SUBSIDIE - 09.06.2011

Overvalsubsidie 2011 verlengd!

Overvallen in de horeca komen ondanks landelijk dalende cijfers nog regelmatig voor. Vreselijk. De mi­­nis­­ter heeft de subsidie voor slachtoffers nu verlengd.

Onlangs nog in het nieuws. U herinnert zich ongetwijfeld nog de zeer brute overval op twee collega’ van u van een restaurant in Maarheeze. Afschuwwekkend. Geld is absoluut geen pleister op die wonden. Maar wat als u van de Minister als slachtoffer geld krijgt om uw zaak veiliger te maken? U zou gek zijn dat geld op straat te laten liggen, toch?

Subsidieregeling slachtoffers verlengd. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft in dezelfde week van de brute overval in Maarheeze bekendgemaakt de subsidieregeling voor slachtoffers van overvallen te verlengen voor heel 2011. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000,-. Doel is te voorkomen dat deze slachtoffers opnieuw betrokken raken bij een overval in hun woning of horecabedrijf.

Voorwaarden. De regeling geldt voor horecaondernemers en particulieren die in 2011 zijn of worden overvallen. Voorwaarden:

  • de aanvrager moet door aan aangifte kunnen aantonen dat het bedrijf of de woning is overvallen;
  • via rekeningen moet u aantonen dat na de overval is geïnvesteerd in preventieve maatregelen die dus ook moeten zijn uitgevoerd;
  • de regeling geldt voor overvallen (het moet gaan om een afgesloten ruimte) waarbij er sprake is geweest geweld of bedreiging met geweld. Let op. Slachtoffers van een inbraak of diefstal waarbij geen geweld is gebruikt of niet met geweld is gedreigd, komen dus (helaas …) niet in aanmerking voor de subsidie.

Aanvragen. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven voert de regeling uit. Tip 1. Op https://www.schadefonds.nl kunt u een schadeformulier downloaden. Ook vindt u op die website de preventieve maatregelen die onder de subsidieregeling vallen. Tip 2. Deze regeling is een aanvulling op andere regelingen. Zo kunnen slachtoffers (ondernemers) bovendien nog een beroep doen op de Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven (via dezelfde website). Deze laatste regeling voorziet in een subsidie van eveneens € 1.000,- voor genomen preventieve maatregelen. Denk aan camera’s, veiligheidsloten, etc.

Investeert u in preventie na een overval met geweld en/of een be­­drei­­ging, dan krijgt u hiervoor subsidie. Doe aan­­gifte en bewaar de rekeningen van uw inves­­te­­ringen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01