2014 -
Februari
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 28.02.2014
Te laat betalen, nu nog risicovoller
De boeteregels voor de aangiften btw en loonheffing zijn dit jaar aangescherpt. Wat is er veranderd? Waar moet u rekening mee houden?
LOONHEFFING - 28.02.2014
Maak wederom bezwaar tegen crisisheffing
In 2014 moeten werkgevers voor hun best betaalde werknemers wederom een extra heffing voldoen van 16%. Hierover bestaat al langer veel discussie. Is het zinvol om ook dit jaar hiertegen bezwaar te maken?
SCHENK- EN ERFBELASTING - 28.02.2014
Onderneming in onroerend goed met belastingvoordeel?
Ondernemingsvermogen, ook in een BV, is grotendeels vrijgesteld van erfbelasting. Geldt dat ook als de ‘business’ van de BV bestaat uit exploitatie van onroerende zaken? GeIdt dan de bedrijfsopvolgingsfaciliteit van min. € 1.045.611,-?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 28.02.2014
Liever een stichting dan stemrechtloze aandelen
Vóór de invoering van de flex-BV-wetgeving was aan ieder gewoon aandeel in een BV een stemrecht verbonden. Nu kan de BV echter ook stemrechtloze aandelen uitgeven. Hier zijn echter ook nadelen aan verbonden. Hoe zit dat?
FISCOTIP - 28.02.2014
Laat voordelen werkkostenregeling niet onbenut
Als u de werkkostenregeling toepast, mag u 1,5% van de loonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen. Hoe kunt u dat zodanig aanpakken dat u bespaart op uw loonkosten, terwijl u als DGA en uw personeel netto meer overhouden?
INKOMSTENBELASTING - 28.02.2014
Verduisteren van geld is ook arbeid!
Dat het verduisteren van geld ook kan worden aangemerkt als te belasten arbeidsinkomsten, ondervond een belastingplichtige onlangs in een belastingprocedure bij het Gerechtshof Den Bosch. Wat speelde er?
ADMINISTRATIE - 28.02.2014
Voorjaarsschoonmaak of wat bewaart u nu?
Iedere ondernemer is verplicht om de ‘boeken, bescheiden en andere gegevensdragers met betrekking tot de onderneming te bewaren’. Welke gegevens moet u nu bewaren? Welke btw-bewijsstukken moet u bewaren?
WONINGHUUR - 28.02.2014
Opletten bij verhuur in afwachting van verkoop
Het komt geregeld voor dat een woning in afwachting van verkoop tijdelijk wordt verhuurd. Helaas duiken er steeds weer ‘standaardhuurovereenkomsten’ op terwijl maatwerk beter zou zijn geweest. Wat zegt de rechter hierover?
RECHT - 28.02.2014
In gebreke stellen blijft maatwerk
Als een partij zijn afspraken niet nakomt, zal de wederpartij hem meestal in gebreke moeten stellen. De rechter heeft nog eens bevestigd dat het daarbij van groot belang is om de ‘spelregels’ in acht te nemen. Waar moet u op letten?
UW RAADSMAN - 28.02.2014
Nieuwbouwwoning en btw, hoe zit dat?
Door bij een nieuwbouwwoning de levering van de grond en de oplevering van de woning te splitsen, was de grond met 6% overdrachtsbelasting belast en niet met 21% btw. Dat is nu helaas niet meer mogelijk. Hoe zit dat?
BOUWRECHT - 28.02.2014
Opschorten voor de oplevering … mag dat?
Uw aannemer is bezig de dakbedekking van uw bedrijfspand te vervangen. U bent niet echt te spreken over de kwaliteit als er een (deel)factuur op de mat valt. Kunt u dan uw betalingsverplichting opschorten of kan dit pas na de oplevering?
BURENRECHT - 28.02.2014
Buurtbemiddeling steeds vaker succesvol ingezet
In een dichtbevolkt land als Nederland hebben veel mensen wel eens te maken met overlast of ruzie met de buren. Dit levert vermakelijke televisie op, maar hier zelf mee te maken krijgen, is minder leuk. Kan buurtbemiddeling uitkomst bieden?
BEDRIJFSHUUR - 28.02.2014
Als uw huurder niet betaalt
Stelt u zich eens voor: u verhuurt een winkelruimte. De huurder gaat steeds later betalen en de huurachter-stand is inmiddels opgelopen. Wat kunt u dan doen?
IN DE KIJKER - 28.02.2014
Vijf jaar procederen levert straks € 1.000,- op
Stel, uw cliënt ligt overhoop met de gemeente en bij elkaar duurt het afhandelen van het bezwaar en beroep langer dan vier jaar. Door een recente uitspraak van de Raad van State kan uw cliënt dan een schadevergoeding eisen. Hoe zit dat?
RECHTSVORM - VOF - 28.02.2014
Neem arbeidsbeloning op in de jaarrekening
Als uw partner regelmatig meewerkt in uw horecazaak, dan heeft u fiscaal gezien verschillende mogelijkheden om haar (of hem) te belonen. In dit artikel laten wij u zien dat een arbeidsbeloning een aantrekkelijke mogelijkheid is.
HORECAKOSTEN - 28.02.2014
Afspraken met zzp’er. Waarop te letten?
U huurt iemand in (portier, cateraar, glazenwasser, etc.) die een ondernemer (zonder personeel) is. Hoe voorkomt u dat u ineens werkgever wordt?
BEDRIJFSHULPVERLENING - 28.02.2014
Bhv tot je erbij neervalt
Bedrijfshulpverleners zijn essentieel in ieder groot of klein horecabedrijf. Iedere horecazaak is dan ook verplicht om opgeleide bhv’ers in huis te hebben. Maar waarom zijn bhv’ers nu eigenlijk belangrijk in uw zaak?
BTW EN LOONHEFFING - 28.02.2014
Te weinig of te laat betalen btw/loonheffing strafbaar
Horecaondernemers die krap bij kas zitten of nog niet over alle gegevens beschikken, willen nog wel eens bewust te laat betalen of ten onrechte een nihilaangifte btw of loonheffing indienen. Vanaf 1 januari 2014 is dit strafbaar.
ZVW 2014 - 28.02.2014
Hoe wordt uw aanslag Zvw vastgesteld?
Dit jaar is de premie Zvw gedaald. Dit betekent dat in de meeste gevallen ook de voorlopige aanslag Zvw lager moet zijn uitgevallen. Hoe wordt deze aanslag eigenlijk berekend en welke invloed hebben aftrekposten?
PERSONEEL - 28.02.2014
Hoe actief mag de personeelsvereniging zijn?
Een actieve personeelsvereniging is ook voor een horecabedrijf een zegen. Ook als u weinig mensen in dienst heeft. Als uw personeelsvereniging echter té actief wordt, gaat de fiscus sputteren. Hoe zijn de regels en waar moet u op letten?
ADMINISTRATIE - 28.02.2014
Geen boete vanwege slordigheid
Als uw horeca-administratie niet op orde is, kan dat leiden tot naheffingen en navorderingen. Alleen slordigheid kan u echter geen boete opleveren, aldus de rechter. Daar is méér voor nodig. Wat dan precies?
AFSCHRIJVEN - 27.02.2014
Duidelijkheid rond willekeurig afschrijven
Ondernemers kunnen willekeurig afschrijven. Dat biedt een rente- en liquiditeitsvoordeel. Het willekeurig afschrijven voor starters, ook binnen drie jaar nog, is onlangs in een Besluit verduidelijkt. Wat is daarbij voor u van belang?
BEDRIJFSOVERNAME EN FAILLISSEMENT - 27.02.2014
Uw concurrent in de uitverkoop …
Uw concurrent gaat failliet, waardoor u de kans heeft om (delen van) het bedrijf voor een zacht prijsje over te nemen. U heeft daar wel oren naar, maar hoe pakt u zo’n overname aan zodat u geen kat in de zak koopt?
FINANCIEREN - 27.02.2014
Al eens van ‘Qredits’ gehoord?
Bij de bank nul op het rekest voor uw krediet? Qredits kan u misschien helpen met een MKB-krediet. Wat kunt u krijgen en wat moet u weten? En waar moet u als ondernemer dan aan voldoen?
BTW - AUTO - 27.02.2014
Bezwaar maken tegen btw-correctie privégebruik auto?
De fiscus kwam met twee berichten over de afwikkeling van bezwaarschriften (btw-correctie privégebruik auto). Eén daarvan ziet op de btw-regelgeving van vóór 1 juli 2011, één op de regelgeving van ná die datum. Wat nu wanneer te doen?
RECHT - PROCEDURE - 27.02.2014
De ‘eKantonrechter’ … kent u die ook al?
Onlangs is er voor het eerst een zaak digitaal ingediend bij de eKantonrechter. Kunt ú eigenlijk ook procederen via de eKantonrechter en hoe gaat zo’n procedure in zijn werk? Wij zetten het voor u op een rij.
ONDERNEMERSCHAP - 27.02.2014
Jarenlang verlies, toch fiscaal aftrekbaar!
Als uw bedrijf de eerste jaren verlies draait, mag u die verliezen fiscaal in aftrek brengen. Het moet wel aannemelijk zijn dat u op termijn winst gaat maken. Wat betekent echter ‘op termijn’? Hoeveel tijd heeft u volgens de rechter?
BELASTINGAANSLAG - 19.02.2014
Aanslag onjuist? Dat wist ík toch niet …
Als de inspecteur een onjuiste aanslag oplegt, kan hij deze in een aantal gevallen corrigeren. Onder meer als er sprake is van een fout die voor u ‘redelijkerwijs kenbaar’ was. Wat verstaat u hieronder? En wat zei de rechter hierover?
AFTREKPOST - 19.02.2014
Kostenaftrek voor werkruimte in uw huurwoning
Er zijn nogal wat kleine zelfstandige ondernemers (zzp’ers) die vanuit hun huurhuis werken en een deel van de woning bijvoorbeeld als kantoor gebruiken. Hoe zit het dan met de kosten van deze werkruimte thuis?
VAR - 19.02.2014
Uw VAR als opdrachtnemer, nu en vanaf 2015
De Belastingdienst heeft meer informatie vrijgegeven over de wijze waarop deze vanaf 2015 wil omgaan met de VAR. Wat gaat er veranderen en hoe is het dit jaar nog geregeld?
RECHTSVORM - 19.02.2014
Gebruikelijke samenwerking? Zorg voor bewijs!
Heeft u samen met uw partner een Vof? Wees er dan op bedacht dat geen van beiden te veel ‘ondersteunend’ bezig is. Dat is fiscaal namelijk zeer nadelig. Waarom? Welke uren zijn er écht belangrijk volgens de rechter?
WEBDIENSTEN - VARIA - 19.02.2014
Met Markdown meer vorm geven aan uw teksten
U heeft misschien al gemerkt dat als u een bijdrage post op een blog of een commentaar plaatst op een site, u steeds vaker de mogelijkheid krijgt om dit in ‘Markdown’ te doen. Wat is dat precies en waarom is dat handig?
EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 19.02.2014
Is uw website nog wel bereikbaar?
Via uw website krijgen uw klanten toegang tot uw producten en diensten, uw onlinesupport, uw contactgegevens, ... Maar soms is uw site offline door een technisch probleem. Hoe blijft u daarvan op de hoogte?
E-MAIL - WEBMAIL - 19.02.2014
Gmail kan méér dan u denkt
Gmail is een erg populaire webmailservice. Wij geven u enkele tips en tools om de mogelijkheden nog verder uit te breiden.
BEVEILIGING - BROWSER - 19.02.2014
Ook browserextensies kunnen kwaadaardig zijn
Browserextensies zijn handig om de mogelijkheden van uw browser uit te breiden. Ze worden echter in toenemende mate misbruikt voor het verspreiden van malware. Hoe merkt u dit en hoe kunt u zich hiertegen beschermen?
BEVEILIGING - CLOUDOPSLAG - 19.02.2014
Meer (gratis) ruimte voor uw cloud
Bij Dropbox krijgt u 2 GB gratis en bij SkyDrive 7 GB. Volstaat dat niet, dan moet u bijbetalen. Heeft u daar geen zin in, dan kunt u alternatieven zoeken. Wat dacht u van uw eigen (onbeperkte) ‘cloud’? Of van 1 TB cloudopslag?
COMPUTER - USB - 19.02.2014
Tips en tools voor usb-gebruikers
Hoewel clouddiensten zoals Dropbox en Google Drive handig zijn voor opslag en back-up, blijven usb-sticks nog altijd erg populair. Met de volgende tips en tools maakt u er nóg nuttiger gebruik van.
SOFTWARE - VIDEO - 19.02.2014
De beste videospeler om filmpjes te bekijken
Gebruikt u nog steeds Windows Media Player om filmpjes en video’s te bekijken? Waarom probeert u niet eens een alternatief? We bekijken welke videospeler de moeite waard is.
INTERNETCONNECTIE - MOBIEL INTERNET - 19.02.2014
Openbaar wifi in opmars
Mobiel internet blijft prijzig, zeker bij gebruik buiten uw databundel. Gelukkig kunt u op steeds meer plaatsen terecht op gratis wifinetwerken.
SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 19.02.2014
Op afstand toegang tot uw pc
LogMeIn, een van de bekendste diensten om op afstand een pc te bedienen, kost nu geld. Welke goede alternatieven zijn er en waarop moet u letten?
BEVEILIGING - WACHTWOORDEN - 19.02.2014
Beveilig uw Microsoft-account voldoende!
Als u een Microsoft-product of -dienst wilt gebruiken, moet u nu bijna altijd over een online-Windows-account beschikken. Hoe houdt u dit belangrijke account voldoende beveiligd?
ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 19.02.2014
Een slideshow swipen?
Wilt u uw producten of diensten voorstellen in een goedlopende presentatie? Dat kan uiteraard in PowerPoint, maar er bestaan ook tal van alternatieven. Wij testten voor u de jonge cloudtool Swipe uit.
RECHT VAN DE BOUW - 18.02.2014
Duidelijkheid geven over garantie
Er zijn verschillende vormen van garantie. Welke zijn dat en wanneer moet u ze toepassen? Hoe kunt u klanten extra garantie geven? Hoe voorkomt u risico als de klant zelf materialen levert? Hoe legt u dit alles verantwoord vast?
ARBEIDSCONTRACT - 18.02.2014
Tijdelijke contracten, nieuwe regels
Een tijdelijk arbeidscontract is praktisch en beperkt risico’s. Maar, let op! Per 1 juli 2014 verandert de wetgeving inzake elkaar opvolgende tijdelijke contracten.
BELASTINGEN - 18.02.2014
Wel of niet wat voor ‘FOR-pensioen’ doen?
Als bouwondernemer (die niet via een BV werkt) kunt u gebruikmaken van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Over 2014 is de FOR wel versoberd van 12 naar 10,9%. Loont dat nog de moeite? Wat moet u nu weten?
PERSONEEL - 18.02.2014
Wie de jeugd heeft, heeft de premiekorting
Om de jeugdwerkloosheid aan te pakken, geldt vanaf dit jaar een nieuwe ‘subsidieregeling’ voor werkgevers: een premiekorting. Hoe werkt dat? Wat moet u nu weten? Wat moet u hiervoor doen en wat levert het u op?
RECHT VAN DE BOUW - 18.02.2014
Nieuwbouw niet brandveilig?
Als bij inspectie blijkt dat een nieuwbouwpand niet voldoet aan de eisen van brandveiligheid, wie is er dan aansprakelijk? Wat heeft de rechter gezegd en wat is goed om te weten?
CONTRACT - 18.02.2014
Nalatige koper/opdrachtgever betaalt de volle mep!
Geldt - bij het niet rondkrijgen van de financiering - de contractuele boete van 10% alleen voor de koopsom van de grond of ook voor de aanneemsom? En hoe zit dat met meerwerk? Heeft u ook nog recht op aanvullende schadevergoeding?
AUTO - 18.02.2014
Uw nieuwe auto van de zaak in 2014
Eind vorig jaar was er nog een ware run op hybride auto’s vanwege de fiscale voordelen. Hoe zit het in 2014 met de bijtelling voor het privégebruik van een auto van de zaak?
PACHT - 18.02.2014
Geen bewijs van slechte pacht? Geen einde pacht!
Als de pachter zich niet als goede pachter gedraagt, kan de verpachter de overeenkomst laten ontbinden. Maar wanneer is daarvan sprake? Wat heeft de rechter nu beslist in een pachtzaak van een boerderij met landbouwgronden?
BOER EN BEDRIJF - 18.02.2014
Investeren in mestbewerking en duurzame stallen
Van 1 t/m 31 maart kunt u ook subsidie aanvragen voor mestbewerking en investeringen in integraal duurzame stallen. Hoe zit deze regeling in elkaar? Waarvoor kunt u subsidie krijgen? Wat is raadzaam?
GEBOUW EN GROND - 18.02.2014
Plots wijziging van landbouw- in woonbestemming?
Een schuur op een landbouwperceel wordt door een ander dan de eigenaar agrarisch gebruikt. Mag de gemeente (vooruitlopend op een bestemmingsplanwijziging) er al een woonbestemming van maken zodat het agrarisch gebruik niet mag?
BELASTINGEN - 18.02.2014
Landelijke Landbouwnormen 2013 gepubliceerd
In overleg met het bedrijfsleven zijn er landbouwnormen ontwikkeld (voor de meest gangbare kostenposten) aan de hand waarvan het resultaat van uw onderneming kan worden bepaald. Hoe zijn die nu aangepast? Wat nu?
BELASTINGAFTREKPOST - 18.02.2014
Milieu-investeringsaftrek voor duurzame investeringen
Als u investeert in een bedrijfsmiddel dat milieuvriendelijker is dan gewoonlijk, kunt u vaak extra belastingvoordeel krijgen. Dit doet u via de Milieu-investeringsaftrek.Recentelijk is de nieuwe Milieulijst 2014 gepubliceerd. Wat kunt u hiermee?
SUBSIDIES - 18.02.2014
Subsidieopenstellingen maart 2014
Tussen 1 en 31 maart 2014 worden er nieuwe subsidies opengesteld. Wat moet u weten als u uw bewaarplaats wilt moderniseren of als u investeringsplannen in landbouwwerktuigen met gps-besturing heeft? Hoe krijgt u nu subsidie?
FISCOTIP - 14.02.2014
Aftrek zorgkosten of aftrek kosten levensonderhoud?
Zorgkosten zijn nog steeds fiscaal aftrekbaar, ook die van uw kind. In bepaalde gevallen is het echter voordeliger deze kosten af te trekken als kosten van levensonderhoud. Wat is dan de beste keuze en waar hangt dit van af?
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 14.02.2014
Afromen, dat gaat niet altijd goed bij de fiscus!
Veel directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) liggen met de fiscus in de clinch als het gaat over de gebruikelijkloonregeling. Hierbij moeten DGA’s een minimumbedrag aan salaris hebben. Welke spelregels gelden er voor de fiscus?
PENSIOEN - 14.02.2014
Pensioenakkoord leidt tot lagere opbouw
Eind vorig jaar heeft het kabinet met enkele oppositiepartijen het Pensioenakkoord gesloten. Welke maatregelen zijn hierin opgenomen? En wat betekent dit voor u als directeur-grootaandeelhouder en voor uw werknemers?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 14.02.2014
Patstelling binnen de BV voorkomen
In een BV kan een probleem ontstaan als er bijv. twee aandeelhouders zijn die ieder de helft van de geplaatste aandelen hebben met dezelfde stemrechten. Als tussen beiden de stemmen staken, dan is er namelijk een patstelling. Wat dan?
BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 14.02.2014
Wanneer is een lening onzakelijk?
Er wordt de laatste tijd veel geprocedeerd over de vraag of een lening in gelieerde verhoudingen (bijv. tussen BV’s onderling) onzakelijk is. De Hoge Raad heeft hierover twee interessante uitspraken gedaan. Wat speelt er?
WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 14.02.2014
Problemen met de voorlopige aanslag
Er is allerlei commotie ontstaan over de onlangs opgelegde voorlopige aanslagen inkomstenbelasting voor het jaar 2014. Wat speelt er allemaal? Waar moet u op letten?
BTW - 14.02.2014
Btw-nummer ook op uw website?
Mede door tegenstrijdige berichten van de fiscus is er onduidelijkheid ontstaan over de vraag of u verplicht bent uw btw-nummer op uw website te vermelden.
VERZEKERINGEN - 13.02.2014
Brandregres vernieuwd, moet u daar iets mee?
Sinds 1 januari 2014 is de vernieuwde brandregresregeling van kracht. Kort gezegd betekent dit dat verzekeraars een brandschade volledig kunnen verhalen op de veroorzaker. Wat moet u daar zeker van weten?
TUCHTRECHT - 13.02.2014
Even bellen is sneller ...
Het is steeds eenvoudiger om bijvoorbeeld een röntgenfoto naar het thuisadres van een arts te sturen voor een consult. Sneller voor de patiënt en het scheelt een ritje naar het ziekenhuis. Wat speelde hierover bij het tuchtcollege?
BELASTINGCONTROLE - 13.02.2014
Extra controle op praktijkkosten
De Belastingdienst heeft onder ondernemers een steekproef gehouden inzake in aftrek gebrachte bedrijfskosten. Waarom krijgt dat zoveel aandacht?
VERTEGENWOORDIGING - 13.02.2014
Medische behandeling bij kind van gescheiden ouders
Veel kinderen groeien op met gescheiden ouders. Gelukkig gaat het meestal goed, maar toch zitten ouders vaak niet op één lijn als het om hun kinderen gaat. Hoe zit het bijvoorbeeld als de ene ouder een ingreep wil en de andere niet?
PERSONEEL - 13.02.2014
Controle door referenties te gebruiken
Veel sollicitanten ‘verkopen’ zichzelf in een selectiegesprek. Voor u als werkgever kan het dan ook belangrijk zijn om te checken hoe betrouwbaar hun verhaal is. Daarbij kan het natrekken van referenties waardevol zijn. Hoe doet u dat?
VAR - 13.02.2014
Einde ondernemerschap voor zorgverleners?
De Belastingdienst laat zorgverleners weten dat in een aantal gevallen geen VAR-wuo of VAR-row zal worden verstrekt, maar een VAR-loon. Welke gevolgen heeft het als uw VAR is veranderd? Moet u dat zomaar accepteren?
AUTOMATISERING - 07.02.2014
Reserveringssysteem, gereserveerd of afgeserveerd?
Een professioneel reserveringssysteem kan omzetverhogend werken, aldus de vakbladen. Waar moet u dan wel op letten? Welke aanvullende diensten zouden u wellicht over de streep kunnen trekken om voor zo’n systeem te kiezen?
INVESTERINGSAFTREK - 07.02.2014
Optimale verdeling investeringsaftrek bij horeca-Vof
Als u in een samenwerkingsverband zit, zoals de vennootschap onder firma, heeft u een zekere vrijheid voor de verdeling van de investeringsaftrek. Door hier slim mee om te gaan, kunt u maximaal profiteren. Waarop moet u letten?
AANSLAG 2014 - 07.02.2014
De fiscus biedt u betalingskorting
Ontving u ook al uw ‘Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014’? U mag die in maandelijkse termijnen betalen óf ineens. Wat is de beste keuze?
PERSONEEL - 07.02.2014
All-inuurloon of toch maar niet?
Als u veel met oproepkrachten werkt (en wie doet dat niet?), dan weet u hoe lastig het is om het vakantiegeld en de vakantiedagen uit te rekenen. Een ‘all-inloon’ is dan veel eenvoudiger. Mag dat eigenlijk wel en wat zei de rechter daarover?
AUTOSCHADE - 07.02.2014
Schade aan bedrijfsauto door werknemer! Wat nu?
Stel, uw kok rijdt regelmatig met uw bedrijfsauto om inkopen te doen. Dan kunt u best eens geconfronteerd worden met autoschade. De vraag is nu hoe u fiscaal moet omgaan met zo’n schadepost. En kunt u nog iets verhalen op uw kok?
PERSONEEL - 07.02.2014
Buitenlandse kok? Eén vergunningsrecept …
Sinds 1 januari 2014 is het eenvoudiger om iemand uit het buitenland voor werk naar Nederland te laten komen. Waarom is er soms nog maar één vergunning en dus ook maar één aanvraag nodig? Wat speelt er?
WEBSITE EN RECHT - 07.02.2014
Cookies wettelijk al gesneden koek! Hoe zit dat?
Bij elke website die tegenwoordig wordt geopend, ontvangt u de melding: ‘Cookies toestaan’. Wat zijn cookies eigenlijk en moet u deze ook op uw eigen website van uw horecabedrijf plaatsen?
PERSONEEL - 05.02.2014
Een met foute informatie verkregen VAR-wuo
Als werkgever moet u loonheffing afdragen voor het personeel dat bij u in dienst is. Wat nu als een tijdelijke arbeidskracht met een VAR-wuo zwaait? Mag u daarop afgaan of loopt u dan risico? Waar ging de rechter op af?
HANDELSPRAKTIJK - 05.02.2014
Intentieverklaring, wat kunt u er (niet) mee?
Na lang onderhandelen legt u de afspraken voor de levering van 25 machines vast in een intentieverklaring. Kunt u juridisch eisen dat uw klant de machines afneemt als hij het laat afweten? Hoe gebruikt u een intentieverklaring goed?
OUDEDAGSVOORZIENING - 05.02.2014
Ingangsdatum tijdelijke lijfrente gewijzigd
Het is erg onrustig in pensioenland. Zo is de AOW-gerechtigde leeftijd verhoogd en per 1 januari 2014 ook de pensioenleeftijd. Daardoor zijn de wijzigingen in de regels voor de ingangsdatum van lijfrentes wellicht onopgemerkt gebleven.
RECHT - 05.02.2014
Top 3-fouten in algemene voorwaarden
Heel wat ondernemers stellen zelf hun algemene voorwaarden op. Dat gaat nogal eens mis. Er moeten namelijk heel wat regels in acht genomen worden. Wat zijn nu de meest gemaakte fouten en hoe kunt u ze voorkomen?
WOZ - 05.02.2014
Een drukkere weg drukt de waarde
Het is weer de tijd van het jaar dat de WOZ-beschikkingen op de mat vallen. Kunnen veranderingen, zoals méér verkeer, dan tot een lagere waarde leiden?