INTERNET - 05.09.2024

Pas op voor frauduleuze domeinnaamverkopers

Ook als het gaat om domeinnamen, kunt u te maken krijgen met oplichters. Waar moet u voor waken? Wat kunt u doen?

Hoe ziet dat eruit? U krijgt een e-mailbericht of een telefoontje van iemand die zich voordoet als toezichthouder, met de boodschap dat met uw bedrijfsnaam een domeinnaam wordt aangevraagd. Stel, uw website is https://www.deleerlooierij.nl en u krijgt het volgende bericht: “Iemand wil bij ons https://deleerlooierij.com en https://deleerlooierij.tv registreren. Omdat uw bedrijf zo heet, willen wij u hiervoor waarschuwen en de gelegenheid bieden om als eerste deze domeinnamen te registreren. Klik hier …”. Let op.  Zelden berust dit op de waarheid. Men wil u misleiden en u iets (te duur) verkopen wat u waarschijnlijk helemaal niet nodig heeft. Trap er niet in.

Wilt u toch meer weten?

Check dan op de website van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) of u met een geregistreerd verkoper te maken heeft ( https://bit.ly/4c1Id4g ). Er zijn echter geregistreerde verkopers die massa’s domeinnamen hebben geregistreerd en u deze ook te koop aanbieden. Als dit transparant gebeurt, is hier niets illegaals aan en u beslist zelf of u op het aanbod ingaat.

Trap niet in oplichters die het goed met u voor hebben en u proberen te dwingen voor meerdere jaren een veel te dure domeinnaam te registreren die u niet nodig heeft. Check of de verkoper geregistreerd staat bij de SIDN.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01