Onlinetools voor customer support
Tender Support
Tender Support (http://tenderapp.com) helpt u om antwoorden op vaak gestelde vragen op één plek te verzamelen. U krijgt daarvoor een eigen url (http://uwbedrijf.tenderapp.com) die u met de aangereikte widget gemakkelijk toegankelijk kunt maken via uw bestaande website. Daarnaast kunnen uw klanten via Tender Support zelf een ‘discussion’ starten met een medewerker in uw zaak. Ze hebben daarbij de keuze uit een vraag, een probleem of een suggestie. Ze kunnen een bijlage tot 10 MB toevoegen en kunnen kiezen uit een ‘private’ of ‘public’ discussie.
Reageren. Nadat een discussie aangemaakt is, kan die toegewezen worden aan een van uw medewerkers. Die kan er dan op reageren en elk antwoord kan eveneens zowel publiek als privé getoond worden. Handig is dat er templates gebruikt kunnen worden, zodat niet telkens dezelfde tekst getypt hoeft te worden bij het beantwoorden van weerkerende vragen. Het is ook mogelijk om andere mensen toe te voegen aan een discussie, zodat die op de hoogte blijven van een hangend probleem. Dat kan zelfs via een rss-feed. Uzelf kunt alles opvolgen via uw persoonlijke dashboard. En via de Reports-afdeling krijgt u alle details over o.a. responstijden.
Kennisdatabank. Uw klanten kunnen ook gemakkelijk browsen in eerdere discussies én in een Knowledge Base: daarin kunt u antwoorden op veelvoorkomende vragen plaatsen, maar ook bv. artikels met achtergrondinformatie over uw producten, handleidingen, ... Die kunt u onderbrengen in aparte rubrieken voor een goed overzicht. Een nadeel is wel dat Tender Support alleen beschikbaar is in het Engels.
Hoeveel kost het?
Nadat u zich geregistreerd heeft, krijgt u gedurende 14 dagen gratis toegang tot alle functies. Daarna moet u overstappen naar een te betalen formule (zie http://tenderapp.com/plans/). De goedkoopste kost $ 9/maand, maar bij de duurdere abonnementen krijgt u o.a. extra rapporteringsmogelijkheden en meer opties om concrete acties aan discussies te koppelen. Ter info: via Account & Settings kunt u de lay-out naar uw hand zetten en uw bedrijfslogo uploaden. Daar vindt u (onder Extra’s) overigens ook de websitewidget terug.
Qhub
Qhub (http://www.qhub.com) is eveneens een cloudtool die u helpt bij het ondersteunen van uw klanten. Net zoals bij Tender Support krijgt u een persoonlijke url (http://uwbedrijf.qhub.com) die u via een widget kunt koppelen aan uw bestaande website. U kunt Qhub eerst gedurende 14 dagen gratis uittesten. Wanneer u zich geregistreerd heeft, komt u weliswaar meteen terecht op een pagina die u uitnodigt om een te betalen abonnement te nemen (vanaf $ 9/maand), maar daar moet u niet op ingaan. Wacht eerst even de welkomstmail af: daarin staat duidelijk uitgelegd hoe u van start kunt gaan.
De mogelijkheden. Qhub laat uw klanten vragen aan u stellen, maar een groot nadeel ten opzichte van Tender Support is dat ze zich hiervoor moeten registreren (of inloggen via Facebook of Twitter). Dat verhoogt de drempel naar onze mening aanzienlijk. Daarom vinden wij Tender Support interessanter dan Qhub, ook al omdat u daar ook een knowledge base kunt aanmaken.