ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 21.01.2011

Vangnetje voor de horecaondernemer

Als zelfstandig horecaondernemer loopt u het risico dat u ziek wordt en dat uw inkomen stopt. Verzekeringen zijn duur en als uw ziekteverleden niet loepzuiver is, vaak bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er alternatieven. Wat is daar nu nieuw?

Verzekeren. Als u als zelfstandig horecaondernemer ziek wordt, houdt uw inkomen op. U kunt hiervoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (kortweg: ‘AOV’) afsluiten.

Alleen de krenten uit de pap

Verzekeraars willen het naadje van de kous weten voordat zij u een AOV aanbieden. Zij hebben een waslijst van vragen: over uw werkzaamheden en ondernemingsactiviteiten, maar ook over uw gezondheid en uw gezondheidsverleden. Als de verzekeraar vermoedt dat er iets afwijkends aan de hand is, wil deze extra informatie hebben over medische behandelingen die u ooit heeft gehad (bijv. een knieblessure van enkele jaren geleden).

Duurder óf minder. Als de verzekeraar met de­­ze informatie in de hand vindt dat de kans op arbeidsuitval hoog is, kan de verzekeraar:

  • u alleen willen verzekeren tegen extra premie waardoor u (veel) duurder uit bent; of
  • u niet voor álles willen verzekeren. Zo kan bijv. in de polisvoorwaarden komen dat uitval als gevolg van knieklachten niet is verzekerd. Dat risico wordt dan uitgesloten van dekking waardoor uw verzekering eigenlijk niet compleet is.

Vrijwillig verzekeren bij het UWV

Als horecaondernemer kunt u ook kiezen voor vrijwillige voortzetting van de werknemersverzekeringen Ziektewet en WIA (en WW). Dit kan bij de start van uw horecaonderneming. Dit kan als u aan deze voorwaarden voldoet:

  • u bent het jaar voorafgaand aan uw start als zelfstandige in loondienst geweest;
  • u moet zich voor deze vrijwillige verzekering binnen 3 maanden aanmelden bij het UWV.

Als u als zelfstandig ondernemer aan deze voorwaarden voldoet, moet het UWV u accepteren zonder aanvullende voorwaarden. U kunt zelf kiezen welk dagloon u wilt verzekeren en u betaalt alleen premie over het verzekerde loon. De premie is 7,92% van het verzekerd bedrag voor de Ziektewet en 5,77% voor de WIA.

De vangnet-AOV als alternatief?

Bij afwijkende voorwaarden. Een vangnet-AOV wordt aangeboden door verzekeraars en is toegankelijk voor iedereen die bij de start van zijn onderneming een AOV aanvraagt bij een ver­­zekeringsmaatschappij maar niet op normale voorwaarden wordt geaccepteerd. De premie voor zo’n vangnetverzekering ligt tussen de € 2.500,- en € 3.100,- per jaar, afhankelijk van het beroep.

Wachttijd één jaar. De vangnet-AOV geeft u een minimale uitkering nadat u één jaar of langer ziek bent. De uitkering is 70% van het minimumloon. Waarom tóch kiezen voor zo’n vangnet-AOV?

Tip. Een vangnet-AOV is een laatste mogelijkheid als een standaard-AOV door medische problemen niet kan én u te laat was voor het UWV.

Laatste kans

Vóór 1 februari 2011. Naar aanleiding van een recent advies van de SER zijn verzekeraars verplicht om tot 31 januari 2011 de vangnet-AOV toegankelijk te maken voor alle ondernemers die ná 1 februari 2009 hun bedrijf zijn gestart.

Tip. Informeer bij uw assurantietussenpersoon of uw bank of de vangnet-AOV voor u mogelijk is. Wacht daarmee niet te lang!

Een vangnet-AOV bij een verzekeraar is een laatste mogelijkheid als een ‘gewone’ arbeidsongeschiktheidsverzekering niet kan door medische problemen én u als horecaondernemer te laat was bij het UWV. Bent u ná 1 februari 2009 gestart, dan kunt u zich nog aanmelden tot en met 31 januari 2011.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01