VOEDSELVEILIGHEID - 19.09.2016

Temperatuureisen nog eens gecheckt?

Natuurlijk werkt iedere horecaondernemer volgens de HACCP-eisen. Maar niet iedere horecaondernemer houdt altijd de daarin gestelde temperatuureisen in de gaten. Als die gecheckt worden bij een controle, dan kan u dat snel een fikse boete en notering opleveren. De meest belangrijke temperaturen uit de Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen zijn:

  • staat er geen bewaartemperatuur op de verpakking, dan geldt voor gekoelde opslag ten hoogste 7°C;
  • voor diepgevroren producten geldt dat ze bewaard moeten worden bij -18°C of kouder;
  • bewaar levensmiddelen die warm bewaard moeten worden altijd boven de 60°C. Dit geldt bijvoorbeeld voor (onderdelen van) kant-en-klaarmaaltijden.

In de hygiënecodes staat verder hoe u de temperatuur bij opslag en bewaren kunt controleren.

Controleer regelmatig de voor u geldende temperatuureisen voor opslag en bewaring. Vergelijk deze met de hygiënecodes die u bekend zijn.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01