Subsidie voor testen nieuwe technologieën?
Heeft u een intensief veehouderijbedrijf? Dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie voor projecten die gericht zijn op innovatieve aanpassingen of vernieuwingen. Hoe zit de vork in de steel?
Voor wie? Als u varkens-, pluimvee-, eenden-, kalkoenen- of konijnenhouder bent, kunt u gebruikmaken van de subsidie ‘Demonstratieprojecten intensieve veehouderij’.
Wat is een demonstratieproject? Onder een demonstratieproject wordt verstaan, een project dat gericht is op verspreiding van kennis over doelgerichte vernieuwingen. Daarbij moet het gaan om nieuwe kennis en technologieën die verder gaan dan de wettelijke normen, maar die de innovatiefase al voorbij zijn. Tip. Ook het in de praktijk testen en demonstreren van vernieuwingen kan hieronder vallen. Hierbij moet u vooral denken aan vernieuwingen die positief werken op het gebied van milieu en/of natuur. Projecten komen alleen in aanmerking als ze betrekking hebben op een bepaald thema.
Welke thema’s? De thema’s en meer informatie, kunt u vinden op de website van het Ministerie van LNV (http://www.hetlnvloket.nl). Vervolgens kiest u voor [Onderwerpen], [Subsidies], [Kennis/onderwijs/advies] en [Demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten].
Wat is het beschikbare budget? Het totale subsidiebudget is € 1.100.000,-. U kunt voor maximaal 50% van de subsidiabele kosten in aanmerking komen voor subsidie.
Wanneer indienen?
Tot en met 12 juli 2007 kunt u een subsidieaanvraag indienen via het speciale aanvraagformulier of online via ‘Mijn Dossier’ (http://www.hetlnvloket.nl). Het aanvraagformulier kunt u aanvragen bij het LNV-Loket (tel.: 0800 - 22 333 22). Bij uw aanvraag moet u een projectplan, een communicatieplan en een begroting en financieringswijze van de projectkosten voegen.
Beoordeling. Alle aanvragen, die op tijd binnen zijn, dingen mee voor subsidie. Uw aanvraag wordt eerst op de formaliteiten getoetst door Dienst Regelingen en vervolgens inhoudelijk door een onafhankelijke toetsingscommissie. Deze laatste bepaalt vervolgens de rangorde. De beste projecten komen als eerste in aanmerking voor subsidie.
Waaraan wordt uw aanvraag getoetst?
Toetsingscriteria. Maak in uw aanvraag zo veel mogelijk duidelijk dat u voldoet aan de volgende criteria:
• het perspectief van de vernieuwing voor toepassing op bedrijfsniveau;
• de doorontwikkeling van de vernieuwing;
• de bevordering van de toepassing van nieuwe kennis/technologie in de hele sector;
• de omvang van het draagvlak bij van belang zijnde vaktechnische, dienstverlenende, branche- of standsorganisaties;
• hoe de relevante doelgroepen worden bereikt (communicatieplan).
Na toekenning. Binnen zes maanden nadat u de beschikking tot subsidieverlening heeft gekregen moet u met het project starten. Het project moet u vervolgens binnen drie jaar na toekenning van de subsidie hebben uitgevoerd. Als het project langer dan één jaar loopt, moet u iedere drie maanden een voortgangsrapportage indienen. Het verzoek tot subsidievaststelling moet u binnen vier maanden na realisatie van het project indienen. Een bijzondere voorwaarde is, dat onmiddellijk na afloop van het project de uitkomsten in minimaal één vakblad moeten worden gepubliceerd.
Tip. Voordat u een definitieve aanvraag indient, kunt u een samenvatting van het project voorleggen aan Dienst Regelingen (demo@minlnv.nl).