WET- EN REGELGEVING - 30.05.2024

Wiens algemene voorwaarden zijn van toepassing?

Stel, u maakt een offerte waarin u verwijst naar uw algemene voorwaarden. De klant is akkoord, maar later ontstaat er toch gedoe over de betalingstermijn. De klant verwijst daarbij naar zijn eigen inkoopvoorwaarden. Welke voorwaarden zijn er dan van toepassing?

Battle of forms. Als de klant ‘ja’ zegt tegen uw voorstel, dan zijn uw voorwaarden van toepassing. Let op.  Alleen als hij uw voorwaarden afwijst en zijn voorwaarden van toepassing verklaart, zijn zijn voorwaarden van toepassing.

Niet mee eens? Bent u het daar niet mee eens, dan moet u zijn voorwaarden afwijzen en uw voorwaarden weer van toepassing verklaren, enz. Dit gevecht wordt ook wel eens de battle of forms genoemd.

Beter is onderhandelen. Zorg altijd voor duidelijkheid omtrent de voorwaarden waaronder u zaken gaat doen. U kunt beter onderhandelen over de verschillen en een compromis overeenkomen, dan later onenigheid krijgen over diezelfde verschillen.

Een model Afwijzen algemene voorwaarden vindt u op https://www.tipsenadvies.nl , Download Zone, jaargang 31, nr. 6.

Als u het niet eens bent met de verkoop-/inkoopvoorwaarden van uw klant of leverancier, wijs deze dan af en verklaar uw eigen voorwaarden van toepassing.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01