CORONAMAATREGELEN - 05.09.2024

Geen kwijtschelding coronaschulden Belastingdienst

Een fors deel van alle coronaschulden is nog steeds niet terugbetaald. Er zijn ook al 54.000 betalingsregelingen beëindigd. Coronaschulden zullen echter niet generiek worden kwijtgescholden, aldus staatssecretaris Van Rij.

Coronaschulden. Tijdens de coronacrisis konden ondernemers zonder moeite uitstel van betaling van hun belastingschulden aanvragen. Hiervan is massaal gebruikgemaakt. Ongeveer de helft van alle schulden, zo’n € 9,6 miljard, moet via betalingsregelingen nog worden terugbetaald. Dit gebeurt nog lang niet altijd, zo meldt staatssecretaris Van Rij. Een kwart van alle ondernemers die schulden moeten terugbetalen, heeft namelijk te maken met een betalingsachterstand.

Oplossingsgericht. De Belastingdienst probeert zo goed mogelijk mee te werken aan oplossingen. Er wordt dan ook prioriteit gegeven aan verzoeken om versoepelingen, uitstel, sanering en bezwaar- en beroepschriften inzake de betalingsregeling. Toch wordt ervan uitgegaan dat ongeveer € 3,5 miljard van alle schulden oninbaar zal blijken te zijn. Dit neemt niet weg dat van een generieke kwijtschelding van coronaschulden geen sprake zal zijn. De staatssecretaris zegt dat ook externe partijen worden ingezet bij de inning van de schulden.

Kunt u uw coronaschulden niet terugbetalen, neem dan contact op met de Belastingdienst om te kijken of er een regeling mogelijk is. Op generieke kwijtschelding van coronaschulden hoeft u namelijk niet te rekenen, zo blijkt.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01