Telefoon van de zaak
1.Spelregels. Omdat de Belastingdienst geen verschil meer ziet tussen privé- en zakelijk telefoongebruik, is de regelgeving vereenvoudigd. Dat kan aantrekkelijk zijn voor u en uw personeel. Ondernemen met personeel ( https://goo.gl/DDD7rS ) vertelt u over de spelregels en geeft handige tips.
2. Kosten. Als u uw werknemers een telefoon van de zaak geeft, blijft deze eigendom van uw bedrijf. U kunt zelf een model en abonnement uitzoeken voor uw personeel, of hen de keuze geven en vragen om een bijdrage als de keuze het budget overstijgt. Veel aanbieders van telefoons en abonnementen, zoals T-Mobile ( https://www.t-mobile.nl/zakelijke ) en Vodafone ( https://www.vodafone.nl/zakelijk/home/ ), hebben zakelijke aanbiedingen. Ook intermediairs als Typhone ( http://zakelijk.typhone.nl ) en Belsimpel.nl ( https://www.belsimpel.nl/zakelijk ) geven u een speciale offerte als u meerdere zakelijke toestellen afneemt. Zakelijk GSM Abonnement.nl ( http://www.zakelijkgsmabonnement.nl ) zet de aantrekkelijkste aanbiedingen van alle zakelijke providers op een rijtje.
3. Veiligheid. Werknemers met bedrijfsgegevens op hun smartphone vormen een potentieel veiligheidsrisico voor uw bedrijf. Volgens ECP.nl ( https://ecp.nl/actueel//3936/werkgevers-weinig-zorg-over-diefstal-of-verlies-onbeveiligde-smartphones-tablets-en-laptops.html ) is er bij werkgevers nog maar weinig bewustzijn over deze gevaren. In een whitepaper gaat PWC ( https://www.pwc.nl/nl/assets/documents/pwc-byod.pdf ) dieper in op de risico’s. Goede tips voor de beveiliging van Android-apparatuur vindt u op Androidplanet ( https://www.androidplanet.nl/tips/android-beveiligen/ ). ICulture ( http://www.iculture.nl/tips/beter-beveiligen-iphone-ipad/ ) doet hetzelfde voor iPhone en iPad.
4. Recycling. Als een mobieltje van de zaak afgedankt wordt, is het belangrijk dat alle data gewist worden. Recycling laat u het beste over aan een specialist als IT-recycling ( http://www.it-recycling.nl/harde-schijven-vernietigen/vernietigen-telefoongeheugen/ ).