunch. De vraag is of dat belastingvrij kan. Wat zijn de mogelijkheden en hoe zorgt u ervoor dat de fiscus een deel van de rekening meebetaalt?
INVESTERINGSAFTREK - 29.09.2021
Vanaf 2022 meer Milieu-investeringsaftrek
Met Prinsjesdag maakte het kabinet bekend de Milieu-investeringsaftrek (MIA) te verhogen per 2022. Daarom kan het interessant zijn om uw investering naar 2022 door te schuiven. Hoe zit dat?
BTW - 29.09.2021
Wat moet u weten van de kleineondernemersregeling (btw)
Hoewel de ‘nieuwe’ kleineondernemersregeling al is ingegaan op 1 januari 2020, zijn er in de praktijk nog steeds veel vragen over. Valt er wat te kiezen? Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet.
PRIVÉVERZEKERINGEN - 29.09.2021
Een burn-out en toch geen AOV-uitkering
Stel, u heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en u krijgt een burn-out. Uw verzekeraar weigert een uitkering. Kan dat?
ONTSLAG - 23.09.2021
Verwijtbaar gedrag als ontslaggrond goed onderbouwen
Om een medewerker te ontslaan, moet u een goede, onderbouwde ontslaggrond hebben. Verwijtbaar gedrag vertonen of nalaten, is zo’n ontslaggrond. Hiervan is ook sprake als hij zonder goede reden zijn re-integratieverplichtingen niet nakomt.
WERVING - 23.09.2021
Vacatures vervullen in een krappe arbeidsmarkt
Nu de coronasituatie zich lijkt te normaliseren en de economie aantrekt, wordt u voor een nieuwe uitdaging gesteld. Waar haalt u in de huidige krappe arbeidsmarkt toch die nieuwe werknemers vandaan om al uw vacatures te vervullen?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 23.09.2021
Aanzegging via Teams of Zoom
Sinds de coronacrisis gebeurt er steeds meer digitaal. Kunt u het einde van een tijdelijk contract aanzeggen via Teams of Zoom? Is dat nu rechtsgeldig?
VERGOEDINGEN EN VERSTREKKINGEN - 23.09.2021
Griepprik of coronatest belastingvrij verstrekken
Sinds corona is het voor u als werkgever veel relevanter geworden om te zorgen dat uw werknemers niet ziek worden. Er wordt gevreesd voor een griepgolf, is in het nieuws. Stel, u wilt een griepprik aanbieden. Hoe pakt u dit fiscaal aan?
ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 23.09.2021
Stappenplan naar rookvrij werken
De Tabaks- en rookwarenwet wijzigt. Vanaf 1 januari 2022 zijn rookruimtes op het werk niet meer toegestaan. Simpelweg de rookruimte weghalen, is onvoldoende. U moet ook beleid maken en uw medewerker helpen te stoppen. Wat wordt er van u verwacht?
AANSPRAKELIJKHEID - 23.09.2021
Werkgeversaansprakelijkheid tijdens bedrijfsuitjes
Nu de coronamaatregelen afnemen, is dat voor veel werkgevers aanleiding om een personeelsuitje te organiseren. Zo’n feestje is altijd goed voor de binding met uw bedrijf, maar houd rekening met mogelijke werkgeversaansprakelijkheid. Hoe?
PERSONEELSBELEID - 23.09.2021
Nieuwkomers goed welkom heten via een goede introductie
Het kost veel moeite om een nieuwe medewerker te vinden, dus als hij dan begint, wilt u hem ook aan boord houden. Een goede introductie of ‘onboarding’ is daarbij belangrijk. Wat zijn de succesfactoren van een goede introductie?
TUCHTRECHT - 23.09.2021
Goede informatie vooraf is ook belangrijk
Esther heeft oorklachten, daarom worden er diverse keren trommelvliesbuisjes geplaatst. Ze heeft onder andere recidiverende luchtweginfecties en klachten. De KNO-arts doet onderzoek, verwijst haar naar de internist en schrijft een hoortoestel voor.
CORONA - 23.09.2021
De regels voor vaccinatie van minderjarigen
Mogen 16- en 17-jarigen zelf beslissen of ze een coronavaccinatie willen krijgen of hebben ze toestemming van hun ouders nodig? Welke regels gelden er voor welke leeftijd om te mogen behandelen?
ONROERENDE ZAKEN - 23.09.2021
Verhuur praktijkpand aan eigen BV
Een lezer vraagt zich af of het voordelig is om privé een praktijkpand te kopen en dit aan de BV te verhuren. Fiscaal valt dit onder de zogeheten ‘terbeschikkingstellingsregeling’. Wij zetten voor u op een rijtje wat de fiscale gevolgen zijn.
ZAKELIJK - E-COMMERCE - 21.09.2021
Passen abonnementen binnen uw e-commerce?
Door uw producten of diensten in abonnementsvorm aan te bieden, kunt u de eenmalige transacties met uw klanten trachten om te zetten in duurzamere relaties. Maar hoe pakt u dat aan?
EIGEN WEBSITE - E-COMMERCE - 21.09.2021
Een platform voor uw webwinkel
Wie een webshop start, kan kiezen uit massa’s e-commerceplatforms. Maar wat is de beste keuze voor u?
SOFTWARE - WINDOWS - 21.09.2021
Een kleine stap vooruit: Windows 11
Binnenkort komt Windows 11 uit als gratis opvolger van Windows 10. Wat is er nieuw en aan welke vereisten moet uw computer voldoen?
E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 21.09.2021
Uitschrijven of niet?
In een nieuwsbrief ziet u onderaan een link staan om uit te schrijven. Wanneer is het wel en wanneer is het niet aangeraden om deze te gebruiken? Zijn er andere opties?
COMPUTER - RANDAPPARATUUR - 21.09.2021
Wanneer heeft u een NAS nodig?
Een externe harde schijf biedt extra opslagruimte voor uw computer of een veilige plaats voor een back-up. Wanneer kunt u daarvoor het best een NAS gebruiken?
FISCOTIP - 21.09.2021
Hypotheek eigen woning voordeliger in box 3
De aftrek van hypotheekrente voor de eigen woning in box 1 levert steeds minder op. Daarom is het soms zelfs lonend de hypotheek onder te brengen in box 3. Wanneer is dit een optie? Hoe realiseert u dit op een fiscaal aanvaardbare wijze?
PERSONEEL - 21.09.2021
Terugbetalen van studiekosten bij tussentijds ontslag
Opleidingstrajecten zijn er bij veel werkgevers. Vaak intern, maar veelal mogen werknemers ook extern een (aanvullende) opleiding of een studietraject volgen. Maar wat als de werknemer tussentijds besluit elders een baan te zoeken?
PRIVÉ - 21.09.2021
Schenking eigen woning kind over drie jaar spreiden
Door de overspannen woningmarkt en de aangescherpte hypotheekregels hebben veel starters de hulp van hun ouders nodig bij de aankoop van hun eerste huis. Ouders kunnen bijv. bijspringen met een schenking. Waar moet u op letten?
PERSONEEL - 21.09.2021
Weer naar kantoor, laptop ter overname
Er wordt weer minder thuisgewerkt. Wat gaat u nu doen met de laptops die u vanwege de coronacrisis aan uw thuiswerkende werknemers heeft verstrekt?
TOESLAGEN - 21.09.2021
Verruiming aantal uren voor kinderopvangtoeslag 2021
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs in een nieuwsbericht aangekondigd dat voor 2021, net als voor 2020, het aantal uren voor de kinderopvangtoeslag is verruimd. Wat moet u hiervan weten?
BTW - 21.09.2021
Btw en wijzigingen e-commerce
Zoals bekend, zijn de btw-regels voor ondernemers die met e-commerce te maken hebben, zoals een webshop, per 1 juli 2021 ingrijpend gewijzigd. Omdat we hierover veel vragen krijgen, zetten we de belangrijkste wijzigingen nog eens op een rij.
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 21.09.2021
Ontslag ex-partner na echtscheiding
Bij veel dga’s is hun partner in dienst bij de BV. Dit is niet alleen fiscaal aantrekkelijk, maar zorgt er ook voor dat u binnen uw bedrijf iemand heeft die u volledig kunt vertrouwen. Maar wat nu als u gaat scheiden? Kunt u uw ex dan ontslaan?
LOKALE BELASTINGEN - 16.09.2021
Geen reclamebelasting voor raamsticker ‘Gezellig’
Een gemeente kan reclamebelasting heffen om zijn uitgaven te dekken. Daarbij moet men zich wel houden aan de fiscale spelregels, die voor iedere gemeente hetzelfde zijn. Wat kunt u doen als uw gemeente zich hier niet aan houdt?
INVESTERINGSAFTREK - 16.09.2021
Nog last minute investeringsaftrek 2021 binnenhalen
Misschien heeft u na de lockdown nog relatief kleine investeringen moeten doen. Om voor 2021 toch nog de drempel voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek te halen, kan het zijn dat u dit met een kleine investering nog lukt. Hoe?
PERSONEEL - 16.09.2021
Via Teams het contract niet verlengen
Door corona gaat er veel meer digitaal, bijv. via Teams of Zoom. Kunt u digitaal aan uw werknemer laten weten dat zijn contract niet wordt verlengd? Is dat geldig?
HUWELIJKSVERMOGENSRECHT - 15.09.2021
Vererving aandelenbelang in besloten vennootschap
Als men in gemeenschap van goederen is getrouwd, wordt het gezamenlijke bezit geacht fiftyfifty te zijn verdeeld. Dit geldt dus ook voor het aandelenbelang in een BV. Dit kan flinke gevolgen hebben als een van de partners komt te overlijden.
EIGEN WONING - 15.09.2021
Hypotheek eigen woning in box 1 of box 3
Wie een eigen woning koopt of verbouwt en de kosten financiert met geleend geld, heeft de keuze om een lening aan te gaan in box 1 of in box 3. Wat zijn de verschillen en de voor- en nadelen?
INKOMSTENBELASTING - 15.09.2021
Interen op vermogen door box 3-heffing buitensporige last
Er wordt de laatste jaren heel wat geprocedeerd over de box 3-heffing. Deze is gebaseerd op een verondersteld rendement dat in de praktijk echter vaak niet wordt gehaald. De Hoge Raad heeft nu een interessante uitspraak gedaan.
ERVEN - 15.09.2021
Biologisch kind en vrijstelling erfbelasting
Bij Rechtbank Gelderland speelde er een zaak over een kind dat niet door de biologische vader is erkend en dat dezelfde fiscale voordelen wilde zoals die voor een ‘gewoon’ kind gelden. Wat zegt de wet? Wat is hierover beslist?
VERHUUR - 15.09.2021
Neem een klagende huurder serieus
Uw huurder klaagt over stof- en geuroverlast. Een zeurpiet of is er sprake van een gebrek en dus van een mogelijk serieus probleem?
VERGUNNINGEN - 15.09.2021
Benutten van het dak
Een plat dak bij of op een woning is een ideale plek om als extra buitenruimte te gebruiken. Mag zo’n dakterras zomaar aangelegd of gebouwd worden? Hoe zit het met de inkijk die men daardoor bij de buren heeft? Wat kunt u uw cliënt adviseren?
IN DE KIJKER - 15.09.2021
Een bindend advies kan niet zomaar vernietigd worden
Steeds vaker worden geschillen over een overeenkomst beslecht door een geschillencommissie die dan een bindend advies geeft. Kan deze uitspraak dan nog vernietigd worden? Hoe bindend is een bindend advies?
APPARTEMENTSRECHTEN - 15.09.2021
Bestuurder VvE aansprakelijk voor slechte administratie
Een bestuurder van een Vereniging van Eigenaars (VvE) moet zijn bestuurstaak behoorlijk vervullen. Als hij niet aan deze plicht voldoet, kan dat betekenen dat hij aansprakelijk is voor schade die de VvE bijv. lijdt door een niet-deugdelijke administratie.
UW RAADSMAN - 15.09.2021
Klein grasperceel geen aanhorigheid bij woning
De rechter moest zich buigen over de vraag of een perceel grasland gezien kan worden als een aanhorigheid bij een woning, waardoor het lage overdrachtsbelastingtarief geldt. Hoe zit dat? Waar moet u in de praktijk op letten?
BOUWRECHT - 15.09.2021
Een prijsvastbeding, de prijs is niet in beton gegoten
De prijzen in de bouw zijn enorm gestegen. Gelukkig heeft uw cliënt als particuliere opdrachtgever in de overeenkomst met de aannemer laten vastleggen dat prijsstijgingen voor rekening van de aannemer blijven. Maar hoe vast is deze prijs?
NIEUWBOUW - 15.09.2021
Geen btw-aftrek bouwkosten bij plaatsing zonnepanelen
De Hoge Raad heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over de vraag of de btw op de bouwkosten van een nieuwbouwwoning kan worden teruggevraagd als er zonnepanelen op de woning worden geplaatst. Hoe luidt het oordeel?
VERKOOP - 15.09.2021
Verkoop woning uit nalatenschap door executeur
U krijgt een woning in de verkoop uit een nalatenschap waartoe minderjarige kinderen gerechtigd zijn. Voor de afwikkeling van de nalatenschap is een executeur benoemd. Waar moet u dan op letten?
OVERDRACHTSBELASTING - 15.09.2021
Bijzondere situaties startersvrijstelling overdrachtsbelasting
De startersvrijstelling overdrachtsbelasting blijkt in de praktijk de nodige vragen op te leveren. Inmiddels heeft de Belastingdienst een aantal verduidelijkingen gepresenteerd. Maar of het er echt duidelijker op wordt?
MAKELAARSCONTRACT - 15.09.2021
Belangenverstrengeling, pas op voor uw courtage!
Indien u als makelaar ‘twee heren dient’ of als er sprake is van belangenverstrengeling, loopt u de kans uw courtage mis te lopen. Daarnaast kunt u ook tot schadevergoeding worden veroordeeld. Hoe kijkt de rechter daarnaar?
BEDRIJFSHUUR - 15.09.2021
Waterschade door lekkage, houd de schade beperkt
Uw cliënt verhuurt een winkelpand en na een stortbui ontstaat er waterschade in de winkel. De huurder stelt de verhuurder aansprakelijk voor alle schade, omdat het dak de schade veroorzaakte, en hij verrekent de schade met de huur. Kan dat?
FISCALE AFTREKPOST - 15.09.2021
Tot 01.01.2022 nog aftrek studiekosten
Wellicht vernam u uit het nieuws dat de uitgaven voor scholing en studie vanaf 01.01.2022 geschrapt worden. Wat komt er als alternatief? Dit geldt ook voor de dga!
BEDRIJFSAUTO - 15.09.2021
Emissieloze auto met SEBA-subsidie plus fiscaal voordeel
Als u een bedrijfsauto koopt zonder CO2 -uitstoot, kunt u gebruikmaken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Daarnaast heeft u recht op fiscale tegemoetkomingen. Welke zijn dat, wat zijn de voorwaarden en wat levert het op?
VERZEKERINGEN - 15.09.2021
Aansprakelijkheidsverzekering bedrijf geen overbodige luxe
De online bank Knab deed onlangs onderzoek bij 4.500 zakelijke klanten en daaruit bleek dat 2/3 deel daarvan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) heeft, maar dat slechts 5% ooit aansprakelijk is gesteld. Is een AVB dus overbodig?
PERSONEEL - 15.09.2021
Extra voordeel bij Wajonger via werkkostenregeling
“Als u een Wajonger in dienst heeft en deze extra wilt belonen, kan dat het beste via de werkkostenregeling”, aldus het UWV. Waarom is dat en waarmee moet u dan met name rekening houden?
FACTUUROMZET - 15.09.2021
Minder ondernemingsrisico door te werken met voorschotten
Vroeg of laat krijgt ieder bedrijf te maken met klanten die niet of veel te laat betalen. Door gedeeltelijke vooruitbetaling of een voorschot te vragen, kunt u uw risico een stuk kleiner maken. Waar moet u rekening mee houden?
TOESLAGEN - 15.09.2021
Kinderopvangtoeslag in 2021 bij minder werk door corona
Het demissionaire kabinet maakte onlangs bekend dat er kinderopvangtoeslag komt voor ouders die door corona in 2021 minder gewerkt hebben en kinderopvanguren moesten doorbetalen. Wat moet u weten?
CORONAMAATREGELEN - 13.09.2021
Vaststellingsverzoek NOW 1.0 uiterlijk 31 oktober 2021 aanvragen
“Accountants en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben een oplossing gevonden voor enkele complexe problemen waar accountants tegenaan lopen bij de controle van de NOW-regeling”, schrijft minister Koolmees in een brief aan de Tweede Kamer. Wat moet u weten en wanneer is wat op u van toepassing?
LOON - 10.09.2021
Uw werknemers uren laten inhalen
In juli 2021 heeft de rechter in een kort geding bepaald dat het Textiel BV is toegestaan om zijn werknemers te vragen de uren, die ze vanwege de lockdown niet hebben gewerkt, in te halen. Kunt u uw werknemers nu ook hun uren laten inhalen?
ARBEIDSVOORWAARDEN - 10.09.2021
Per 1 augustus 2022 nieuwe regels voor arbeidsvoorwaarden
Nederland moet uiterlijk op 1 augustus 2022 de Europese richtlijn Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de wet verwerkt hebben. Wat zijn de gevolgen voor het studiekostenbeding en hoe kunt u zich hierop voorbereiden?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 10.09.2021
Verantwoord tijdelijk meer uren laten werken
Werkgevers zijn steeds meer op zoek naar enige flexibiliteit bij de inzet van hun werknemers. Met regelmaat wordt deze flexibiliteit gezocht bij de bestaande werknemers en hen verzocht om tijdelijk meer uren te werken. Hoe voorkomt u risico’s?
ONTSLAG - 10.09.2021
Onderbouwing van een bedrijfseconomisch ontslag
De huidige marktomstandigheden kunnen aanleiding zijn om een werknemer te ontslaan op grond van bedrijfseconomische omstandigheden. Het UWV moet uw aanvraag voor een ontslagvergunning dan beoordelen. Waar moet u op letten?
PERSONEELSBELEID - 10.09.2021
Zo vergroot u de wendbaarheid van uw medewerkers …
Nieuwe technieken en het feit dat uw personeel steeds langer moet werken, vragen meer en meer andere vaardigheden van medewerkers. Uw werknemers moeten wendbaarder worden. Hoe krijgt u dat voor elkaar?
PRIVACY - 10.09.2021
De ‘vaccinweigeraar’ in uw bedrijf
Een medewerker weigert zich te laten vaccineren. Mag hij dat zelf weten of kunt u hem dwingen? Wat kunt u doen als thuiswerken geen optie is?
PRIVACY - 09.09.2021
Alleen gevaccineerd naar kantoor ...
Leaseplan wil dat alle werknemers zodra het mag op kantoor gaan werken, maar zij moeten dan wel gevaccineerd zijn. Kunt u dat ook eisen?
ONTSLAG - 09.09.2021
Coronaklachten negeren, is niet altijd reden voor ontslag
Men zegt dat we moeten leren leven met corona, ook als veel mensen gevaccineerd zijn. Als werkgever moet u alert blijven, maar uw werknemers moeten dat ook. Mag u de werknemer ontslaan als hij coronaklachten negeert?
AUTO VAN DE ZAAK - 09.09.2021
Benzinekosten betaald en de aftrek van privébijtelling
Als een werknemer een auto van de zaak krijgt die hij mede voor privédoeleinden mag gebruiken, dan moet deze auto worden bijgeteld. Daar staat tegenover dat de eigen bijdrage van de werknemer in aftrek mag komen op de bijtelling. Altijd?
CAO - 09.09.2021
Soms moet u naar een andere cao ...
In de praktijk komt het regelmatig voor dat ondernemingen hun bedrijfsactiviteiten wijzigen. Soms worden activiteiten gestaakt of juist nieuwe activiteiten gestart. Hoe zit het dan met de toepasselijke cao? Wat zei de rechter daarover?
ARBEIDSOVEREENKOMST - 09.09.2021
Liever geen nevenwerkzaamheden ...
Naast zijn werkzaamheden binnen uw bedrijf werkt een van uw medewerkers ook elders. U wilt uiteraard niet dat dit ten koste van (de kwaliteit van) zijn werk bij uw bedrijf gaat. Kunt u hier regels voor stellen of het zelfs helemaal verbieden?
PERSONEELSBELEID - 09.09.2021
Medewerkers binnen boord houden, werkt beter
Ineens is er een tekort aan werknemers. Gelukkig is het niet in alle sectoren even erg, maar een nieuwe medewerker vinden is over de hele linie steeds lastiger. Beter dus om medewerkers binnen boord te houden. Daarbij bespaart u ook nog!
ARBEIDSOVEREENKOMST - 08.09.2021
De directeur: niet automatisch ook werknemer
Onlangs kwam in het nieuws dat een financieel directeur van een vennootschap als werknemer was aangemerkt, zodat hij zich met succes kon beroepen op het opzegverbod bij ziekte. Wat is daarbij van belang?
CORONAMAATREGELEN - 08.09.2021
Deze coronasteunmaatregelen blijven tot eind 2021
In het nieuws was onlangs dat diverse coronasteunmaatregelen per 1 oktober 2021 eindigen. Maar welke maatregelen duren voort tot eind 2021? We zetten voor u op een rijtje van welke maatregelen u dit jaar nog gebruik kunt maken.
ZAKELIJK - THUISWERK - 07.09.2021
Thuiswerkers, tips voor de baas
Ook na de coronamaatregelen zal een deel van het personeel vanuit huis blijven werken. Deze veranderde situatie vraagt wat extra aandacht van de werkgever.
WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 07.09.2021
De zakelijke mogelijkheden van TikTok
In slechts enkele jaren groeide TikTok uit tot een razend populaire socialemedia-app. Het publiek is intussen al wat ouder geworden, waardoor dit kanaal tegenwoordig extra mogelijkheden biedt voor professionele doeleinden.
SOFTWARE - WINDOWS - 07.09.2021
Niet gestoord worden door Windows-meldingen
Meldingen door Windows 10-apps zijn handig om gewaarschuwd te worden, maar soms komen er wat te veel om nog nuttig te zijn. Hoe houdt u dit onder controle?