AUTOBELASTINGEN - 13.09.2024

Zichtbaar zijn bij het betalen van parkeerbelasting?

Parkeerbelasting moet u altijd direct na aankomst betalen. Maar is daarbij ook vereist dat u zichtbaar moet zijn bij een eventuele controle? Wat vond Hof Den Haag hiervan en wat speelde er?

Parkeerbelasting. Op veel plaatsen moet u voor het parkeren parkeerbelasting betalen. Daarvoor gelden diverse eisen. Zo is er bijv. een verschil tussen stoppen en parkeren. Ook van belang is dat u bij aankomst op de plaats van bestemming onverwijld en ononderbroken de handelingen verricht die nodig zijn om de parkeerbelasting te betalen. In een zaak die onlangs speelde voor Hof Den Haag (ECLI:NL:GHDHA:2024:834) had een automobilist een naheffing parkeerbelasting gehad.

Parkeerapp. Naar eigen zeggen had hij de belasting echter zo snel als mogelijk betaald via de app. Deze had vanuit zijn auto niet gewerkt, maar wel toen de man het twee minuten later vanuit een kantoor probeerde. De rechter vond de naheffing parkeerbelasting onterecht. Er moet namelijk een redelijke tijd geboden worden om de parkeerbelasting te voldoen. De heffingsambtenaar stelde dat een automobilist bij een controle zichtbaar moet zijn voor de controleurs, dat verwierp de rechter.

Voor het betalen van parkeerbelasting heeft u altijd een redelijke termijn, ook als u betaalt via een parkeerapp. Onthoud dat niet vereist is dat u zichtbaar bent voor de controleur op het moment van controle of u de parkeerheffing heeft voldaan.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01